Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή και αντικαταβολή για αγορές άνω των 30€ | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 350.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: storyteller

Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΚΛΕΦΤΡΑ ΤΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ Ή ΑΠΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ "
Ένα εξαιρετικό βιβλίο, από ένα συγγραφέα που ΕΔΩ δημιουργεί ένα πλέγμα δράσης και αδράνειας, νοήματος (και περιπλάνησης με έναν αόριστο προορισμό). Με μια δομή που σφίγγει και αραιώνει λέγοντας απλά και σπουδαία πράγματα που έρχονται περισσότερο απ το βάθος της συνείδησης σαν κάτι που πολλοί θα μπορούσαν να πουν , πολλοί θα μπορούσαν να θεωρήσουν δικές τους εμπειρίες, κάτι σαν dejas vu. Kάτι ωστόσο που λίγοι θα μπορούσαν να γράψουν. Η Αλίκη στη χώρα των κλεμμένων φρούτων, μια αναζήτηση σε πλήρη εγρήγορση, που προσποιείται το φαντασιακό παραλήρημα ενώ είναι μια περίπλοκη ανάδυση ενός βάθους του ασυνειδήτου. ένα βιβλίο που διεκδικεί μια προσωπική οπτική απ τον αναγνώστη. Η οποία δεν είναι τίποτα άλλο απ το καθρέφτισμά του περιπλανώμενου αναγνώστη σε μια αχανή μακέτα δράσης, που αναζητά νόημα σε ένα φυσικό, αίθριο escape room, άχρονο και "ευτοπικό"
2024-07-16 22:26:27
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ "
Πολλά δικτατορικά και αιμοσταγή καθεστώτα όπως της ενιαίας (1967-1974) χούντας των επίορκων και ημιμαθών αξιωματικών λένε και κάποια όχι στους χορηγούς και προστάτες τους. Όπως μια πόρνη συχνά λέει και όχι στον μαστρωπό της, όταν ο ίδιος ο μαστρωπός "ανέχεται" τις ξινίλες και τα τσαλίμια της. Όπως εδώ, όπου για τις ΗΠΑ πρωτεύον ήτσν η "πάταξη του κομμουνισμού" (αλλά και κάθε προοδευτικού ενοχλητικού κόμματος). Ο Όρμπαν (ένας ακροδεξιός καραγκιόζης που σκέπτεται κατά 90% όπως η ελληνική δεξιά) έχει πει πολλά όχι στους αρχιστράτηγους του καπιταλισμού (ΗΠΑ Ευρώπη). Αυτό του δίνει κάποιο άλλοθι γενναιότητας ή δημοκρατικότητας; όταν τα ΝΑΙ του είναι περισσότερες ώρες εργασίας, καταστολή ελευθεριών και συγκεντρωτισμός; Εάν ο αρχιχουντικός ταγματάρχης γνώριζε το πραγματικό ΟΧΙ θα ΕΚΠΑΙΔΕΥΕ ένα λαό ολόκληρο να το αρθρώνει και δεν θα του αποσπούσε το δήθεν ...ΝΑΙ με υποκρισία νοθεία και βγάλσιμο νυχιών. Ο συγγραφέας του βιβλίου μπορεί να γράψει ό,τι θέλει και με όποιο τελικό στόχο θέλει. Τα αίματα όμως και οι προδοσίες των σεσηπότων αποβλήτων δεν εξωραΐζονται με χαρτί.
2024-07-09 09:36:15
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ "
Επειδή δεν περιμένουμε αλήθειες από φιλοχουντικούς "συγγραφείς" δηλαδή από στρατευμένους θαυμαστές της λογοκρισίας, θαυμαστές της βίαιης επιβολής της χουντικής προπαγάνδας, διαβάζουμε και ακούμε την αλήθεια όσων μάχονταν υπέρ της ελευθεροτυπίας, υπέρ της ισονομίας, υπέρ της ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ. Τα σεσηπότα λείψανα που αρθρώνουν φιλοχουντικό λόγο και αγωνιούν να ξεπλύνουν τη ματωμένη χούντα στη νεροτριβή της λήθης δεν έχουν κύρος ούτε ίχνος φιλαλήθειας.
2024-06-21 01:24:45
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά"
Στρατευμένο μυθιστόρημα στην υπηρεσία της "δημοκρατικής δύσης". Πολλή φλυαρία για τον κακό Στάλιν, με χώρο δράσης γεωγραφικά ακριβώς κάτω απ την πιο ματοβαμμένη χώρα του 20αι, τις ΗΠΑ. Οργασμός απόλαυσης για όσους σοβαντίζουν το γιαπί των ίσων αποστάσεων, του ναιμεναλλά, των 2 άκρων. Κανένα ίχνος πνευματικότητας, χαζοχαρούμενη συρραφή προσώπων, τόπων, υποκριτική συγκατάβαση και χαμένος χρόνος. Για τα σκουπίδια.
2024-06-16 08:28:32
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΝΤΙΓΝΩΣΗ "
Μια ειλικρινής νηφάλια και αντικειμενική νύξη της "κρατικής θρησκείας" της "πλειοψηφικής θρησκείας", που αυτοστεφανώνεται επισείοντας τον μπαμπούλα άλλων θρησκειών. Κοιτάξτε, εγώ δεν είμαι τόσο φασιστική όσο οι άλλοι (πχ μουσουσμανισμός), άρα να λέτε κι ευχαριστώ που δεν κάνω τα ίδια. Η αλήθεια είναι πως κάποιες ελευθερίες στο δυτικό κόσμο δεν τις παραχώρησε, δεν τις ανέχτηκε ο χριστιανισμός, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ήταν αντίπαλος στη διεκδίκησή τους, φυλάκισε, βασάνισε, συμμάχησε με το μεσαιωνικό κράτος ή ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Μέχρι και σήμερα είναι εχθρός της επιστήμης, εχθρός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κομματάρχης με δεξιά ή φασιστικά κόμματα. Οι ολιγάρχες μάλλον δεν πιστεύουν παρά μόνο σε ένα θεό που τους βοηθά να καταπιούν τους οικον.ανταγωνιστές τους, να ισοπεδώνουν λαούς και κοιν.ομάδες με την κερδοσκοπία τους, να έχουν εργαζόμενους (ή άνεργους) φοβισμένους απ το "φοβερό βλέμμα" του θεού (τους), ολιγαρκείς, δεισιδαίμονες, μοιρολάτρες, απαισιόδοξους ή ναρκωμένους με ψίχουλα. Στην παρακμάζουσα Δύση, που παρουσιάζει έμμεσα την άνοδο της ακροδεξιάς σαν μόδα, σαν ...ακτιβισμό, οι ανεξίθρησκοι πολίτες (που αυτο-επιμορφώθηκαν και όρισαν την ταυτότητά τους ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ)είναι λίγοι είναι δυστυχώς εξαίρεση. Η άγνοια, η αμάθεια, ανατροφοδοτούμενες από πολιτικούς, ΜΜΕ, κυριαρχούν και απομυζούν ΚΕΡΔΟΣ ενώ λυσσωδώς αντιμάχονται ΚΑΙ ΤΩΡΑ όποιον αρθρώνει λόγια αλήθειας.
2024-06-12 18:08:23
Σχόλιο για το βιβλίο "ΖΩΑ ΜΕ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ "
Το περιεχόμενο ενδιαφέρον και προβλεπόμενο. Όμως στην αρχική εισαγωγή και σε κάθε δισέλιδη εισαγωγή κεφαλαίου έχει τυπωθεί δυσανάγνωστο κείμενο πάνω σε φόντο(φωτογραφία) που κάνει μαρτυρική την ανάγνωσή του. Σε κάποιον άρεσε πριν εκτυπωθεί, κάποιοι το βρήκαν καλαίσθητο, δεν βρέθηκε κάποιος να τους πει πως 10-15 σελ του βιβλίου κακοτυπώνεται κείμενο πάνω σε εικόνα; σκέφτηκα να το επιστρέψω. Κρίμα.
2024-06-11 00:52:00
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΜΑΓΟΣ"
Θα μπορούσε να είναι μια περιγραφή του τοπίου ή ντόπιων χαρακτήρων. Πρέπει να σε πληρώνουν για να το διαβάσεις κι η ζωή είναι μικρή για να την ξοδεύεις με επιπόλαιες φλυαρίες .
2024-05-30 00:27:25
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΟΛΑ "
Ενδιαφέρον βιβλίο, καλό είναι να διαβάζουμε και άλλες πηγές απ αυτές που μας επιβλήθηκαν με ξύλο, αίμα απ το παρακράτος και τις δικτστορίες της δεξιάς για τους ξένους, φυτεμένους άνωθεν κι έξωθεν νοσηρούς, εμπαθείς, άπληστους μονάρχες. Άλλωστε βιβλία σαν κι αυτό, του εκλεκτού συγγραφέα είναι για εμάς και τα παιδιά μας η αληθινή δόξα της "Ιστορίης" εφόσον μας επιτρέπουν να κρίνουμε αμφίπλευρα και κατ ευχήν αντικειμενικά τα πρόσωπα και τα γεγονότα.
2024-05-19 19:45:29
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ"
Σπουδαία ..."γενναιότητα" να γυρίζεις πίσω την Ιστορία. Κάθε εθνικισμός νομοτελειακά επιδιώκει επέκταση άρα ...ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ. Άλλωστε οικονομικο -πολιτικά η εθνικιστική δεξιά ψηφίζει μαζί με την ακροκεντρώα, φιλελέ δεξιά όλα τα αντιδραστικά αντισυνδικαλιστικά ανελεύθερα μέτρα. Μαζί σαν συνεταίροι ευνοούν κι ευνοοούνται απ τους τραπεζίτες. Κάτι ψιλά, μικρές τάχα διαφορές σε ζητήματα ισότητας, πουριτανισμού, ζηλωτισμού θρησκευτικού έχουν μεταξύ τους. Προσποιούνται πως σχουν, ώστε να εμφανίζονται ως πιο "δραστικοί" απ τα αδέρφια τους (φιλελέδες) και να λειτουργούν ως ανάχωμα αποτροπής ψήφων προς την αριστερά. Βαρύ καθήκον αμφίπλευρης υποστήριξης στις συγγενείς μεταξύ τους παρατάξεις έχουν τα ΜΜΕ. Υποστηρίζουν ή ευνοϊκά αποσιωπούν τις (φιλελέ) κυβερνήσεις ενώ ΧΤΙΖΟΥΝ ξενοφοβία, ποινικό λαίκισμό, κινδυνολογία, φοβίες υπέρ των εθνικιστών. Ο συγγραφέας γράφει ορισμένες γραφικές απόψεις κάνοντας αναγωγές στις οποίες πρωταγωνιστεί ο ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΣ χώρος, τα σμήνη κ τα κοπάδια κι όχι οι κοινωνίες. Η άκρα δεξιά ψάχνει ιδεολογικό υπόβαθρο. Ίσως λίγο πριν μας οδηγήσει, όπως συνηθίζει, σε κάποια νέα "μάχη του αίματος". Τα σύνορα δεν είναι μια μεταφυσική αιώνια (εν τέλει θεϊκή) κατασκευή. Υπάρχουν οι δρόμοι, το εμπόριο, τα ταξίδια, η γνώση, η απορία, ο έρωτας που τέμνουν, κάνουν διάτρητα τα σύνορα.
2024-05-11 22:15:55
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΗΜΙΤΕΛΗ ΘΑΝΑΤΟ "
Το βιβλίο μάλλον εκτυπώθηκε σε συνεργασία με το σύλλογο οφθαλμιάτρων. Γράμματα μικρά, σαν το μάτι της βελόνας, μια δοκιμασία της κόρης του οφθαλμού και του οπτικού νεύρου. Ο γνωστός γλαφυρός και μεταδοτικός Βασίλης αδικείται με γραμματοσειρά που καταργεί την έκφραση : δια γυμνού οφθαλμού. Οι εκδόσεις 21ου εφείσθησαν χάρτου μελάνης και όγκου και συρρίκνωσαν τη ραφαηλίδεια γραφή, μετατρέποντας την αναγνωστική ηδονή σε μαρτύριο. 5αστερια περιεχόμενο, ένα μόνο για την εκτύπωση.
2024-05-11 01:35:40
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ "
Μια μονόπλευρη, κοντόφθαλμη και υποκριτική παρέμβαση για τη συκοφάντηση, απομείωση κι εξαφάνιση του δημόσιου αγαθού της γνώσης. Θατσερική προπαγάνδα που προωθούν 30 χρ τα 20 τοτέμ ανέγγιχτα κάστρα της δεξιάς, τα κανάλια των εργολάβων. Στο όνομα της ελευθερίας! Ελεύθερος να πληρώνεις για δημόσια παιδεία, να παρακρατά τους φόρους σου η ΑΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, να μαραζώνει αυτό για το οποίο πλήρωσες και άκου ευκαιρία μοναδική: μπορείς να ξαναπληρώσεις για ιδιωτική παιδεία, χωρίς μαρξισμούς κοινωνιολογίες, χωρίς κοινωνικές ζυμώσεις ! Η εμμονή εκλεγμένων (με δημόσιες διαδικασίες και μισθούς)..."ηγεμόνων" να κάνουν ιδιωτική την παδεία σαν να είναι οι ιδιώτες φίλοι ή χορηγοί τους προκαλεί απορίες. Σε κάποιους βεβαιότητες. Φυσικά εννοείται πως ιδιωτική δεν είναι γιατί χρηματοδοτείται απ το δημόσιο, αλλά ΕΙΝΑΙ ιδιωτικές οι τσέπες που θα γεμίσουν από χρεωκοπημένα δάνεια μικρομεσαίων φοιτητών.
2024-05-05 02:47:57
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΡΩΣΙΚΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ "
Το γεγονός ότι το βιβλίο περιέχει και Σολζενίτσιν με απέτρεψε να το αγοράσω. Είναι σαν να αγοράζεις Αρχαίους Έλληνες κλασικούς και περιλαμβάνονται παρετυμολογίες- κοτσάνες πολιτικάντηδων που τάχα ξέρουν και ολίγη από Αρχαία.
2024-04-25 07:57:51
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ "
Ο συγγραφέας, η επιστήμη και η κοινή λογική λένε "ακούστε ΚΑΙ αυτό". Οι επικριτές του συγγραφέα και του βιβλίου υπερασπίζονται την μονόπλευρη αλήθεια κι ευτυχώς ΤΩΡΑ όχι τον διωγμό του συγγραφέα, την απαγόρευση του έργου του, όπως έκανε διαχρονικά η πλευρά που μας τάϊζε μονομέρεια, ψέμματα και σηπτική "δεοντολογία". Κάθε φορά που ορθώνεται μια άλλη φωνή, για όσα η ράβδος του δεσμοφύλακα δασκάλου επέβαλλε στο κρανίο μας, οι καθεστώτικοί ...επισπεύδοντες υλακτούν :"μη μιλάτε, σκάστε". Ενδιαφέρον βιβλίο, εύχομαι προσεχώς σε βαρύτερο χαρτί.
2024-04-24 15:21:59
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΓΕΡΟΣΤΑΘΗΣ "
Ανοησία που εκτιμάται από όσους επιθυμούν την πειθαναγκαστική δεοντολογία του δόγματος που έχουν στο κεφάλι τους. Συνδεδεμένο χρονικά με σκοτεινές εποχές του ελληνικού κράτους.
2024-04-24 14:57:25
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ "
Σαν απάντηση σ ένα βιβλίο-δωράκι (του Μαγιακόφσκι) που του είχα κάνει, μου αντιδώρισε τούτο το βιβλίο. Ποιος; ένας επιχειρηματίας, (με μισή καταγωγή ρομά) με σεμνή, νηφάλια μόρφωση και κατάρτιση προοδευτικού ατόμου, ορθολογιστής κι απέραντα φιλάλληλος ανθρωπιστής. Ενάντια στα εγωπαθή, ρατσιστικά και εθνικιστικά καλούπια που προωθούν (συνειδητά, με σχέδιο και επί σκοπώ) τα μονόπλευρα ΜΜΕ. ΒΙΒΛΊΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ξεκούραστο στην ανάγνωση και πολυδύναμο στα μηνύματά του.
2024-03-22 19:30:54
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΥΘΟΣ, ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ "
Χρήσιμο να ακούμε και μια άλλη άποψη, οπότε έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε την αλήθεια. Μπράβο στον συγγραφέα. Σε μια εποχή που η συντηρητική παράταξη αναθεωρεί ή αποσιωπά την ιστορία διεκδικώντας ως αυτονόητη την ιδιοκτησία και διαχείριση της αλήθειας, καλό είναι ν\' ακούγονται ΟΛΟΙ.
2024-03-07 10:46:04
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ "
Ένα από τα πιο αξιόλογα βιβλία που έχω διαβάσει. Θα ήθελα κι άλλα απ τον ίδιο συγγραφέα. Χορταστικό σε πληροφορίες, προσιτή και απλή προσέγγιση της εξέλιξης της εστίασης, δεν θες να τελειώσει.
2024-01-17 15:25:00
Σχόλιο για το βιβλίο "Woke culture "
Η προσπάθεια του συντηρητισμού να οργανώσει σε ...ιδεολογία την αντιδραστική του φύση απέναντι σε κάθε νεωτερισμό. Λίπασμα για κομποστ εκκόλαψης ξινισμένων, εκνευρισμένων, επιθετικών φασιστών. Ο αντιδραστικός λόγος που τρέφει ημιμαθείς ψηφοφόρους και προσπαθεί να οργανώσει κοινότητα, κίνημα, αντεπίθεση και πολιτική έκφραση, απέναντι σε ατομικά δικαιώματα, απέναντι στην ισονομία και ισηγορία όσων τις διεκδικούν. Η ντεμέκ ...βίβλος των βασανιστών της αισιοδοξίας της ελπίδας της προόδου. Μούχλα και έρεβος. Απαράδεκτο.
2024-01-17 07:51:07
Σχόλιο για το βιβλίο "ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΙΑ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)"
Εξαιρετική καταγραφή αυυών που λέγονται κι αυτών που εννοούνται. Λέξεις και φράσεις ανεπίσημες, όροι ειδικών περιστάσεων, το δίκτυ του ασυνειδήτου ατόμων και ομάδων, διαχρονική νοηματοδότηση αντιλήψεων, καταστάσεων, συνθηκών, πέρα από τη δεοντολογία, την ευγένεια, την υποκρισία.
2024-01-16 21:15:18

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βιβλία σε τιμές προσφοράςΠερισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ACTON (LORD)
€17.50 €7.88
(-55%)
Κερδίζετε €9.62
ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ
HOFFMANN E.T.A. [HOFFMANN ERNST THEODOR AMADEUS]
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS