Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: Γρηγόρης Αυξεντίου

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ "
Τυχαία έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο αυτό και το τελείωσα σε ελάχιστες μέρες.Ειναι θαυμάσιο. Αναφέρεται στη Λέλα Καραγιάννη, τη μεγαλύτερη κατάσκοπο των Βαλκανίων. Ήταν μακρινή απόγονος της Μπουμπουλίνας.Ήταν πάμπλουτη και αγαπούσε την Ελλάδα με πάθος. Η οργάνωσή της στην Κατοχή έκανε φοβερό έργο.Φυγαδεύσεις,σαμποτάζ, κατασκοπεία κλπ.Οι Γερμανοί είχαν αποφασίσει να τη θανατώσουν με πέλεκυ στο Βερολίνο. Τελικά εκτελέστηκε μετά από φριχτά βασανιστήρια μπροστά στα παιδιά της.Πάμπολλοι στρατιώτες των Συμμάχων, οι οποίοι διασώθηκαν από αυτήν,τη θυμούνταν με ευγνωμοσύνη.Το βρετανικό κράτος την τίμησε μετά θάνατον,αλλά φέρθηκε με απρέπεια στους Έλληνες αργότερα και στα Δεκεμβριανά και στον μεγαλειώδη αγώνα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο.Η γνώση της Ιστορίας ειναι επικίνδυνη για τους σχεδιασμούς της παγκόσμιας υπερεθνικής ελίτ,για αυτό και αποκρύπτεται ή παραποιείται.
2021-09-12 13:34:30
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΡΟΒΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ "
Πολύ ωραία νουβέλα αυτή του Χαριτόπουλου.Ένα διάλειμμα γέλιου μέσα στις τόσες δυσκολίες που περνάμε. Το βιβλίο είναι αυτοβιογραφικό εν μέρει.Αναφέρεται στη θητεία στα σύνορα ενός δόκιμου αξιωματικού.Ένα μέρος της συνέπεσε με τη γενική πολεμική κινητοποίηση του 1967,που ακυρώθηκε από τον ενδοτισμό της Χούντας. Ο Χαριτόπουλος καταγραφεί με χιούμορ διάφορους τύπους στρατευμένων και τη ζωή στον στρατό. Αγαπά βαθιά την Ελλάδα ο συγγραφέας και κάνει τη θεμελιώδη διάκριση ανάμεσα στο Κράτος και την Πατρίδα .Μπορεί να μας πληγώνει, να μας αδικεί ο κρατικός μηχανισμός ,η αγάπη προς την Πατρίδα είναι σταθερή όμως. Η Πατρίδα είναι ιερή και κάθε θυσία για αυτή αξίζει a priori.
2021-09-07 17:30:17
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ (ΔΙΤΟΜΟ-ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) "
Άρτι περαιωθέν.Σπουδαίο έργο που δεν μπορεί να προσπεράσει οποίος θέλει να μελετήσει σε βάθος τη Βυζαντινή Ιστορία.Ο Βασίλιεφ,όπως πολλοί άλλοι Βυζαντινολόγοι, αποσαρθρώνει τις ύβρεις που ξεστόμισαν εναντίον του Βυζαντίου οι διαφωτιστές. Το Βυζάντιο διαφύλαξε την αρχαία ελληνική γραμματεία, στάθηκε ανάχωμα επί αιώνες στις επιθέσεις εναντίον της χριστιανικής Ευρώπης και προσέφερε τεράστιο εκπολιτιστικό έργο. Ο Ρώσος ιστορικός συμφωνεί με την επισήμανση πως το Βυζάντιο εγγράφεται στη συλλογική κληρονομιά των Ελλήνων. Σε θέματα αμφισβητούμενα ο συγγραφέας παραθέτει τις απόψεις και άλλων ιστορικών. Μελανό σημείο του βιβλίου είναι πως ο τυχοδιώκτης Φαλμεράιρερ αντιμετωπίζεται σαν σοβαρός επιστήμονας και οι απόψεις του δεν αντικρούονται ολοκληρωτικά.Ισως έπαιξε ρόλο η σλαβική καταγωγή του συγγραφέα. Τυχαία βρήκα το εξαντλημένο αυτό έργο και είμαι χαρούμενος.Αν πέσει στα χέρια σας ,διαβάστε το. Θα ωφεληθείτε. Το Βυζάντιο υπήρξε η παγκόσμια Αυτοκρατορία του μεσαιωνικού Ελληνισμού, οργανική συνέχεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Κληρονόμοι του είμαστε εμείς σήμερα,καθώς έχουμε την ίδια γλώσσα και θρησκεία και ζούμε στα εδάφη του.
2021-09-05 12:32:33
Σχόλιο για το βιβλίο "ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ: ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ 284-812/13 μ.Χ. (ΤΡΙΤΟΜΟ)"
Θαυμάσιο έργο ενός Ομολογητή της Ορθοδοξίας.Ειναι η εγκυρότερη πηγή για την περίοδο που εξετάζεται.Εξαιρετική και η μετάφραση του αγαπημένου π.Ανανία,που το σπιτάκι του στα Εξάρχεια είχε γίνει καταφύγιο για τους πονεμενους ανθρώπους. Να τον αναπαύσει ο Θεός.
2021-08-15 12:40:13
Σχόλιο για το βιβλίο "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"
Άρτι περαιωθέν.Βιβλίο-σταθμός,που δικαιολογεί τη φήμη του.Ο Ράνσιμαν εδώ δεν ασχολείται τόσο με τις πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις, όσο με τον υποτιμημένο βυζαντινό πολιτισμό.Ο λόγος του είναι πειστικός και πολύ ευχάριστος.Ολα τα επί μέρους κεφάλαια είναι αξία προσοχής.Ως μεγαλύτερη προσφορά του Βυζαντίου ο Ράνσιμαν θεωρεί την εκπληκτική τέχνη του.Στο τελευταίο κεφάλαιο εξετάζεται η επίδρασή του σε άλλους λαούς.Τι να πρωτογράψει κανείς....Ο συγγραφέας θεωρεί τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία ως έναν φάρο που έλαμψε παγκόσμια για 11 αιώνες.Υπήρξε ανάχωμα
της χριστιανικής Ευρώπης,εκπολίτισε Έθνη και Λαούς,διέσωσε τη μοναδική αρχαία ελληνική
Γραμματεία κλπ.Αυτά που του προσάπτουν οι εχθροί του δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.
2021-08-13 22:13:45
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ"
Άρτι ολοκληρωθέν.Η λέξη σύντομη αναφέρεται νομίζω σε σχέση με την αρχική έκδοση, που ήταν τριπλάσια σε έκταση. Είναι μια ποιοτική έκδοση,με αρκετές φωτογραφίες, χάρτες και πίνακες. Ο συγγραφέας μιλάει με σεβασμό για το Βυζάντιο, όπως του αξιζει.Κυρίως είναι μια
πολιτικοστρατιωτική Ιστορία.Προς τιμήν του ο Νόργουιτς διαφωνεί με τον Γκίμπον, που είχε πάθει παράκρουση εναντίον του Βυζαντίου. Δε μου άρεσαν δύο πράγματα. Πρώτον, η κρίση πως ο Ιουστινιανος εν τέλει δεν ήταν μεγάλος αυτοκράτορας γιατί ήταν σπαταλος.Δεύτερον,η ειρωνεία και η άδικη κριτική σε κάποια σημεία εναντίον της Εκκλησίας, των ιερέων και των μοναστηριών.
2021-08-07 15:26:15
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΟΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ; "
Είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο αυτό της Αρβελέρ.Ξεκαθαρίζει η συγγραφέας πως το Βυζάντιο δεν ήταν ένα θεοκρατικό σκοταδιστικό σχήμα, πλήρες από ανατολικό δεσποτισμό .Αντίθετα σημειώνει πως τα βυζαντινά μοναστήρια διέδωσαν την αρχαία Γραμματεία. Πολλές επιβιώσεις του Βυζαντίου σήμερα μας το θυμίζουν:στην αρχιτεκτονική, στα εκκλησιαστικά τυπικά, στη θρησκευτική ευλάβεια και σε αρκετά στοιχεία της καθημερινότητας . Εύστοχη η παρατήρηση της Αρβελέρ πως η πραγματική ρήξη στη βυζαντινή συνέχεια δεν ήρθε το 1453,αλλά το 1922 με τον ενταφιασμό της Μεγάλης Ιδέας .Είναι αλήθεια πως το όνομα Έλλην ταυτίστηκε με το ειδωλολάτρης και για αιώνες δεν χρησιμοποιούνταν.Ενω,όμως, η συγγραφέας παραδέχεται το Βυζάντιο ως σταθμό στην Ιστορία του Ελληνισμού, επαναλαμβάνει κάποια απαξιωτικά στερεότυπα σε βάρος των Ελλήνων του σήμερα, τα οποία δεν έχουν βάση .Τάχα ότι έχουμε αισθήματα ανωτερότητας,καταδίωξης και πως απορρίπτουμε τον Άλλον . Ισχυρίζεται ότι η Εθνική Ταυτότητα δημιουργείται αποβλέποντας στο μέλλον και όχι στο παρελθόν και ότι είναι ρευστή.Δεν ισχύει αυτό για λαούς με μακραίωνη Ιστορία, όπως τους Εβραίους, τους Κινέζους η τους Έλληνες .Σίγουρα υπάρχουν τομές και ασυνέχειες στην Ελληνική Ιστορία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ο Ελληνικός Λαός ,όμως, αφομοίωσε τους λαούς που συνάντησε στην πορεία του ,όπως η μισγάγκεια. Διατείνεται η Αρβελέρ πως μετά τον 3ο μΧ αιώνα μοναδικό συνεκτικό στοιχείο ήταν ο νόμος και πως μετά το 1453 οι Ρωμιοί μεταλλάσονται σε Έλληνες και Νεοέλληνες. Δηλαδή μετά τη μεταφορά της Πρωτεύουσας στην Κ/πόλη οι κάτοικοι του Ελλαδικού χώρου αισθάνονταν Ρωμιοί και όχι Έλληνες; Δεν είχαν ξεχωριστή συλλογική συνείδηση; Πολύ μεγάλη ανακρίβεια αυτή....
2021-08-05 10:07:20
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ"
Πρόκειται για ένα αξιόλογο έργο μιας συγγραφέως που αφιέρωσε τη ζωή της στη μελέτη της Βυζαντινής Ιστορίας.Δεν ακολουθεί μια χρονολογική σειρά,αλλά εξετάζονται επιμέρους θέματα.Το βιβλίο δεν έχει υποσημειώσεις και διαβάζεται εύκολα. Είναι απαραίτητη όμως και η μελέτη άλλων έργων για να σχηματίσει κανείς εικόνα για το Βυζάντιο. Η Αρβελερ υπερασπιζεται το Βυζάντιο απέναντι σε αυτούς που το κατηγορούν.Οι Βυζαντινοί ήταν προσηλωμένοι στις ανθρωπιστικές αρχές, όπως φαίνεται σε πληθώρα γεγονότων.Το μπόλιασμα της αρχαίας δόξας με το κήρυγμα του Ευαγγελίου ήταν ένα μοναδικό κατόρθωμα.
2021-08-02 19:44:21
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)"
Άρτι αναγνωσθέν.Πολύ αξιόλογο βιβλίο για τους βυζαντινούς μας προγόνους.Προς τιμήν της η συγγραφέας σε πολλά σημεία υπερασπιζεται το Βυζάντιο απέναντι στα ψέματα των διαφωτιστών,τα οποία επηρέασαν και μεταγενέστερους ιστορικούς. Δεν το περίμενα αυτό.Δεν είναι μια γενική ιστορία της Αυτοκρατορίας με χρονολογική σειρά,αλλά μια ικανοποιητική εξέταση επί μέρους θεμάτων . Αξίζει να διαβαστεί το έργο αυτό.
2021-07-25 09:52:41
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"
Άρτι ολοκληρωθέν.Μικρό,αλλά επαρκές για το θέμα που πραγματεύεται και πολύ ευχάριστο στην ανάγνωση το έργο αυτό του κορυφαίου βυζαντινολόγου Ράνσιμαν.Συνέβη κάτι παράδοξο στη βυζαντινή Ιστορία.Η πολιτική παρακμή και γεωγραφική συρρίκνωση μετά το 1204 συνοδεύτηκε με μια ανεπανάληπτη πνευματική ακτινοβολία.Τα γράμματα,οι τέχνες και οι επιστήμες άνθισαν. Ποιόν να πρωτοαναφέρει κανεις ,πραγματικά;Ο ανώτερος ελληνικός πολιτισμός,που διαφυλάχθηκε με προσοχή στο Βυζάντιο, επηρέασε καθοριστικά την Αναγέννηση.Αυτο ειναι αδιαμφισβήτητο.Το κόμπλεξ των διαφωτιστών για το Βυζάντιο,που επηρέασε και πολλούς Έλληνες αργότερα, δεν ερείδεται στην Ιστορία.
2021-07-18 08:57:13
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ Ο ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΟΥ;

ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ Ο ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΟΥ;

ΤΖΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21

ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
ΑΡΑΒΕΣ

ΑΡΑΒΕΣ

ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ

ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ

MAALOUF AMIN
BORN TO RUN

BORN TO RUN

MCDOUGALL CHRISTOPHER
EAT AND RUN

EAT AND RUN

JUREK SCOTT
ΙΩΑΝΝΗΣ Γ' ΒΑΤΑΤΖΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Γ' ΒΑΤΑΤΖΗΣ

ΣΑΡΣΑΚΗΣ Α. ΙΩΑΝΝΗΣ
Δείτε περισσότερες συστάσεις...

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΙΩΝΙΟΙ
CRONIN JUSTIN
€9.86 €4.93
(-50%)
Κερδίζετε €4.93
ΟΥΑΙΛΝΤ: ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ
WILDE OSCAR
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS