Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: fotinipoliteia

Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ"
Μερικά τμήματα του βιβλίου έχουν πολύ ενδιαφέροντα δείγματα γραφής, αλλά γενικά, η εξιστόρηση είναι αργή και δε σου δημιουργεί την αίσθηση ότι εμπλέκεσαι στην ιστορία.. Δυσκολεύτηκα πολύ να το διαβάσω και νομίζω ότι το κύριο πρόβλημα προέρχεται από τον αφηγητή, ο οποίος είναι απόμακρος και αποκομμένος από την εξιστόρηση, με αποτέλεσμα να μη σχετίζεσαι ή αισθάνεσαι κάτι για τους χαρακτήρες..
2022-03-01 11:55:23
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ"
Δυστυχώς δεν είναι και ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει με την ανάλογη θεματολογία. Οπωσδήποτε, η συγγραφέας επιχειρεί με πολύ ξεκάθαρη γραφή να μεταφέρει την εικόνα για τη μητέρα της και μέσα από αυτή, αναλογίζεται τη δική της. Ωστόσο, ο λόγος είναι μέτριος και με πολλά "κλισέ", δεν προσθέτει και πολλά στη λογοτεχνία του είδους. Μολονότι διαβάζεται εύκολα και γρήγορα, σίγουρα αυτό δεν το καθιστά ξεχωριστό βιβλίο.
2022-03-01 11:41:02
Σχόλιο για το βιβλίο "ΦΛΟΥ"
Μια ξεχωριστή σύγχρονη ποιήτρια. Από τις καλύτερες στη συλλογή μου. Διαβάζω επανειλλημένως τα ποιημάτά της, όπου το ένα είναι πιο ξεχωριστό απ΄ τ\' άλλο.
2022-02-21 15:42:00
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΤΑΛΙΑ "
Εξαιρετικό βιβλίο! Παρακαταθήκη για τον τόπο της Δαδιάς. Διεισδυτική και εύαισθητη ματιά με πολλά -όχι όμως κουραστικά- στοιχεία για την ιστορία, τον πολιτισμό και την οικολογία του τόπου αυτού. Εμβαθύνει στη σχέση ανθρώπου και φύσης με πολυάριθμα παραδείγματα κι αποσαφηνίζει γιατί υπάρχει αυτή η βιοπικιλλότητα σε αυτό το δάσος, το τόσο σημαντικό για τον τόπο. Σε πολλά σημεία ο λόγος είναι πέρα για πέρα ποιητικός, ενώ οι φωτογραφίες σε καθηλώνουν (οι περισσότερες του συγγραφέα).
2021-11-24 06:34:21
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΘΝΗΤΟΙ "
Υπέροχη έκδοση. Δεν ξέρω κανένα άλλο αντίστοιχο με αυτό το περιεχόμενο. Οπωσδήποτε, διαφωτίζει πάρα πολύ όλες εκείνες τις πτυχές για το γήρας, τις σοβαρές ασθένειες, αλλά κυρίως για το τι έχει σημασία για τον άνθρωπο που χάνει τον έλεγχο της ζωής τους εξαιτίας τους.
2021-10-30 11:55:29
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΕΡΗΜΗ ΓΗ "
Πραγματικά, η έκδοση είναι εξαιρετική. Ωστόσο, αν και το προτείνω ως ανάγνωσμα, χρειάζεται περισσότερες από μία αναγνώσεις. Διαλέγω ορισμένα ποιήματα από τη συλλογή ως ξεχωριστά. Οπωσδήποτε, θα το διαβάσω περισσότερες φορές.
2021-10-24 09:47:39
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΙΚΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ"
Ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει σε ποίηση τους τελευταίους πέντε μήνες. Τον ανακάλυψα τυχαία και τον λάτρεψα! Είναι οπωσδήποτε ξεχωριστός και κάθε του στίχος δημιουργεί νέο πεδίο έμπνευσης. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.
2021-10-24 09:44:30
Σχόλιο για το βιβλίο "ΔΙΨΑ"
H δίψα είναι η ιστορία της σταύρωσης του Ιησού Χριστού από την άποψη του Ιησού. Αμέσως, βυθιζόμαστε στην ιστορία μετά την καταδίκη του Ιησού από τον Πόντιο Πιλάτο. Καταδικάζεται από τους άλλους γύρω του και πρέπει να περάσει μια νύχτα στη φυλακή πριν ακολουθήσει ο θάνατός του το πρωί. Η Nothomb υφαίνει ένα μυθολογικό πορτρέτο -πολύ ανθρώπινο- γύρω από μια από τις πιο γνωστές ιστορικές προσωπικότητες όλων των εποχών.
Πριν διαβάσω το συγκεκριμένο, βρήκα το θέμα του βιβλίου πολύ φιλόδοξο για κάθε συγγραφέα, ακόμα και με τη φήμη της Nothomb. Δεν είναι το είδος της ιστορίας που θέλετε να αντιμετωπίσετε ή να επαναπροσδιορίσετε χωρίς να περιμένετε αμφισβήτηση. Διαπίστωσα ότι η Nothomb ξεκίνησε γράφοντας μια αναδημιουργία της ζωής και των καιρών του Ιησού, αλλά στη συνέχεια παρεκκλίνει για να επικεντρωθεί σε ένα φιλοσοφικό επίπεδο και χρησιμοποιεί την αρχική ιστορία ως εκτεταμένη μεταφορά.
Η λέξη "soif" στα γαλλικά μεταφράζεται στη λέξη "διψασμένος" στα ελληνικά. Σε όλο το βιβλίο, το Nothomb συνδέει τη δίψα σαν να είναι μια μορφή εξέγερσης και αυτοεπιβεβαίωσης, καθώς και μια μεταφορά για τη ζωή. Σκέφτηκα πολύ για το πώς η "δίψα" δεν έχει πραγματικό αντώνυμο στα γαλλικά ή στα αγγλικά (όπως επισημαίνει η Nothomb). Η δίψα για ζωή υπερτερεί των πιο βασικών αναγκών της ζωής και γίνεται κάτι στο οποίο προσκολλάται ο Ιησούς ενώ βιώνει τεράστια βάσανα.
Για όλα τα παραπάνω αξίζει μια ανάγνωση. Δεν είναι από τα βιβλία που περνάνε απαρατήρητα.
2021-10-24 09:42:13
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ "
Εξαιρετικό βιβλίο από όλες τις απόψεις. Καθόλου δύσκολο, ακόμα για τον τελείως άσχετο. Η γραφή του Σφενδουράκη σε συναρπάζει και κινείται μες στη σφαίρα της επιστήμης και της επιστημιολογίας. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
2021-08-21 13:15:12
Σχόλιο για το βιβλίο "ΛΟΥΜΠΕΝ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑΚΙ"
Σε αυτή την ιστορία ενηλικίωσης με μια συστροφή, γλιστράμε εύκολα στο μυαλό της Μπιάνκα, της έφηβης αφηγήτριας της, νιώθοντας τη διαδοχή των συναισθημάτων της –θλίψη, σύγχυση, φόβος, ανομία, στοργή, ντροπή– αλλά ταυτόχρονα κοιτάζουμε κάτω το σώμα της σαν από μεγάλο ύψος.
Στην πραγματικότητα η ίδια η Μπιάνκα σε μεγάλο βαθμό παρουσιάζεται διαχωρισμένη από τα συναισθήματά της και περνάει την τραυματική αυτή χρονιά σαν σε όνειρο. Αλλά γνωρίζουμε ότι τα συναισθήματα της είναι κρυμμένα. Το επίτευγμα του Μπολάνο είναι να μας κάνει να τα εξερευνήσουμε.
Ωστόσο, η Μπιάνκα βρίσκει τον εαυτό της δεμένο στην εξέλιξη της ιστορίας και κάνει κάποιες δικές της ανακαλύψεις. Θα μπορούσατε να πείτε ότι αυτές είναι οι ανακαλύψεις κάθε εφήβου που μεγαλώνει, σχετικά με τη σεξουαλικότητα, την προσωπικότητα κι ακόμα και για την ηθική. Αλλά εδώ μάλλον είναι που ο Μπολάνιο επιδέξια μας οδηγεί με αμείωτο ενδιφέρον σε ένα αινιγματικό τέλος…που όμως αφήνει μια περίεργη αίσθηση απογοήτευσης…Εξού και τα 3 αστέρια για το βιβλίο. Αν είχα τη δυνατότητα θα έδινα 3.5.
2021-07-18 10:11:06
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '60"
Αν και στην αρχή μου άρεσε πολύ από πολλές απόψεις, δυστυχώς έφτασε να είναι μονότονο και οι ιστορίες να μοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Οπωσδήποτε έχει ενδιαφέρον για την αποτύπωση της εποχής και των κοινωνικών της φαινομένων, τάσεων, τη θέση της γυναίκας, την οικονομία, τη μετανάστευση και πολλά ακόμα, αλλά ως εκεί. Η γλώσσα του συγγραφέα είναι γλαφυρή χωρίς όμως να προσθέτει και κάτι περισσότερο.
2021-07-16 07:05:34
Σχόλιο για το βιβλίο "ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΝΑΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ"
Δε γίνεται να αφήσεις την ανάγνωση αυτού του βιβλίου τόσο εύκολα. Οφείλεται κυρίως στο “άνετο” κείμενο του Αλεξάκη και σε μια ροή που σε συνεπαίρνει. Οπωσδήποτε έχει αυτοβιογραφικά στοιχεία και πληροφορίες για πολλά από τα βιβλία του, αλλά κι άλλες καλιτεχνικές του -άγνωστες για μένα- δραστηριότητες κι ανησυχίες. Μέσα από την προσωπική εξιστόρηση διατρέχει και μια εποχή στην Ελλάδα και σε ταξιδεύει σε πολλά και διαφορετικά μέρη του κόσμου. Τον ξεχωρίζω σαν συγγραφέα και το συγκεκριμένο το ψηφίζω με 3.5 αστέρια. Για όσους ενδιαφέρονται για τη συγγραφή ή τον Αλεξάκη περισσότερο, το συνιστώ ανεπιφύλαχτα.
2021-07-01 10:31:20
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΗ ΓΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΥΠΕΡΟΧΟΙ"
Ίσως ο ιδιαίτερος αυτός τίτλος να σε προετοιμάζει για όλη την ποιητικότητα που πρόκειται να ακολουθήσει στο βιβλίο. Από τη μέση και εφεξής είναι σαν να ακολουθεί ένα δεύτερο μισό, όχι άσχετο με το προηγούμενο, αφού ο κεντρικός ήρωας ξεδιπλώνεται περίτεχνα μέσα από συμβολική γραφή και εξεζητημένη. Ασυνήθιστα βιωματική και βιογραφική εξιστόρηση, που στην αρχή της είναι άχρονη και με “άναστρο ουρανό”, όπως λέει κι ο ίδιος ο συγγραφέας. Δύσκολα βρίσκεις ποιο είναι το όριο αυτής της ιστορίας, ίσως όπως ακριβώς η αναζήτηση του εαυτού δεν τελειώνει σε μερικές σελίδες, αλλά έχει αέναη μορφή. Η αφηγηματική δομή που περιγράφεται στην εισαγωγή ως kishotenketsu επιτυγχάνει πράγματι, με την απουσία της σύγκρουσης, να εξελίξει την ταυτότητα ενός πρόσφυγα, του “κίτρινου αγοριού” σε έναν ξεχωριστό συγγραφέα που αφετηρία του είναι η απεύθυνση στην αναλφάβητη μητέρα του. Αν και στο πρώτο μέρος, σχεδόν ως τη μέση του βιβλίου, οι λεπτομερείς περιγραφές μπορεί και να κουράσουν, στη συνέχεια αναδύεται ένας οραματισμός και ποιητικότητα χωρίς αυταπάτες για την ετερογενή ταυτότητά του. Η γλυκόπικρη γεύση του γέλιου της μητέρας του, ανάμικτο με τον καπνό του τσιγάρου και τις μυρωδιές του κέντρου περιποίησης που εργάζεται παράνομα, αποτελούν εικόνες της ψυχοσύνθεσης του μικρού κίτρινου αγοριού, του οποίου το όνομα διαβάζουμε σε όλο το βιβλίο μόνο μια φορά. Ένα όνομα που προφέρεται από τον πρώτο του εραστή χωρίς ίχνος τρυφερότητας. Στο υπόλοιπο παραμένει ο Μικρός Σκύλος.
2021-06-26 17:59:11
Σχόλιο για το βιβλίο "ΒΡΟΧΗ"
Αν και πρόκειται για μια σύντομη ιστορία, ωστόσο είναι πλούσια και πολύχρωμη σε σύγκριση με πολλά μυθιστορήματα μεγάλου μεγέθους. Αποδίδει εξαιρετικά τις χριστιανικές δοξασίες κι επιβολές έναντι των γηγενών πληθυσμών και τη σύγκρουση με τη “φύση”. Η “κατήχηση” αντιντίθεται στη λογική, ενώ η αυταρέσκεια αποδεικνύεται υποκρισία. Όσο για τα “ηψηλά” ιδανικά, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αυταπάτη. Οι διάλογοι είναι αρκετά θεατρικοί, όπως και το σκηνικό, αλλά σε πολλά σημεία κουραστικό. Η βαθμολογία μου είναι 3.5 αστέρια.
2021-03-23 10:07:21
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΑΓΡΙΜΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ"
Δε θα απέτρεπα κανέναν από το να διαβάσει αυτό το βιβλίο. Είναι γεγονός ότι για το συγκεκριμένο κερδίσε η συγγραφέας το βραβείο Νόμπελ για κάποιο λόγο, και είμαι βέβαιη ότι ίσως με μια πιο εκλεπτυσμένη αναγνωση και μεθοδικόητα να προσφέρει περισσότερα. Ίσως το διαβάσω κάποτε ξανά. Με κούρασε πάντως το μέγεθός του κι άργησα πάρα πολύ καιρό για να το τελειώσω. Επίσης, η διαστρωμάτωση του ήταν “βαριά”, όπως και η αναδιατύπωση γεγονότων και συναισθημάτων.
Υποθέτω, ότι η έλλειψη μια κεντρικής ιστορίας με δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο. Στην πραγματικότητα υπάρχει παρά μόνο ένας παρατηρητής-αφηγητής γύρω από καταστάσεις. Αφού σχεδόν φτάνεις στη μέση του βιβλίου, μετά γίνεται κατανοητό ότι πρόκειται για μια ομάδα νέων ανθρώπων που προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια φτωχή χώρα υπό μια βάναυση δικτατορία. Ομολογώ, με παίδεψε πάρα πολύ.
2021-03-19 09:14:07
Σχόλιο για το βιβλίο "ΝΑΝΤΙΑ"
Μάλλον, κάποια στιγμή θα προσπαθήσω να το διαβάσω ξανά. Στην παρούσα δεν ξέρω τι μου έχει αφήσει. Σίγουρα είναι ένα παράξενο και με μυστήριο ανάγνωσμα. Παρόλο που υπάρχει ένα είδος ιστορίας αγάπης, δεν παύει να είναι γραμμένο με φιλοσοφική πεζογραφία κι άπλετα στοιχεία σουρεαλισμού γύρω από την Νάντια. Σχεδόν, αυτή ενσαρκώνει τον σουρεαλισμό εδώ. Γενικά, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο για να το συγκρίνω. Παραμένω αναποφάσιστη. Ίσως οι θιασώτες του σουρεαλισμού να το βρουν έξοχο. Το βαθμολογώ με 3.5.
2021-03-13 16:59:37
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΚΟΜΠΟΣ ΤΩΝ ΕΧΙΔΝΩΝ"
Οι ατελείωτες περιγραφές του “μίζερου” Λουίς για τον ίδιο, αλλά και την οικογένειά του - η οποία κατά τον ίδιο συνωμοτεί για να ανατρέψει τη θέλησή του και να αποσπάσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του - μετά από ένα σημείο γίνονται εξαντλητικές. Προσθέτουν μεν βάθος για τον χαρακτήρα του, αλλά ίσως αν ήταν πιο περιεκτικές και με λιγότερα κεφάλαια να είχε φτάσει σε ένα πιο “ομαλό” τέλος. Όπου εδώ πλέον ο Λουίς άρρωστος και όντας 68 ετών βιώνει την αντιπαλότητα της γυναίκας του και των παιδιών του στο έπακρο.
Ο κόσμος του Mauriac σε αυτό το βιβλίο είναι ένας κόσμος άχαρος. Τα χρήματα και το οικογενειακό μίσος φαίνεται να είναι πανταχού παρόντα. Και η ανατροπή στις τελευταίες σελίδες δε σε πείθει. Επίσης, υπάρχει κάτι κινηματογραφικό στη γραφή του και μια αρκετά έντονη ροπή προς το Θείο.
2021-03-05 09:58:47
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΞΕΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΡΓΑ "
Δυστυχώς, αποτυχημένη επιλογή. Ξεχώρισα μόνο δυο διηγήματα και μόνο το ένα ήταν συγκλονιστικό. Τα υπόλοιπα τα διάβασα με μεγάλη δυσκολα. Δεν ξέρω αν έχει σχέση με τη μετάφραση, αλλά δεν ήταν του επιπέδου των άλλων βιβλίων του. Περισσότερο μοιάζει σαν εφηβική λογοτεχνία.Επιεικώς εφηβική...
2021-03-04 11:12:01
Σχόλιο για το βιβλίο "ΝΑΡΚΩΜΕΝΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ"
Αυτή είναι η πρώτη μου ανάγνωση του Modiano και δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι μου ήταν αρκετή. Παρουσιάζει της σκέψεις του με έναν απλό στοχαστικό τρόπο και αφήνει μια έντονη επίδραση σε πολλά σημεία του. Οι χρονικές μεταπηδήσεις από διάφορα περιστατικά της ζωής του, που αφορούν κυρίως γυναίκες με τις οποίες είχε διαφορετικές σχέσεις (όχι κατά ανάγκη ερωτικές), κάπως σε μπερδεύουν και χρειάζεται δεύτερη ανάγνωση. Πολλές και ενδιαφέρουσες η περιγραφές των δρόμων του Παρισιού. Η ροή της γραφής του ωστόσο, με την επιλογή της αφηγηματικότητας χωρίς να πλατειάζει σε πολλά σημεία - αν και σύντομο το κείμενο - σε επηρρεάζουν έντονα. Συνολικά το εγχείρημα αφορά τις προσωπικές αναμνήσεις και πώς αυτές με τις απουσίες τους ή τις αποδράσεις τους (ναρκωμένες;) καλύτερα, ανασυνθέτουν το προσωπικό μας αφήγημα για τον παρελθόν μας ή την παρούσα αίσθηση του εαυτού μας. Επίσης, τονίζεται η λειτουργία της μνήμης ως ανεξέλεγκτη ή αυτόνομη κατά κάποιον τρόπο. Σίγουρα ένα βιβλίο που δεν περνά απαρατήρητο.
2021-01-01 13:05:31
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Ένα από τα καλύτερα δοκίμια που έχω διαλέξει τελευταία. Είναι σαφέστατα φεμινιστικό και με ρητορική πέρα από την εποχή της Woolf. Οι λέξεις απαιτούν να ακουστούν ηχηρά.
Το “δωμάτιο”, το “δικό της”, είναι ένας χώρος μεν, αλλά το κλειδί είναι η δημιουργικότητα.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι συχνά οι γυναίκες, ακόμα και σήμερα, δεν έχουν την ευκαιρία να εκρφάσουν ή να αναπτύξουν οποιαδήποτε μορφή τέχνης σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Η Woolf εκφράζει με σαφήνεια τη σπουδαιότητα να έχει μια γυναίκα χρήματα κι ένα δικό της δωμάτιο για να γράψει μυθοπλασία. Ωστόσο, διευρευνά στοχαστικά την αρτιότητα, καθώς και τον “ανδρόγυνο” νου. Θίγει, με επισκόπηση και της δικής της θέσης, το ρόλο της εκπαίδευσης ,τόσο για τη συγγραφή όσο και για την οικονομική ανεξαρτησία. Βεβαίως, ο εικοστός αιώνας είδε περισσότερες γυναίκες συγγραφείς να αναδύονται από οποιονδήποτε άλλον αιώνα, αλλά δεν υφίσταται σε ευρεία κλίμακα στον κόσμο και είναι γεγονός ότι οι περιορισμοί για το γυναικείο φύλο πολυεπίπεδα είναι πολλοί ακόμα. Ο λόγος της Woolf είναι αιχμηρός και αντιμετωπίζει άμεσα τα προβλήματα με ρεαλιστικούς όρους. Το κείμενο χαρακτηρίζεται από πραγματισμό και προτείνει λύσεις. Προσδιορίζει με σαφήνεια τι σημαίνει πνευματική ελευθερία αλλά και ποιες συνθήκες πρέπει να συντρέχουν για να επιτευχθεί.
2020-12-12 13:51:47
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΙΡΕΝ"
Εξαιρετικό από κάθε άποψη! Ερωτισμός, εμμονή, φαντασία και άβυσσος. Από τα καλύτερα σουρεαλιστικά κείμενα, όπου η απεικόνιση της σάρκας, διαπερνάται από τον ποιητικό θαυμασμό για να εξελιχθεί μέχρι το γκροτέσκο. Η γλώσσα σε απελευθερώνει και “…αυτό που δραπετεύει είναι η καρδιά σου, η καρδιά σου ξεκομμένη από τα δένδρα, το δάσος, μα για που αναχώρησε το παιδάκι που ζητούσε από τη μαμά του καρδιές για να παίξει κότσια μες τη νύχτα.” L. Aragon
2020-11-21 14:31:45
Σχόλιο για το βιβλίο "ΔΕΥΤΕΡΑ 'Η ΤΡΙΤΗ"
Αν κι αγαπημένη μοη η Γούλφ, το συγκεκριμένο είναι λίγο διαφορετικό από ό,τι του συνηθισμένου της στύλ. Μετά από ένα σημείο χάνεται ο ειρμός, ενώ η αρχική ιστορία είναι ατελής. Τα τελευταία, περισσότερο θύμισαν σημειώσεις ή πρόχειρες σκέψεις για κάποιο άλλο σύγγραμα.
2020-10-19 12:30:11
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΜΑΓΙΣΣΩΝ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ"
Δυστυχώς, αν και φωτίζει μια κατάσταση που γίνεται ακόμα και σήμερα με το κυνήγι των μαγισσών, επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα χωρίς περαιτέρω εμβάθυνση. Είναι σαν μια εισαγωγή με επιθετικό ύφος συχνά κι ακραίο σε κάποιες περιπτώσεις. Δεν είναι ξεκάθαρες οι συνδέσεις με τον καπιταλισμό και δε στηρίζεται σε συγκεκριμένα δεδομένα, αλλά περισσότερο σε μια γενική θεώρηση.
2020-10-12 13:25:33
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑΣ ΑΓΝΩΣΤΗΣ"
Εξαιρετικό βιβλίο, όπως κι ό,τι άλλο έχω διαβάσει του Zwieg. Εντυπωσιάζει με τη δύναμή της η διήγηση, μέσα από ένα γράμμα τόσο βαθειά ερωτικό κι απελπισμένο όπως τίποτα άλλο ανάλογο. Αν υπάρχουν παραλληρισμοί με τον συγγραφέα και τη ζωή του, έχει ενδιαφέρον για την εικόνα που είχε χτίσει για τον εαυτό του. Τα έργα του είναι ξεχωριστά και διαβάζονται απνευστί.
2020-10-05 15:23:34
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ"
Από τις πιο προσεγμένες εκδόσεις με εξαιρετική εργασία πάνω σε ένα αρκετά περίπλοκο αντικείμενο. Είναι το πρώτο μου βιβλίο της συγκεκριμένης και το επιλέγω ως ένα από τα καλύτερα που έχω διαβάσει τον τελευταιο χρόνο. Οπωσδήποτε, θα συνεχίσω και με άλλα δικά της. Υπέροχη γραφή, καθόλου κουραστική και έναυσμα για πολλή σκέψη κι ανάλυση. Μία ανάγνωσή του δεν είναι αρκετή. Το επίμετρο στο τέλος είναι πολύ σημαντικό για την κατανόηση της σκέψης της Dolto.
2020-10-05 11:00:50
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΙΑ ΕΝΤΙΜΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ "
Περισσσότερο δεν μπορούσα να την πατήσω. Ό,τι χειρότερο έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό. Μια περαστική κι ανυπόστατη ματιά της ανθρώπινης συμπεριφοράς στηριζόμενα πάνω σε γελοία κι άτοπα πειράματα. Ασχολίαστα και τα συμπεράσματα που κατά τα άλλα θα τα κάνει και παναθρώπινη εμπειρία. Απόλυτα άστοχη επιλογή αυτό το βιβλίο.
2020-10-04 12:54:09
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ "
Σε κερδίζει η απλότητα και η κάποια ωμότητα της περιγραφής μια τόσο προσωπικής κι οδυνηρής εμπειρίας. Οπωσδήποτε, γυναίκες που έχουν καρκίνο του μαστού, αλλά και οικείοι τους, θα πάρουν μια ανάσα από την κατά τα άλλα γεναία αντιμετώπιση της Νικολαϊδου. Από την ημερολογιακή εξέλιξη της εμπειρίας της, καταλαβαίνεις όλη την αγωνία και τον αγώνα της κι ας μην εμβαθύνει με περιττά λόγια και ευρηματική λογοτεχνία. Σε προτρέπει να τη δεις "γυμνή" κι άτριχη, τόσο ευάλωτη όσο δε γίνεται περισσότερο. Μέσα σε αυτό, η φωνή της δύναμη ανάσας.
2020-10-04 12:42:08
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΥΝΑΙΚΕΣ"
Μεστά και με επιτυχημένο τρόπο το βιβλίο είναι σαν μια μικρή εγκυκλοπαίδεια και ύμνος για τις γυναίκες. Είναι αδύνατον να το διαβάσεις απλώς μονομιάς και να συγκρατήσεις τις ιστορίες. Προσωπικά, σημείωσα αυτές που θα ήθελα να ψάξω περισσότερα πράγματα. Ωστόσο, σίγουρα ξαφνιάστηκα ευχάριστα και ταυτόχρονα ένιωσα λύπη για πολλές από τις ιστορίες. Ουσιαστικά διαγράφουν την καθόλα πικρή ιστορία της γυναίκας σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, αλλά ευτυχώς και τη δύναμη τους. Ανεπιφύλαχτα είναι ένα βιβλίο για κάθε βιβλιοθήκη.
2020-08-30 12:51:13
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ"
Αυτό το βιβλίο βρισκόταν εδώ και αρκετό καιρό στα αναγνώσματά μου. Δυσκολευόμουν να το προχωρήσω. Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στη γραφή του, η οποία μάλλον εξηγείται από το γεγονός ότι ο Radiguet ήταν μόλις 17 ετών όταν έγραψε αυτό το βιβλίο. Είναι σαφές ότι η γραφή του έχει ενδιαφέρον και σχετικά ρέει καλά, ειδικά όσο φτάνει προς το τέλος.
Η ίδια η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα και δεν είναι τόσο σαφής όσο μπορεί να ακούγεται στην αρχή. Οι περιγράφες των συναισθημάτων του αγοριού τη μια στιγμή είναι βαθιές φιλοσοφικές σκέψεις για την αγάπη και επιδεικνύει ωριμότητα πέρα ​​από τα χρόνια του, την επόμενη αλλάζει σε εγωιστική και χειραγωγητική. Διακρίνεις έντονα και έναν κυνισμό, που αφενός ο συγγραφέας το χειρίζεται επιδέξια, αφετέρου σου δημιουργεί μια έντονη αμηχανία, ιδίως όταν προσπαθείς να καταλάβεις την πλευρά της γυναίκας στην ιστορία. Δεν το χειρίζεται καλά και μέσα από τις συναισθηματικές διακυμάνσεις του νεαρότατου αγοριού, της υποβάλλει έναν αρκετά συχνά παθητικό ρόλο. Πιστεύω, ότι αυτό δικαιολογεί και τη τόσο δύσκολη ανάγνωση για μένα.
2020-06-14 08:49:54
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΟ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ "
Οπωσδήποτε ο Corballis γράφει επιδέξια, αλλά σε περιεχόμενο το βιβλίο είναι μέτριο. Η εκλαϊκευση επιστημονικής πληροφορίας μπορεί να έχει ενδιαφέρον, αλλά δεν απαντά σε πάρα πολλά ερωτήματα, αντιθέτως δημιουργεί περισσότερα. Πραγματοποιεί γρήγορες εισαγωγές σε περίπλοκα θέματα χωρίς εμβάνθυση. Τα πρώτα κεφάλαια είναι καλύτερα από τα τελευταία. Δυστυχώς, απογοητευτικό.
2020-06-14 07:04:09

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€47.77 €19.11
(-60%)
Κερδίζετε €28.66
ΑΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΤΗΤΟΥ (ΣΕΙΡΑ 5 ΤΟΜΟΙ)
ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ
€59.36 €29.68
(-50%)
Κερδίζετε €29.68

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS