Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ

Η ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ

+
-
ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0730-0027
Τιμή Έκδοσης
€10.00
Τιμή Πολιτείας
€7.50
(-25%)
Κερδίζετε €2.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένα από τα πιο χαριτωμένα έργα της νεοελληνικής πεζογραφίας. Από τα καλύτερα μυθιστορήματα του Ξενόπουλου. Από τα πιο ψυχολογημένα κείμενα με άξονα το αιώνιο -και πάντα νέο- θέμα του έρωτα. Και τις καταστάσεις που δημιουργεί στις νεανικές ψυχές.
Αυτό είναι «Η Απερίγραπτη». Έργο πραγματικής ζωής. Πλημμυρισμένο ευαισθησία και συγκίνηση. Ικανό να δημιουργήσει νέα προοπτική για την ουσία των ανθρώπινων σχέσεων και τη δύναμη των χαρακτήρων.
Σκηνικό του μυθιστορήματος η Αθήνα. Όχι βέβαια η σημερινή, αλλά η άλλη. Η παλιότερη. Εκείνη η πολιτεία που δεν έκανε τον άνθρωπο «μόριο μάζας». Αλλά τον βοηθούσε να διατηρήσει την αυτονομία του. Σεβόταν την προσωπικότητά του. Μια Αθήνα ανάμεσα στο Χθες και το Σήμερα. Μια πόλη στα μέτρα του ανθρώπου.
Μέσα στο χώρο αυτόν, όπου οι περισσότεροι ήταν γνωστοί, και τα κοινωνικά νέα κυκλοφορούσαν αμέσως από στόμα σε στόμα, συμβαίνει κάτι απροσδόκητο: Εμφανίζεται ένας άγνωστος και ένας «πάμπλουτος» νέος. Ένας τύπος παραμυθένιος. Όμορφος, με καλούς τρόπους, με φήμη και αναμφισβήτητη γοητεία, αναστατώνει οικογένειες και καρδιές, δημιουργώντας μεγάλα διλήμματα στον κύκλο, μέσα στον οποίον έπεσε σαν... βολίδα.
Άμεσα «θύματα» της γοητείας του είναι δύο αδελφές. Η Ρόζα και η Θάλεια Παπαζώη, που ανταγωνίζονται για τον περίφημο νέο και «γαμπρό», για να τον κερδίσει τελικά η μικρότερη - η Θάλεια.
Τι είναι η Θάλεια; Ασφαλώς μια από τις πιο συναρπαστικές ηρωίδες της πεζογραφίας μας. Δήθεν ανώριμη, αλλά στο βάθος πανέξυπνη. Δροσερή και... «γκαφατζού», αλλά με στρογγυλό μυαλό. Χαριτωμένη και «αφελής», που «παιδιαρίζει», λέγοντας με απίθανους τρόπους απίθανα πράγματα, που εκπλήσσουν ή ενοχλούν. Μια «απερίγραπτη» στη συμπεριφορά και στα λόγια.
Ωστόσο, αυτή η «η απερίγραπτη» κοπελλίτσα, ξέρει καλά τι θέλει και τι κάνει. Παίζει το παιχνίδι της, οδηγώντας τα πράγματα, όπως συμφέρει στην καρδιά της. Και με αποτέλεσμα να καταπλήξει τους άλλους. Να επιβληθεί. Να κερδίσει στον έρωτα και στη «μάχη της ζωής».
Με δυο λόγια: Ένα πρωτότυπο και αληθινό μυθιστόρημα, που επιφυλάσσει σχεδόν «απερίγραπτες» συγκινήσεις, όπως και η «απερίγραπτη» πρωταγωνίστριά του. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Α. Βρέθηκε γαμπρός
Β. Οικογένεια Παπαζώη
Γ. Πετράκης Σωτηρόπουλος
Δ. Οι υποψίες της Ρόζας
Ε. Μια δεξίωση στην «Αύρα»
ΣΤ. Αλλού τ' όνειρο κι αλλού το θάμα
Ζ. Πώς τ' άκουσε η Ρόζα - πώς τ' άκουσε η Θάλεια
Η. Οι λεπτομέρειες
Θ. Ως την άλλη Πέμπτη
Ι. Η Μαίρη Μυλωνά μιλεί
ΙΑ. Η Θάλλεια προϊδεάζεται
ΙΒ. Στην Ανάσταση
ΙΓ. Ο πραγματικός Πετράκης
ΙΔ. Η παρέμβαση του θείου Κώστα
Επίλογος
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΔΕΛΦΟΙ ΒΛΑΣΣΗ
ΣειράΕΡΓΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ 28
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1984
Αριθμός σελίδων184
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας0730-0027
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ
FIEBAG PETER
€9.90 €4.46
(-55%)
Κερδίζετε €5.44
ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΠΛΟΦΑΔΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
MILSTED DAVID
€5.30 €1.86
(-65%)
Κερδίζετε €3.44

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS