Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: Petrosar

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΔΡΟΜΟΣ"
Αριστοτεχνικά δοσμένη δυστοπία από τον μετρ των σκληρών σκηνών Κόρμακ Μακάρθυ. Μιλάμε για ένα οδοιπορικό σε μια κατεστραμμένη γη και μια προσπάθεια επιβίωσης χωρίς την απώλεια της ανθρωπιάς. Ένα buddy movie με πρωταγωνιστές τους ανώνυμους πατέρα και γιο που μέσα από ελλείψεις πρώτων ειδών, κινδύνους από τα καιρικά φαινόμενα και άλλους επιβιώσαντες προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχή τους. Ίσως να μοιάζει ότι έχει πολλά κλισέ αλλά εδώ είναι η μεγάλη επιτυχία του συγγραφέα που αποφεύγει την παγίδα. Κοφτοί διάλογοι και γρήγορες σκηνές δίνουν ένα απίστευτο ρυθμό στην αφήγηση χωρίς να χάνεται το βάθος των κεντρικών χαρακτήρων. Πατέρας και γιος καλούνται σε όλη τη διάρκεια να πάρουν αποφάσεις μέσα από πίεση και διλήμματα που κάνουν την κρίση τους και την κάθε απόφαση τους καθοριστικής σημασίας στην επιβίωση ενός κόσμου με ίδιες αξίες. Προβληματική η έκδσοη σε αρκετά σημεία.
2021-05-03 17:41:06
Σχόλιο για το βιβλίο "ΛΕΥΚΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ"
Ο Λευκός Θόρυβος είναι ένα υπέροχο μεταμοντέρνο μυθιστόρημα στο οποίο ο Ντελίλλο μιλάει για πάρα πολλά θέματα με ένα εκπληκτικό τρόπο. Στήνει μια υποβόσκουσα δυστοπία μέσα από σουρεαλιστικούς διαλόγους και σκηνές με πολύ χιούμορ που όμως λειτουργούν διεισδυτικά και θίγουν πολλά θέματα. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο φόβος για τον θάνατο αλλά μέσα από τις σκηνές αυτές ξεπροβάλλουν πολλές από τις φοβίες και ανησυχίες της αμερικανικής κοινωνίας. Με ένα κεντρικό χαρακτήρα - αφηγητή που ασκεί το επάγγελμα του καθηγητή Χιτλερικών σπουδών, αισθάνθηκα σύντομα ότι πρόκειται για ένα βιβλίο ευχάριστα διαφορετικό. Είχα διαβάσει σε μια κριτική για το παιχνίδι με τον χρόνο και τον χειρισμό του από τον συγγραφέα. Κατά τη γνώμη μου γίνεται αρκετά ορατό από το 1/3 του βιβλίου και μετά. Μικρές στιγμές επεκτείνονται και μεγαλύτερες συρρικνώνονται με πολλή επιτυχία. Αυτό αρχικά δίνει την αλλόκοτη αίσθηση ότι κάποια κομμάτια δεν έχουν φυσιολογική ροή και συνοχή αλλά σε εμένα τελικά άρεσε.
2021-04-27 13:39:57
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ"
Στον ελληνικό (και στον γαλλικό νομίζω) τίτλο του, το μυθιστόρημα αναφέρεται στη γνωστή ρήση του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και σε προϊδεάζει για το θέμα του. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο συγγραφέας είναι αφρο-αμερικανός θεώρησα ότι θα βρω μπροστά μου ένα βιβλίο που μιλάει για τον ρατσισμό και μόνο. Ωστόσο το υπέροχο αυτό μυθιστόρημα είναι κάτι παραπάνω. Σαφώς μιλάει για τον ρατσισμό κοιτώντας τον και από τις δύο πλευρές και προβλέπει το δυσοίωνο μέλλον του θέματος αυτού. Ωστόσο η ματιά του Λαμάρ πέφτει μέσα από ένα πρίσμα που δημιουργεί η δυστοπία της ιστορίας του. Ο κεντρικός ήρωας Χατς, ένα έξυπνος, μορφωμένος αλλά και φιλόδοξος αφρο-αμερικανός δικηγόρος γίνεται μέλος ενός πολιτικού συστήματος απάνθρωπου και γεμάτου ραδιουργίες που δεν εκφράζει τελικά τη μεγάλη μάζα της φυλής του. Μια τραγική οικογενειακή στιγμή και το παρελθόν του που εμφανίζεται στο πρσκήνιο τον διαλύουν. Η ανηψιά του είναι η δεύτερη ηρωίδα που παίζει κεντρικό ρόλο και όντας απαλλαγμένη από προκαταλήψεις θέλει να ζήσει μια ελεύθερη ζωή. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας που όσο προχωράει γίνεται ολοένα και πιο συναρπαστική. Ένα πολύ δυνατό βιβλίο που πέρα από το σχόλιο για τον ρατσισμό και τις διαφυλετικές σχέσεις, μιλάει για το πολιτικά ορθό και την αναζήτηση της ταυτότητας.
2021-04-11 16:19:03
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ"
Δυνατό μυθιστόρημα που διεξάγεται στο Νιου Τζέρσει λίγα χρόνια μετά την 11 Σεπτεμβρίου. Μέσα από τις σελίδες του ο συγγραφέας δίνει πολύ λεπτομερείς περιγραφές των χαρακτήρων του. Ο κεντρικός ήρωας που θα μπορούσε να είναι ένας οποιοσδήποτε αραβοαμερικανός οδηγείται από τις περιστάσεις της ζωής του σε αναζήτηση πατρικής φιγούρας. Ο ιμάμης που αναλαμβάνει τον ρόλο αλλά και η μάλλον αφελής και αδιάφορη παρουσία της μητέρας του, διαμορφώνουν ένα χαρακτήρα που προσπαθεί να μείνει μακριά από τις καθημερινές συνήθειες των συνομήλικων του. Λίγο πριν την αποφοίτηση του από το λύκειο μπαίνει στη ζωή του ο μάλλον άθεος Εβραίος σχολικός σύμβουλος. Διαμορφώνεται ένα δίπολο μεταξύ φανατισμού και παραίτησης ή απογοήτευσης που το βλέπουμε πετυχημένα σε μεγάλη διάρκεια του βιβλίου. Παράλληλα εμφανίζονται δευτερεύοντες χαρακτήρες - καρικατούρες που μοιάζουν ότι θέλουν να δείξουν την ποιοτική υποβάθμιση της καθημερινής ζωής. Η δράση αυτών των χαρακτήρων μου φάνηκε ότι έχει σημεία που χρησιμοποιείται πολύ έξυπνα αλλά έχει και σημεία που μάλλον δημιουργούν μια κοινοτοπία. Το τέλος είναι λίγο-πολύ αναμενόμενο σαν αποτέλεσμα αλλά ο Απντάικ το χειρίζεται αρκετά καλά ώστε να κρατά το ενδιαφέρον ψηλά.
2021-03-23 20:22:35
Σχόλιο για το βιβλίο "ΗΜΕΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ"
Το πολυβραβευμένο μυθιστόρημα του Φορντ με άφησε με ανάμικτα συναισθήματα. Είναι ένα βιβλίο πολύ καλογραμμένο, με άφθονο χιούμορ και ένα κεντρικό ήρωα που μένει στο μυαλό του αναγνώστη. Πολύ λεπτομερείς περιγραφές τοπίων, συναισθημάτων και κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης των ΗΠΑ τη δεκαετία των 80. Το γεγονός ότι δεν συμβαίνουν και πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Μπάσκομπ απαιτεί από τον αναγνώστη να μπει στον ρυθμό αυτό. Εκεί που μπαίνεις όμως σε αυτό τον ρυθμό, θεωρώ ότι αρχίζουν κάποιες υπερβολές. Ο Μπάσκομπ που διανύει μια υπαρξιακή περίοδο της ζωής του (κατά τα δικά του λεγόμενα) είναι άλλοτε κριτικός απέναντι στα πάντα (ακόμα και στον ίδιο τον εαυτό του) και άλλοτε κυνικός. Τελικά όλες αυτές οι σκέψεις του δημιουργούν μια αίσθηση ότι διαβάζουμε πιο πολλά από όσα χρειάζεται και ότι περιμένουμε απλά να περάσουν οι σελίδες για να φτάσουμε σε ένα τέλος που λίγο-πολύ δεν προσθέτει πολλά. Θα ήθελα να βάλω 3,5 αστέρια αν υπήρχαν γιατί εκτός των άλλων θετικών, η έκδοση είναι πολύ καλή σε μετάφραση και υποσημειώσεις.
2021-03-01 08:31:42
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΣΤΟ EMPIRE FALLS"
Το Empire Falls είναι ένα ωραίο μυθιστόρημα που αφηγείται με ζωντάνια και αρκετό χιούμορ την ιστορία των κατοίκων μιας πόλης στις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Με πολλούς και γρήγορους διαλόγους ο συγγραφέας σκιαγραφεί πετυχημένα τους χαρακτήρες του. Αυτό το στοιχείο είναι κάτι που κάνει το βιβλίο ιδιαίτερα ευκολοδιάβαστο. Ταυτόχρονα ο Ρούσσο μας δίνει εικόνα της κοινωνικής μεταβολής που υφίσταται η πόλη όταν αλλάζουν τα οικονομικά δεδομένα και συμφέροντα των "αρχόντων" της. Οι πατρίκιοι παραμένουν πλούσιοι και οι πληβείοι απορροφούν όλους τους κραδασμούς της οικονομικής κρίσης. Ωστόσο, οι επιπτώσεις στις ζωές όλων είναι σημαντικές καθώς όλοι είναι άνθρωποι τελικά και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει τη ροή κάποιων γεγονότων. Το μόνο αρνητικό για μένα είναι ότι κάποιες σκηνές δεν προσθέτουν τίποτα και μου φάνηκαν σαν απλή φλυαρία που απλά κουράζει μέχρι να φτάσει ο αναγνώστης στις τελικές αποκαλύψεις.
2021-01-24 19:24:23
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ"
Το "Τόσοι και τόσοι τρόποι για να γίνει μια αρχή" είναι ένα υπέροχο μυθιστόρημα αναζήτησης της ταυτότητας και μαθητείας. Ο McGregor γράφει με πολλή ευαισθησία την ιστορία αυτή που δεν είναι κάτι ασυνήθιστο αλλά ο χειρισμός της αφήγησης γίνεται με εξαιρετικό τρόπο. Ενώ εύκολα θα μπορούσε να παρασυρθεί σε μελοδραματισμούς που θα έκαναν το αποτέλεσμα μάλλον γλυκανάλατο, καταφέρνει το αντίθετο. Κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη ζωντανό και αυξανόμενο προς το καταπληκτικό τέλος της ιστορίας. Εκτείνεται κυρίως στο διάστημα 1945-2000 και με την αφήγηση να πηγαίνει μπρος - πίσω στον χρόνο ο McGregor κρατάει πολύ έξυπνα κάποια σημεία μισοφωτισμένα για να τα δει ο αναγνώστης μπροστά του λίγο αργότερα. Τόσο ο πρωταγωνιστής David όσο και οι δευτερεύοντες ήρωες του βρίσκουν την αγάπη και την κατανόηση σε άλλους ανθρώπους από αυτούς που την περιμένουν. Το ίδιο συμβαίνει και με την υποκρισία, τη σκληρότητα και την προδοσία που επίσης εκπορεύεται απρόβλεπτα. Σε δεύτερο πλάνο αλλά εξίσου ακριβής η περιγραφή των κοινωνικού περίγυρου, των οικονομικών συνθηκών, των αλλαγών που συνέβησαν και που επηρέασαν την εξέλιξη των ηρώων της ιστορίας. Πολύ καλό.
2021-01-04 11:19:14
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ (ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Δυνατό δράμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κλασικό. Ο Τζέιμς είναι μοναδικός μάστορας στην ανάπτυξη των χαρακτήρων του. Η ιστορία που αφηγείται θα μπορούσε με τα σημερινά δεδομένα να θεωρηθεί παρωχημένη αλλά η δύναμη της αφήγησης ξεπερνά το θέμα αυτό. Δημιουργείται η αίσθηση ότι οι πρωταγωνιστές έχουν τόσο γνώριμα χαρακτηριστικά, ελαττώματα και εμμονές που γίνονται πολύ πραγματικοί και ανθρώπινοι.
2021-01-04 09:15:23
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΙΣΤΟΡΙΑ"
Μαγευτική νουβέλα από ένα συγγραφέα που δεν έχω ξαναδιαβάσει και που με κέρδισε άμεσα. Το βιβλίο ξεκινά με το μυστήριο του πώς κατέληξε ο αφηγητής της ιστορίας στη Λισσαβόνα. Μέσα από την αφήγηση, προκύπτει ένα πολύ βαθύ ταξίδι στο μυαλό του. Φιλοσοφικά ερωτήματα εγείρονται σχετικά με τη ζωή και τον θάνατο, τον έρωτα, τις επιστήμες, τη δύναμη της γλώσσας και των ιστοριών που αφηγείται. Η ανάλυση παρά το βάθος της είναι λιτή και συμπυκνωμένη, μιλάει κατευθείαν στην ψυχή του αναγνώστη και έρχεται μέσα από την πανέμορφη πρόζα του Ολλανδού συγγραφέα.
2020-12-10 10:53:55
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΥΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΧΗ "
To βιβλίο είναι ένα αριστούργημα, ένα φιλοσοφικό μυθιστόρημα μεγάλης πνοής, ένα έργο που σε κάνει να νομίζεις ότι είναι γραμμένο για σένα. Μέσα από μια ιστορία που λειτουργεί σαν σκελετός των θεμάτων που θέλει να συζητήσει, ο Μαρίας καταφέρνει να αναδείξει πτυχές των θεμάτων αυτών που άλλοτε δεν είναι ορατές με την πρώτη ματιά και άλλοτε νομίζεις ότι τις διαμορφώσατε μαζί. Με εκκίνηση μια απλή λέξη σε μια εξίσου απλή πρόταση και μέσα από παρεκβάσεις στην αρχική συζήτηση, το καλειδοσκόπιο του συγγραφέα ρίχνει φως και σχηματίζει τις ιδέες που έχει για τις ανθρώπινες σχέσεις, τον λόγο, την πίστη και την εμπιστοσύνη, τις αξίες και τη διαμόρφωση τους μέσα στον χρόνο. Ο μακροπερίοδος λόγος του δεν κουράζει σε κανένα σημείο και αυτό είναι σημαντικό επίτευγμα για ένα μυθιστόρημα τόσο πυκνό σε νοήματα. Εξαιρετικό.
2020-12-06 13:14:18
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

Δείτε περισσότερες συστάσεις...

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
1.SIMENON GEORGES
2.GREENE GRAHAM
3.TAIBO II PACO-IGNACIO
4.ROTH JOSEPH
5.MARQUEZ GABRIEL-GARCIA (NOBEL 1982)

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΠΕΝΒΕΝΟΥΤΟ ΤΣΕΛΛΙΝΙ
CELLINI BENVENUTO
€26.75 €10.70
(-60%)
Κερδίζετε €16.05
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
OWEN DAVID
€14.90 €5.96
(-60%)
Κερδίζετε €8.94

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS