Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

CD KETIL BJORNSTAD REMEMBERANCE (2149)

(CD) REMEMBERANCE

BJORNSTAD KETIL
Κωδ. Πολιτείας: 1639-0250




Παρουσίαση

Τα μουσικά θέματα του Ketil Bjornstad, καθώς και η αλληλουχία των συγχορδιών που επιλέγει, παρέχουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα και το αρμονικό περιβάλλον όπου μπορούν να κατοικούν οι αναμνήσεις. Στοχαστικά-εσωτερικά σόλο, εξελίσσονται δυναμικά σε αυτοσχεδιασμούς. Και στις δύο περιπτώσεις η μελωδική σαφήνεια υπερτερεί. Ωστόσο, σ' αυτόν τον κύκλο των αναμνήσεων υπάρχει και το στοιχείο της έκπληξης: Στοιχεία απροσδόκητα εκφραστικά διατυπώνονται, που κυρίως προέρχονται από το ιδιοσυγκρασιακό παίξιμο του ντράμερ.
Η παραγωγή αυτή πήρε σάρκα και οστά, όταν ο Manfred Eicher άκουσε ένα demo, όπου ο Bjornstad και ο Jon Christensen παίζουν μαζί. Η πρόταση να προστεθεί το σαξόφωνο του Tore Brunborg έφερε τους τρεις μουσικούς μαζί στο Rainbow Studio του Όσλο, σε μια ηχογράφηση που έγινε σε μια μόλις ημέρα και οι μίξεις την επόμενη, ένα ρεκόρ χρόνου ακόμα και για τα αυστηρά δεδομένα της ECM. Όπως όμως συμβαίνει συχνά, αυτός ο "ακαριαίος" αυθορμητισμός βασίζεται στη δουλειά και την εμπειρία δεκαετιών.
Ο Ketil Bjornstad (γεν. 1952) και ο Jon Christensen (γεν. 1943) είναι συνεργάτες σχεδόν σαράντα χρόνια τώρα. Ο Christensen έπαιξε στις πρώτες ηχογραφήσεις του Bjornstad, στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και όταν ο Ketil τελικά ήρθε στην ECM για το Water Stories το 1993 (αφού, όπως λέει ο ίδιος, επηρεάστηκε από τις παραγωγές της ECM από το ξεκίνημά της), o ολοένα και πιο απρόβλεπτος ντράμερ ήταν και πάλι εκεί, μέλος του θρυλικού "κουαρτέτου της θάλασσας" (με τον Terje Rypdal και τον David Darling), από τα πιο δημοφιλή μουσικά σχήματα της δεκαετίας του '90.
Ο Ketil Bjornstad που περιγράφεται ως "καλλιτεχνικό θαύμα" κατά τον John Fordham της Guardian, ξεκίνησε την καριέρα του ως ένας κλασικός πιανίστας, και έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη Φιλαρμονική του Όσλο, παίζοντας Bela Bartok. Η συνάντησή του με τη τζαζ στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ιδίως με τη μουσική των Miles Davis και John Coltrane, άλλαξε τις προτεραιότητές του, καθώς γοητεύτηκε ιδιαίτερα από την νέα νορβηγική σκηνή του αυτοσχεδιασμού που ηχογραφούσε κατά κύριο λόγο στην ECM. Σύντομα άλλαξε ρεύμα και άρχισε να παίζει με τζαζ μουσικούς Ταυτόχρονα έχει διατηρήσει μια καριέρα ως ένας αξιόλογος συγγραφέας με πολλά βιβλία στο ενεργητικό του -μυθιστορήματα, ποιήματα, δοκίμια και άλλα.

Περιεχόμενα

I [4:53]
II [3:39]
III [4:57]
IV [4:13]
V [4:39]
VI [6:07]
VII [3:50]
VIII [4:53]
IX [4:11]
X [4:41]
XI [4:32]

Ketil Bjornstad πιάνο
Tore Brunborg τενόρο σαξόφωνο
Jon Christensen ντραμς
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςECM RECORDS
ΣειράECM 2149
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2010
Διαστάσεις12x14
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΓΙΟΡΝΣΤΑΝΤ ΚΕΤΙΛ
Κωδικός Πολιτείας1639-0250
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΦΩΣ
GAINZA MARIA
€10.60 €5.30
(-50%)
Κερδίζετε €5.30
Η ΝΙΟΒΗ ΘΡΗΝΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ
ERBIL PERVIN
€19.08 €9.54
(-50%)
Κερδίζετε €9.54

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS