Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

ΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

+
-
WATZLAWICK PAUL
Κωδ. Πολιτείας: 1297-0000
Τιμή Έκδοσης
€6.36
Τιμή Πολιτείας
€4.45
(-30%)
Κερδίζετε €1.91


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το "Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου" είναι κείμενο χιουμοριστικό μεν, σοβαρότατο δε, και πρόκειται για ένα "εγχειρίδιο της δυστυχίας" (!) που έγινε, εκτός από τα πανεπιστήμια της Αμερικής, μπεστ-σέλερ στην Ιταλία και Γαλλία. Ανήκει στην εποχή του παροξυσμού των εγχειριδίων όπως: "Φτιάξε το αυτοκίνητο μόνος σου", "Φτιάξε τους φίλους σου" κ.ά. Η δυστυχία, κατά τον Πωλ Βατζλάβικ, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστεύεσαι στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Χρειάζεται κρατική παρέμβαση, λέει ο συγγραφέας.
Παράλληλα όμως κινείται και στο ατομικιστικό επίπεδο. "Συν Αθηνά και χείρα κίνει". Γιατί εντάξει, το κράτος, η εξουσία, η οικογένεια, οι μπάτσοι, οι δάσκαλοι, οι φίλοι, οι σύζυγοι, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η ανεργία, η πλήξη, το έιτζ είναι δεδομένο ότι εργάζονται συστηματικά και μεθοδικά για να μας εξασφαλίζουν τη δυστυχία, που ως γνωστόν αποφέρει πολύ μεγαλύτερη ένταση και πάθος, πολύ ραφινάτα και ποιητικά συναισθήματα απ' ό,τι η πρόσκαιρη κι αμφιλεγόμενη Ευτυχία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE SITUATION IS HOPELESS BUT NOT SERIOUS... (THE PURSUIT OF UNHAPINESS)
ΕκδότηςΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2001
Αριθμός σελίδων72
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΚΙΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΒΑΤΖΛΑΒΙΚ ΠΟΛ
Κωδικός Πολιτείας1297-0000
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

panagog, NikosMaistros

Κριτικές για το προϊόν

[22/01/2022] NikosMaistros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Μέσα από το χιούμορ μόνο μπορεις να πεις κάποια ουσιώδη πράγματα. Εδώ ο επιστήμονας γίνεται λογοτέχνης. Και τα καταφέρνει κόντρα στις πιθανότητες. Διαβαζεται με μια ανάσα και δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας "πετύχει" κάπου. Και οχι με φθηνά τρικ ψυχοθεραπευτών, αλλά με το ανθρώπινο άγγιγμα ενός φίλου με αναπττγμένη αισθηση χιούμορ.
[06/09/2019] Will.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αν αποδειχθεί πως στη μέχρι τώρα ζωή σου υπήρξες συχνά και κατ'επιλογήν συμφεροντολόγος, υποκριτής, ανεύθυνος, συνομωσιολόγος κ.α,πως θα αντριδράσεις?Θα ντραπείς ή θα ρίξεις μονομιάς το φταίξιμο σε τρίτους(γονείς, δασκάλους, πολιτεία, αόρατες υποχθόνιες συμπαντικές δυνάμεις? Το εν λόγω βιβλίο αφορά σε αναγνώστες που έχουν "ψυλλιαστεί" οτι κατι δεν λειτουργεί σωστά στις βασικές πτυχές των ανθρώπινων σχέσεων και που δεν επιθυμούν απλά να σώσουν το τομάρι τους αλλά να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις αυτές. Απαραίτητη προϋποθεση πριν το διαβάσετε, η θέληση για αυτογνωσία.Αν με το πέρας της ανάγνωσης δεν κλειστείτε σε μοναστήρι και δεν αυτοκτονήσετε τότε οι καλοπροαίρετοι του κόσμου αποκτούν ένα ακόμα μέλος-σύμμαχο και η κοινωνία μας έναν ακόμα "πραγματικό" άνθρωπο.Καλή ανάγνωση.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΛΑΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
ΖΩΡΑ ΠΟΠΗ
€49.76 €19.90
(-60%)
Κερδίζετε €29.86
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ «ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ»
LANDAUER GUSTAV
€9.95 €4.97
(-50%)
Κερδίζετε €4.98

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS