Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: nansipan

Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ [ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ] "
Είναι ένα βιβλίο για όσους ενδιαφέρονται να ξεναγηθούν στην Αθήνα της εποχής 1800-1836. Η Φιλομήλα Λαπατά με αφορμή την ιστορία δύο γυναικών, οι οποίες τολμούν να τα βάλουν με το κατεστημένο της εποχής και να ορίσουν οι ίδιες τη ζωή τους, προσφέρει πληθώρα πληροφοριών για τις κοινωνικές τάξεις, τις αντιλήψεις, τις συνθήκες διαβίωσης, την αρχιτεκτονική, τη ρυμοτομία και τα επαγγέλματα της Αθήνας την εποχή εκείνη.
Εξαιρετική ιστορική έρευνα που ισορροπεί την απουσία δράσης και μοναδική η γραφή της συγγραφέως, η οποία άλλοτε αποστασιοποιείται και άλλοτε συμμετέχει στην αφήγηση με τα δικά της σχόλια, διανθίζοντας το κείμενό της με κάποια στοιχεία χιούμορ.
Το σκηνικό στήνεται με άριστο τρόπο, καθώς επίσης αριστοτεχνικός είναι και ο τρόπος που τοποθετούνται οι ήρωες μέσα σ\' αυτό.
Σου δημιουργείται η επιθυμία να υπογραμμίζεις συνέχεια, αλλά και να περπατήσεις στα μέρη που περιγράφονται στο βιβλίο! Αξίζει να διαβαστεί!
2021-05-04 10:19:25
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΝΑΣ ΤΙΓΡΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ "
Ένα αρκετά ενδιαφέρον αστυνομικό μυθιστόρημα, που σε μεταφέρει στο ομιχλώδες μεταπολεμικό Λονδίνο. Θυμίζει σε πολλά σημεία έργα του Ουγκώ και του Ντίκενς, ενώ δε λείπουν και οι θρησκευτικές και φιλοσοφικές αναφορές. Ξεχωρίζουν οι συναρπαστικές περιγραφές των τόπων και των χαρακτήρων, ενώ η πλοκή του, χωρίς να χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες ανατροπές, κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος.
Συμφωνώ με την άποψη της Αγκάθα Κρίστι από το οπισθόφυλλο, ότι "διαθέτει μια φινέτσα που συνήθως δε τη συναντάμε στις αστυνομικές ιστορίες."
2021-04-28 14:43:23
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΡΑΝ - ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ "
Άλλο ένα βιβλίο του Γιάννη Καλπούζου που σε μαγεύει με τη συναρπαστική πλοκή του, με τον αριστοτεχνικό του τρόπο αφήγησης των γεγονότων, με την καταπληκτική του γλώσσα!!! Ο συγγραφέας δεν παρουσιάζει απλώς την εποχή της Εικονομαχίας, αλλά βυθίζεται κυριολεκτικά σ\' αυτήν και παρασύρει μαζί του και τον αναγνώστη! Πολλές οι εκπλήξεις και οι ανατροπές, πολλοί οι χαρακτήρες, με τις φωτεινές και σκοτεινές πλευρές τους, πολλά τα ερωτήματα που δημιουργούνται στον αναγνώστη γύρω από τον πόνο, τον έρωτα, τη θρησκεία, την ευτυχία.
Κύριε Καλπούζο, σε ευχαριστούμε για ακόμα μία φορά που μας ταξίδεψες!!!
2021-04-24 11:08:17
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΛΕΟΠΑ, Η ΠΡΙΓΚΙΠΕΣΣΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ"
Νόμιζα ότι θα διάβαζα ένα ιστορικό μυθιστόρημα! Δεν πρόκειται όμως για κάτι τέτοιο! Μάλλον πρόκειται για ιστορικές αφηγήσεις! Η πλοκή είναι σχεδόν ανύπαρκτη και το μόνο που κάνει ο συγγραφέας είναι να παραθέτει ιστορικά στοιχεία για την ιστορία του Μυστρά, για τις σχέσεις του με τη Δύση, για πολιτικές και πνευματικές προσωπικότητες της εποχής των Παλαιολόγων και άλλα συναφή. Ομολογουμένως, πολύ καλή η έρευνά του, αλλά η μυθοπλασία λείπει!
2021-04-17 09:14:18
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ"
Ένα βιβλίο που κινείται ανάμεσα στα όρια του αστυνομικού μυστηρίου και του φιλοσοφικού δοκιμίου και σου δημιουργεί την αίσθηση ότι εκτός από τον δολοφόνο ανακαλύπτεις σιγά-σιγά και την ανθρώπινη φύση. Διαβάζεται γρήγορα, αν και χρειάζεται η προσήλωση του αναγνώστη. Στα θετικά του περιλαμβάνεται το ομολογουμένως ανατρεπτικό τέλος, στα δε αρνητικά του η μικρή έκταση του βιβλίου.
2021-04-11 09:02:15
Σχόλιο για το βιβλίο "ΨΕΥΤΡΑ ΓΛΩΣΣΑ"
Με επηρέασαν δύο πράγματα για να ξεκινήσω την ανάγνωση αυτού του βιβλίου, η φράση στο οπισθόφυλλο " καταφέρνει να συνδυάσει τη γοτθική ατμόσφαιρα του Ντίκενς με το ανατριχιαστικό σασπένς των χιτσκοκικών θρίλερ" και η πόλη-σκηνικό, η Βενετία. Δεν απογοητεύτηκα! Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ, ευκολοδιάβαστο, με αγωνία και συνεχείς ανατροπές. Είναι ένα παιχνίδι για γερά νεύρα ανάμεσα στους δύο βασικούς ήρωες που παρασύρει τον αναγνώστη σε μια συνεχή ανάγνωση μέχρι το απρόσμενο τέλος.
2021-04-07 09:48:14
Σχόλιο για το βιβλίο "ΦΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΞΑ"
Περίμενα ίσως μια πιο ενδιαφέρουσα πλοκή ύστερα από αυτά που διάβασα στο οπισθόφυλλο του βιβλίου. Δε συνέβη κάτι τέτοιο! Την ταυτότητα του δράστη την είχα υποπτευτεί από τις πρώτες σχεδόν σελίδες, η πλοκή μου φάνηκε σχετικά αδιάφορη και το φινάλε αναμενόμενο. Τα δύο αστεράκια τα έβαλα για τις περιγραφές του αυστραλιανού κόσμου του 19ου αιώνα, για τις γνώσεις του συγγραφέα σε θέματα λογοτεχνίας, ποίησης, μουσικής, ζωγραφικής και πολιτικής, που αποδεικνύονται σχεδόν σε κάθε σελίδα και, φυσικά, για την υπέροχη έκδοση!
2021-04-02 16:26:53
Σχόλιο για το βιβλίο "ΒΑΜΜΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΑΛΛΙΑ"
Ένα κλασικό ψυχολογικό μυθιστόρημα χαρακτήρων με έντονο ερωτισμό. Μια κοινωνική τοιχογραφία της μετεμφυλιακής εποχής, όπου τίποτα δεν παραμένει ίδιο. Εξάλλου και ο ίδιος ο αναγνώστης, μέχρι το τέλος του βιβλίου, αλλάζει πολλές φορές γνώμη για τους ήρωες, οι οποίοι παρουσιάζονται να πληρώνουν όλοι το τίμημα των επιλογών τους.
Η συναρπαστική αφήγηση, η θεατρικότητα του κειμένου, οι ολοκληρωμένοι χαρακτήρες, η ρεαλιστική γραφή και οι εναλλαγές του αφηγηματικού χρόνου γοητεύουν τον αναγνώστη και τον οδηγούν σε μια απνευστί ανάγνωση του βιβλίου!
2021-03-27 10:42:26
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΔΕΚΑ"
Κλασικός και αγαπημένος Καραγάτσης σε ένα βιβλίο σταθμό στη νεοελληνική λογοτεχνία! Σε ένα παλιό εργοστάσιο που έχει μετατραπεί σε πολυκατοικία, σε μια φτωχοσυνοικία του Πειραιά, τη δεκαετία του ΄50, ο συγγραφέας περιγράφει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τις ζωές των ενοίκων με τις δυσκολίες τους, τα όνειρά τους, τη φτώχεια τους, τους έρωτές τους και ξεμπροστιάζει αμαρτίες, πάθη και διαστροφές μιας ψευτοπουριτανικής εποχής. Ένα ανεπεξέργαστο διαμάντι που καθηλώνει τον αναγνώστη, παρ\' όλα τα συγγραφικά του λάθη, τις επαναλήψεις, τη βιαστική και άτσαλη μετάβαση από τη μια ιστορία στην άλλη, το έντονο, σε πολλά σημεία, στοιχείο της υπερβολής, τις σεξουαλικές εμμονές. Ο Καραγάτσης, γήινος, χειμαρρώδης, ειρωνικός, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι είναι ένας σπουδαίος αναλυτής του ψυχικού κόσμου του ανθρώπου!
Ακόμα και ανολοκλήρωτο, το 10 είναι ένα αριστούργημα!
2021-03-17 09:07:37
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ"
Ένα βιβλίο που θυμίζει αρχαία ελληνική τραγωδία! Η ιστορία ενοχής μιας ιδιόρρυθμης παρέας, η οποία καταλήγει στον φόνο με ό,τι αυτό συνεπάγεται (τύψεις, εμμονές, λάθη, προδοσίες, αυτοκαταστροφικές τάσεις)! Ενδιαφέρουσα πλοκή, πολύ καλή η σκιαγράφηση χαρακτήρων, ζωντάνια στις περιγραφές, αν και θα μπορούσε το βιβλίο να έχει μικρότερη έκταση, γιατί κάποιες λεπτομέρειες κουράζουν!
2021-03-12 10:14:22
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΕΝΑΜΠΡΑ"
Μου αρέσουν τα βιβλία που αναφέρονται σε βιβλία, όταν μάλιστα το μυστήριο συνοδεύεται από μια ενδιαφέρουσα πλοκή. Το συγκεκριμένο όμως με απογοήτευσε, γιατί πρόκειται για ένα ανάγνωσμα υπερφορτωμένο με πληροφορίες τεχνολογικής φύσεως, που το χαρακτηρίζει μια βαρετή πλοκή, αλλά και μια ανολοκλήρωτη σκιαγράφηση χαρακτήρων, οι οποίοι θυμίζουν περισσότερο ρομπότ που κινούνται. Ένα αστεράκι μόνο για την πρωτοπρόσωπη αφήγηση που χαρίζει ζωντάνια στο κείμενο!
2021-02-21 09:05:18
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ"
Ύστερα από την ανάγνωση του βιβλίου Η ΞΗΡΑΣΙΑ δεν μπορούσα να μη διαβάσω το επόμενο βιβλίο της, αφού η Χάρπερ συμπεριλαμβάνεται πια στις αγαπημένες μου συγγραφείς. Το βιβλίο όχι μόνο δεν με απογοήτευσε, αλλά το θεωρώ καλύτερο από το προηγούμενο. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό θρίλερ με εξαιρετική πλοκή που περιγράφει την άγρια φύση της αυστραλιανής ενδοχώρας, αλλά και την άγρια φύση του ανθρώπου. Η κινηματογραφική αφήγηση το μυστήριο, η κλειστοφοβική ατμόσφαιρα, τα κρυμμένα μυστικά που βγαίνουν σιγά-σιγά στην επιφάνεια, οι ολοκληρωμένοι χαρακτήρες και η εναλλαγή παρόντος και παρελθόντος στην αφήγηση κερδίζουν τον αναγνώστη από τις πρώτες σελίδες! Διαβάζεται απνευστί!
2021-02-14 11:27:40
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ"
Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα που κινείται στο μεταίχμιο δύο αιώνων (19ου και 20ου) και αναφέρεται στις προσπάθειες δύο νέων ανθρώπων να αλλάξουν τον κόσμο. Η πολιτική και κοινωνική ιστορία της Αγγλίας την εποχή εκείνη, περνάει μπροστά από τα μάτια του αναγνώστη, ο οποίος πληροφορείται για κάθε είδους κίνημα (γυναικείο, εργατικό, κίνημα για την ανεξαρτησία της Ιρλανδίας). Οι πολλές ιστορικές πληροφορίες λειτουργούν σε πολλά σημεία σε βάρος της πλοκής και το καθιστούν δυσανάγνωστο, αν και φαίνεται η πολύ καλή ιστορική έρευνα της συγγραφέως. Απλώς, πιστεύω ότι το βιβλίο απευθύνεται σε συγκεκριμένο αναγνωστικό κοινό.
2021-02-13 10:19:34
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ"
Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση της ζωής και του έργου του Ιωάννη Καποδίστρια από έναν φανταστικό σωματοφύλακά του. Η λιτή και περιεκτική αφήγηση και η γρήγορη ροή οδηγούν σε μια ευχάριστη ανάγνωση!
2021-01-26 09:13:59
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΟΥ ΝΤΟΡΙΑΝ ΓΚΡΕΥ"
Ένα κλασικό, διαχρονικό, φιλοσοφικό αριστούργημα για την ανθρώπινη ματαιοδοξία! Ένα μάθημα για το πού μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος, αλλά και για το κατά πόσο μπορεί να αντέξει τις συνέπειες των επιλογών του! Μια ναρκισσιστική στάση ζωής με βασικό γνώρισμα την προβολή της ομορφιάς και την απόλαυση των ηδονών! Ένα βιβλίο σταθμός στη λογοτεχνία, στο οποίο, μέσα από τους πνευματώδεις διαλόγους, αλλά και τις πράξεις των ηρώων, αποκαλύπτονται οι φιλοσοφικές απόψεις του συγγραφέα.
Ένα βιβλίο που δε γερνά, όσα χρόνια και να περάσουν, όπως το πορτρέτο του ήρωά του!
2021-01-13 09:23:00
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΞΟΔΟΣ"
Ένα πραγματικό διαμάντι που ανακάλυψα τυχαία! Χωροχρονικά παιχνίδια ενός ευρηματικού συγγραφέα που παρουσιάζει ιστορικά και φανταστικά στοιχεία σε ισόποσες δόσεις και κερδίζει τον αναγνώστη από τις πρώτες σελίδες! Ανάλαφρο γράψιμο, ευφυές και λεπτό χιούμορ! Καταπληκτική η έρευνα που έχει κάνει! Πρέπει να το διαβάσουν όλοι!!!
2021-01-07 08:54:43
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ"
Σαν άλλος Ροΐδης ο Νίκος Δήμου θίγει "τα κακώς κείμενα" των Ελλήνων σε ένα μικρό, περιεκτικό και διαχρονικό (δυστυχώς) βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι Έλληνες! Πολλούς ίσως τους ενοχλούν τα γραφόμενά του και τον θεωρούν υπερβολικό, όμως η αλήθεια είναι αυτή: Μας χρειάζεται αυτογνωσία, αυτοκριτική και αλλαγή πλεύσης!
2021-01-04 10:10:38
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ (ΕΚΔΟΣΗ POCKET)"
Τρεις ιστορίες που θα τις χαρακτήριζε κάποιος αστυνομικές χωρίς την κλασική δομή όμως του αστυνομικού έργου. Το σκηνικό είναι κοινό, η Νέα Υόρκη, μια χαοτική και αινιγματική πόλη. Ο συγγραφέας, με έναν μεταμοντέρνο τρόπο γραφής, πραγματεύεται το θέμα της μοναξιάς, της απομόνωσης, της ταυτότητας. Τα στοιχεία ενός χαρακτήρα εμφανίζονται και σε άλλους, ενώ η πραγματική ταυτότητα των ηρώων έχει σχέση με την οπτική από την οποία βλέπει κανείς τα πράγματα. Μια αίσθηση του παραλόγου διατρέχει όλο το έργο και ο αναγνώστης ψάχνει να βρει απαντήσεις σε ερωτήματα που μένουν αναπάντητα. Το πραγματικό μπερδεύεται με το επινοημένο και οι ήρωες φαίνονται χαμένοι μέσα στην πόλη, αλλά και μέσα στον εαυτό τους. Είναι ένα αρκετά αξιόλογο έργο που θυμίζει έντονα Κάφκα και Σαρτρ και που θα αρέσει και θα γίνει πιο κατανοητό ιδιαίτερα σε εκείνους που ασχολούνται με τη συγγραφή. Αξίζει, τέλος, να αναφερθούν οι πολλές εγκιβωτισμένες πληροφορίες, οι σχετικές με φιλοσοφία, λογοτεχνία, γλωσσολογία και κοινωνιολογία!
2021-01-04 09:58:29
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΤΡΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ"
Το καλύτερο βιβλίο μυστηρίου που έχω διαβάσει! Μια παράξενη ιστορία με συνεχείς εκπλήξεις και ανατροπές στην οποία ο ορθολογισμός "τα βάζει" με το υπερφυσικό, ενώ η αλήθεια αλλάζει πρόσωπο συνεχώς! Ένα εγκεφαλικό μυθιστόρημα με πολλούς γρίφους, αρκετούς υπόπτους με ισχυρό κίνητρο και ισχυρό άλλοθι ταυτόχρονα, αλλά και με ένα τόσο μα τόσο απρόσμενο τέλος! Ζωντανές εικόνες, ενδιαφέροντες χαρακτήρες, εξαιρετική μετάφραση! Κορυφαίο!!!
2020-12-30 15:58:16
Σχόλιο για το βιβλίο "ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΖΟΡΜΠΑ "
Τι να πει κανείς για το έπος αυτό; Κλασικό έργο, κλασικός συγγραφέας, ο πιο γνωστός και αγαπημένος νεοελληνικός χαρακτήρας! Δύο κοσμοθεωρίες, αυτή του θεωρητικού διανοούμενου και αυτή του ανθρώπου της πρακτικής φιλοσοφίας και των αισθημάτων! Μέσα από πλατωνικούς διαλόγους ο αναγνώστης αισθάνεται την επιθυμία να μάθει, να ερωτευτεί και να γλεντήσει μαζί με τον Ζορμπά, αλλά και να προβληματιστεί για τα αιώνια ερωτήματα του κόσμου. Και όλα αυτά με φόντο μια μαγευτική Κρήτη με τους ατίθασους ανθρώπους της και τα υποβλητικά της τοπία!
2020-12-29 08:57:44
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ"
Μια φανατική των βιβλίων απευθύνεται σε φανατικούς των βιβλίων! Η συγγραφέας με έναν ιδιαίτερο και παιγνιώδη τρόπο ενημερώνει τον αναγνώστη για βιβλία που μιλάνε για βιβλία, για διάδραση βιβλίων με άλλους τομείς της Τέχνης, για τους τόπους και τρόπους διακίνησής τους, για βιβλιοθήκες και τρόπους οργάνωσής τους, για τις συνήθειες των αναγνωστών, για τα μέρη των βιβλίων, για όλους αυτούς που κινούνται επαγγελματικά ή μη γύρω από αυτά! Ο αναγνώστης ταυτόχρονα προβληματίζεται και συνειδητοποιεί ότι οι στιγμές της καθημερινότητας που συνδέονται με το βιβλίο είναι πολλές! Για τους λάτρεις του είδους!
2020-12-27 12:16:54
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΣΤΟΟΥΝΕΡ"
Ένα βιβλίο που, χωρίς να έχει μια ιδιαίτερη πλοκή ή ανατροπές, σε γοητεύει και σε καθηλώνει με την απλότητά του, αλλά και με τις αντιφάσεις του και τα αδιέξοδά του! Πρόκειται για το οδοιπορικό ενός ανθρώπου από τα πρώτα χρόνια της ζωής του μέχρι και τον θάνατό του. Ο Στόουνερ είναι μια εύθραυστη προσωπικότητα, ένας φοβισμένος γενναίος, ένας ταπεινός ήρωας που δεν παρεκκλίνει από τις αξίες του. Δεν είναι κραυγαλέος, δε διαμαρτύρεται, είναι συγχρόνως πρωταγωνιστής, αλλά και παρατηρητής της ζωής του. Το μόνο πάθος του είναι η εμμονή στο καθήκον, ενώ η στωική συμπεριφορά τον χαρακτηρίζει ακόμα και στο τέλος του! Ο αναγνώστης υποκλίνεται στο μεγαλείο του!
Εξαιρετική η μετάφραση! Υπέροχη γραμματοσειρά που το καθιστά εύκολο στην ανάγνωσή του, εξαιρετική βιβλιοδεσία!
2020-12-26 11:20:44
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ"
Η τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής, πραγματική μελέτη επάνω στην ανθρώπινη φύση! Μέσα σε ένα πλοίο, λίγα χρόνια πριν ξεσπάσει ο Β\' Παγκόσμιος Πόλεμος, στο ταξίδι από το Μεξικό στη Γερμανία, ξεδιπλώνονται σιγά-σιγά διάλογοι, πράξεις και συναισθήματα ηρώων που οδηγούν τον αναγνώστη στη γνώση της πολιτικής, της φιλοσοφίας και της ιστορίας της Ευρώπης του Μεσοπολέμου. Ένα μωσαϊκό λαών που σε φέρνει πιο κοντά στις ταξικές διαφορές της εποχής, στον αντισημιτισμό που κυριαρχούσε τότε, αλλά και στην απειλητική σκιά του ναζισμού που άπλωνε τα πλοκάμια της σε όλη την Ευρώπη. Χαρακτηριστική είναι η πρόθεση της συγγραφέως να αφήσει τους αναγνώστες στο τέλος με την απορία για την τύχη των επιβατών, ώστε να φανταστούν οι ίδιοι την κατάληξη που επιθυμούν για κάθε ήρωα! Πραγματικό αριστούργημα!
2020-12-19 11:42:05
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ"
Ένα οδοιπορικό τρέλας, του οποίου το περιεχόμενο σε συνδυασμό με τις πυκνογραμμένες σελίδες και την απουσία διαλόγων προκαλεί τρομερή ένταση στον αναγνώστη. Εκεί που περιμένεις να έρθει στο τέλος η κάθαρση, αυτό δε γίνεται ποτέ, αλλά αντιθέτως μένεις με πολλά αναπάντητα ερωτήματα...Το μόνο που συνειδητοποιείς είναι πόσο κοντά βρίσκεται η λογική με τη σχιζοφρένεια!
2020-12-04 08:28:19
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΑΛΕΡΜΟ "
Ένα ιδιαίτερο και συγχρόνως σκληρό βιβλίο από αυτά που τα θυμάσαι για καιρό! Με τράβηξε ο τίτλος του βιβλίου, καθώς και η κριτική του Κοκκινόπουλου στο εξώφυλλο, η οποία πράγματι ανταποκρίνεται στο περιεχόμενό του. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και οι ανατροπές είναι συνεχείς μέχρι και την τελευταία σελίδα! Ο ψυχισμός των ηρώων αποκαλύπτεται με επιτυχημένο τρόπο, ενώ αρκετά πρωτότυπο είναι το γεγονός ότι τα χαρακτηριστικά τους εναρμονίζονται με τα χαρακτηριστικά των θεών του Ολύμπου! Οι θεατρικοί διάλογοι, οι ηχηρές λέξεις, οι ενδιαφέρουσες αναλύσεις περί φυσιογνωμικής και γλώσσας του σώματος, καθώς και ο πετυχημένος συνδυασμός μυθοπλασίας, θρησκείας και μυθολογίας συμπεριλαμβάνονται στα συν του βιβλίου, ενώ η εμμονή στην αστρολογία, ο μεγάλος αριθμός των αρχαίων χωρίων, καθώς και κάποιες υπερβολές στην πλοκή, ανήκουν στα αρνητικά.
2020-12-01 09:16:05
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ"
Μια μάλλον αδιάφορη αστυνομική ιστορία πασπαλισμένη με θρησκευτικές διαμάχες και αρκετά μεγάλες δόσεις περίεργων μαγειρικών συνταγών. Οι γρήγορες εναλλαγές του χρόνου αλλά και η πληθώρα των ονομάτων κουράζουν τον αναγνώστη! Οι χαρακτήρες παρουσιάζονται αρκετά επιφανειακά και λείπει η έκπληξη! Μάλλον πρόκειται για κακή επιλογή!
2020-11-28 18:08:43
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΞΗΡΑΣΙΑ"
Ένα καλογραμμένο, σφιχτά δομημένο αστυνομικό θρίλερ γεμάτο ένταση, εκπλήξεις, ανατροπές! Ευκολοδιάβαστο μυθιστόρημα με δύο παράλληλα εξελισσόμενες ιστορίες, μία στο παρελθόν και μία στο παρόν. Ενδιαφέρουσα πλοκή, η οποία απογειώνεται όσο πλησιάζουμε προς το τέλος! Πολύ καλές οι περιγραφές του τοπίου και η ανάλυση των χαρακτήρων η οποία μας δείχνει μέχρι πού μπορούν να φτάσουν τα ανθρώπινα όρια, αλλά και οδηγεί στο μικροσκόπιο τις παρεκτροπές μιας μικρής κοινωνίας. Παρά το ογκώδες σχήμα του διαβάζεται πολύ γρήγορα και όταν το τελειώσεις θέλεις αμέσως να διαβάσεις το επόμενο βιβλίο της συγγραφέως!
2020-11-17 10:35:37
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΛΟΣ"
Ένα συνοπτικό, γλυκό βιβλίο, μεστό από νοήματα που διεισδύει στην ανδρική κυρίως ψυχοσύνθεση! Είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας του βασικού ήρωα ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις ενοχές του, ενώ προσπαθεί μαζί με τον αναγνώστη να απαντήσει σε ερωτηματικά που θέτει στον εαυτό του. Μέσα από τις σελίδες του ξεπηδούν οι συζητήσεις, οι σεξουαλικοί κώδικες, οι επιλογές μιας ολόκληρης γενιάς (του \'60), ενώ το παιχνίδι της μνήμης, η νοσταλγία, η αλήθεια που έχει διάφορες πλευρές, η λεπτή ειρωνεία και ο αυτοσαρκασμός κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Είναι από τα βιβλία που θυμάται κανείς για χρόνια!
2020-11-15 09:21:48
Σχόλιο για το βιβλίο "ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΕΒΕΝΓΟΥΟΡΘ"
Κορυφαίο έργο της παγκόσμιας αστυνομικής λογοτεχνίας με αριστουργηματική πλοκή και εντυπωσιακή απόδοση των χαρακτήρων! Οι ανατροπές είναι συνεχείς! Εκεί που ο αναγνώστης νομίζει ότι ανακάλυψε τον ένοχο, κάτι γίνεται και ένας καινούργιος ύποπτος κάνει την εμφάνισή του! Τα αποδεικτικά στοιχεία φανερώνονται σιγά-σιγά! Ο αναγνώστης δε χαλαρώνει στιγμή! Κάτι ήξερε η Άγκαθα Κρίστι κι εμπνεύστηκε από αυτό!
2020-11-14 09:56:16
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ "
Ένα αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο γεμάτο νυχτερινές περιπλανήσεις στο προπολεμικό Βερολίνο και φιλοσοφικές συζητήσεις ανάμεσα σε δύο νεαρούς ταλαντούχους φίλους. Μπροστά στα μάτια του αναγνώστη παρουσιάζεται η σκοτεινή ατμόσφαιρα μιας ολόκληρης εποχής. Το χιούμορ και η λεπτή ειρωνεία ανακατεμένα με τη φαινομενική ελαφρότητα και κάθε μορφή κοινωνικής παθογένειας προκαλούν έντονα συναισθήματα, αλλά και αφυπνίζουν συνειδήσεις.
Διαβάζεται εύκολα, ενώ το τέλος είναι απρόσμενο, απότομο και άδοξο.
2020-10-29 16:44:21

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS