Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: Γρηγόρης Αυξεντίου

Σχόλιο για το βιβλίο "ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ "
Τυχαία έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο αυτό και το τελείωσα σε ελάχιστες μέρες.Ειναι θαυμάσιο. Αναφέρεται στη Λέλα Καραγιάννη, τη μεγαλύτερη κατάσκοπο των Βαλκανίων. Ήταν μακρινή απόγονος της Μπουμπουλίνας.Ήταν πάμπλουτη και αγαπούσε την Ελλάδα με πάθος. Η οργάνωσή της στην Κατοχή έκανε φοβερό έργο.Φυγαδεύσεις,σαμποτάζ, κατασκοπεία κλπ.Οι Γερμανοί είχαν αποφασίσει να τη θανατώσουν με πέλεκυ στο Βερολίνο. Τελικά εκτελέστηκε μετά από φριχτά βασανιστήρια μπροστά στα παιδιά της.Πάμπολλοι στρατιώτες των Συμμάχων, οι οποίοι διασώθηκαν από αυτήν,τη θυμούνταν με ευγνωμοσύνη.Το βρετανικό κράτος την τίμησε μετά θάνατον,αλλά φέρθηκε με απρέπεια στους Έλληνες αργότερα και στα Δεκεμβριανά και στον μεγαλειώδη αγώνα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο.Η γνώση της Ιστορίας ειναι επικίνδυνη για τους σχεδιασμούς της παγκόσμιας υπερεθνικής ελίτ,για αυτό και αποκρύπτεται ή παραποιείται.
2021-09-12 16:34:30
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΡΟΒΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ "
Πολύ ωραία νουβέλα αυτή του Χαριτόπουλου.Ένα διάλειμμα γέλιου μέσα στις τόσες δυσκολίες που περνάμε. Το βιβλίο είναι αυτοβιογραφικό εν μέρει.Αναφέρεται στη θητεία στα σύνορα ενός δόκιμου αξιωματικού.Ένα μέρος της συνέπεσε με τη γενική πολεμική κινητοποίηση του 1967,που ακυρώθηκε από τον ενδοτισμό της Χούντας. Ο Χαριτόπουλος καταγραφεί με χιούμορ διάφορους τύπους στρατευμένων και τη ζωή στον στρατό. Αγαπά βαθιά την Ελλάδα ο συγγραφέας και κάνει τη θεμελιώδη διάκριση ανάμεσα στο Κράτος και την Πατρίδα .Μπορεί να μας πληγώνει, να μας αδικεί ο κρατικός μηχανισμός ,η αγάπη προς την Πατρίδα είναι σταθερή όμως. Η Πατρίδα είναι ιερή και κάθε θυσία για αυτή αξίζει a priori.
2021-09-07 20:30:17
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ (ΔΙΤΟΜΟ-ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) "
Άρτι περαιωθέν.Σπουδαίο έργο που δεν μπορεί να προσπεράσει οποίος θέλει να μελετήσει σε βάθος τη Βυζαντινή Ιστορία.Ο Βασίλιεφ,όπως πολλοί άλλοι Βυζαντινολόγοι, αποσαρθρώνει τις ύβρεις που ξεστόμισαν εναντίον του Βυζαντίου οι διαφωτιστές. Το Βυζάντιο διαφύλαξε την αρχαία ελληνική γραμματεία, στάθηκε ανάχωμα επί αιώνες στις επιθέσεις εναντίον της χριστιανικής Ευρώπης και προσέφερε τεράστιο εκπολιτιστικό έργο. Ο Ρώσος ιστορικός συμφωνεί με την επισήμανση πως το Βυζάντιο εγγράφεται στη συλλογική κληρονομιά των Ελλήνων. Σε θέματα αμφισβητούμενα ο συγγραφέας παραθέτει τις απόψεις και άλλων ιστορικών. Μελανό σημείο του βιβλίου είναι πως ο τυχοδιώκτης Φαλμεράιρερ αντιμετωπίζεται σαν σοβαρός επιστήμονας και οι απόψεις του δεν αντικρούονται ολοκληρωτικά.Ισως έπαιξε ρόλο η σλαβική καταγωγή του συγγραφέα. Τυχαία βρήκα το εξαντλημένο αυτό έργο και είμαι χαρούμενος.Αν πέσει στα χέρια σας ,διαβάστε το. Θα ωφεληθείτε. Το Βυζάντιο υπήρξε η παγκόσμια Αυτοκρατορία του μεσαιωνικού Ελληνισμού, οργανική συνέχεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Κληρονόμοι του είμαστε εμείς σήμερα,καθώς έχουμε την ίδια γλώσσα και θρησκεία και ζούμε στα εδάφη του.
2021-09-05 15:32:33
Σχόλιο για το βιβλίο "ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ: ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ 284-812/13 μ.Χ. (ΤΡΙΤΟΜΟ)"
Θαυμάσιο έργο ενός Ομολογητή της Ορθοδοξίας.Ειναι η εγκυρότερη πηγή για την περίοδο που εξετάζεται.Εξαιρετική και η μετάφραση του αγαπημένου π.Ανανία,που το σπιτάκι του στα Εξάρχεια είχε γίνει καταφύγιο για τους πονεμενους ανθρώπους. Να τον αναπαύσει ο Θεός.
2021-08-15 15:40:13
Σχόλιο για το βιβλίο "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"
Άρτι περαιωθέν.Βιβλίο-σταθμός,που δικαιολογεί τη φήμη του.Ο Ράνσιμαν εδώ δεν ασχολείται τόσο με τις πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις, όσο με τον υποτιμημένο βυζαντινό πολιτισμό.Ο λόγος του είναι πειστικός και πολύ ευχάριστος.Ολα τα επί μέρους κεφάλαια είναι αξία προσοχής.Ως μεγαλύτερη προσφορά του Βυζαντίου ο Ράνσιμαν θεωρεί την εκπληκτική τέχνη του.Στο τελευταίο κεφάλαιο εξετάζεται η επίδρασή του σε άλλους λαούς.Τι να πρωτογράψει κανείς....Ο συγγραφέας θεωρεί τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία ως έναν φάρο που έλαμψε παγκόσμια για 11 αιώνες.Υπήρξε ανάχωμα
της χριστιανικής Ευρώπης,εκπολίτισε Έθνη και Λαούς,διέσωσε τη μοναδική αρχαία ελληνική
Γραμματεία κλπ.Αυτά που του προσάπτουν οι εχθροί του δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.
2021-08-14 01:13:45
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ"
Άρτι ολοκληρωθέν.Η λέξη σύντομη αναφέρεται νομίζω σε σχέση με την αρχική έκδοση, που ήταν τριπλάσια σε έκταση. Είναι μια ποιοτική έκδοση,με αρκετές φωτογραφίες, χάρτες και πίνακες. Ο συγγραφέας μιλάει με σεβασμό για το Βυζάντιο, όπως του αξιζει.Κυρίως είναι μια
πολιτικοστρατιωτική Ιστορία.Προς τιμήν του ο Νόργουιτς διαφωνεί με τον Γκίμπον, που είχε πάθει παράκρουση εναντίον του Βυζαντίου. Δε μου άρεσαν δύο πράγματα. Πρώτον, η κρίση πως ο Ιουστινιανος εν τέλει δεν ήταν μεγάλος αυτοκράτορας γιατί ήταν σπαταλος.Δεύτερον,η ειρωνεία και η άδικη κριτική σε κάποια σημεία εναντίον της Εκκλησίας, των ιερέων και των μοναστηριών.
2021-08-07 18:26:15
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΟΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ; "
Είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο αυτό της Αρβελέρ.Ξεκαθαρίζει η συγγραφέας πως το Βυζάντιο δεν ήταν ένα θεοκρατικό σκοταδιστικό σχήμα, πλήρες από ανατολικό δεσποτισμό .Αντίθετα σημειώνει πως τα βυζαντινά μοναστήρια διέδωσαν την αρχαία Γραμματεία. Πολλές επιβιώσεις του Βυζαντίου σήμερα μας το θυμίζουν:στην αρχιτεκτονική, στα εκκλησιαστικά τυπικά, στη θρησκευτική ευλάβεια και σε αρκετά στοιχεία της καθημερινότητας . Εύστοχη η παρατήρηση της Αρβελέρ πως η πραγματική ρήξη στη βυζαντινή συνέχεια δεν ήρθε το 1453,αλλά το 1922 με τον ενταφιασμό της Μεγάλης Ιδέας .Είναι αλήθεια πως το όνομα Έλλην ταυτίστηκε με το ειδωλολάτρης και για αιώνες δεν χρησιμοποιούνταν.Ενω,όμως, η συγγραφέας παραδέχεται το Βυζάντιο ως σταθμό στην Ιστορία του Ελληνισμού, επαναλαμβάνει κάποια απαξιωτικά στερεότυπα σε βάρος των Ελλήνων του σήμερα, τα οποία δεν έχουν βάση .Τάχα ότι έχουμε αισθήματα ανωτερότητας,καταδίωξης και πως απορρίπτουμε τον Άλλον . Ισχυρίζεται ότι η Εθνική Ταυτότητα δημιουργείται αποβλέποντας στο μέλλον και όχι στο παρελθόν και ότι είναι ρευστή.Δεν ισχύει αυτό για λαούς με μακραίωνη Ιστορία, όπως τους Εβραίους, τους Κινέζους η τους Έλληνες .Σίγουρα υπάρχουν τομές και ασυνέχειες στην Ελληνική Ιστορία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ο Ελληνικός Λαός ,όμως, αφομοίωσε τους λαούς που συνάντησε στην πορεία του ,όπως η μισγάγκεια. Διατείνεται η Αρβελέρ πως μετά τον 3ο μΧ αιώνα μοναδικό συνεκτικό στοιχείο ήταν ο νόμος και πως μετά το 1453 οι Ρωμιοί μεταλλάσονται σε Έλληνες και Νεοέλληνες. Δηλαδή μετά τη μεταφορά της Πρωτεύουσας στην Κ/πόλη οι κάτοικοι του Ελλαδικού χώρου αισθάνονταν Ρωμιοί και όχι Έλληνες; Δεν είχαν ξεχωριστή συλλογική συνείδηση; Πολύ μεγάλη ανακρίβεια αυτή....
2021-08-05 13:07:20
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ"
Πρόκειται για ένα αξιόλογο έργο μιας συγγραφέως που αφιέρωσε τη ζωή της στη μελέτη της Βυζαντινής Ιστορίας.Δεν ακολουθεί μια χρονολογική σειρά,αλλά εξετάζονται επιμέρους θέματα.Το βιβλίο δεν έχει υποσημειώσεις και διαβάζεται εύκολα. Είναι απαραίτητη όμως και η μελέτη άλλων έργων για να σχηματίσει κανείς εικόνα για το Βυζάντιο. Η Αρβελερ υπερασπιζεται το Βυζάντιο απέναντι σε αυτούς που το κατηγορούν.Οι Βυζαντινοί ήταν προσηλωμένοι στις ανθρωπιστικές αρχές, όπως φαίνεται σε πληθώρα γεγονότων.Το μπόλιασμα της αρχαίας δόξας με το κήρυγμα του Ευαγγελίου ήταν ένα μοναδικό κατόρθωμα.
2021-08-02 22:44:21
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)"
Άρτι αναγνωσθέν.Πολύ αξιόλογο βιβλίο για τους βυζαντινούς μας προγόνους.Προς τιμήν της η συγγραφέας σε πολλά σημεία υπερασπιζεται το Βυζάντιο απέναντι στα ψέματα των διαφωτιστών,τα οποία επηρέασαν και μεταγενέστερους ιστορικούς. Δεν το περίμενα αυτό.Δεν είναι μια γενική ιστορία της Αυτοκρατορίας με χρονολογική σειρά,αλλά μια ικανοποιητική εξέταση επί μέρους θεμάτων . Αξίζει να διαβαστεί το έργο αυτό.
2021-07-25 12:52:41
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"
Άρτι ολοκληρωθέν.Μικρό,αλλά επαρκές για το θέμα που πραγματεύεται και πολύ ευχάριστο στην ανάγνωση το έργο αυτό του κορυφαίου βυζαντινολόγου Ράνσιμαν.Συνέβη κάτι παράδοξο στη βυζαντινή Ιστορία.Η πολιτική παρακμή και γεωγραφική συρρίκνωση μετά το 1204 συνοδεύτηκε με μια ανεπανάληπτη πνευματική ακτινοβολία.Τα γράμματα,οι τέχνες και οι επιστήμες άνθισαν. Ποιόν να πρωτοαναφέρει κανεις ,πραγματικά;Ο ανώτερος ελληνικός πολιτισμός,που διαφυλάχθηκε με προσοχή στο Βυζάντιο, επηρέασε καθοριστικά την Αναγέννηση.Αυτο ειναι αδιαμφισβήτητο.Το κόμπλεξ των διαφωτιστών για το Βυζάντιο,που επηρέασε και πολλούς Έλληνες αργότερα, δεν ερείδεται στην Ιστορία.
2021-07-18 11:57:13
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ"
Άρτι περαιωθέν. Πολύ ωραίο και ευχάριστο βιβλίο. Η συγγραφέας ασχολείται διεξοδικά με το πως είδαν οι άραβες το Βυζάντιο στο πέρασμα των αιώνων .Οι 2 πλευρές βρίσκονταν σε μια διαλεκτικά συγκροτημένη αλληλοσυσχέτιση.Ιδιαιτερη αξία έχει η παραδοχή των αράβων πως οι βυζαντινοί διεσωσαν την αρχαία ελληνική σοφια,κάτι που αναιρεί τους ισχυρισμούς για δήθεν 《σκοταδιστικό》 Βυζάντιο. Σίγουρα θα αρέσει το έργο αυτό σε κάθε φιλίστορα και σε κάθε φιλομαθή.
2021-07-14 18:37:18
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ "
Υπέροχο βιβλίο. Το διάβασα απνευστί εξαιτίας της συνθετικής ικανότητας και του γλαφυρού λόγου του συγγραφέα,αλλά και λόγω της αγάπης του αειμνήστου Καργάκου για την υπερχιλιετή Αυτοκρατορία του μεσαιωνικού Ελληνισμού.
2021-07-05 17:55:25
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ "
Σπουδαίο βιβλίο. Ο Ρανσιμαν μελέτησε διεξοδικά τις πηγές και δημιούργησε τη δική του Ιστορία για την Άλωση της Πόλης,την οποία διακρίνει (εκτός από τον σεβασμό στα ιστορικά γεγονότα) η χάρη ενός λογοτεχνικού κειμένου.Το τραγικό αυτό γεγονός διερευνάται σχολαστικά. Αξίζει να διαβαστεί αυτό το βιβλίο.
2021-06-21 14:19:00
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΡΔΗΝ ΤΕΥΧΟΣ 51 - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2004 "
Καταπληκτικό τεύχος του κορυφαίου ελληνικού περιοδικού. Κείμενα των Κορδάτου,Μεταλληνού,Σβορώνου,Καραμπελιά, Ράνσιμαν και άλλων για την Άλωση του 1204 και τις επιπτώσεις της,που εκτείνονται μέχρι τις μέρες μας.Πρόκειται για μια σύνθετη πνευματική εργασία υψηλού επιπέδου.
2021-06-17 19:03:29
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ 1204 ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΩΤΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Άρτι ολοκληρωθέν.Εξαιρετικό βιβλίο-σταθμός,που καταδεικνύει πειστικά πως αφετηρία για τη διαμόρφωση του νεώτερου Ελληνισμού αποτέλεσε η περίοδος ανάμεσα στο 1071 και τον 14ο αιώνα. Παράλληλα, ο Καραμπελιάς επιβεβαιώνει πως το Βυζάντιο υπήρξε έκφραση της ορθόδοξης πνευματικότητας,συνεχιστής του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και πρωτοπόρο στην 《Αναγέννηση 》 των νέων χρόνων. Η υποτίμηση του Βυζαντίου ως δήθεν σκοταδιστικού και θεοκρατικού (η οποία δυστυχώς παρέσυρε και κάποιους Ελληνες) δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Κάτι που είναι πρωτότυπο και μου άρεσε στο βιβλίο αυτό είναι πως παρατίθεται και μια 《Ιστορία των Ιδεών 》.Παρακολουθούμε τις φιλοσοφικές,θεολογικές και πολιτικές έριδες της υστεροβυζαντινής περιόδου και διαπιστώνουμε το υψηλό πνευματικό επίπεδο των βυζαντινών μας προγόνων.Το εθνομηδενιστικό κατεστημένο της διανόησης που κυριαρχεί αγνόησε αυτό το σπουδαίο έργο .Επειδή έχω γνωρίσει όμως τον συγγραφέα,μπορώ να πω πως δε δίνει σημασία. Προτείνω ανεπιφύλακτα το βιβλίο αυτό .
2021-06-15 12:06:13
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΩΑΝΝΗΣ Γ' ΒΑΤΑΤΖΗΣ "
Άρτι αναγνωσθέν.Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη αυτό το ιστορικό έργο.Ο Ιωάννης Βατάτζης υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους βυζαντινούς αυτοκράτορες,κυριολεκτικά μια μεσσιανική προσωπικότητα.Το 1204 πραγματοποιήθηκε η Άλωση της Πόλης από τους Λατίνους.Η Αυτοκρατορία της Νίκαιας έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την ανακατάληψη της Βασιλεύουσας και την εκδίωξη των Λατίνων.Ο Βατάτζης βασίλευσε από το 1222 μέχρι το 1254.Ήταν υπόδειγμα ηγεμόνα με τη φιλανθρωπία του,την πραότητά του,τη μόρφωσή του και τις αδιαμφισβήτητες οργανωτικές,στρατιωτικές και διπλωματικές του ικανότητες.Η περήφανη και λεβέντικη επιστολή του στον Πάπα Γρηγόριο Θ\' ήταν ανεπανάληπτη.Η αξία του αναγνωρίζεται από όλους τους ιστορικούς,ακόμα και από τον μαρξιστή Κορδάτο.Δίκαια η Ορθόδοξη Εκκλησία τον τιμά ως άγιο.
2021-05-30 12:03:15
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ... Ω ΣΥΡΙΑ"
Άρτι ολοκληρωθεν.Πρόκειται για ένα μεγάλο βιβλίο της εποχής μας,που αποκάλυψε τι συμβαίνει στη Συρία από το 2011.Πρόκειται για ιμπεριαλιστική επέμβαση με το πρόσχημα του ανθρωπισμού (όπως στη Σερβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν κλπ) και όχι για εμφύλιο πόλεμο .Ψέμα είναι και ο ισχυρισμός πως επρόκειτο για την 《αραβική Ανοιξη》.Μισθοφόροι τζιχαντιστες από 85 χώρες, εκπαιδευμένοι στην Τουρκία,διέπραξαν ανήκουστες φρικαλεοτητες σε βάρος των ντόπιων.Αποκεφαλισμούς,ακρωτηριασμούς,βιασμούς κλπ.Την επίθεση ενορχήστρωσαν και εξόπλισαν τα μοναρχοφασιστικά καθεστώτα του Κόλπου,σε συνεργασία με την Τουρκία και δυτικές χώρες. Ευτυχώς για την ανθρωπότητα ηττήθηκαν από τον Άξονα της Αντίστασης (Ρωσία, Ιράν, Συριακό στρατό, Χεζμπολάχ και παλαιστινιακές Ταξιαρχίες).Τα δυτικά ΜΜΕ διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Το κοσμικό κράτος εκεί υποστηρίζει την ανεξιθρησκεία,τον κοινοβουλευτισμο, την παιδεία και τις τέχνες. Συγκινητικοι είναι οι μακραίωνοι ιστορικοί και θρησκευτικοί δεσμοί με την Ελλάδα.
2021-05-23 13:31:44
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ 1821 "
Το ακούσαμε κι αυτό....Η Εκκλησία λέει πολέμησε την Επανάσταση του 1821...Μην αγοράζετε τέτοια βιβλία,είναι γεμάτα ψέμματα και ανακρίβειες.Οι Ελληνες κληρικοί έδωσαν ολο τους το είναι για την πατρίδα μας και στα 400 χρόνια σκλαβιάς και στο τρισένδοξο 1821.Αμέτρητοι ιερωμένοι βρήκαν φριχτό θανατο για την Ελλάδα.Τους αξίζει σεβασμός.
2021-05-17 16:39:23
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΛΜΕΡΑΙΕΡ (ΕΚΔΟΣΗ 2012) "
Άρτι ολοκληρωθέν. Ήμουν υποψιασμένος ότι ο μεγάλος μας ιστορικός γελοιοποιεί τις επιστημονικοφανείς ασυναρτησίες του Αυστριακού τυχοδιώκτη, αλλά το έργο αυτό ξεπέρασε τις προσδοκίες μου.Ο Παπαρρηγόπουλος σχολαστικά αποδελτιώνει και αποσαρθρώνει τα φληναφήματα του Φαλμεράιρερ. Ο Αυστριακός, ανάμεσα στα άλλα λάθη του,παραποίησε σκόπιμα κρίσιμες λέξεις των βυζαντινών ιστορικών.Τι κρίμα κορυφαίοι ιστορικοί ,όπως οι Παπαρρηγόπουλος,Σβορώνος,Καργάκος να έχουν στιγματιστεί ως εθνικιστές...Κρίμα για τους φοιτητές που δεν τους διαβάζουν.
2021-05-07 23:15:31
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ 11ος - 15ος ΑΙΩΝΑΣ"
Άρτι ολοκληρωθέν.Σπουδαίο βιβλίο,το οποίο εξηγεί την απώλεια της Μικράς Ασίας για το Βυζάντιο και τις οδυνηρές της επιπτώσεις.Η μάχη του Μαντζικέρτ το 1071 ήταν καθοριστική για τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, καθώς τότε ξεκίνησε η κατάληψη εδαφών από τις διάφορες φυλές Τούρκων.4 αιώνες αργότερα η Μικρά Ασία θα ενοποιηθεί πολιτικά υπό Οθωμανική διοίκηση. Η απώλεια των εδαφών αυτών μετέτρεψε την Αυτοκρατορία σε μικρό κράτος που έδινε αγώνα επιβίωσης. Αυτό γιατί το οικονομικό,θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο βάρους βρισκόταν στην Ανατολή,η οποία ήταν και η κυρία πηγή ανθρώπινου δυναμικού. Σκληρό ήταν το πλήγμα και για την Ορθόδοξη Εκκλησία, που αποδιοργανώθηκε ολοκληρωτικά.Ο Ελληνισμός ολοκλήρωσε τη φάση της επέκτασης προς την Ανατολή, που ξεκίνησε στα ελληνιστικά χρόνια, και επέστρεψε στην κοιτίδα του.Συγκίνηση προκαλεί η επιβίωση μέχρι τις μέρες μας θρύλων για ανάκτηση της Πόλης και της δόξας του Βυζαντίου.
2021-05-06 19:09:35
Σχόλιο για το βιβλίο "ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΤΟΧΗΣ"
Το σύντομο αυτό βιβλίο δεν είναι βιογραφία του θρυλικού Τσέχου δρομέα.Ο συγγραφέας εστιάζει σε ορισμένες περιόδους από την τεράστια καριέρα του Ζάτοπεκ.Παρ\'ολα αυτά είναι ένα πολύ ευχάριστο βιβλίο και διαβάζεται απνευστί .Το διακρίνει η ειρωνεία και το χιούμορ απέναντι στο σκληρό κομμουνιστικό καθεστώς. Ο Ζάτοπεκ είναι ένας από τους κορυφαίους δρομείς όλων των εποχών ,αλλά και ένας σπάνιος χαρακτήρας.
2021-04-30 20:25:46
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΑΤΡΙΚΑΙ ΝΟΥΘΕΣΙΑΙ"
Από τα πιο αγαπημένα βιβλια μου το συγκεκριμένο. Δεν πέρασα απλώς τον χρόνο μου διαβάζοντας το,αλλά με στηριξε καθοριστικά σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής μου.Δε θα το ξεχάσω ποτέ αυτό.Ο αγιος γέροντας Εφραίμ Φιλοθέης καθοδηγεί με δεκάδες επιστολές τα πνευματικά του παιδιά (και όλους τους χριστιανους) σε παρα πολλούς τομείς της ζωής. Οι επιστολές του έχουν τη χάρη του άγιου Πνεύματος και λειτουργούν καταπραΰντικά στις πονεμένες ψυχές.
2021-04-27 23:40:06
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΚΡΟΝΣΤΑΝΔΗΣ"
Εξαιρετικό βιβλίο,χρησιμότατο βοήθημα για τη μελέτη μιας μαύρης σελίδας στην ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης.Οι μπολσεβίκοι έπνιξαν στο αίμα τη γνήσια λαϊκή εξέγερση γιατί δεν ανεχονταν την παραμικρή αμφισβήτηση στην πολιτική τους.Η προπαγάνδα τους μετα συκοφαντησε τους αγωνιστές,που δεν μπορούσαν φυσικά να αντιδράσουν.Κι όμως,η Κρονστανδη αποτελεί σταθμό στην ιστορία των επαναστατικών κινημάτων.
2021-04-15 21:57:04
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ"
Σπουδαίο βιβλίο, από τα σημαντικότερα του περασμένου αιώνα.Αναφέρεται στις δίκες της Μόσχας.Αποτελεί μια διαχρονική καταγγελία του σταλινισμού και των εγκλημάτων του.
2021-04-10 14:47:02
Σχόλιο για το βιβλίο "1984 "
Από τα σημαντικότερα βιβλία του 20ου αιώνα,πραγματικά προφητικό.Η ολοκληρωτική κοινωνία που περιγράφει έχει πολλά κοινά στοιχεία με τη δική μας.Μακάρι οι νέοι να διαθέσουν τον ελεύθερο χρόνο τους διαβάζοντας το έργο αυτό του Όργουελ και περιφρονώντας τα παρακμιακά ριάλιτι. Θα ωφεληθούν.
2021-04-06 12:50:38
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ"
Γνώρισα τα βιβλία του Ραφαηλίδη πριν 20 χρόνια περίπου, όταν σπούδαζα στη Νομική Αθηνών. Από τα πολλά έργα του που διάβασα αυτό ήταν το αγαπημένο μου. Συνδυάζει τις ιστορικές γνώσεις με το χιούμορ ,κάνοντας πιο ευχάριστη τη μελέτη για
μια πολύπαθη περιοχή του πλανήτη, όπου κυριαρχεί εδώ και δεκαετίες η βία και η δυστυχία.
2021-04-02 23:08:17
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ"
Θαυμάσιο βιβλίο,αντάξιο του μεγάλου ασκητή.Τυχερός ο 20ος αιώνας,στον οποίο έζησαν τέτοιοι Πατέρες.Να έχουμε την ευχή του.
2021-03-31 00:42:49
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ "
Υπέροχο βιβλίο,εκδόθηκε μετά τον θάνατο του συγγραφέα.Πνευματική παρακαταθήκη υψηλής αξίας.Ο Καργάκος στις 344 σελίδες του βιβλίου αποδεικνύει πειστικά την αδιάσπαστη συνέχεια του ελληνικού Έθνους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Φυσικά οι Έλληνες ήρθαν σε επαφή με άλλους λαούς,δεν αφομοιωθηκαν όμως.Απαντα με νηφάλιο λόγο στους εθνοαποδομητες ιστορικούς που παραχαρασσουν την ιστορία με επιστημονικοφανεις θεωρίες για 《εθνικούς μύθους》.Συχνά προκαλούν θυμηδια με τις απόψεις τους (πχ ο《συνωστισμός》 στην προκυμαία της Σμύρνης).Η επίθεση εναντίον της Ιστορίας, της
γλώσσας και της παράδοσής μας στοχεύει στην αποσάρθρωση της εθνικής μας ταυτότητας και την εξάλειψη του αντιστασιακου χαρακτηρα του νεώτερου Ελληνισμού.Ετσι όμως θα μεταβληθουμε σε παρασιτική απόφυση της Δύσης.Σχετικα με αυτούς που ισχυρίζονται ότι το ελληνικό Έθνος προέκυψε εξαιτίας του Διαφωτισμού, απαντούν οι 123 εξεγέρσεις εναντίον των Οθωμανών κατά την Τουρκοκρατία και οι ίδιοι οι αγωνιστές του \'21 που διαφυλαξαν την ελληνικότητά τους.
2021-03-22 16:18:32
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21 "
Εξαιρετικό βιβλίο.Μικρό και περιεκτικό. Προέκυψε ως αντίδραση στην προσπάθεια κάποιων
να διαστρεβλώσουν την Ιστορία απαξιώνοντας τους ήρωές μας,εξωραίζοντας την επαχθεστατη σκλαβιά στους Οθωμανούς και αναμασώντας τα δοκησίσοφα ανιστορικά συμπεράσματα του Φαλμεραυρερ σχετικά με την καταγωγή των Ελλήνων . Μακάρι να διαβαστεί από πολλούς Έλληνες ,ώστε να τιμηθεί η επέτειος των 200 χρονων από την Επανάσταση όπως πρέπει.
2021-03-16 20:51:29
Σχόλιο για το βιβλίο "ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ"
Το βιβλίο αυτό αξίζει τα λεφτά του.Ελειπε από την ελληνική βιβλιογραφία για το τρέξιμο .Λειτουργεί σαν ένας προπονητής και άνετα μπορεί να καθοδηγήσει έναν δρομέα για υψηλές επιδόσεις με τα εκπληκτικά προγράμματα που περιλαμβάνει. Πολυ χρήσιμα είναι και τα κεφάλαια για τη διατροφή, την ανάλυση των προπονήσεων και τον εξοπλισμό .Περιλαμβάνει επίσης εκατοντάδες φωτογραφίες για ενδυνάμωση και προληψη τραυματισμών.Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε κάθε δρομέα.
2021-03-14 09:43:52

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)
ΚΕΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
€11.50 €5.75
(-50%)
Κερδίζετε €5.75
HOMO
STRINGER CHRIS
€45.00 €13.50
(-70%)
Κερδίζετε €31.50

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS