Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΜ ΞΕΝΟΦΩΝ: ΚΥΡΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΞΕΝΟΦΩΝ: ΚΥΡΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
ΞΕΝΟΦΩΝ
Κωδ. Πολιτείας: 1010-0374
Τιμή Έκδοσης
€14.00
Τιμή Πολιτείας
€10.50
(-25%)
Κερδίζετε €3.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Ξενοφών ακολούθησε την εκστρατεία του νεώτερου Κύρου εναντίον του αδελφού του Αρταξέρξη, και ύστερα πολέμησε μαζί με τον Αγησίλαιο τους Πέρσας στη Μικρά Ασία, και έτσι έλαβε την ευκαιρία να πληροφορηθή το βίο και τις πράξεις του μεγάλου Κύρου. Ακόμα εγνώριζε όσα για το μεγάλο τούτο βασιλέα έγραψεν ο Ηρόδοτος και ο Κτησίας. Ο ίδιος στο πρώτο κεφάλαιο του πρώτου βιβλίου του συγγράμματός του τούτου γράφει: "όσα ουν και επυνθανόμεθα και ησθήσθαι δοκούμεν περί αυτού, ταύτα πειρασόμεθα διηγήσασθαι". Κύριος σκοπός του είναι να μας δείξη ένα τέλειο και αγαθό βασιλέα και γι' αυτό δεν ακολουθεί πιστά την ιστορική ακρίβεια. Η "Κύρου Παιδεία" λοιπόν, είναι ιστορικό μυθιστόρημα γραμμένο με ωρισμένο σκοπό σ' αυτό προβάλλεται ο πρεσβύτερος Κύρος ως παράδειγμα χρηστού βασιλέα. Ο συγγραφέας διηγείται κάποτε κάποτε διαφορετικά τα γεγονότα που ξέρομε από άλλες πηγές. Ο Ηρόδοτος παραδείγματος χάριν λέει πως ο Κύρος σκοτώθηκε στην εκστρατεία του στη χώρα των Μασσαγετών, ο Ξενοφών μας λέει πως πέθανε πολύ γέρος, αφού πρώτα έκαμε θυσία στους Θεούς και αποχαιρέτησε τα παιδιά του και τους φίλους του.
Το βιβλίο επιγράφεται "Κύρου Παιδεία", και φυσικά περιμένομε να μάθωμε πως εξεπαιδεύθη ο Κύρος. Μα ο συγγραφέας δεν κάνει μονάχα τούτο, αλλά μας διηγείται με λεπτομέρειες όλο το βίο και τις πράξεις του μεγάλου τούτου βασιλέα. Σκοπός του ήτο να μας δείξη πως τα κατορθώματα του Κύρου και όλες οι καλές του πράξεις είχανε τη ρίζα τους στη σωστή παιδεία. Όλο το έργο είναι εγκώμιο της απόλυτης μοναρχίας, που στηρίζεται στη χρηστότητα του μονάρχου, και δεν ανέχεται στη διοίκηση τη συμμετοχή και άλλων μελών της κοινωνίας. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΔΑΙΔΑΛΟΣ (ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Ι.)
ΣειράΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1939
Αριθμός σελίδων266
Διαστάσεις19x12,5
ΜετάφρασηΤΖΟΥΜΕΛΕΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΕπιμέλειαΠΑΠΑΝΟΥΤΣΟΣ Π. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Κωδικός Πολιτείας1010-0374
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΗΠΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΜΠΡΟΥΚΣ ΤΖΟΝ
€40.71 €18.32
(-55%)
Κερδίζετε €22.39
ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
ΜΠΟΤΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS