Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: dimitriosvi

Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΦΟΝΙΣΣΑ"
Πέρα απο την καθεαυτό ιστορία η οποία ως γνωστόν προσφέρει βαθύ ψυχογράφημα, κάνω λόγο και για την καταπληκτική έκδοση του Πατάκη. Εισαγωγή 100 περίπου σελίδων, ποιοτικό χαρτί αλλά και επαρκέστατο γλωσσάριο το οποίο μάλιστα βρίσκεται στην ίδια σελίδα και όχι στο τέλος. Νομίζω ότι χάρη σε αυτή την έκδοση, επιτέλους ο καθένας πραγματικά μπορεί να κατανοήσει -και κατ επέκταση να απολαύσει- το μεγάλο αυτό έργο του Α. Παπαδιαμάντη.
2020-11-19 23:16:58
Σχόλιο για το βιβλίο "31 ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΠΟΣΗ ΣΕ ΔΙΑΒΟΛΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ"
Ο C.S.Lewis με θεολογική ακρίβεια, μας παρουσιάζει τις δυσκολίες που θα συναντήσει ο άνθρωπος τη στιγμή που συνειδητά θα αποφασίσει να πορευτεί το χριστιανικό μονοπάτι. Δύσκολο ανάγνωσμα το οποίο όμως αγαπήθηκε απο εκατομμύρια ανθρώπους. Βαθύ θεολογικό ψυχογράφημα το οποίο κάποιοι τόλμησαν να το συγκρίνουν και με την "Κλίμακα" του Ιωάννη.
2020-11-13 16:49:55
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ "
Εκτός απο αυτούς που θέτουν την επιστήμη ως γνώμονα της μη πίστης τους, υπάρχουν και αυτοί που μέσω της επιστήμης κατασταλάζου στην αλήθεια.

Μια εξομολόγηση και κατάθεση ψυχής αλλά και μια εμπεριστατωμένη επιστημονική θεώρηση απο τον νούμερο ένα γενετιστή παγκοσμίως.
2020-11-13 16:46:00
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ"
Η υπέροχη γραφίδα και η διεισδυτική σκέψη του "θρυλικού καθηγητή της Οξφόρδης" όπως τον αποκάλεσε ο Francis Collins (Η Γλώσσα του Θεού), δύσκολα θα αφήσει κάποιον ασυγκίνητο.

2020-11-13 16:41:32
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΧΗ "
Κατα τον Rowan Williams (ο Κόσμος του Λιονταριού), πρόκειται για το δυσκολότερο σε κατανόηση βιβλίο του Λιούις. Πάντως πέρα απο τα νοήματα, η ιστορία σε κρατά σε αγωνία απο την αρχή μέχρι το τέλος.
2020-11-07 01:03:49
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΘΕΟΣ"
Απλά ένα συγκλονιστικό βιβλίο. Πέρα απο την θεολογική του διάσταση, το βιβλίο ξεχωρίζει και για το υψηλότατο λογοτεχνικό επίπεδο. Νομίζω ότι κανέναν δεν θα αφήσει ασυγκίνητο.
2020-11-07 00:58:20
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΡΙΚΥΜΙΑ"
Ωραίο έργο με στρωτή και κατανοητή μετάφραση. Αρνητικό μόνο ότι το κείμενο ήταν χωρίς υποσημειώσεις.
2020-11-07 00:53:28
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΑΤΙΛΝΤΑ"
Όμορφο, συγκινητικό αλλά και σκληρό προτείνεται πρωτίστως για τους βιβλιόφιλους και για τους γονείς και ύστερα για τα παιδιά.
2020-11-04 16:32:48
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ "
Υπέροχο παραμύθι σε έκδοση υψηλής ποιότητας!
Το κείμενο (απ´ ό,τι κατάλαβα) είναι το πλήρες και όχι κάποια διασκευή ενώ η έκδοση έρχεται με φύλλο πολυτελείας και με πραγματικά υπέροχες εικονογραφήσεις! Το κείμενο ρέει εύκολα και αιχμαλωτίζει με τις εικόνες του.
2020-10-09 06:26:59
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ "
Πρόκειται για τον συγγραφέα του "ο κόσμος του Λιονταριού". Και σε αυτό το βιβλίο θα διαπιστώσετε το ταλέντο του Williams στη συγγραφή καθώς και την ικανότητά του να εμβαθύνει στα κείμενα και να τα αναλύει. Πρόκειται για ένα αρκετά ευχάριστο αλλά και -νομίζω-ωφέλιμο βιβλίο.
2020-10-09 06:26:47
Σχόλιο για το βιβλίο "ΦΑΡΕΝΑΙΤ 451"
Τα δύο πρώτα μέρη είναι σχετικά αργά, το τρίτο μέρος όμως αποκτά δράση καταιγιστική.

Όσο αφορά την γλώσσα, ενώ την βρήκα όμορφη και σε καμία περίπτωση απλή, εν τούτοις μου φάνηκε λίγο επιτηδευμένη.

Πρωτότυπο και ωραίο το θέμα του. Όμορφα και τα μηνύματα που πέρασε ο συγγραφέας.

Η επιμέλεια της έκδοσης αυτής (ΑΓΡΑ) είναι πάρα πολύ καλή, με πολύ καλή μετάφραση, χορταστικές εισαγωγές, επετειακά επίμετρα και φινάλε.

Συμβουλή να ΜΗΝ διαβάσετε τίποτα απο αυτά αν δεν διαβάσετε πρώτα την ιστορία, γιατί αφενός περιέχουν αρκετά spoilers, αφετέρου νομίζω θα τα εκτιμήσετε καλύτερα αφού διαβάσετε την ιστορία και κατ\'επέκταση θα κατανοήσετε περισσότερο τις σκέψεις του συγγραφέα όσο αφορά το έργο του.
2020-10-09 06:26:43
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΟΤΣΑΡΤ "
Θα το πρότεινα κυρίως σε μουσικούς και ακόμα περισσότερο σε αυτούς που θαυμάζουν τη μουσική του Μότσαρτ. Δεν είναι ότι αποτρέπω τους άλλους να το διαβάσουν αλλά υποθέτω πως είναι πιθανό να τους κουράσει λίγο. Όμορφα γραμμένο πάντως.
2020-10-09 06:25:41
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΝΘΡΩΠΟΣ: ΑΡΣΕΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥ "
Μια πρωτότυπη μελέτη όσο αφορά τον Άνδρα και την Γυναίκα. Ο π. Ευθύμιος συνδυάζει τις εμβριθείς θεολογικές του γνώσεις με το χαρισματικό λογοτεχνικό του τάλαντο προσφέροντας αυτό το άκρως ενδιαφέρον βιβλίο.
2020-10-08 20:12:43
Σχόλιο για το βιβλίο "ΧΙΤΩΝΕΣ ΚΑΙ ΙΜΑΤΙΑ "
Μια μελέτη όσο αφορά το ένδυμα υπο το Ορθόδοξο πρίσμα. Ο π. Ευθύμιος προσφέρει ένα ακόμα ξεχωριστό και πολύ ωφέλιμο ανάγνωσμα.
2020-10-08 20:10:03
Σχόλιο για το βιβλίο "ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ "
Μια υπέροχη θεολογική και ερμηνευτική μελέτη για το πρόσωπο του Χριστού απο την πένα του π. Ευθυμίου. Προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όλους.
2020-10-08 20:09:06
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ"
Προσωπικά το αγαπημένο μου απο τα έργα του Βερν. Ούτε πολύ μεγάλο αλλά ούτε και σύντομο. Έχει περιπέτεια και χιούμορ αλλα και ωραία φαντασία. Στα συν η πολύ όμορφη έκδοση μεγάλου μεγέθους με ωραίο χαρτί και πολύ όμορφη εικονογράφηση.
2020-10-08 19:57:42
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ"
Το βιβλίο μιλά για "ξεναγήσεις" που γίνονται με "λεωφορεία" απο την κόλαση στον παράδεισο. Εκεί θα δείτε να γίνονται διάφορες συζητήσεις μεταξύ διαφόρων προσώπων όπου η κάθε πλευρά προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει για την "πλευρά" στην οποία ζει.

Ίσως θα μπορούσες να πεις πως πρόκειται για μια "επαναφήγηση" της θείας κωμωδίας του Δάντη με έντονα στοιχεία απο Μίλτον. Καταπληκτική νουβέλα απο τον μεγάλο C.S.Lewis με υπέροχα και βαθιά θεολογικά νοήματα. Μη το χάσετε.
2020-09-04 13:11:50
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΖ.Ρ.Ρ. ΤΟΛΚΙΝ "
Ένα ευκολοδιάβαστο και ευχάριστο βιβλίο. Δεν αναλώνεται σε λεπτομέρειες αλλά κάποια γεγονότα θα έπρεπε ίσως να τα εξηγεί και να τα περιγράφει με περισσότερη λεπτομέρεια και να μη τα προσπερνά γρήγορα. Στα θετικά του βιβλίου η απλότητα και η γλαφυρότητά του.
2020-08-18 05:03:50
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ, Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΚΑΙ Η ΝΤΟΥΛΑΠΑ "
Ένα μικρό κορίτσι κρύβεται σε μια ντουλάπα και απρόσμενα καταλήγει σε έναν άγνωστο μαγικό κόσμο.

Ένα υπέροχο παραμύθι που γεννήθηκε απο το μυαλό του μεγάλου καθηγητή Clive Staples Lewis στα μαύρα χρόνια του β\'παγκοσμίου πολέμου. Η ιστορία γράφτηκε πρωτίστως για παιδιά αλλά πρόκειται για ανάγνωσμα σαφώς διηλικιακό αφού κρύβει πολλές αλληγορίες.
Ονειρεμένα τοπία, παραμυθένια κάστρα, φανταστικά πλάσματα, φιλίες, προδοσίες, θυσίες και συγκίνηση προσφέρονται σε αυτό το βιβλίο. Απο την αρχή μέχρι το τέλος δεν έκανε καθόλου κοιλιά και σε κράταγε δεμένο στη φανταστική Νάρνια.

Να ξεκαθαρίσω πως το "Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα" είναι το ΠΡΩΤΟ βιβλίο της σειράς και όχι το δεύτερο (δείτε στο διαδίκτυο σχετικά με την "publication order").
2020-08-17 19:44:32
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΑΙΝΤ ΕΞΥΠΕΡΥ - Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ"
Ένα βιβλίο που με ξάφνιασε ευχάριστα. Το αγόρασα αφού είχα διαβάσει τον "Μικρό Πρίγκιπα" του Εξυπερύ. Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφεάς στο πρώτο σκέλος παρουσιάζει τη ζωή του Εξυπερύ και στο δεύτερο εξηγεί και αναλύει τις αλληγορίες του παραμυθιού.

Επειδή ο Μ.Π είναι πολύ αλληγορικό παραμύθι, το βιβλίο αυτό θα βοηθήσει να το κατανοήσουμε αρκετά μαθαίνοντάς μας αφενός για τον ίδιο τον συγγραφέα (ο ίδιος είναι "κλειδί" για την ιστορία του "Πρίγκιπα") και αφετέρου προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσει τα αλληγορικά νοήματα.

Στα συν του βιβλίου και οι πολλές φωτογραφίες απο τη ζωή του Εξυπερή αλλά και η καλή ποιότητα κατασκευής/χαρτιού του βιβλίου.
2020-08-17 19:37:52
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ "
Ένα πολύ ωραίο δοκίμιο και μια αρκετά βαθιά ανάλυση στα Χρονικά της Νάρνια. O Rowan Williams χειρίζεται όμορφα το λόγο και ξεδιπλώνει με ωραίο λογοτεχνικό τρόπο τις σκέψεις του σχετικά με τον κόσμο της Νάρνια αλλά και τον συγγραφέα C.S Lewis.

Δεν είναι εύκολο ανάγνωσμα αλλά αξίζει να εμπιστευτείτε το βιβλίο αυτό γιατί είναι φανερό πως έγινε απο έναν συγγραφέα που έχει αγαπήσει και εμπιστευτεί πολύ τον C.S Lewis. Δεν είναι "απαραίτητο" να έχετε διαβάσει τα Χρονικά της Νάρνια, αλλά πρότασή μου είναι πως θα απολαύσετε καλύτερα το δοκίμιο αν τα έχετε ήδη διαβάσει. Στα συν και η ποιοτική έκδοση με όμορφο φύλλο. Προτείνεται.
2020-06-26 06:30:56
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ"
Καταπληκτικό βιβλίο όπου μας παρουσιάζει με έγκυρο, επιστημονικό αλλά συνάμα απλό την ιστορία της ελληνικής (όχι μόνο της αρχαίας όπως λέει ο τίτλος) γλώσσας. Το βιβλίο δεν είναι μόνο ιστορικό αλλά και γλωσσολογικό δηλαδή θα μας μάθει με απλό τρόπο το πως λειτουργούν και πως δομούνται όλες οι γλώσσες. Προτείνεται ανεπιφύλακτα.
2020-06-26 02:58:55

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
€42.00 €21.00
(-50%)
Κερδίζετε €21.00
ΟΙ ΦΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΟΡΓΚ
POE EDGAR-ALLAN
€6.80 €3.40
(-50%)
Κερδίζετε €3.40

ΣελιδοδείκτηςΠερισσότερα

Jaroslav Hasek:Αφού δεν θέλω να κρύψω ότι συγκαταλέγομαι στους θαυμαστές μου ... […] στην ιστορία όλης της ανθρωπότητας, μόνο ένας άνθρωπος εμφανίστηκε τόσο τέλειος απ' όλες τις απόψεις και αυτός δεν είναι άλλος από εμένα. Πάρτε γι...

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS