Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: Petrosar

Σχόλιο για το βιβλίο "35 ΝΕΚΡΟΙ"
Ωραίο μυθιστόρημα που αφηγείται τις περιπέτειες ενός κεντρικού ήρωα και των ανθρώπων που γίνονται μέρος της ζωής του καθώς αυτή εξελίσσεται μέσα στα ταραγμένα ιστορικά γεγονότα της Κολομβίας τα τελευταία 30 χρόνια του περασμένου αιώνα. Το στυλ της γραφής είναι ωμό και ρεαλιστικό. Χωρίς πολλά καλούδια ο συγγραφέας μας μιλάει για τους χιλιάδες νεκρούς εκείνης της εποχής, την πολιτική αναταραχή των δικτατόρων και των στρατοκρατών, των εμπόρων της κοκαϊνης που κυβερνούσαν και επηρέαζαν τις ζωές ενός έθνους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο ήρωάς του ακολουθεί τη μοίρα του κάνοντας τα δικά λάθη, πέφταντας θύμα άλλοτε των καταστάσεων και άλλοτε του αδύναμου χαρακτήρα του. Όλο αυτό θα μπορούσε να έχει μικρότερη έκταση και να είναι εξίσου ουσιαστικό και ομορφότερο αφού από ένα σημείο και μετά όλα είναι αναμενόμενα.
2018-07-30 17:49:15
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ"
Πολύ ευχάριστο μυθιστόρημα που όσο προχωρά γίνεται όλο και πιο σοβαρό και δείχνει την ποιότητα του συγγραφέα του. Με αρκετές δόσεις χιούμορ αφηγείται τόσο την ιστορία του βιογράφου ήρωά του όσο και της ηρωίδας εκατομμυριούχου πελάτισσάς του. Μέσα από την αφήγηση γίνεται κριτική στον τρόπο σκέψης των εκδοτικών οίκων. Αρκετά βιβλιοφιλικό αφού μέσα από τις σελίδες του περνούν ονόματα συγγραφέων τα οποία ο Ρονκαριόλο δε διστάζει να σαρκάσει και δεν εξαιρεί ούτε τον εαυτό του. Αν το μυθιστόρημα ήταν λιγότερο άνισο θα κέρδιζε εύκολα ακόμα ένα αστέρι (ακόμα και τώρα σκέφτομαι ότι ίσως τα τρία είναι λίγα).
2018-07-06 20:31:28
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ!"
Εξαιρετικό πολιτικό μυθιστόρημα που περιγράφει το πλιάτσικο που συνέβη και πιθανά συμβαίνει στην αγγλική κοινωνία την εποχή της Θάτσερ (αλλά και προ αυτής). Μαύρο χιούμορ που θυμίζει Μόντυ Πάιθονς αλλά και αρκετός συναισθηματισμός καρφώνουν αλύπητα τον αναγνώστη. Αριστοτεχνικό το δέσιμο των χαρακτήρων και των ιστοριών τους από τον Κόου δίνει συνεχή πνοή εκεί που πάς να κουραστείς από το μέγεθος και την εμφαινόμενη επανάληψη.
2018-06-12 18:31:07
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΑΔΕΛΦΕΣ"
Απόλυτα διασκεδαστικό είναι το ανατρεπτικό γουέστερν του Ντεγουίτ. Συμφωνώ ότι έχει στοιχεία Ταραντίνο σε πολλά σημεία του. Χαρακτήρες βγαλμένοι από τον Λούκι Λουκ συναντιούνται με τους κεντρικούς ήρωες - δολοφόνους με τα ονόματα καρικατούρες. Οι τελευταίοι γίνονται στην πορεία τους ολοένα και πιο φιλοσοφημένοι περνώντας στην ωρίμανση. Οι σκηνές βίας βγαλμένες από σπαγγέτι γουέστερν διακόπτονται από δύο γεμάτα συναισθηματισμό διαλείματα δίνοντας μια πληρότητα στην αφήγηση.
2018-06-12 18:30:34
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΤΡ ΒΟΛΦ"
Εξαιρετικό νουάρ σε μοντέρνο ύφος που θα μπορούσε άνετα να είχε γραφτεί από τον Ώστερ. Κι όμως είναι γραμμένο πριν από 70 χρόνια από Ρώσο αντικαθεστωτικό συγγραφέα που κατέφυγε στο Παρίσι. Βαθιά φιλοσοφημένο γύρω από τα θέματα που καταπιάνεται αλλά ταυτόχρονα γοητευτικά κλασσικό όσο αφορά τους ήρωές του. Αυτοί έχουν ζωές με ελαττώματα, με μοιραίους έρωτες και στόχους ανεκπλήρωτους. Σφιχτοδεμένη είναι και η πλοκή του βιβλίου που ίσως μπορούσε να είναι λίγο πιο εκτεταμένη (40-50 σελίδες) χωρίς να χαθεί τίποτα από το ύφος της αφήγησης.
2018-04-29 19:16:27
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ"
Άριστο μυθιστόρημα με θέμα τις ανακρίσεις και τις δίκες των αντιρρησιών του σταλινικού καθεστώτος. Πέρα από τις λεπτομερείς περιγραφές των τρόπων με τους οποίους οι αρχές αποσπούσαν ψευδείς πολλές φορές ομολογίες, ο συγγραφέας δημιουργεί εκπληκτικούς χαρακτήρες. Τόσο ο Ρουμπάσοφ όσο και οι ανακριτές του αναλύονται σε βάθος και οι σκέψεις που χτίζουν την ιδεολογία τους γίνονται ανάγλυφες. Επίσης διάφανοι γίνονται οι δευτερεύοντες ήρωες τόσο από το παρελθόν του Ρουμπάσοφ όσο και οι συγκρατούμενοί του.
2018-04-18 16:46:05
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΞΕΝΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ"
Πολύ μέτριο μυθιστόρημα Ε.Φ. που ξεκινά από μια πολύ δυνατή ιδέα αλλά δυστυχώς ο συγγραφέας αποτυγχάνει να την εκμεταλλευτεί καθώς δημιουργεί πολύ αδύναμους χαρακτήρες. Το μέγεθος της φόρμας δεν δικαιολογείται σε κανένα σημείο αφού συνέχεια έχουμε να κάνουμε με εξωγήινους που πρέπει να εκχριστιανιστούν αλλά είναι ήδη "πιστοί" έστω κι αν κάνουν...εμπάργκο στους γήινους κάποια στιγμή. Επίσης έχουμε το αναμενόμενο "η απόσταση δυσκολεύει όλες τις σχέσεις" σε απίστευτη μονοτονία. Σε πολλά σημεία από τη μέση και μετά ήθελα να πηδήξω σελίδες για να δω πού το πάει ο ποιητής και θεωρώ κατόρθωμα ότι δεν το έκανα.
2018-03-29 20:20:27
Σχόλιο για το βιβλίο "ΦΑΡΕΝΑΙΤ 451"
Είναι ένα βιβλίο που περίμενα να το διαβάσω την κατάλληλη ώρα και αυτό έγινε πριν λίγες μέρες. Πραγματικά εξαιρετικό έργο που δεν σου κάνει καρδιά να το αφήσεις. Πέρα από την πολύ καλή ιδέα, ο συγγραφέας αφηγείται την ιστορία με πολύ υψηλή λογοτεχνία και με πρόζα που όποτε χρειάζεται γίνεται λυρική, καυστική ή ακόμα και χιουμοριστική. Αν τότε που γράφτηκε η ιστορία αυτή ήταν επιστημονική φαντασία, σήμερα μπορεί να μην χαρακτηρίζεται έτσι αφού αρκετοί από τους εφιάλτες που περιγράφονται είναι πλέον σχεδόν πραγματικότητα. Άριστη έκδοση που περιλαμβάνει τα επίμετρα σχεδόν όλων των εκδόσεων από τον συγγραφέα σε επίσης εξαιρετική γλώσσα.
2018-02-10 02:32:48
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΚΛΕΦΤΡΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ"
Διάβασα την κλέφτρα ξέροντας ότι έχω μπροστά μου ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί από έφηβους και ίσως απευθύνεται κυρίως σε αυτούς. Είναι ένα ειλικρινές έργο που πετυχαίνει τον σκοπό του δείχνοντας τη φρίκη του πολέμου και προκαλώντας συναισθήματα. Νομίζω ότι κάποια τεχνάσματα που χρησιμοποιούνται στην αφήγηση δίνουν μασημένη τροφή στον αναγνώστη και μειώνουν το ενδιαφέρον. Επίσης αν έλειπαν κάποια επεισόδια πιστεύω ότι θα βοηθούσαν στην οικονομία του λόγου χωρίς να στερήσουν κάτι από την ομορφιά του κειμένου και της αρχικής ιδέας που είναι πολύ καλή.
2018-01-27 07:15:23
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΗΤΑΝ ΒΡΟΜΙΚΟ"
Είχα τύψεις που δεν είχα διαβάσει τον πολυγραφότατο Βέλγο συγγραφέα ως τώρα και δικαιώθηκαν. Επιλέγοντας αυτό που ο ίδιος θεωρεί το κορυφαίο του έργο διάβασα ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα. Ο natural bo
killer Φρανκ ψάχνει μανιωδώς να συναντήσει τη μοίρα του. Έχοντας την έλλειψη της πατρικής φιγούρας να τον καταδιώκει, το κτήνος μεγαλώνει μέσα του μέχρι που συλλαμβάνεται. Στην εξαιρετική σκηνή της ανάκρισης όπου διαπιστώνει ότι τον έπιασαν για τα λάθος εγκλήματα, του φεύγει η μαγκιά στην κυριολεξία. Ο Σιμενόν με τη γυμνή και αιχμηρή γλώσσα του που θυμίζει Καμύ αλλά και ήρωες που θα μπορούσαν να μοιάζουν με του Κάφκα, δημιουργεί ένα δικό του πραγματικά σκληρό μυθιστόρημα.
2017-12-27 08:22:55
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΑΝΑΔΑΣ"
Σπουδαίο μυθιστόρημα ενηλικίωσης από τον Αμερικανό συγγραφέα. Ο Φορντ δουλεύοντας με λεπτομέρεια την προοικονομία, μας δίνει από την αρχή μεγάλο μέρος της εξέλιξης της ιστορίας του. Δεν είναι η ίδια η αφήγηση το μεγάλο ατού του μυθιστορήματος. Έχουμε ένα αργό ρυθμό που όμως γίνεται με μια γλώσσα σαγηνευτική και φωτογραφίες που μεταδίδει η γλώσσα αυτή τόσο γλαφυρά και λεπτομερειακά ώστε όλες οι σκέψεις, οι αδυναμίες, οι διαφορετικότητες των ηρώων μένουν χαραγμένες στο μυαλό του αναγνώστη. Στο τέλος του το βιβλίο βγάζει πολύ συναισθηματισμό καθώς το σκληρό τοπίο παύει να είναι κύριος πρωταγωνιστής.
2017-12-19 07:21:09
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΟ ΓΚΙΝΑΡΝΤΟ"
Το σεργιάνι στην πόλη του Μαρσέ είναι μια εξαιρετική νουβέλα με δύο διαφορετικούς κεντρικούς ήρωες που βαδίζουν στην κατεστραμμένη Βαρκελώνη του 1945. Ο παλαιάς κοπής σκληρός μπάτσος και η πολυλογού ναζιάρα έφηβη Ροσίτα είναι ένα δίπολο από μόνοι τους. Ο ένας έχει ζήσει την κόλαση και την έχει μέσα του και η άλλη θέλει να την αποτινάξει, να αδράξει όσες ευκαιρίες βρει για να ζήσει καλύτερα. Μέσα σε ένα απόγευμα περπατώντας ανάμεσα σε ερείπια της πόλης, σε χαμίνια και μικροαπατεώνες, θα γνωρίσουν καλύτερα ο ένας τον άλλο χωρίς αυτό να αλλάξει τη ζωή τους.
2017-11-20 22:24:19
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ"
Ο Ταμπουκι γράφει μέσω αυτής της νουβέλας μια ιστορία αναζήτησης που ξεκινά έχοντας τη μορφή της έρευνας αστυνομικού τύπου. Μέσα από εικόνες βουτηγμένες στη μελαγχολία της πόλης του, ο ήρωας μετατρέπει αυτή την ερασιτεχνική έρευνα σε μία εσωτερική αναζήτηση του ίδιου του εαυτού του και των ορίων του. Πολύ μεγάλος τεχνίτης της γλώσσας ο συγγραφέας, δεν φτάνει στο επίπεδο του αριστουργηματικου Περέιρα που έγραψε αργότερα, αλλά σίγουρα αφήνει τροφή για σκέψη.
2017-11-16 04:58:18
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΔΥΝΑΜΙΣ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ"
Τον τρόπο με τον οποίο ένα τόσο ευκολοδιαβαστο βιβλίο μπορεί να είναι αριστούργημα διδάσκει ο Γκρέιαμ Γκρην εδώ. Δίνει στον αναγνώστη ένα κείμενο γεμάτο ζωντανές εικόνες και λεπτομερώς σκιαγραφημενους χαρακτήρες (κύριους και δευτερεύοντες) το οποίο ρέει αβιαστα. Ένας από τους τελευταίους υπερασπιστες της εκκλησίας στο κατεστραμμένο από την επανάσταση Μεξικό είναι ο ανώνυμος παπαμεθυσος ιερέας που ωστοσο αντιστέκεται σε ηθικά διλήμματα που "ενάρετοι" συνάδελφοι του έχουν προ πολλού παραδοθεί. Απέναντι του ο επίσης ανώνυμος υπαστυνόμος, σοσιαλιστης, υλιστής και ορθολογιστής προτιμά το αίμα από τον διάλογο. Σε μία από τις τελικές σεκάνς όπου μοιραια γίνεται ο διάλογος αυτός, ο υπαστυνόμος μετατρέπεται σε Πόντιο Πιλάτο καθώς ο ιερέας αφήνει τελικα το στίγμα του σε όσους τον εζησαν.
2017-11-13 08:13:00
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΨΗΛΟ ΚΑΣΤΡΟ"
Γνωρίζοντας ότι ο Ντικ είναι ο συγγραφέας του Minority Report και του Blade Runner που είναι μεγάλες ταινίες κατά τη γνώμη μου, ήθελα να τον γνωρίσω σαν συγγραφέα διαβάζοντας κάτι που δε θα έμπαινε σε σύγκριση με τόσο καλές ταινίες. Αυτό το βιβλίο λοιπόν είναι ότι το καταλληλότερο. Με τις απαραίτητες δόσεις χιούμορ και καυστική κριτική ο Ντικ δείχνει το έκτρωμα που θα προέκυπτε από τη ναζιστική κυριαρχία και εκθειάζει την ιαπωνική ανωτερότητα απέναντι στην αμερικανική φυλή. Όταν στο παιχνίδι μπαίνει ο άνθρωπος στο ψηλό κάστρο και το best seller του, οι ήρωες δείχνουν να αγνοούν σε ποιο από τα δύο σενάρια ζουν ως το τέλος.
2017-10-31 00:02:29
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ"
Εξαιρετικό μυθιστόρημα το οποίο δεν μπορώ να χαρακτηρίσω πολιτικό. Μου φαίνεται παράδοξη και η μετάφραση του τίτλου καθώς ο Σεβέκ είναι ένας αναρχικός που δεν ανήκει σε κανένα κόσμο, μια ιδιοφυία που δεν μπορεί να κατακτηθεί ούτε από τους κερδοσκόπους ούτε να καλουπωθεί από τους συστηματικούς αναρχικούς του κόσμου του. Είναι ένα έργο που κυρίως μιλάει για τον σημαντικό άνθρωπο και τον εξυψώνει και τον κάνει να ξεχωρίζει μέσα από τους όμοιούς του. Μέσα από τον ήρωά της, χωρίς κανένα δείγμα διδακτισμού, η συγγραφέας δείχνει ένα δρόμο ελπίδας για τις επόμενες γενιές.
2017-10-03 13:20:26
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΠΕΜΠΤΗ"
Μυθιστόρημα με αρκετή φαντασία, αστυνομικούς που θέλουν να κυνηγούν αναρχικούς και μορφές που ξεπροβάλλουν σαν καρικατούρες στο περιβάλλον που κινούνται. Αυτά με κάποιες δόσεις χιούμορ και φιλοσοφίας προς το τέλος αποτελούν τον σκελετό του βιβλίου. Στο αστυνομικό μέρος του έργου, οι ανατροπές από ένα σημείο και μετά είναι πολύ προβλέψιμες οπότε δεν είναι αυτό το δυνατό του σημείο. Άλλωστε ο Τσέστερτον μάλλον θέλει να το ισορροπήσει μεταξύ δράσης και συλλογισμών οπότε δεν μπορεί κανείς να το θεωρήσει αδυναμία.
2017-09-03 07:30:39
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 13"
Αγωνιώδες θρίλερ φαντασίας και τρόμου είναι αυτό το μυθιστόρημα του Σομόθα. Πετυχημένη η ιδέα να στηριχθεί η ιστορία στη δύναμη των λέξεων όταν γίνονται στίχοι. Δεν εμβαθύνει ο συγγραφέας σε αυτή την ιδέα αλλά την χρησιμοποιει για να κρατήσει την πλοκή ενδιαφέρουσα μέχρι το τέλο.ς
2017-08-21 16:32:03
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΜΑΙΤΡ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ "
Θα έδινα 3,5 αστέρια αν υπήρχαν. Το τελος του είναι εκείνο που με έκανε να βάλω 4 τελικά. Πολύ καλό στήσιμο της υπόθεσης.Υποβλητικοί χαρακτήρες και κυρίως ο βαρόνος που τη μια στιγμή δείχνει να ομολογεί και την αμέσως επόμενη να παίρνει πίσω την ομολογία με πρόφαση την ψυχική κατάσταση του. Λόγω της εγκληματολογικής διαλεύκανσης το βιβλίο μοιάζει με αστυνομικο αλλά εγώ το θεωρώ πιο πολύ ένα ψυχολογικό θρίλερ το οποίο στο τέλος του προκαλεί τον αναγνώστη να σκεφτεί ξανά την εξέλιξη που μόλις διάβασε
2017-08-14 12:08:35
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΝΑΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ"
Το πολύ καλό αυτό βιβλίο ξεκινά με ένα κλασσικό ερώτημα αστυνομικού μυθιστορήματος : ποιος το έκανε. Το μυστήριο του κλειστού δωματίου διαρκεί ως το τέλος. Μέχρι τότε οι τρεις νεκροί και πρωταγωνιστές αφηγούνται την ιστορία της οικογένειας από τη δική τους σκοπιά. Είναι το τέλος της βικτωριανής εποχής και τα χρόνια πριν τον Α παγκόσμιο πόλεμο που διαμορφώνουν τους τρεις χαρακτήρες: Την πιστή υπηρέτρια που ακολουθεί μοιρολατρικά την καταστροφή της οικογένειας. Τον ευάλωτο,ασταθή και αδύναμο να αντιδράσει στη θύελα Έντμουντ. Κυρίως όμως την ασύδοτη, αντισυμβατική και αλλαζονική Τζωρτζίνα.
2017-08-06 04:52:49
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΑΝΣΕΤ ΠΑΡΚ"
Ο πολύ καλός αφηγητής Πωλ Ώστερ, γράφει εδώ ένα ακόμα ενδιαφέρον μυθιστόρημα. Η ιστορία εκτυλίσσεται κυρίως γύρω από τον Μάιλς και την οικογένειά του. Οι ιστορίες και οι σκέψεις και τα αισθήματα των υπολοίπων ηρώων σταδιακά γίνονται περιφερειακές. Ενώ υπάρχει κοινός παράγοντας μια χολυγουντιανή ταινία του 46, η αναμενόμενη κορύφωση (που έχουν άλλα έργα του Ώστερ) δεν έρχεται ούτε υπόγεια. Αποτέλεσμα είναι να μένει μια αίσθηση ότι θα μπορούσε να υπήρχε ένα πιο πολυεπίπεδο αποτέλεσμα συνολικά.
2017-07-27 18:39:35
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΠΟΝΣΑΙ"
Πολύ καλή ερωτική νουβέλα σε μίνιμαλ μέγεθος και λεκτική μορφή. Μια απλή ιστορία που λειτουργεί όπως ακριβώς και ο τίτλος της: ένα αφήγημα μπονσάι που μέσα στο μικρό του μέγεθος περικλείει τις αγάπες των ηρώων του. Αγάπη του ενός για τον άλλο και αγάπη για τη λογοτεχνία η οποία γίνεται η αφορμή τόσο για την ένωση όσο και για τον χωρισμό τους.
2017-07-11 17:25:57
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΝΟΥΒΕΛΑ"
Γράφοντας πρόσφατα για την "έρημο των Ταρτάρων" θυμήθηκα ότι η καλύτερη περιγραφή ψυχολογικού εγκλεισμού ήταν σε αυτή την αριστουργηματική νουβέλα. Ένα πραγματικό αριστούργημα που περιστρέφεται γύρω από ένα σκακιστικό αγώνα. Οι δύο αντίπαλοι είναι τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες σκιαγραφημένοι με χειρουργική ακρίβεια από τον Τσβάιχ. Παρά τη διαφορετικότητα και οι δύο έχουν στην πλάτη τους το δικό τους φορτίο.
2017-07-06 16:38:39
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΕΡΗΜΟΣ ΤΩΝ ΤΑΡΤΑΡΩΝ"
Μια εξαιρετική αλληγορία που είναι πολυεπίπεδη. Οι προσδοκίες και οι απογοητεύσεις, ο ρόλος του χρόνου στη ζωή μας, οι ουτοπίες, είναι μερικά από τα θέματα στα οποία μας βάζει περίτεχνα ο συγγραφέας. Το οχυρό που προφυλάσει από τους εχθρούς που ποτέ δεν έρχονται είναι μια παγίδα από την οποία δεν βγαίνει κανείς εύκολα. You can check any time you like but you can never leave λέει το Hotel Califo
ia των Eagles και αυτό είναι που τελικά κυριαρχεί στη ζωή του ήρωα του όπως την περιγράφει με τον απλό του λόγο ο Μπουτζάτι. Ο αναγνώστης μπαίνει στο μήνυμα που θέλει να μεταφέρει, ο ήρωας του όχι.
2017-07-02 16:35:27
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΚΥΛΙ, ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΚΥΛΙ"
Το μοναδικό μυθιστόρημα του Καναδού ποιητή είναι μια εξαιρετική ιστορία που εισχωρεί βαθιά στο θέμα της βίας. Ο συγγραφέας δεν μιλάει γενικά για τη βία αφού οι κεντρικοί ήρωές του είναι τόσο τραγικοί που γίνονται μοναδικοί. Ξεκινά την ιστορία αυτή πιάνοντας τον αναγνώστη "από τον λαιμό" από τις πρώτες σελίδες. Κάνοντας κάποια flash back μέχρι το 1880 φτιάχνει ένα μυθιστόρημα με πολύ σφιχτοδεμένο story στο οποία οι ήρωες δείχνουν να μην μπορούν να ξεφύγουν από την βία που τους κυνηγά σαν κληρονομιά και σαν κατάρα ταυτόχρονα.
2017-06-18 18:06:32
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΟΛΗ"
Αρκετά κατώτερο του αναμενομένου από εμένα. Το μυθιστόρημα εμβαθύνει περισσότερο στην κατεστραμμένη υλικά και (περισσότερο) ηθικά πόλη του Τόκυο αλλά και της Ιαπωνίας γενικά. Το ότι αυτή η καταστροφή είναι το επίκεντρο και στην ουσία δεν υπάρχουν χαρακτήρες δεν είναι τόσο κακό. Το θέμα είναι ότι αυτό γίνεται σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από ότι χρειάζεται. Αρκετά μεγάλα τμήματα (πάνω από 100 σελίδες) θα μπορούσαν να λείπουν. Τα συμφέροντα των χωρών που νίκησαν αλλά και συμμάχησαν μεταπολεμικά με την Ιαπωνία γίνονται ξεκάθαρα. Υπάρχουν και κεφάλαια γραμμένα με λυρικό τρόπο και ταχύ ρυθμό που βοηθούν να το πάει κανείς ως το τέλος.
2017-05-31 04:14:28
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΑΤΛΑΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ"
Όπως λέει και το οπισθόφυλλο μιλάμε για ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα του αιώνα που τρέχει. Οι ιστορίες που αρχικά δείχνουν ανεξάρτητες κινούνται ουσιαστικά σαν μία ιστορία που διατρέχει τον χωροχρόνο. Το να ενώνονται παράλληλες ιστορίες δεν είναι τόσο μεγάλη πρωτοτυπία. Η ικανότητα όμως του συγγραφέα να αλλάζει και το στυλ της αφήγησης κάνει την ανάγνωση συγκλονιστική. Επίσης εντυπωσιακή είναι η σειρά που ο συγγραφέας σε πηγαινοφέρνει στον χρόνο καθώς το μυθιστόρημα εξελίσσεται με γραμμική σειρά των ιστοριών του στο πρώτο μισό του αλλά συνεχίζοντας ως το τέλος πάει αντίστροφα : από το το φριχτό μέλλον ως την αρχική ιστορία. Θα έδινα 4,5 αν υπήρχε. Δεν δίνω 5 καθώς στην επιστροφή προς το παρελθόν κάποια από τις ιστορίες αποκτά μέτρια αστυνομική εξέλιξη που δεν είναι το φόρτε του Μίτσελ από ότι φαίνεται.
2017-04-30 17:57:42
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ"
Ακόμα μία εξαιρετική νουβέλα του Τζέημς στο ίδιο στυλ γραφής του "στρίψιμο της βίδας". Διαφορετική ιστορία βασισμένη σε έναν απεγνωσμένο έρωτα αλλά εξίσου αναλυτική σε χαρακτήρες και υπονοούμενη αποκάλυψη των γεγονότων της. Το πεπρωμένο είναι μπροστά στον κεντρικό ήρωα αλλά ο εγωισμός του του απαγορεύει να κινηθεί για να πετύχει τον στόχο του ή να αποφύγει την καταστροφή του.
2017-04-12 17:31:10
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ"
Το βιβλίο κατά τη γνώμη μου είναι ένα μοντέρνο αριστούργημα. Ο κεντρικός ήρωας (που αρχικά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καφκικός) πέφτει πάνω σε ένα κείμενο που τον συνταράζει και τον μετατρέπει σε έναν μεταμοντέρνο ημίτρελο. Προσπαθώντας να επικοινωνήσει στον υπόλοιπο κόσμο το χαμένο αυτό κείμενο και τα διδάγματά του μας δείχνει όλο του τον συναισθηματισμό και την ευαισθησία που τον διακρίνει. Μέσα από την παραληρηματική αφήγηση της ιστορίας των ταξιδιωτών στο χρόνο που πάντα και αναπόφευκτα συναντούν τον πόλεμο, μας παρασύρει με ιλιγγιώδη ρυθμό στην τελική κατάληξη του. Άθλο θεωρώ τη μετάφραση ενός τόσο μακροπερίοδου αλλά γοητευτικού και κατανοητού λόγου από όποια γλώσσα και αν έχει γίνει.
2017-03-01 17:15:39
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΑΥΡΑ ΣΚΥΛΙΑ"
Σε πρώτη επαφή με τον συγγραφέα διάβασα πρόσφατα αυτό το πολύ όμορφο, μικρό φιλοσοφικό μυθιστόρημα. Εξιστορεί την ιστορία δύο ανθρώπων που είναι ερωτευμένοι μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής τους αλλά ζουν χωρισμένοι από το σημείο καμπής της και μετά. Ο αφηγητής-γαμπρός τους ακούγοντας την ιστορία αυτή και από τις δύο πλευρές, βρίσκεται μπροστά σε υπαρξιακά θέματα και δίπολα : πνευματισμός-υλισμός, στοργή-βία, δράση-αδράνεια. Με διαφανή, απλή γλώσσα και χαρακτήρες φωτισμένους όσο χρειάζεται κάθε φορά, κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο. Πολύ καλό.
2017-01-28 16:39:22

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS