Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΥΧΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΤΥΧΟΙ

ΤΥΧΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΤΥΧΟΙ

ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0730-0019




Παρουσίαση

Με το μυθιστόρημα αυτό ο Ξενόπουλος προβάλλει ένα άλλο πρόβλημα, αιώνιο και παγκόσμιο: Το αν υπάρχουν άνθρωποι τυχεροί και άτυχοι εκ γενετής και αν οι τυχεροί είναι πάντα ευτυχισμένοι και οι άτυχοι δυστυχισμένοι. Κι όπως πάντα, για να το επιτύχει δεν καταφεύγει σε διδασκαλίες και δεν παρουσιάζει ήρωες κατασκευασμένους μόνο για να εξυπηρετήσουν τις ιδέες του συγγραφέα. Οι ήρωες του Ξενόπουλου είναι κι εδώ άνθρωποι αληθινοί, με ανθρώπινες αδυναμίες και αρετές. Ο αναγνώστης που παρακολουθεί τη ζωή και τις σκέψεις τους και τα περιστατικά που τους κάνουν να αισθάνονται άλλοι άτυχοι και άλλοι τυχεροί, συγκινείται βαθύτατα, συμμερίζεται τα αισθήματά τους και θέτει και αυτός τα ίδια ερωτήματα που κι ο ίδιος τα έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές στη ζωή του. Αγωνίζεται και αυτός μαζί με τον συγγραφέα για τη λύση του προβλήματος. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΔΕΛΦΟΙ ΒΛΑΣΣΗ
ΣειράΕΡΓΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ 20
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1984
Αριθμός σελίδων328
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας0730-0019
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[26/04/2022] sophiedoulgeri.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Πραγματικά μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της αναγνωστικής μου ζωής που μέτρα 30 και πλέον χρόνια… Ένα συνοθύλευμα δεισιδαιμονιων που θυμίζουν προληπτικές γιαγιάδες στο χωριό με μυαλό κουκούτσι, με υπόθεση η οποία από τα πολλά κενά έχει γίνει σουρωτήρι, ρομάντζο της κακιάς ώρας - γενικώς αδυνατείς να παραδεχτείς ότι αυτό το μυθιστόρημα το έχει γράψει ώριμος συγγραφέας που σέβεται τον εαυτό του και το κοινό του. Για πολύ καιρό νόμιζα ότι ήταν απλά μια κακή στιγμή του συγγραφέα αλλά φεύ! Έπεσαν στα χέρια μου συλλογές διηγημάτων του σε δυο τόμους που μου απέδειξαν το εξής : ο Ξενόπουλος είναι ο πιο ρηχός Έλληνας αναγνωρισμένος συγγραφέας που α- τυχε ποτέ να διαβάσω… Αν ήταν σημερινό πρόσωπο πιστεύω ότι θα ήταν αυτός που θα έγραφε τα σενάρια στις « αληθινές ιστορίες » γνωστού καναλιού και ενδιάμεσα θα παρουσίαζε τα νέα των σελεμπριτις σε πρωινάδικο. Επίπεδο μηδέν πασπαλισμένο με όμορφες περικοκλάδες σε εκφραστικά μέσα εντελώς κενές βαθύτερων ιδεών και νοημάτων…Μακριά!
[28/10/2016] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Ξενόπουλος εξομοιώνει στην τέχνη του τη διάσταση της τύχης στο βίο θυμίζοντάς μας ότι είμαστε όντα εξαρτώμενα από πολλούς παράγοντες. Διαβάζεται με ευχαρίστηση όπως όλα του τα έργα,νομίζω.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΖΑΚ ΛΑΚΑΝ
ROUDINESCO ELISABETH
€36.00 €16.20
(-55%)
Κερδίζετε €19.80
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
BROWN WENDY
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS