Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ // ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ (1986-2010)

(ΒΙΒΛΙΟ + 3 CD) ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ (1986-2010) - ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΥΠΑ

ΚΑΡΑΙΝΔΡΟΥ ΕΛΕΝΗ
Κωδ. Πολιτείας: 2779-0038




Παρουσίαση

"Αυτές οι ηχογραφήσεις που συγκεντρώθηκαν σ' αυτή την έκδοση, για να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη μοναδικών στιγμών και συναντήσεων, είναι εκείνες οι πρωταρχικές που γράφτηκαν υπό το κράτος της ταραχής και με το πάθος και την αθωότητα του πρώτου βλέμματος" (Ελένη Καραΐνδρου, από τον πρόλογο της έκδοσης)

Οι φίλοι της μουσικής της Ελένης Καραΐνδρου έχουν κάθε λόγο να χαίρονται. Περισσότερες από 3 ώρες μουσικής, γραμμένης για 22 θεατρικές παραστάσεις σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα (1986-2010) κυκλοφορούν σε μια ιστορική έκδοση - ντοκουμέντο από τη Μικρή Άρκτο, σε 3 CD που συνοδεύουν ένα καλαίσθητο βιβλίο, εμπλουτισμένο με φωτογραφίες από τις παραστάσεις, κριτικές και πληροφορίες για τις ηχογραφήσεις.
Η συνεργασία της Ελένης Καραΐνδρου με τον σκηνοθέτη και σύντροφό της Αντώνη Αντύπα ξεκίνησε το 1986, όταν εκείνος της πρότεινε να συνθέσει μουσική για τη "Νίκη" της Λούλας Αναγνωστάκη.
Στα 3 CD που τη δραματουργία τους υπογράφει η ίδια η συνθέτρια, περιλαμβάνονται μουσικά θέματα που αγκαλιάζουν μια περίοδο συνεργασίας 24 χρόνων έως και την παράσταση "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ" (1ο βραβείο μουσικής - θεατρικά βραβεία κοινού ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ 2010).
Το κοινό και ειδικά το θεατρόφιλο, θα απολαύσει συνθέσεις από τον Ξεριζωμό, τον Σύζυγο, το Φεγγάρι για καταραμένους, τη Σκιά του Μαρτ, το Ρόσμερσχολμ, το Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα, το Πάρτι Γενεθλίων, τον Γυάλινο Κόσμο, τη Νίκη κ.α.
Υπέροχες ερμηνείες σπουδαίων σολίστ (Νίκος Γκίνος, Βαγγέλης Χριστόπουλος, Στέλλα Γαδέδη, Ντέιβιντ Λιντς, Βαγγέλης Σκούρας, και τόσοι άλλοι), στις αυθεντικές πρώτες εκτελέσεις ξαναζωντανεύουν μαγικές ατμόσφαιρες από παραστάσεις που αγαπήθηκαν.
Αυτό το υπέροχο ταξίδι στον μουσικό κόσμο της Ελένης Καραΐνδρου και στην πολυβραβευμένη μουσική της για το θέατρο, συμπληρώνει το "Λεύκωμα" για τα 20 χρόνια του "Καλλιτεχνικού Οργανισμού Φάσμα - ΑΠΛΟ ΘΕΑΤΡΟ" του Αντώνη Αντύπα.
Για τον σκηνοθέτη Αντώνη Αντύπα, "η έκδοση αυτή μοιάζει να είναι η ΦΩΝΗ του Λευκώματος", κάτι σαν το σάουντρακ των παραστάσεών του.
Για τη συνθέτρια, "οι μουσικές ψηφίδες του κάθε έργου, όλες μαζί, φαντάζουν σαν ένα μουσικό ψηφιδωτό που αφηγείται μια ιστορία δυο ανθρώπων που αγάπησαν βαθιά το θέατρο κι αυτό τους ταξίδεψε πέρα από τον χρόνο".
Το εξώφυλλο του βιβλίου είναι φιλοτεχνημένο με το έργο "Υγρασία" του Ανδρέα Γεωργιάδη.
H έκδοση πραγματοποιήθηκε σε παραγωγή Παρασκευά Καρασούλου, σχεδιασμό Ανδρέα Γεωργιάδη και επιμέλεια έκδοσης Βιβής Γερολυμάτου. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

CD1
Ο ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ
ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ
ΠΑΡΤΙ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ
Ο ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΣ
ΕΦΤΑ ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΓΟΥΛΦ;
ΤΑΞΙΔΙ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΕΡΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ
CD2
ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ
ΕΝΑΣ ΣΥΖΥΓΟΣ
ΟΛΕΑΝΝΑ
ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΜΟΛΛΥ ΣΟΥΗΝΥ
ΦΕΓΓΑΡΟΦΩΤΟ
ΦΕΓΓΑΡΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΥΣ
CD 3
Ο ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Η ΣΚΙΑΤΟΥ ΜΑΡΤ
Ο ΓΛΑΡΟΣ
ΛΕΗΛΑΣΙΑ
ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ
ΡΟΣΜΕΡΣΧΟΛΜ
Η ΝΙΚΗ
Λεπτομέρειες
ISBN139789608104259
ΕκδότηςΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων56
Διαστάσεις20x20
Κωδικός Πολιτείας2779-0038
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

vasnia

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

TIDELAND
CULLIN MITCH
€12.41 €5.58
(-55%)
Κερδίζετε €6.83
ΠΡΟΣ Τ' ΑΣΤΡΑ
ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
€18.55 €9.28
(-50%)
Κερδίζετε €9.27

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS