Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: fotinipoliteia

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΙΡΕΝ"
Εξαιρετικό από κάθε άποψη! Ερωτισμός, εμμονή, φαντασία και άβυσσος. Από τα καλύτερα σουρεαλιστικά κείμενα, όπου η απεικόνιση της σάρκας, διαπερνάται από τον ποιητικό θαυμασμό για να εξελιχθεί μέχρι το γκροτέσκο. Η γλώσσα σε απελευθερώνει και “…αυτό που δραπετεύει είναι η καρδιά σου, η καρδιά σου ξεκομμένη από τα δένδρα, το δάσος, μα για που αναχώρησε το παιδάκι που ζητούσε από τη μαμά του καρδιές για να παίξει κότσια μες τη νύχτα.” L. Aragon
2020-11-21 12:31:45
Σχόλιο για το βιβλίο "ΔΕΥΤΕΡΑ 'Η ΤΡΙΤΗ"
Αν κι αγαπημένη μοη η Γούλφ, το συγκεκριμένο είναι λίγο διαφορετικό από ό,τι του συνηθισμένου της στύλ. Μετά από ένα σημείο χάνεται ο ειρμός, ενώ η αρχική ιστορία είναι ατελής. Τα τελευταία, περισσότερο θύμισαν σημειώσεις ή πρόχειρες σκέψεις για κάποιο άλλο σύγγραμα.
2020-10-19 09:30:11
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΜΑΓΙΣΣΩΝ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ"
Δυστυχώς, αν και φωτίζει μια κατάσταση που γίνεται ακόμα και σήμερα με το κυνήγι των μαγισσών, επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα χωρίς περαιτέρω εμβάθυνση. Είναι σαν μια εισαγωγή με επιθετικό ύφος συχνά κι ακραίο σε κάποιες περιπτώσεις. Δεν είναι ξεκάθαρες οι συνδέσεις με τον καπιταλισμό και δε στηρίζεται σε συγκεκριμένα δεδομένα, αλλά περισσότερο σε μια γενική θεώρηση.
2020-10-12 10:25:33
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑΣ ΑΓΝΩΣΤΗΣ"
Εξαιρετικό βιβλίο, όπως κι ό,τι άλλο έχω διαβάσει του Zwieg. Εντυπωσιάζει με τη δύναμή της η διήγηση, μέσα από ένα γράμμα τόσο βαθειά ερωτικό κι απελπισμένο όπως τίποτα άλλο ανάλογο. Αν υπάρχουν παραλληρισμοί με τον συγγραφέα και τη ζωή του, έχει ενδιαφέρον για την εικόνα που είχε χτίσει για τον εαυτό του. Τα έργα του είναι ξεχωριστά και διαβάζονται απνευστί.
2020-10-05 12:23:34
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ"
Από τις πιο προσεγμένες εκδόσεις με εξαιρετική εργασία πάνω σε ένα αρκετά περίπλοκο αντικείμενο. Είναι το πρώτο μου βιβλίο της συγκεκριμένης και το επιλέγω ως ένα από τα καλύτερα που έχω διαβάσει τον τελευταιο χρόνο. Οπωσδήποτε, θα συνεχίσω και με άλλα δικά της. Υπέροχη γραφή, καθόλου κουραστική και έναυσμα για πολλή σκέψη κι ανάλυση. Μία ανάγνωσή του δεν είναι αρκετή. Το επίμετρο στο τέλος είναι πολύ σημαντικό για την κατανόηση της σκέψης της Dolto.
2020-10-05 08:00:50
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΙΑ ΕΝΤΙΜΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ "
Περισσσότερο δεν μπορούσα να την πατήσω. Ό,τι χειρότερο έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό. Μια περαστική κι ανυπόστατη ματιά της ανθρώπινης συμπεριφοράς στηριζόμενα πάνω σε γελοία κι άτοπα πειράματα. Ασχολίαστα και τα συμπεράσματα που κατά τα άλλα θα τα κάνει και παναθρώπινη εμπειρία. Απόλυτα άστοχη επιλογή αυτό το βιβλίο.
2020-10-04 09:54:09
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ "
Σε κερδίζει η απλότητα και η κάποια ωμότητα της περιγραφής μια τόσο προσωπικής κι οδυνηρής εμπειρίας. Οπωσδήποτε, γυναίκες που έχουν καρκίνο του μαστού, αλλά και οικείοι τους, θα πάρουν μια ανάσα από την κατά τα άλλα γεναία αντιμετώπιση της Νικολαϊδου. Από την ημερολογιακή εξέλιξη της εμπειρίας της, καταλαβαίνεις όλη την αγωνία και τον αγώνα της κι ας μην εμβαθύνει με περιττά λόγια και ευρηματική λογοτεχνία. Σε προτρέπει να τη δεις "γυμνή" κι άτριχη, τόσο ευάλωτη όσο δε γίνεται περισσότερο. Μέσα σε αυτό, η φωνή της δύναμη ανάσας.
2020-10-04 09:42:08
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΥΝΑΙΚΕΣ"
Μεστά και με επιτυχημένο τρόπο το βιβλίο είναι σαν μια μικρή εγκυκλοπαίδεια και ύμνος για τις γυναίκες. Είναι αδύνατον να το διαβάσεις απλώς μονομιάς και να συγκρατήσεις τις ιστορίες. Προσωπικά, σημείωσα αυτές που θα ήθελα να ψάξω περισσότερα πράγματα. Ωστόσο, σίγουρα ξαφνιάστηκα ευχάριστα και ταυτόχρονα ένιωσα λύπη για πολλές από τις ιστορίες. Ουσιαστικά διαγράφουν την καθόλα πικρή ιστορία της γυναίκας σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, αλλά ευτυχώς και τη δύναμη τους. Ανεπιφύλαχτα είναι ένα βιβλίο για κάθε βιβλιοθήκη.
2020-08-30 09:51:13
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ"
Αυτό το βιβλίο βρισκόταν εδώ και αρκετό καιρό στα αναγνώσματά μου. Δυσκολευόμουν να το προχωρήσω. Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στη γραφή του, η οποία μάλλον εξηγείται από το γεγονός ότι ο Radiguet ήταν μόλις 17 ετών όταν έγραψε αυτό το βιβλίο. Είναι σαφές ότι η γραφή του έχει ενδιαφέρον και σχετικά ρέει καλά, ειδικά όσο φτάνει προς το τέλος.
Η ίδια η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα και δεν είναι τόσο σαφής όσο μπορεί να ακούγεται στην αρχή. Οι περιγράφες των συναισθημάτων του αγοριού τη μια στιγμή είναι βαθιές φιλοσοφικές σκέψεις για την αγάπη και επιδεικνύει ωριμότητα πέρα ​​από τα χρόνια του, την επόμενη αλλάζει σε εγωιστική και χειραγωγητική. Διακρίνεις έντονα και έναν κυνισμό, που αφενός ο συγγραφέας το χειρίζεται επιδέξια, αφετέρου σου δημιουργεί μια έντονη αμηχανία, ιδίως όταν προσπαθείς να καταλάβεις την πλευρά της γυναίκας στην ιστορία. Δεν το χειρίζεται καλά και μέσα από τις συναισθηματικές διακυμάνσεις του νεαρότατου αγοριού, της υποβάλλει έναν αρκετά συχνά παθητικό ρόλο. Πιστεύω, ότι αυτό δικαιολογεί και τη τόσο δύσκολη ανάγνωση για μένα.
2020-06-14 05:49:54
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΟ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ "
Οπωσδήποτε ο Corballis γράφει επιδέξια, αλλά σε περιεχόμενο το βιβλίο είναι μέτριο. Η εκλαϊκευση επιστημονικής πληροφορίας μπορεί να έχει ενδιαφέρον, αλλά δεν απαντά σε πάρα πολλά ερωτήματα, αντιθέτως δημιουργεί περισσότερα. Πραγματοποιεί γρήγορες εισαγωγές σε περίπλοκα θέματα χωρίς εμβάνθυση. Τα πρώτα κεφάλαια είναι καλύτερα από τα τελευταία. Δυστυχώς, απογοητευτικό.
2020-06-14 04:04:09
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ

DOLTO FRANCOISE
ΜΠΛΕ ΥΓΡΟ

ΜΠΛΕ ΥΓΡΟ

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΒΙΒΙΑΝ
ΦΟΒΟΣ

ΦΟΒΟΣ

ZWEIG STEFAN
ΓΚΙΑΚ

ΓΚΙΑΚ

ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Η ΚΕΡΕΝΙΑ ΚΟΥΚΛΑ

Η ΚΕΡΕΝΙΑ ΚΟΥΚΛΑ

ΧΡΗΣΤΟΜΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΛΕΒΙΑΘΑΝ

ΛΕΒΙΑΘΑΝ

AUSTER PAUL
Ο ΝΑΝΟΣ

Ο ΝΑΝΟΣ

LAGERKVIST PAR (NOBEL 1951)
Δείτε περισσότερες συστάσεις...

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
1.BRONTE EMILY
2.CASTELLS MANUEL
3.GORDIMER NADINE (NOBEL 1991)
4.WITTGENSTEIN LUDWIG
5.WOOLF VIRGINIA
6.ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
7.GOETHE JOHANN-WOLFGANG. VON
8.ROTH PHILIP
9.LACAN JACQUES
10.ZWEIG STEFAN
11.CELAN PAUL
12.ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
13.PIRANDELLO LUIGI (NOBEL 1934)
14.SARTRE JEAN-PAUL (NOBEL 1964)
15.BRONTE CHARLOTTE
16.TWAIN MARK
17.ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
18.LORCA FEDERICO-GARCIA
19.HAMSUN KNUT (NOBEL 1920)
20.WILDE OSCAR
21.BRECHT BERTOLT
22.CHOMSKY NOAM
23.RILKE RAINER-MARIA
24.KUNDERA MILAN
25.LESSING DORIS (NOBEL 2007)
26.PUSHKIN ALEXANDER
27.GOGOL NIKOLAI
28.NIETZSCHE FRIEDRICH
29.CHAVARRIA DANIEL
30.BENJAMIN WALTER
31.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
32.CAMUS ALBERT (NOBEL 1957)
33.MORRISON TONI (NOBEL 1993)
34.REICH WILHELM
35.OATES JOYCE-CAROL
36.BECKETT SAMUEL (NOBEL 1969)
37.SUSKIND PATRICK
38.ΚΟΡΤΩ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
39.ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
40.ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
41.ΜΑΤΕΣΙΣ ΠΑΥΛΟΣ
42.SACKS OLIVER
43.SARAMAGO JOSE (NOBEL 1998)

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ (ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΟΜΟΣ)
DESCHNER KARLHEINZ
€16.96 €8.48
(-50%)
Κερδίζετε €8.48
1984
ORWELL GEORGE
€19.08 €9.54
(-50%)
Κερδίζετε €9.54

ΣελιδοδείκτηςΠερισσότερα

Klaus Mann: Ο Θεός απέστρεψε θυμωμένος τα μάτια Το βρομερό ψεύδος έχει πάρει την εξουσία σ’ αυτή τη χώρα. Βρυχιέται μέσα στις αίθουσες, μέσα από μεγάφωνα, μέσα από τις στήλες των εφημερίδων, μέσα απ...

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS