Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΑΓΑΘΟΥΛΗΣ // ΗΤΟΙ ΠΕΡΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ

Ο ΑΓΑΘΟΥΛΗΣ

ΗΤΟΙ ΠΕΡΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ

+
-
VOLTAIRE
Κωδ. Πολιτείας: 7028-0001
Τιμή Έκδοσης
€7.50
Τιμή Πολιτείας
€5.62
(-25%)
Κερδίζετε €1.88


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Είναι η εξαιρετικά καυστική σάτιρα του Βολταίρου ενάντια στο φιλοσοφικό δόγμα της αισιοδοξίας του Λάιμπνιτς, που πρέσβευε ότι ο κόσμος μας είναι ο καλύτερος από όσους μπορούσαν να υπάρξουν. Σε μια εποχή που οι θρησκευτικοί πόλεμοι ρήμαζαν και αιματοκυλούσαν την Ευρώπη, όπως και οι ληστρικοί πόλεμοι των διαφόρων ηγεμόνων, μια εποχή που η Ιερά Εξέταση βασάνιζε ανελέητα τους ανθρώπους, που οι αγριότητες των Ευρωπαίων εμπόρων στην Αμερική είχαν ξεπατώσει τους ιθαγενείς, που η Μεσόγειος θάλασσα ήταν γεμάτη Μπαρμπερίνους πειρατές, ώστε καμιά ασφάλεια δεν υπήρχε για τους ταξιδιώτες, ένα τέτοιο δόγμα ήτανε πολύ προκλητικό και δε μπορούσε να μην κεντρίσει το σατιρικό οίστρο του Βολταίρου, που μπορούσε να δει με εξαιρετική διαύγεια τη γελοία όψη των ανθρωπίνων σκέψεων και πράξεων.
Σε κανένα του άλλο έργο δεν εκδήλωσε τόσο άφθονο, τόσο πηγαίο, τόσο σπαρταριστό αυτόν του τον οίστρο. Μας παρουσιάζει μ' ένα τρόπο γρήγορο και άνετο την αλλόκοτη και κωμικοτραγική μαζί Οδύσσεια του Αγαθούλη, και μας περιφέρει μαζί του στη Γερμανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Αφρική, Αμερική, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Τουρκία, όπου με σειρές από ξεκαρδιστικά επεισόδια μας δείχνει την ηθική αποσύνθεση κάθε τόπου, τη δυστυχία και την άγνοια που δέρνει τα λαϊκά στρώματα, την ασυνειδησία και τη σκληρότητα, τη ματαιότητα των ανωτέρων στρωμάτων... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςINDEX B
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1922
Αριθμός σελίδων128
Διαστάσεις21x14
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ
Κωδικός Πολιτείας7028-0001
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

gmassias, tim8

Κριτικές για το προϊόν

[03/02/2020] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Όπως το περίμενα, είναι από τα λίγα βιβλία στα οποία άλλαξα βαθμολογία, γιατί το τέλος της ιστορίας δικαιολογεί, ίσως, κάποια 'αδύναμα' στοιχεία που προηγήθηκαν. Οι τελευταίες 20 σελίδες 'απογειώνουν' και περιέχουν την ουσία όλης της 'γεωγραφικής' περιπλάνησης του Αγαθούλη και του συντρόφου-υπηρέτη του, Κακαμπός.

Βαθμολογία: 3,7/5 ή 7,4/10.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΓΕΙΑ
ΤΙΒΕΡΙΟΣ Α. ΜΙΧΑΛΗΣ
€49.77 €19.91
(-60%)
Κερδίζετε €29.86
ΜΙΑ ΖΩΗ
SVEVO ITALO
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS