Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Τ. 1199 ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝΤΕΡΒΙΛ // ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝ

ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝΤΕΡΒΙΛ

ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ, ΤΕΥΧΟΣ 1199

+
-
WILDE OSCAR
Κωδ. Πολιτείας: 0590-0287
Τιμή Έκδοσης
€4.00
Τιμή Πολιτείας
€3.20
(-20%)
Κερδίζετε €0.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μια από τις πιο όμορφες και διασκεδαστικές ιστορίες που δημιούργησε το σπινθιροβόλο πνεύμα του Όσκαρ Ουάϊλντ. Είναι γνωστό ότι την εποχή που γράφηκε η ιστορία μας -στα τελευταία χρόνια του 19ου αιώνα- όλοι οι άνθρωποι, και ιδίως οι Άγγλοι, πίστευαν ακράδαντα στην ύπαρξη των φαντασμάτων, που τρομοκρατούσαν τους ενοίκους των παλιών σπιτιών.
Ο Ουάϊλντ φαντάζεται μια οικογένεια Αμερικανών -που δεν ενδιαφέρονται για τα φαντάσματα, που δεν τα φοβούνται και διασκεδάζουν μ' αυτά -σε αντιδιαστολή με τους Άγγλους που τα πιστεύουν.
Ο πατέρας της οικογένειας αυτής, ο ΑΪΡΑΜ Β. ΟΤΙΣ αγοράζει το παλιό αρχοντικό του Κάντερβιλ και εγκαθίσταται εκεί με τη γυναίκα του και τα παιδιά του, τον μεγάλο του γιο που λέγεται Ουάσιγκτων, τους δυο σκανταλιάρηδες δίδυμους και τη μικρή κόρη του, την ήσυχη και γλυκεία Βιργινία.
Τους νέους ιδιοκτήτες του παλιού αρχοντικού υποδέχεται η οικονόμος, η κ. Όμνυ, που είναι ο πιο χαρακτηριστικός τύπος της γριάς αγγλίδας, που ξέρει την ιστορία του φαντάσματος και που έχει συνηθίσει να ζει κάτω από τη διαρκή «απειλή» και την συχνή του «παρουσία».
Μα οι Ότις, που αντιπροσωπεύουν το πνεύμα του «πεζού αιώνα», που δεν δίνουν δεκαράκι για τα φαντάσματα και τις παραδόσεις διασκεδάζουν πολύ και με την αυστηρή κ. Όμνυ και με το τρομερό φάντασμα.
Ώσπου, την δεύτερη νύχτα της παραμονής των Ότις στο Κάντερβιλ κάνει την «θριαμβευτική» του εμφάνιση το τρομερό φάντασμα. Ο κ. Ότις ξυπνά από κάτι παράξενους μεταλλικούς θορύβους στο διάδρομο. Μοιάζουν με κλαγγή αλυσσίδας. Σηκώνεται αμέσως, ανοίγει την πόρτα της κρεβατοκάμαράς του και βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον κ. Φάντασμα. «Αγαπητέ μου», του λέει, «απαιτώ να λαδώσετε τις αλυσσίδες σας, γιατί με ενοχλούν στον ύπνο μου». Και με τα λόγια αυτά προσφέρει στο Φάντασμα ένα... φιαλίδιο με «λιπαντικό μηχανών»!!
Τα χάνει το φάντασμα. Είναι φριχτή η προσβολή, είναι ακατανόητο το φέρσιμο αυτό για ένα φάντασμα! Μα σε λίγο ο κ. Φάντασμα δέχεται ένα γενναίο... μαξιλάρωμα από τους τρομερούς δίδυμους. Τί θα γίνει αυτή η κατάσταση; Πώς είναι δυνατό να ταπεινώνεται έτσι ένα «γνήσιο» και «τρομερό» φάντασμα; Τί επακολούθησε;
Όλα αυτά θα τα μάθει ο αναγνώστης καί θα τα χαρεί όταν διαβάσει την σπαρταριστή αυτή εικονογραφημένη διασκευή του καταπληκτικού αυτού έργου, που μόνο η φαντασία ενός Ουάϊλντ θα μπορούσε να δημιουργήσει. (Από την εισαγωγή της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΤΛΑΝΤΙΣ
ΣειράΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων48
Διαστάσεις25x18
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΟΥΑΙΛΝΤ ΟΣΚΑΡ
Κωδικός Πολιτείας0590-0287
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ «ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ»
LANDAUER GUSTAV
€9.95 €4.97
(-50%)
Κερδίζετε €4.98

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS