Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ // ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

+
-
WHALEN LACHLAN
Κωδ. Πολιτείας: 1032-0008
Τιμή Έκδοσης
€7.42
Τιμή Πολιτείας
€5.19
(-30%)
Κερδίζετε €2.23


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στο βιβλίο αναλύονται γραπτά πολιτικών κρατουμένων από τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ παράλληλα μέσα από αυτή την ανάλυση ο συγγραφέας παρουσιάζει και την εξέλιξη του φαινομένου της πολιτικής φυλάκισης από τη δεκαετία του 1960 μέχρι και τις αρχές του 1990 στην περιοχή αυτή. Από την πλευρά μας, θα θέλαμε να αφιερώσουμε αυτή τη μετάφραση στους κρατούμενους εκείνους που αγωνίζονται για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια μέσα στις ελληνικές φυλακές, πολιτικούς και μη. (Από την εισαγωγή της Α' έκδοσης)

Τίποτα δεν είχε πραγματικά σημασία, εκτός από το να παραμείνω άσπαστος. Άλλαξα πάλι πλευρό, με το κρύο να με περονιάζει. Δεν έχουν απολύτως τίποτα στο οπλοστάσιό τους που να μπορεί να τσακίσει το πνεύμα ενός και μόνο Αιχμαλώτου Πολέμου ο οποίος αρνείται να σπάσει, σκέφτηκα, και αυτή η σκέψη ήταν μεγάλη αλήθεια. Δεν μπορούν, ούτε πρόκειται ποτέ να τσακίσουν το πνεύμα μας. Στριφογύρισα ξανά ενώ πάγωνα και το χιόνι έμπαινε απ' το παράθυρο και έπεφτε πάνω στα στρωσίδια μου. "Tiocfaidh ar la" (Η μέρα μας θα έρθει), είπα στον εαυτό μου. "TIOCFAIDH AR LA"... (Μπόμπυ Σαντς)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCONTEMPORARY IRISH REPUBLICAN PRISON WRITING // WRITING AND RESISTANCE
ΕκδότηςΔΑΙΜΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2008
Αριθμός σελίδων158
Διαστάσεις21x14
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΟΥΑΛΕΝ ΛΑΧΛΑΝ
Κωδικός Πολιτείας1032-0008
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

johnm20

Κριτικές για το προϊόν

[28/12/2022] johnm20.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Με κάλυψε πλήρως ο χρήστης Γρηγόρης Αυξεντίου στο σχόλιο κριτικής του. Εκδόσεις σαν αυτή ανεβάζουν το πολιτικό επίπεδο του βιβλίου στην Πατρίδα μας!
[19/09/2021] Γρηγόρης Αυξεντίου.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό βιβλίο.Αξίζει να διαβαστεί. Περιέχει ένα χρονολόγιο της σύγκρουσης στη Β.Ιρλανδία και πολλά γραπτά φυλακισμένων αγωνιστών του IRA σε βάθος 2 δεκαετιών .Τα γραπτά αυτά αναλύονται προκειμένου να κατανοήσουμε το μαρτύριο του πολιτικού κρατουμένου. Συχνά νέοι οδηγήθηκαν στη φυλακή
με ανύπαρκτα στοιχεία.Τα βασανιστήρια που έλαβαν χώρα αποτελούν ντροπή για τη Βρετανία. Πεδίο μάχης πλέον ήταν το ίδιο το σώμα των φυλακισμένων .Όταν πήγα στο Μπέλφαστ και στο μνήμα του Μπόμπι συγκινήθηκα με τις τοιχογραφίες αλληλεγγύης σε άλλα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα. Τιμή και δόξα σε αυτούς που πολέμησαν τον βρετανικό ιμπεριαλισμό στην Παλαιστίνη,την Κένυα,την Ινδία, την Κύπρο και την Ιρλανδία.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Κήπος
SIMONETTI PABLO
€8.70 €3.04
(-65%)
Κερδίζετε €5.66
ΙΜΑΤΖΙΚΑ
BARKER CLIVE
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS