Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: peno21

Σχόλιο για το βιβλίο "ΝΙΤΣΕ ΚΑΙ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΒΣΚΗ "
Αυτό το βιβλίο μιλάει για την άτυπη "σύγκρουση" του θρησκευόμενου Ντοστογιέφσκι και του άθεου-μηδενιστή Νίτσε. Αρχικά να πω πως είναι μια αρκετά ωραία εισαγωγή στο Ντοστογιέφσκι και ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον βιβλίο για όποιον θέλει να εμβαθύνει στην σκέψη του Νίτσε.
Τώρα το βιβλίο στο πρώτο μέρος δείχνει πως ήρθε σε επαφή ο Νίτσε με τον Ντοστογιέφσκι, τι πίστευε για αυτόν και πως αντέδρασε πάνω σε μερικά έργα του. Στο δεύτερο (και κύριο μέρος) αναλύει τις φιλοσοφίες αυτών των δύο πνευματικών γιγάντων. Από την μια έχουμε τον Νίτσε που πιστεύει πως μόνο άμα ακυρώσουμε την έννοια του Θεού θα έρθει η πραγματική λύτρωση, δηλαδή είναι άθεος και (τελικά δημιουργικός) μηδενιστής και από την άλλη τον θρησκευόμενο Ντοστογιέφσκι, ο οποίος μέσω των λογοτεχνικών του έργων μας παραθέτει την άποψη του για κάποια φιλοσοφικά ζητήματα όπως Υπάρχει Θεός; Πρέπει να υπάρχει; Είναι καλή η ηθική κ.α, ενώ ταυτόχρονα κάνει ψυχολογική ανάλυση χαρακτήρων-καταστάσεων.Συν πως όλα αυτά τα κάνει ο συγγραφέας με μια καθαρή, ελεύθερη και αντικειμενική ματιά (καθώς δεν καταλαβαίνεις τελικά τις απόψεις του πάνω στα προαναφερθέντα ερωτήματα). Και τέλος είναι αρκετά ενδιαφέρον αυτή η σύγκρουση των δύο αυτών κόσμων μέσω μιας ψύχραιμης ματιάς
2022-06-21 05:25:52
Σχόλιο για το βιβλίο "ECCE HOMO (ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ) "
Ο Νίτσε εδώ κάνει πρακτικά μια εισαγωγή στον εαυτό του. Άμα κάποιος θέλει να ξεκινήσει με Νίτσε, καλό είναι ξεκινήσει με βάση αυτό το βιβλίο. Σχολιάζει τον εαυτό του, δείχνει την προσωπικότητα και την κορυφή του παγόβουνου που λέγεται Νιτσεική φιλοσοφία(ή καλύτερα σκοπιά).
2022-06-15 18:23:06
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΣΚΗΤΙΚΗ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) "
Έχω διαβάσει αρκετά βιβλία, αλλά μπορώ να πω πως με διαφορά αυτό είναι σίγουρα στο τοπ3. Δεν μου έχει τύχει σε ΌΛΟ το βιβλίο ΚΆΘΕ σελίδα να κρύβει τέτοια σοφία, προσωπικά με άγγιξε ιδιαίτερα το βιβλίο. Είναι φιλοσοφικό και ποιητικό, οπού μπορείς να το διαβάζεις συνέχεια, είτε παρατηρώντας κάποιο υπονοούμενο ή κάποια ιδιαίτερη λέξη ή γενικότερα η χρήση της γλώσσας ή απλά να το ερμηνεύσεις αλλιώς με βάση τις καινούργιες εμπειρίες που θα έχεις ζήσει ή τα καινούργια πράγματα που θα έχεις μάθει.
2022-06-15 17:36:51
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ "
Ένα βιβλίο που έχτισε τον σημερινό τρόπο σκέψης και την σημερινή ηθική. Σίγουρα αξίζει κάποιος να τον διαβάσει, ειδικά άμα θέλει να μάθει πως άρχισε(και εν τέλει καταντησε)ο σημερινός (δυτικός) τρόπος σκέψης.
2022-06-13 01:44:45
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ"
Ένα φιλοσοφικό δοκίμιο, οπού ο Νίτσε δεν "ψάχνει" τόσο την αλήθεια, αλλά την λέει κατάμουτρα. Δείχνει πολλές φορές ποια είναι η πραγματική αλήθεια, ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος δεν την ακολούθησε...Και αυτό δεν το αναφέρω ως κάτι κακό. Αντιθέτως, όλοι οι (πραγματικοί) φιλόσοφοι πρέπει να έχουν τεράστιες αντιθέσεις.
2022-06-10 21:33:32
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ "
Ένα αρκετά κατατοπιστικό βιβλίο πάνω στην ζωή του Καποδίστρια, απλά το πρόβλημα είναι πως γίνεται αρκετές φορές κουραστικό για έναν μέσο αναγνώστη καθώς εμβαθύνει σε πάρα πολλές λεπτομέρειες ο ιστορικός. Δίνει όμως αρκετές πληροφορίες που δεν είναι ευρέως γνωστές και για την Ιόνιο Πολιτεία, και την Ελληνική Επανάσταση και για την διακυβέρνηση του Καποδίστρια.
2022-06-08 19:30:51
Σχόλιο για το βιβλίο "1821 Η ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ "
Ενός ανθρώπου που κάνει τα πρώτα του βήματα με την ελληνική ιστορία ή συγκεκριμένα με την Ελληνική επανάσταση του 21 θα του είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αυτό το βιβλίο καθώς με απλά και κατανοητά λόγια, η ιστορικός εξηγεί τα γεγονότα, δίνοντας αρκετές χρήσιμες πληροφορίες. Τέλος το βιβλίο είναι σαν να μην το έχει γράψει κάποια επιστήμονας, αλλά ένας άνθρωπος της καθημερινότητας που δνε θελει να εντυπωσιάσει με το πλούσιο μορφωτικό του επίπεδο και λεξιλόγια, αλλά να σου δώσει να καταλάβεις τι συνέβη
2022-06-08 19:25:28
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ"
Σε αυτό το βιβλίο ο Αριστοτέλης σαν γνωστός επιστήμονας που είναι, μας αναλύει την ιστορία της αρχαίας ΑΘηναικής δημοκρατίας από τον Δράκοντα μέχρι τους νεότερους του. Αρκετά ωραίο βιβλίο και χρήσιμο για κάθε δημοκράτη.
2022-06-08 14:12:27
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ "
Αυτό το βιβλίο είναι από τα "λογοτεχνικα", τα οποία στην πραγματικότητα είναι καθαρά φιλοσοφικά. Φιλοσοφικό όμως με την σοβαρή έννοια της λέξης, καθώς ο Μυριβήλης με τρομερά παραδείγματα και σκέψεις μιλάει για την ζωή (με ποιητικό τρόπο ώστε ο καθένας να ταυτιστεί αναλόγως την ζωή του) και "ρίχνοντας από δω και από κει" σοφίες.
2022-06-08 14:10:19
Σχόλιο για το βιβλίο "ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ "
Υπερβολικά καλό βιβλίο, καθώς με πολλές πηγές και γλαφυρό ύφος, ο συγγραφέας αναλύει πως και γιατί έγινε ο Φίλλιπος ο δεύτερος μεγαλύτερος Έλληνας αυτοκράτορας. Παίρνει από την αρχή την μακεδονική ιστορία (εξηγώντας παράλληλα γιατί η Μακεδονία είναι ελληνική περιοχή) και μας δείχνει πως από το μηδέν ο Φίλλιπος έφτασε να έχει μια αυτοκρατορία που να κυριαρχεί στην Ελλάδα, βάζοντας τα θεμέλια για μια παγκόσμια αυτοκρατορία.
2022-06-08 14:08:08
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ "
Ο συγγραφέας αναλύει τον βίο, ενεργών Ελλήνων πατριωτών και προσπαθεί να μας δείξει πως πρέπει να φτιάξουμε μια καινούργια ελληνική ιδεολογία, οπού θα κυριαρχεί ο ανθρωπισμός και πρωτίστος ο πατριωτισμός. Αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο.
2022-06-08 14:05:04
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΛΑΤΩΝ: ΠΟΛΙΤΕΙΑ"
Ο Πλάτωνας μέσα από αυτό το βιβλίο δείχνει το μεγαλείο του. Αναλύει με έναν λογοτεχνικό αλλά ταυτόχρονα ενδιαφέρον τρόπο το πως και κυρίως ΓΑΙΤΊ θα λειτουργούσε η τέλεια Πολιτεία. Αν και μιλάει για την Πολιτεία καθ"αυτή μόνο στο 1/5 του βιβλίου. Αυτό που γίνεται είναι να πραγματεύεται διάφορα και ποικίλα πράγματα με κάποιες αφορμές. Δημιουργεί τον σημερινό ανθρώπινο πολιτισμό(αφού από αυτόν δημιουργήθηκαν τα σημερινά κράτη) αλλά ταυτόχρονα στο τέλος κάνει μια ολική κάθαρσις, η οποία κάνει τον Πλάτωνα, τον μεγάλο φιλόσοφο και ποιητή που είναι.
2022-06-08 14:02:54
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ "
Αρκετά καλό βιβλίο, αν και πάλι καταλήγει να είναι συστηματική φιλοσοφία παρότι ο Νίτσε τα κάνει λίγο πιο απλά τα πράγματα. Θα το σύστηνα σε όσους τους αρέσει η συστηματική φιλοσοφία ή η "μεγαλύτερου βαθμού δυσκολίας" φιλοσοφία, γιατί ένας αρχάριος θα δυσκολευτεί αρκετά.
2022-06-08 13:58:19
Σχόλιο για το βιβλίο "ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΚΑΤΑ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ "
Αυτό το βιβλίο πρέπει να το πάρει κάποιος, ο οποίος θέλει να εμβαθύνει στον Νιτσεικό τρόπο σκέψης. Αναλύει ο Νίτσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο (παρότι αρκετά νέος) την αρχαία τραγωδία, τον Διονυσιασμό και τον Σωκρατισμό. Και εκτός αυτού, η έκδοση έχει κι άλλο πολύ υλικό πάνω στα ζητήματα που αναλύονται. Πραγματικά εξαιρετικό, αλλά όπως είπα είναι για όσους θέλουν να εμβαθύνουν αρκετά στον Νίτσε.
2022-06-08 13:52:56
Σχόλιο για το βιβλίο "ΒΥΖΑΝΤΙΟ "
Το χειρότερο ιστορικό βιβλίο που έχω διαβάσει. Οι πηγές σε ένα ΙΣΤΟΡΙΚΌ βιβλίο 500 σελίδων είναι μόλις 1-2, οπού είναι αστείες πχ μια πηγή της συγγραφέα είναι η σειρά του Ant1 Σουλειμάν ο Μεγαλοπρεπής...Μεγάλα άλματα χωρίς να δίνει έμφαση σε γεγονότα ή καταστάσεις. Προσπαθεί να έχει ένα πιο απλό και οικείο ύφος, μόνο που εν τέλει έτσι το βιβλίο χάνει κυριολεκτικά από παντού. Το είχα πάρει από την Κυριακάτικη εφημερίδα και έχω μετανιώσει και τα 4 ευρώ που έδωσα τότε
2022-06-08 13:50:32
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ"
Ο Δραγούμης εδώ πραγματεύεται για ολόκληρη την ιδεολογία του. Μιας ιδεολογίας με δύο κύρια στοιχεία τον πατριωτισμό και τον ανθρωπισμό. Είναι ένα διαμάντι που κάθε Έλληνας καλό θα ήταν να διαβάσει.
2022-06-08 13:45:49
Σχόλιο για το βιβλίο "ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΩΝ ΕΙΔΩΛΩΝ"
Είναι από τα βιβλία που πρέπει όλοι να διαβάσουν-να έχουν στην βιβλιοθήκη τους. Ο Νίτσε αναποδογυρίζει όλα τα σημαντικά πρόσωπα(πχ Σωκράτη, Καντ, Χέγκελ,Πλάτωνα κ.α.) και όλο το σκεπτικό του Σωκράτη-Πλάτωνα(καθώς όλος ο τρόπος σκέψης μας είναι με βάση αυτούς τους δύο). Ο τρόπος γραφής του περιεκτικός και ποιητικός. Φιλόσοφος με αυτά που λέει άμεσα και με αυτά που λέει έμμεσα είναι απλά...Νίτσε.
2022-06-08 13:43:55
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ "
Ίσως και το καλύτερο ιστορικό βιβλίο για οικονομικά που έχω διαβάσει, ένα πραγματικό διαμάντι. Αναλύει τα οικονομικά της Ελλάδος από την σύναψη του πρώτου δανείου και φτάνει μέχρι το 2018.Το αξιοσημείωτο είναι πως περνάει την περίοδο της Μεταπολίτευσης με άκρα αντικειμενικότητα ενώ αναφέρεται σε εποχές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και ΠΆΡΑ ΠΟΛΛΈΣ ΠΗΓΈΣ. Τέλος ο συγγραφέας τα εξηγεί όλα υπερβολικά απλά ώστε ΌΛΟΙ να μπορούν να καταλάβουν τι λέει και τι έγινε.
Πραγματικά πρέπει κάποιος να το αγοράσει αυτό το βιβλίο καθώς αξίζει κάθε ευρώ
2022-06-08 13:40:23

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
WEBBER CHRISTOPHER
€7.95 €3.58
(-55%)
Κερδίζετε €4.37
ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
€45.00 €20.25
(-55%)
Κερδίζετε €24.75

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS