Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: nansipan

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ"
Ένα βιβλίο που είναι ταυτόχρονα ιστορική μαρτυρία και δημοσιογραφική έρευνα. Τρεις γενιές ανθρώπων αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες για το "κυνήγι" του πτυχίου και της μόρφωσης γενικότερα. Αν και το θέμα εξετάζεται μόνο από την πλευρά των ανθρώπων της επαρχίας, η γραφή της Νικολαϊδου είναι πολύ καλή και το βιβλίο της δίνει αρκετή τροφή για σκέψη, όπως, ας πούμε, το γεγονός ότι σήμερα οι περισσότεροι θεωρούν τις σπουδές δεδομένες ή ότι μοιράζονται, ή καλύτερα χαρίζονται, "χαρτιά" που δεν έχουν κανένα αντίκρισμα και που δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές γνώσεις του ατόμου.
Σίγουρο είναι, πάντως, ότι κάποια στιγμή θα αναζητήσω κάποιο άλλο είδος βιβλίου της για να σχηματίσω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για τη συγγραφέα.
2021-06-13 06:59:07
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ"
Μια απλή ιστορία όπου παρουσιάζεται σε όλο της το μεγαλείο η ελληνική επαρχία με την υποκρισία της. Χαρακτηριστικό το ειρωνικό ύφος της Φακίνου και αρκετά ρεαλιστικοί οι χαρακτήρες της. Σύντομο, απλό, ευκολοδιάβαστο, χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο.
2021-06-09 16:09:42
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ "
Εξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημα, το πρώτο μιας τριλογίας, με σωστή αναλογία μύθου και ιστορίας. Ομολογώ ότι ο συγγραφέας με εντυπωσίασε με τις γνώσεις του, αποτέλεσμα, υποθέτω, μακροχρόνιας και πολύ προσεκτικής έρευνας. Πολύ καλή η μετάφραση και πολύ κατατοπιστικό το ιστορικό υπόμνημα στο τέλος του βιβλίου. Σίγουρα θα διαβάσω και τα άλλα δύο βιβλία της τριλογίας, τα οποία ήδη υπάρχουν στη βιβλιοθήκη μου!
2021-06-09 07:12:56
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΥΝΗΓΟΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ "
Λιτό, ανάλαφρο, ευκολοδιάβαστο μεν, χωρίς πολλές εκπλήξεις και ιδιαίτερη πλοκή δε, με ρηχούς χαρακτήρες και βαρετό σε κάποια σημεία. Ανήκει στα βιβλία που τα ξεχνάς γρήγορα! Θεωρώ ατυχή τη σύγκριση με την Αγκάθα Κρίστι!
2021-05-09 06:10:45
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ [ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ] "
Το δεύτερο μέρος της τριλογίας ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ είναι ένα ακόμα καλογραμμένο ιστορικό μυθιστόρημα με φόντο την Αθήνα του 1840-1875 σε μια Ελλάδα που προσπαθεί να εξελιχθεί και να διεκδικήσει τη θέση της στον κόσμο.
Νέοι χαρακτήρες μπλέκονται με τους ήρωες που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε στο πρώτο βιβλίο. Απαγορευμένοι έρωτες, πόνος, αντικρουόμενα συμφέροντα, μυστικά, αγώνας για επιβίωση γεμίζουν τις σελίδες του βιβλίου που μαζί με τις γνωστές πληροφορίες που δίνει η Λαπατά για την εποχή, κεντρίζουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη, ο οποίος ταξιδεύει, νοσταλγεί, εκπλήσσεται.
Εξαιρετικές οι περιγραφές της ψυχοσύνθεσης των ηρώων και πολύ βοηθητικές οι επεξηγήσεις που δίνονται από τη συγγραφέα σε κάθε σελίδα.
Αρνητικά σημεία αποτελούν η απουσία διαλόγων, καθώς και η καθυστέρηση στην είσοδο της πλοκής, λόγω των περιγραφών των διαφόρων χαρακτήρων.
2021-05-08 06:30:20
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ [ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ] "
Είναι ένα βιβλίο για όσους ενδιαφέρονται να ξεναγηθούν στην Αθήνα της εποχής 1800-1836. Η Φιλομήλα Λαπατά με αφορμή την ιστορία δύο γυναικών, οι οποίες τολμούν να τα βάλουν με το κατεστημένο της εποχής και να ορίσουν οι ίδιες τη ζωή τους, προσφέρει πληθώρα πληροφοριών για τις κοινωνικές τάξεις, τις αντιλήψεις, τις συνθήκες διαβίωσης, την αρχιτεκτονική, τη ρυμοτομία και τα επαγγέλματα της Αθήνας την εποχή εκείνη.
Εξαιρετική ιστορική έρευνα που ισορροπεί την απουσία δράσης και μοναδική η γραφή της συγγραφέως, η οποία άλλοτε αποστασιοποιείται και άλλοτε συμμετέχει στην αφήγηση με τα δικά της σχόλια, διανθίζοντας το κείμενό της με κάποια στοιχεία χιούμορ.
Το σκηνικό στήνεται με άριστο τρόπο, καθώς επίσης αριστοτεχνικός είναι και ο τρόπος που τοποθετούνται οι ήρωες μέσα σ\' αυτό.
Σου δημιουργείται η επιθυμία να υπογραμμίζεις συνέχεια, αλλά και να περπατήσεις στα μέρη που περιγράφονται στο βιβλίο! Αξίζει να διαβαστεί!
2021-05-04 07:19:25
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΝΑΣ ΤΙΓΡΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ "
Ένα αρκετά ενδιαφέρον αστυνομικό μυθιστόρημα, που σε μεταφέρει στο ομιχλώδες μεταπολεμικό Λονδίνο. Θυμίζει σε πολλά σημεία έργα του Ουγκώ και του Ντίκενς, ενώ δε λείπουν και οι θρησκευτικές και φιλοσοφικές αναφορές. Ξεχωρίζουν οι συναρπαστικές περιγραφές των τόπων και των χαρακτήρων, ενώ η πλοκή του, χωρίς να χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες ανατροπές, κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος.
Συμφωνώ με την άποψη της Αγκάθα Κρίστι από το οπισθόφυλλο, ότι "διαθέτει μια φινέτσα που συνήθως δε τη συναντάμε στις αστυνομικές ιστορίες."
2021-04-28 11:43:23
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΡΑΝ - ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ "
Άλλο ένα βιβλίο του Γιάννη Καλπούζου που σε μαγεύει με τη συναρπαστική πλοκή του, με τον αριστοτεχνικό του τρόπο αφήγησης των γεγονότων, με την καταπληκτική του γλώσσα!!! Ο συγγραφέας δεν παρουσιάζει απλώς την εποχή της Εικονομαχίας, αλλά βυθίζεται κυριολεκτικά σ\' αυτήν και παρασύρει μαζί του και τον αναγνώστη! Πολλές οι εκπλήξεις και οι ανατροπές, πολλοί οι χαρακτήρες, με τις φωτεινές και σκοτεινές πλευρές τους, πολλά τα ερωτήματα που δημιουργούνται στον αναγνώστη γύρω από τον πόνο, τον έρωτα, τη θρησκεία, την ευτυχία.
Κύριε Καλπούζο, σε ευχαριστούμε για ακόμα μία φορά που μας ταξίδεψες!!!
2021-04-24 08:08:17
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΛΕΟΠΑ, Η ΠΡΙΓΚΙΠΕΣΣΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ"
Νόμιζα ότι θα διάβαζα ένα ιστορικό μυθιστόρημα! Δεν πρόκειται όμως για κάτι τέτοιο! Μάλλον πρόκειται για ιστορικές αφηγήσεις! Η πλοκή είναι σχεδόν ανύπαρκτη και το μόνο που κάνει ο συγγραφέας είναι να παραθέτει ιστορικά στοιχεία για την ιστορία του Μυστρά, για τις σχέσεις του με τη Δύση, για πολιτικές και πνευματικές προσωπικότητες της εποχής των Παλαιολόγων και άλλα συναφή. Ομολογουμένως, πολύ καλή η έρευνά του, αλλά η μυθοπλασία λείπει!
2021-04-17 06:14:18
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ"
Ένα βιβλίο που κινείται ανάμεσα στα όρια του αστυνομικού μυστηρίου και του φιλοσοφικού δοκιμίου και σου δημιουργεί την αίσθηση ότι εκτός από τον δολοφόνο ανακαλύπτεις σιγά-σιγά και την ανθρώπινη φύση. Διαβάζεται γρήγορα, αν και χρειάζεται η προσήλωση του αναγνώστη. Στα θετικά του περιλαμβάνεται το ομολογουμένως ανατρεπτικό τέλος, στα δε αρνητικά του η μικρή έκταση του βιβλίου.
2021-04-11 06:02:15
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
1.LEROUX GASTON

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

CHE GUEVARA
LOWY MICHAEL
€14.17 €6.38
(-55%)
Κερδίζετε €7.79
ΣΤΕΜΜΑ ΚΑΙ ΣΒΑΣΤΙΚΑ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
FLEISCHER HAGEN
€22.26 €11.13
(-50%)
Κερδίζετε €11.13

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS