Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: clea

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ"
Μου άρεσε αλλά όχι τόσο όσο ο υπέροχος κ.Κοκαλιάρης (Τιμπουκτού)..Ευρηματικός όπως πάντα ο Auster δημιουργεί μια πρωτότυπη ιστορία με ήρωες που ενώ νομίζουν ότι ελέγχουν τη μοίρα τους, η πραγματική ζωή τους ξεπερνά και τους μετατρέπει σε φιγούρες-μινιατούρες μιας πόλης μακέτας.
2021-02-22 22:43:51
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΑ ΗΣΥΧΑ ΝΕΡΑ"
Διαβάζεται ευχάριστα χωρίς να σε καθηλώνει η εξέλιξη της πλοκής, η οποία δεν έχει κατά συρροή δολοφόνους και αποτρόπαια εγκλήματα-αυτό το κατατάσσω οπωσδήποτε στα θετικά. Εκεί που δεν πετυχαίνει νομίζω το βιβλίο και μερικές φορές γίνεται και αστείο είναι ο τρόπος και η αφέλεια της αστυνομικής έρευνας.
2021-01-30 15:00:04
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΙΜΠΟΥΚΤΟΥ"
Πραγματικά υπέροχο! Από τα ωραιότερα βιβλία που έχω διαβάσει. Ο Πολ Όστερ δίνει ζωή στον πιο ευαίσθητο και αξιοπρεπή σκύλο που ίσως έχει υπάρξει ποτέ. Ο κος Κοκαλιάρης συνδιαλέγεται με τον "κύριό του" επί ίσοις όροις, μας ξεδιπλώνει τις σκέψεις, τους φόβους και τις ανησυχίες του και το αποτέλεσμα είναι καθηλωτικό, αστείο μερικές φορές και άλλες δραματικό με σωστές δόσεις αισιοδοξίας. Γνήσια και αξιοπρεπώς συγκινητικό.
2021-01-29 17:27:42
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΚΑΛΠΙΚΟ ΖΥΓΙ "
Η ιστορία ενός έντιμου ανθρώπου σε έναν εχθρικό και ανήθικο κόσμο ειπωμένη με ωραία πρόζα που κάνει το μικρό αυτό μυθιστόρημα εξόχως ευκολοδιάβαστο. Ωστόσο οι χαρακτήρες παραμένουν αφανείς και αχαρτογράφητοι ως προς το ψυχικό τους βάθος και την υπόσταση εκείνη που θα τους καθιστούσε καθηλωτικούς.
2021-01-29 15:43:44
Σχόλιο για το βιβλίο "ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ, ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΟΥ ΟΙΔΙΠΟΔΑ"
Ο μύθος για τον Ιούδα, όπως τον εξιστορεί ένα έμμετρο ποίημα της κρητικής Αναγέννησης, συμπλέκεται με τον μύθο του Οιδίποδα και μέσα από τα αρχετυπικά βαριά παραπτώματα η Ρέα Γαλανάκη αναδεικνύει τις παθογένειες ορεινών και απομονωμένων τόπων της Κρήτης. Γνώριμο το μοτίβο της αντιπαραβολής μύθων διαφορετικών πολιτισμών και παραδόσεων, όπως συμβαίνει και στο έργο "η γυναίκα με τα κόκκινα μαλλιά" του Ορχάν Παμούκ, όπου η αρχαία ελληνική τραγωδία συναντά το περσικό έπος Σαχναμέ. Το έργο όμως της Γαλανάκη είναι πολύ δυνατό, γιατί κυρίως αναδεικνύει τη γυναίκα της Κρήτης, αυτήν την για δεκαετίες προορισμένη να παραμένει θαμμένη κάτω από την εκάστοτε ανδρική εξουσία, της δίνει πίσω τη χαμένη της υπόσταση και της προσδίδει χαρακτηριστικά, όπως η λεβεντιά, η δικαιοσύνη, η εκδίκηση - που από παράδοση, συνήθεια και στερεοτυπική διαιώνιση φαίνεται να αποτελούν υπόθεση των ανδρών. Η ιστορία διαδραματίζεται το 2000 και σίγουρα πολλά έχουν βελτιωθεί από τότε, άνθρωποι και τόποι έχουν εκσυγχρονιστεί εξοβελίζοντας αναχρονιστικές ιδέες και σκοταδιστικές αντιλήψεις, ωστόσο μένει δρόμος ακόμα να διανυθεί, ώστε η τοπική κρητική και εν γένει η ελληνική κοινωνία να αποκτήσει ένα πλέον ξεκάθαρο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, αυτόν που πρέσβευαν οι αρχαίοι Έλληνες τραγικοί.
2021-01-10 12:47:21
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΓΩ, Ο ΣΙΜΟΣ ΣΙΜΕΩΝ"
Υπέροχο μυθιστόρημα με το γνωστό παιγνιώδες και συμπαθητικά ειρωνικό ύφος του Γιάννη Ξανθούλη. Ισορροπεί δεξιοτεχνικά μεταξύ αστείου και σοβαρού, πραγματικού και ονειρικού -φαντασιακού στοιχείου.
2021-01-06 10:55:09
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ"
Ο κεντρικός ήρωας και αφηγητής -αστοχία θεωρώ την ταύτιση αυτή- είναι ένας νεαρός Άραβας χωρίς μόρφωση, απίστευτα αθώος και αφελής, που παρά τις δυστυχίες του και το σκληρό του πεπρωμένο δεν καταφέρνει μέχρι το τέλος να γίνει συμπαθής στον αναγνώστη.
Ωραία αφηγηματική γλώσσα κατά τα άλλα, λυρική και εμπειρίες ζωής που συμπυκνώνονται σε ανεξάντλητες φιλοσοφίες, που άλλοτε συγκινούν και άλλοτε κουράζουν. Πρόκειται πράγματι για ωραία αναπαράσταση της Αλγερίας του μεσοπολέμου, αλλά τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο οπισθόφυλλο νομίζω ότι δεν είναι απολύτως αντιπροσωπευτικά της μυθιστορίας του βιβλίου.
2021-01-05 10:52:48
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ"
Ρεαλιστικά σκληρό λόγω του θέματος και της ωμής περιγραφής των συγκρούσεων μεταξύ νικητών και ηττημένων στο τέλος του ισπανικού εμφυλίου. Ταυτόχρονα εξαίσια λυρικό ως προς τους διαλόγους, τις περιγραφές της αγριότητας της φύσης, την απόδοση του ψυχοσυναισθηματικού δυναμικού των καταδιωκώμενων.Οι ήρωες είναι αγρίμια όχι σε επίθεση αλλά σε μια αέναη άμυνα που κάνει την προηγούμενη ζωή που κάποτε έζησαν να φαντάζει ως όνειρο πυρετικό. Το φεγγάρι, "ο ήλιος των νεκρών" μόνο τους συντροφεύει, σε αυτήν την ψευδαίσθηση της ζωής που τους έχει απομείνει.
2020-12-30 14:57:19
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ"
Ο Παδούρα δίνει άλλη διάσταση στην έννοια της λέξης αιρετικός. Ανάγει την ελεύθερη ανθρώπινη βούληση και την εφαρμογή της σε κινητήριο δύναμη της ζωής και της ιστορίας. Ωστόσο όπως επεσήμαναν και άλλοι αναγνώστες φλυαρεί υπερβολικά, κάτι από το οποίο δεν ξεφεύγουν κατ΄ εμέ και άλλοι εκπρόσωποι της λατινοαμερικανικής λογοτεχνίας. Είναι ένα καλό βιβλίο που σε προδιαθέτει να το φτάσεις μέχρι το τέλος, αλλά οπωσδήποτε οι πολλές σελίδες και κάποια από τα άνευρα και φλύαρα μέρη του λειτουργούν ανασταλτικά.
2020-09-06 13:35:30
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ"
Υπέροχο ανάγνωσμα. Καυστικό και φαινομενικά υπερβολικό ως προς τις καταστάσεις που παρουσιάζει και τα αδιαμφισβήτητα "αξιώματα" που διατυπώνει. Αν ο σύγχρονος άνθρωπος κοιτάξει την κατ\' επίφασιν επιτυχημένη ζωή του χωρίς ωραιοποιήσεις και υποκειμενικές θεωρήσεις, θα διαπιστώσει κοινά αδιέξοδα με τον αφηγητή-ήρωα του βιβλίου. Σε συνθήκες άκρατου φιλελευθερισμού άλλοι ευνοούνται και αποθεώνονται, άλλοι κατακρημνίζονται. Άλλοι διαβιούν στο μεταίχμιο της αδιάκοπης προσπάθειας και των αντιστρόφως ανάλογων απολαβών σε διαπροσωπικό είτε οικονομικό είτε κοινωνικό επίπεδο. Αν και ό ίδιος ο Ουελμπέκ δηλώνει πολέμιος της ψυχανάλυσης, το βιβλίο του θα έλεγα ότι είναι μια οξυδερκής ψυχαναλυτική προσέγγιση του σύγχρονου δυτικού τρόπου ζωής και εν γένει του δυτικού πολιτισμού.
2020-09-04 20:29:14
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

ΤΙΜΠΟΥΚΤΟΥ

ΤΙΜΠΟΥΚΤΟΥ

AUSTER PAUL
ΕΓΩ, Ο ΣΙΜΟΣ ΣΙΜΕΩΝ

ΕΓΩ, Ο ΣΙΜΟΣ ΣΙΜΕΩΝ

ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ο ΠΑΛΑΙΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΡΒΙΣΗΣ

Ο ΠΑΛΑΙΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΡΒΙΣΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΚΗΠΟΣ

ΚΗΠΟΣ

SIMONETTI PABLO
Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ

Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΡΗΣ
ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ

ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ

ΦΑΚΙΝΟΣ ΑΡΗΣ
Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΡΟΔΩΝ

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΡΟΔΩΝ

ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Ο ΕΞΩΣΤΗΣ

Ο ΕΞΩΣΤΗΣ

ΚΑΧΤΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΕ ΛΕΝΕ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΜΕ ΛΕΝΕ ΚΟΚΚΙΝΟ

PAMUK ORHAN (NOBEL 2006)
ΤΟ ΑΛΕΦ

ΤΟ ΑΛΕΦ

BORGES JORGE-LUIS
ΕΜΕΙΣ

ΕΜΕΙΣ

ZAMYATIN YEVGENY
Δείτε περισσότερες συστάσεις...

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ASIMOV ISAAC
€43.00 €21.50
(-50%)
Κερδίζετε €21.50
ΣΙΝΑ
€81.62 €32.65
(-60%)
Κερδίζετε €48.97

ΣελιδοδείκτηςΠερισσότερα

Οι ήρωες της λατινοαμερικανικής ανεξαρτησίας είχαν την εξής κατάληξη ... Οι ήρωες της λατινοαμερικανικής ανεξαρτησίας είχαν την εξής κατάληξη: Οι Μιγκέλ Ιδάλγο, Χοσέ Μαρία Μορέλος, Χοσέ Μιγκέλ Καρέρα και Φρανσίσκο ντε Μορα...

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS