Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές πάνω από 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες Δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 150000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: ELPAP1981

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΛΑΘΟΣ"
Αστυνομικής φύσεως μυθιστόρημα, καφκικό ύφος, πολυεπίπεδο αναφορικά με τα κοινωνικά στρώματα τα οποία περιλαμβάνονται συμβολικά μέσω των προσώπων που πρωταγωνιστούν. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο ότι κανένα από τα πρόσωπα που μετέχουν στην ιστορία δεν έχει μια αποκλειστικά πρωταγωνιστική θέση μέσα στο μυθιστόρημα. Με μοναδική μαεστρία και απόλυτη ισορροπία ο Α. Σαμαράκης δίνει το μήνυμα εναντίον του ολοκηρωτισμού ενισχύοντας στοχευμένα το αίσθημα του ανθρωπισμού μέσα στον ψυχρό μηχανισμό λειτουργίας του Καθεστώτος, το λάθος του οποίου τελικά στρέφει κατά αυτού τον ίδιο τον "υπηρέτη" του.
2019-10-15 05:54:37
Σχόλιο για το βιβλίο "ΛΕΩΝ, Ο ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ "
Από τα αγαπημένα μου βιβλία, γεμάτο μηνύματα μας ταξιδεύει στον κόσμο.Περιγραφικός ο Αμίν Μααλούφ, με έναν υπέροχο τρόπο γραφής, που από την αρχή ως το τέλος μας κρατάει μαζί του, διατυπώνοντας αλήθειες με έναν τρόπο ποιητικό.
2019-10-08 05:43:38
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΘΙΜΑ ΤΑΦΗΣ"
Δυνατή πλοκή, εκτός των συνηθισμένων. Αρκετά "σκοτεινό" μυθιστόρημα όμως ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Ο αναγνώστης έρχεται σε επαφή με την Άγκνες μέσω της αφήγησης κατανοώντας όλο και περισσότερο τα νοήματα της ιστορίας. Δυνατά ευαίσθητο μέσα στο σκληρό σκηνικό. Ο άνθρωπος που κρατάει την αλήθεια του μέχρι το τέλος που του επιβάλλεται και που σε όλη την πορεία μέχρι την καταδίκη του διατηρεί την αξιοπρέπειά του.
2019-10-06 09:21:44
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΕΔΡΟ ΠΑΡΑΜΟ"
Αξίζει να διαβαστεί.Ένα βιβλίο που το περιεχόμενό του απασχολεί την σκέψη του αναγνώστη πολύ καιρό μετά και που την ομορφιά και τα μηνύματά του δεν θα τα βρείτε αν αναλύσετε τις γραμμές του, αλλά όταν θα αφεθείτε αβίαστα στην αποκωδικοποίηση των νοημάτων.
2019-09-30 07:52:32
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ"
Ένα βιβλίο κίνητρο για αναζήτηση ιστορικών δεδομένων.Η αφήγηση γίνεται σε πρώτο πρόσωπο, δίνοντας στον αναγνώστη την αίσθηση ότι ο ίδιος βιώνει τα γεγονότα στον παρόντα χρόνο. Περιγραφικός, χωρίς να κουράζει ο Α. Αλεξάνδρου, μας κάνει συνοδοιπόρους σε αυτήν την αποστολή μεταφοράς κιβωτίου. Μέσα στο κιβώτιο περικλείεται, κατά την προσωπική μου άποψη, η συνειδητή επιλογή του ανθρώπου που εν γνώση του αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας και με απόλυτη επιτυχία την αποστολή που ένα απρόσωπο "σύστημα" του αναθέτει και που τελικό σκοπό έχει τον αφανισμό του "στρατιώτη", αυτού του προσηλωμένου στην πιστή εκτέλεση του καθήκοντος μεν που δεν έχει απωλέσει τον ανθρωπισμό του δε. Η διαδρομή που διατάσσεται ο στρατιώτης να ακολουθήσει στόχο έχει την εξάλειψη της ανθρώπινης αλληλεγγύης,της εμπιστοσύνης στην ικανότητά του και την κρίση του, καθώς και κάθε ανθρώπινου συναισθήματος. Φτάνοντας στο τέλος θρασύτατα δηλώνει πως μόνο κενός δεν είναι, παρότι συνειδητά εκτέλεσε τις διαταγές που έλαβε. Τίποτα λοιπόν πιο θρασύ δεν έπραξε από το να σταθεί ζωντανός μπροστά στο σύστημα και να ζητήσει να τον αφανίσει, πλήρως γεμάτος από όσα διαφύλαξε μέσα του.Αλληγορικό το περιεχόμενο λοιπόν του κιβωτίου, καθόσον ο πρωταγωνιστής παραδίδει αυτό το κιβώτιο το οποίο περικλείει όλον τον "χαρακτήρα" του κρατικού μηχανισμού. Επίκαιρο και άκρως ενδιαφέρον βιβλίο.
2019-09-30 07:52:17
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ Τ' ΑΣΤΡΑ"
Μοναδικός, υπέροχος Λουντέμης...διαχρονικός στα μηνύματά του και περιγραφικός σε βαθμό που ο αναγνώστης ταυτίζεται με τον Μέλιο τον πρωταγωνιστή του, που μόνο "μελένια" καθημερινότητα δεν είχε. Μέσα από το κείμενο του Λουντέμη, συγκρατώ την ισχυρή επιθυμία του ανθρώπου να βελτιωθεί σε βάθος, οπλίζοντας τον εαυτό του με δύναμη ώστε να υπερβεί κάθε εμπόδιο στον δρόμο του για πνευματική πρόοδο,δίχως να χάσει την ανθρωπιά του. Άνω + θρώσκω (άνθρωπος)είναι η λέξη που περικλείεται από την αρχή έως το τέλος της ιστορίας. Τα αστέρια, ουράνια σώματα άπιαστα, ο Μέλιος τα χρωματίζει, τους δίνει σχήμα, ζωή και στο τέλος μια ιστορία.Κι αυτό είναι το απίθανο: να τολμάς να ονειρεύεσαι και να μάχεσαι να επιτύχεις, ακόμη κι αν τα άστρα ή εμπόδια, δεν αριθμούνται. Ένα βιβλίο που πρέπει να βρίσκεται στην βιβλιοθήκη όλων.
2019-09-18 07:59:49
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ"
Αγγελος Τερζάκης... ένας άγγελος των λέξεων...Περιεκτικό ανά κεφάλαιο,στιγμές της καθημερινότητας, ιστορίες των ανθρώπων που ανοίγουν δρόμους συναισθηματικούς...Ρούφηξα κάθε γραμμή του,ο αναγνώστης νιώθει ότι οι πρωταγωνιστές είναι γνώριμοί του...Ένα υπέροχο μικρό βιβλίο, αλλά μεγάλος θησαυρός.
2019-08-16 07:42:46
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΕΡΙ ΦΩΤΙΣΕΩΣ"
Με το γνωστό ύφος γραφής του, ο Ζοζε Σαραμάγκου, περιγράφει την λειτουργία του κυβερνητικού συστήματος.Ένα βιβλίο για τον τρόπο λειτουργίας των κυβερνήσεων, ο οποίος επωφελείται της "τυφλότητας" των πολιτών του. Σαφέστατα τα μηνύματα περί της αναλωσιμότητας όλων των πολιτών και των υπαλλήλων που το υπηρετούν, καθώς και η καταδίκη τους και εξαφάνισή τους,παντοιοτρόπως κεκαλυμμένη με την αξία των συμβόλων του έθνους, "ντυμένη" με φόρους τιμής ως αναγνώριση της προσφοράς τους προς εξαπάτηση της κοινής γνώμης για να διατηρείται η μάζα ατάραχη μπροστά στα εγκλήματα που διαπράττονται.Εν τέλει, το βιβλίο δεν αναφέρεται -κατά την προσωπική μου κρίση- στην φώτιση των πολιτών να ανατρέψουν το πολιτικό κατεστημένο, καθώς δεν διαφαίνεται πολιτική κρίση αντίστοιχου βαθμού που να αιτιολογεί την μαζική κίνηση λευκής ψήφου, αλλά στην τυφλότητα των πολιτών που δεν συνειδητοποιούν μέχρι τέλους πώς λειτουργεί το ίδιο πολιτικό σύστημα. Θα πρέπει ο αναγνώστης να διαβάσει προγενέστερα το Περί Τυφλότητας, καθώς η ιστορία του περιέχεται στο Περί Φωτίσεως, με πρόσωπα-πρωταγωνιστές και άλλα στοιχεία επίσης. Από το βιβλίο: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΘΩΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ..."
2019-08-16 07:37:07
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΟΜΑ ΓΕΜΑΤΟ ΧΩΜΑ"
Το διάβασα σε 1.5 ώρα, αδιάκοπα. Η γραφή του άμεση,με παράλληλη αφήγηση των πρωταγωνιστών σε πραγματικό χρόνο,περνάει καθαρά στον αναγνώστη τα μηνύματα περί της στάσης του ανθρώπου μέσα στη ζωή και την διάβασή του στο θάνατο,τον οποίο αντιμετωπίζει με σθένος,επιλέγοντας ο ίδιος ο άνθρωπος θρασύτατα το τέλος του. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους πιστεύουν στην εσωτερική δύναμη του ανθρώπου απέναντι στην πραγματικότητα ότι η ύπαρξή τους θα εκλείψει και μόνο το περιεχόμενο αυτής θα φέρει μαζί του, ως την στιγμή του τελικού αφανισμού του.
2019-07-20 07:59:53
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΘΕΙΟ ΤΡΑΓΙ"
Ένα βιβλίο γραμμένο με τον ιδιαίτερο γραφικό χαρακτήρα του Γιάννη Σκαρίμπα. Ο αναγνώστης ευθύς εξαρχής διαπιστώνει ότι πρόκειται για ένα βιβλίο έξω από τις κοινές γραμμές, ανατρεπτικά θρασύ μέσω της προσωπικότητας του πρωταγωνιστή του. Απαιτεί προσπάθεια κατανόησης και διευρυμένους ορίζοντες, πρόθεση αποδοχής της γραφής του για να ικανοποιηθεί και να το αξιολογήσει, όπως του αρμόζει, ο αναγνώστης.
2019-07-19 08:40:06
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
Δεν βρέθηκαν συστάσεις συγγραφέων

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

ΠροσφορέςΠερισσότερα

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΡΑΔΟ - ΜΑΔΡΙΤΗ
€12.00 €4.20
(-65%)
Κερδίζετε €7.80
ΕΛΕΓΕΙΑΚΟΙ
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
€17.46 €8.73
(-50%)
Κερδίζετε €8.73

ΣελιδοδείκτηςΠερισσότερα

Κωνσταντίνος Θεοτόκης: Η σιδερένια πόρτα άνοιξε Ήταν απόγιομα κι είχε έρθει το χινόπωρο. Την αυλή της φυλακής έλουζε ο ήλιος στο βαθυγάλαζον ουρανό, όπου ανάλαφρα ανάλαφρα εταξίδευαν άσπρα διαβατάρι...

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS