Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΩΜΩΔΙΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

ΚΩΜΩΔΙΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

WILDER THORNTON
Κωδ. Πολιτείας: 0590-0107




Παρουσίαση

"Ο Thornton Wilder και το έργο του":
Όταν το 1943 ανέβαινε για πρώτη φορά στο Broadway το έργο του Wilder "Με τα Δόντια", οι κριτικοί το δέχονταν με εντελώς αντιφατικές γνώμες. Μερικοί το βρίσκαν "παράλογο", "προκλητικό", "αδιάντροπο" κι άλλοι "καταπληχτικό", "πρωτότυπο", "μοναδικό". Όμως, κανένας τους δεν αρνιόταν πως τούτο το έργο είχε μια ζωντάνια και μια πρωτοτυπία ασυνήθιστη.
Σε λίγους μήνες το "Με τα Δόντια" κερδίζει το βραβείο Pulitzer σαν το καλλίτερο θεατρικό έργο της χρονιάς.
Είναι η ιστορία του George Antrobus, της γυναίκας του, των παιδιών τους και της Lily Sabina που τους υπηρετεί σ' όλες τις δουλειές. Κατοικούν όλοι στο Excelsior του New Jersey. Ο George Antrobus μοιάζει με τον καθένα μας. Είναι ο μέσος Αμερικανός που παλεύει με την μοίρα του, πότε θλιβερή και πότε χαρούμενη. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι της οικογενείας του George Antrobus κατόρθωσαν να επιζήσουν ύστερα από τη φωτιά, τους κατακλυσμούς, τους λοιμούς, τις επιδημίες, την εποχή των παγετώνων, ύστερα από τόσους πολέμους κι άλλες μάστιγες της ανθρωπότητας. Είναι αιώνιοι σαν το φως των άστρων και βλέπουν το μέλλον με την ψυχή γεμάτη ελπίδα. Άλλοτε μαγεμένοι απ' το θάμβος, άλλοτε μεθυσμένοι από θαυμασμό, κι άλλοτε πάλι γεμάτοι γαλήνη, είναι φτιαγμένοι απ' την ουσία των ηρώων -των ηρώων και των γελωτοποιών. Είναι αληθινά παιδιά του Αδάμ και της Εύας, θύματα όλων των δεινών που έχει κληρονομήσει η σάρκα. Κατόρθωσαν να επιζήσουν ύστερα από τόσες καταστροφές, κρατημένοι στη ζωή με τα δόντια. "Το έργο αυτό είναι το Πεπρωμένο ολόκληρης της ανθρωπότητας αντικρυσμένο με τηλεσκόπιο από χίλια μίλια μακρυά", όπως είπε κι ο ίδιος ο συγγραφέας του.
Μ' όλο που ένα από τα πράγματα που αρέσει στο κοινό σ' αυτό το έργο είναι ακριβώς αυτή η ανανέωση κι η αντίθεση στο ορθόδοξο θέατρο, ο ίδιος ο συγγραφέας αρνιέται πως θέλει νάναι ο καινοτόμος που ζητά να καθιερώσει καινούργιες φόρμες στο σύγχρονο θέατρο: "Προσπαθώ ν' ανανεώσω παληούς θησαυρούς, να τους φέρω κοντά στον σημερινό άνθρωπο, στη σημερινή πραγματικότητα". [...] (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE SKIN OF OUR TEETH
ΕκδότηςΑΤΛΑΝΤΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1980
Αριθμός σελίδων94
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΒΟΛΑΝΑΚΗΣ ΜΙΝΩΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΟΥΑΙΛΝΤΕΡ ΘΟΡΝΤΟΝ
Κωδικός Πολιτείας0590-0107
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Anastasia cia

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

giovand, Nefeli Karapiperi, Plata

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ TAO ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ
HEIDER JOHN
€14.90 €6.70
(-55%)
Κερδίζετε €8.20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
BONANATE LUIGI
€16.30 €5.70
(-65%)
Κερδίζετε €10.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS