Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: mitsost

Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΖΩΟ ΠΟΥ ΞΕΨΥΧΑ"
Ίσως μια αλληγορία των παθών και της υπερτίμησης του σώματος.Πληρωμές επάνω σε συμπεριφορές που απορρέουν από την ανθρώπινη αδυναμία και φυσικά πλήττουν κάθε υπερφίαλο σχέδιο.Η ζωή που έχει τα δικά της υπόγεια πλάνα μέσα από τις επιθυμίες που σαν ένα ζώο που ξεψυχά αναδεύουν τρελά στην άκρη της τελευταίας σταγόνας της ζωής.Θλιβερό, απολαυστικό,λάγνο,ανθρώπινο γραπτό.
2020-05-20 06:15:56
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΒΟΗΘΟΥΣ"
Αποσπάσματα ζωής γεμάτα και πλαισιωμένα από όλες τις αισθήσεις.Διηγήματα με το πρόσωπο της ποίησης,δυστυχίες που κρύβουν στο κουκούλι τους τη μυστηριώδη γοητεία της ενδιαφέρουσας πραγματικότητας.Λέξεις εμπλουτισμένες με βόμβες μνήμης τόσο ζωντανές που θα τα χαίρεται και η ίδια κατ\' έναν μεταφυσικό τρόπο.
2020-05-02 10:16:38
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΟΡΤΝΟΙ"
Μπουκοφσκικού τύπου ανελέητος και δίχως αιδώ, δεν χαρίζεται ο Ροθ και ξεδιπλώνει τις πικρές και αρωματικές αλήθειες της προσωπικής του ζωής. Κάποιες φορές χάνεται σε αναμνήσεις με αναφορές που δυσκολεύουν την ανάγνωση κι άλλες το κείμενο τρέχει σαν επιβατηγό τρένο.
2020-04-21 08:45:27
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΗΣ"
Το μάταιο και τα πλοκάμια του σε κάθε μορφή δραστηριότητας ή ονείρου. Η αναγκαιότητα της συνειδητής αποδοχής ότι όλα δεν διατελούν υπό την δίκην κανενός αλλά υπό την επήρεια του τυχαίου και συχνά του δυνατότερου.Είτε συμφωνεί κανείς είτε όχι,το κείμενο με απλά λόγια προτείνει γερές δόσεις αδυσώπητων διαπιστώσεων και εν είδει ποίησης αναρριχάται όλο και πιο ψηλά στην απογύμνωση των σαθρών βεβαιοτήτων.
2020-04-12 10:26:00
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΑΡΔΙΑ ΣΚΥΛΟΥ "
Εξαιρετική σάτιρα της εποχής πέρα από κάθε εποχή. Θεατρική εξέλιξη με οικονομικό τρόπο πάνω στις σκιαγραφήσεις των χαρακτήρων και τις προόδους των επεισοδίων.Η επαρκής ιατρική γνώση του συγγραφέα προσφέρει μέσα στην αταξία της φαντασίας ένα υπόβαθρο κατανόησης και αποδοχής από μέρους του αναγνώστη. Μπορεί κανείς να το διαβάσει μέσα σε μια μέρα και χωρίς διακοπή.Η κάθαρση του τέλους προσφέρει τον κυριότερο προβληματισμό ,νομίζω που θα λάβει τόσες απαντήσεις όσες και οι αντιλήψεις.
2020-04-11 10:20:38
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΟΥ - ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ"
Τι ωραία που έγραφαν τω καιρώ εκείνω οι Ρώσοι συγγραφείς και εν προκειμένω ο Γκόρκυ!Πραγματική απόλαυση!Έτρωγαν κατάμουτρα τη ζωή,έπαιρναν το λουτρό αληθείας,το υγρό πυρ της πραγματικότητας και το έκαναν λέξεις. Ζούσαν την αυθεντικότητά τους ενώ έβλεπαν καταλεπτώς μέσα από τους άλλους όλη την ανθρώπινη συμπεριφορά να διαφαίνεται σαν σκελετός.Πόσα πράγματα των χαρακτήρων ανακάλυπταν!Τότε που ζούσαν οι άνθρωποι, που συγχρωτίζονταν.Πόσο ωραίο βιβλίο κι αυτό!
2020-03-22 09:31:19
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΟΡΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ"
Ογκώδες σα βουνό,παραληρηματικής μορφής και νουάρ ομορφιάς τούτο δω το βιβλίο. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά ,αλλά μάλλον αρκεί η έκτασή του.Η διαφορετικότητα που η αποδοχή της είναι αυταπόδεικτη σε κάθε έκφανση της ζωής και θεμέλιος λίθος της ελευθερίας και της δημοκρατίας, θα΄ναι πάντα σύμφωνα με το επιμύθιο του συγγραφέα το ζητούμενο και απαιτούμενο στη συλλογική συνείδηση.
2020-03-21 11:03:20
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΚΑΤ"
Όλα τα προβλέψιμα και μη που μπορούν να ειπωθούν και έχουν ήδη.Ένας πλήρης κατάλογος κοινωνικού αυτοματισμού. Ο φόβος και τα επακόλουθά του. Όλες οι θολές και επίκτητες διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας που μπορούν να διχάσουν και να παρερμηνεύσουν. Είναι μια καλή ενδοσκόπηση-καθαρμός, μια ευκαιρία εσωτερικής αναζήτησης στο πού βρισκόμαστε.
2020-03-08 18:04:28
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ"
Χρησιμοποιώντας και τις φωνές-γνώμες τρίτων-κι άρα τις απόψεις κάποιων που εξηγούν με το δικό τους τρόπο τα γεγονότα-κάνει μιαν ωραία αναφορά στο θέμα της βίας εξαιτίας ενός προσωπικού,πιθανόν, περιστατικού. Οι λέξεις δεν αφήνουν αδιάφορο τον αναγνώστη,είναι επιφορτισμένες να μεταφέρουν την ιστορία πολυεπίπεδα και να αναζητήσουν τη δικαιοσύνη μέσα από το πρίσμα μιας ματιάς που διαπερνά όλα τα φίλτρα του κατεστημένου. Σε κάνει να διαβάζεις με έναν τρόπο που μυρίζεις τις προθέσεις των λέξεων και όχι την καταγγελία που πιθανόν να κουβαλάνε. Άριστον.
2020-03-08 17:59:38
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΡΩΤΟΛΕΙΟ"
Ο τίτλος έξυπνα επισημαίνει τόσο την επιφανειακά ανέμελη στάση γραφής και υποτίθεται και τη θεματολογία του. Υποκειμενισμός,σχέσεις, ζωή χαμένη ή απροσδιόριστη,ποτά,σεξ κι ελευθερία, άφθονη από δαύτη μέσα στις εύστοχες παρατηρήσεις των τραγικών ηρώων, γλυκά διαχεόμενη στις μουδιασμένες κλειδώσεις της καρπερής νεότητας. Πάντα τέτοια λοιπόν πρωτόλεια αριστουργήματα ας μας κλέβουν αδέξια κι υπέροχα τον έτσι κι αλλιώς μάταια σπαταλημένο χρόνο μας.
2020-02-17 10:07:04
Σχόλιο για το βιβλίο "ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΤΥ ΜΠΕΛΓΚΕΛ"
Σε προκαλεί να βιώσεις από μέσα,σχεδόν στο πετσί σου τη βία και την ανέχεια μιας κοινωνίας που απαντάται τώρα πια σχεδόν παντού.Πρόκειται για εξαιρετική γραφή,άμεση, αδρή και δίχως ίχνος κάλυψης. Το βίωμα που γέννησε μια ιδιαίτερη πένα και πήρε το αίμα του πίσω με επιτυχημένη συγγραφή του ίδιου του του εαυτού.
2020-02-03 10:00:12
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ"
Μια Οδύσσεια,ένας λαϊκός μύθος προσαρμοσμένος όμως στα δεδομένα της εποχής του. Με πολύ λεπτότητα δοσμένες οι περιπέτειες,χιούμορ διακριτικό και λυτρωτικό.Ακόμα και η πικρή κατάληξη καταστάσεων έχει κάτι το τόσο καταπραϋντικό που λυτρώνει. Η γραφή γάργαρη και η μετάφραση ρυάκι.
2020-01-25 18:51:26
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ"
Απαύγασμα εσωτερικότητας και απόδειξη της ζωής ως σύμβαση όπου μηχανισμοί πέρα από το άτομο αυθαιρέτως στηριγμένοι ακριβώς στην ατομική δήθεν αλάθητη βούληση, το κείμενο. Μια φρίκη,ένα λιτό και απέριττο αποδεικτικό στοιχείο του πόσο ανελεύθερα μπορεί να δράσει ο οποιοσδήποτε πρεσβεύει την ακαταμάχητη αλήθεια καβαλώντας εξουσία. Μάθημα σημαντικό για επίδοξους εραστές της αυθαιρεσίας.Καθόλου αυτονόητο το αυτονόητο. Χαρακτήρες που ανατρέπονται σαν τραπουλόχαρτα και πέφτουν στο τραπέζι έρμαια από τον εκάστοτε πολιτικό άνεμο.
2020-01-19 11:39:03
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΗ ΝΥΧΤΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΑ"
Η διήγηση έχει τη μαγεία των μάγων της Αφρικής.Ο όλεθρος του πολέμου περνά με έναν γοητευτικό τρόπο στα μάτια μας,παρόλο που αυτά που διαβάζουμε είναι φριχτά κι αποκρουστικά. Η αλήθεια όμως του βιβλίου υπερβαίνει την φρικαλεότητα και η νύχτα που διέπει τον πλανήτη σε στιγμές πολέμου δίνει στον επιτυχημένο τίτλο τη λάμψη που του αξίζει.Μεγάλο βιβλίο,δυνατός συγγραφέας,κίνητρο για διάβασμα ισχυρό.
2019-11-26 11:01:08
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ"
Υπέροχο βιβλίο που μέσα από μια άκρως επιτυχή μετάφραση πετυχαίνει να μεταδώσει βαθύτερες και πολύ ουσιαστικές σκέψεις. Η συγγραφέας σε μεγάλες στιγμές διανόησης μέσα από συζητήσεις κατά τη διάρκεια των σχέσεών της με τους γύρω. Είναι μια πολύ ευαίσθητη καινούρια φωνή που θα κάνει αίσθηση.
2019-11-18 10:37:24
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ"
Άλλο ένα αριστουργηματικό αλληγορικό παραμύθι για τις αναξιοπρεπείς συνθήκες που γεννούν τον αυταρχισμό και τρέφουν τις ημιμάθειες. Με εξαίρετα σκίτσα που γοητεύουν και εξάπτουν τη φαντασία. Κλασικό πια, παιδικό,νομίζω.
2019-11-09 09:36:51
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ"
Ένα τέτοιο κίτρινο λεωφορείο θα ήταν απαραίτητο για την παγκόσμια ειρήνη. Οι επιβάτες του είναι δεδομένοι,αλλά οι οδηγοί δυσεύρετοι.Συγκινητικό.
2019-10-31 10:22:06
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΣΥΝΑΧΩΜΕΝΟΣ ΚΟΚΟΡΑΣ"
Η διατάραξη της ρουτίνας φέρνει αναστάτωση. Μα δεν ευθύνεται πάντα ο προφανής κι εύκολα εντοπίσιμος υπαίτιος.Και η αποκατάσταση της ρουτίνας μπορεί να είναι επιβεβλημένη αλλά το αλάτι και το πιπέρι στη ζωή βρίσκεται στα λάθη και στο μη προβλέψιμο.
2019-10-30 19:05:53
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΓΚΟΥΝΤΟΥΝΟΦΑΓΟΣ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΑΜΝΗΣΙΑ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Πρέπει να αναζητούμε λύσεις σε αυτά που μας απασχολούν και να μην το βάζουμε κάτω.Τότε και η τύχη καμία φορά ανταμείβει τις προσπάθειές μας.
2019-10-24 05:38:18
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΟΤΣΑΛΟ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Μπορεί κάποιος να φτάσει πολύ μακριά για τις επιδιώξεις του και δεν πρέπει να αποθαρρύνεται. Υπάρχει όμως περίπτωση έτσι να αμελήσει αυτό που βρίσκεται δίπλα του και είναι πολυτιμότερο.
2019-10-24 05:36:09
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΞΙΛΑΡΟΘΗΚΗΣ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Η πρώτη ιστορία της σειράς. Καμιά φορά η τύχη χτίζει φιλίες.Αλλά χρειάζεται και αμοιβαίες υποχωρήσεις για να απολαύσει κανείς τα αγαθά της. Κι ούτε φανταζόμαστε πως ο άλλος έχει πράγματα να μας δώσει που αγνοούσαμε.
2019-10-24 05:34:12
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΚΑΓΚΟΥΡΟ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Πάντα υπάρχουν λύσεις σε προβλήματα,αν πάντοτε υπάρχουν και φίλοι διαθέσιμοι.Η φαντασία βοηθά τους ανθρώπους να διαχειριστούν τα προβλήματα αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό.
2019-10-24 05:31:50
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΓΟΥΡΑ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Να αναζητούμε βοήθεια αλλά να μην βασιζόμαστε ολοκληρωτικά στους άλλους.Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Η φαντασία μεγαλουργεί και πάλι.
2019-10-21 15:45:26
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΓΡΑΜΜΑ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Πώς μπορεί κάποιος τις απειλές και τις ανώνυμες παρενοχλήσεις να τις κάνει ανώδυνες. Επιλέγοντας σωστούς τρόπους κι αντιμετωπίζοντας το κακό με καλό.Ωραία ιστορία κι όπως πάντα γεμάτη χιούμορ και πολλή πλάκα.
2019-10-21 15:43:00
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΟΥ"
Πολύχρωμες και δυνατές ιστορίες μιας φυλής που με γενναιότητα και σχεδόν υπερφυσική αντοχή κρατά ζωντανή την παρουσία της στο χρόνο.Η παράδοση για άλλη μια φορά λέει ιστορίες με τα υλικά της αρχέγονης ζωής.Γοητευτικό!
2019-10-20 17:00:18
Σχόλιο για το βιβλίο "ΦΛΩΡΙΝΑ"
Εξαιρετικά υπέροχες οι αναφορές στη Φλώρινά μας με το αξεπέραστο φυσικό περιβάλλον,την ιστορία και την γοητευτική ατμόσφαιρα. Η γοητεία της πόλης μέσα από κείμενα μεστά από αγάπη και μνήμες.
2019-10-20 16:56:08
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ"
Τι πιο απλό και παντοδύναμο από την αγάπη.Κι άσε τους άλλους που πετούν τη σκούφια τους για το εγώ να χαμοπετούν και να ασχολούνται με τα μικρά και πληκτικά φαγώματα. Τίποτα πιο ανθρώπινο από το να δίνεις και να φεύγεις. Τίποτα πιο νικηφόρο και γόνιμο και σίγουρα αθάνατο.
2019-10-20 16:43:54
Σχόλιο για το βιβλίο "ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ "
Η ζωή σαν παραμύθι του σπουδαίου Ανωγειανού μας τραγουδιστή με τη φωνή που πηγάζει από τα βάθη της καταγωγής μας. Η δίψα του για τις ρίζες και το αληθινό τραγούδι παραμένει το ελιξήριο της καθαρότητας και της αυθεντικότητας στον ελληνικό πολιτισμό.Ανάμεσα στους λίγους και καλύτερους του χώρου.
2019-10-20 16:40:20
Σχόλιο για το βιβλίο "ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ "
Ωραία και διαφωτιστική παρουσίαση του πολύπλοκου και εξαίσια ευφυούς τραγουδοποιού διανθισμένη με τέλειες ασπρόμαυρες φωτογραφίες και μπόλικο υλικό συνεντεύξεων και καταγραφών.Είναι συγκινητικό να περιδιαβαίνεις τις σελίδες του. Σε διαπερνά μια όμορφη αίσθηση του ότι τίποτα ακόμα δεν τελείωσε στο δρομολόγιό μας για την ευτυχία.
2019-10-20 16:33:08
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ "
Θαυμάσια και συγκινητική η ιστορία του Μάρκου,του πονεμένου γίγαντα αυτού της μουσικής. Εξομολογητική χωρίς ντροπές και εκ βάθους καρδίας.
2019-10-20 16:21:44

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS