Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή και αντικαταβολή για αγορές άνω των 30€ | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 350.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: tsouknida

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ "
Ένα στολίδι για τη βιβλιοθήκη.

Η απόδοση του Κ.Δούκα είναι κατ\' εμέ η κορυφαία: διατηρώντας την πλειονότητα των Ομηρικών λέξεων και το μέτρο παραμένει στο πνεύμα του έπους και παραδίδει ένα πολύ ζωηρό έργο και συνάμα σύγχρονο κείμενο. Χρήσιμα και τα σχόλια του συγγραφέα, ακόμη κι εάν κάποιος δεν συμφωνεί σε σημεία από τα συμπεράσματά του.
2022-05-21 09:44:58
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ "
Κανονική Βαθμολογία: 3,5 αστέρια

Ο αείμνηστος Καργάκος "όφειλε" αυτό το βιβλίο στην / για την Ολυμπιάδα, μιας και είχε πραγματευτεί τα του Φιλίππου στο εξαιρετικό "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Ο Άνθρωπος Φαινόμενο". Ευκολοδιάβαστο, με το αναμενόμενο υψηλό γλωσσικό επίπεδο, ψύχραιμη ανάλυση, κριτική ματιά κ.λπ. Το θεωρώ όμως ατελές: παρέλειψε πράγματα παραπέμποντας στο "Μέγας Αλέξανδρος". Επίσης, θα ήθελα σε κάποια σημεία πιο ακαδημα\'ι\'κό ύφος.
2022-03-20 07:13:17
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) "
Και ο Β\' τόμος αποδείχθηκε άξιος του χρόνου που αφιέρωσα στη μελέτη του.
Δύο σημεία να επισημάνω:
α. Η προσπάθεια εξήγησης της διάσχισης της ερήμου της Γεδρωσίας (σσ. 218-223).
β. Η αιτιολόγηση του χαρακτηρισμού "Μέγας" με ενθουσίασε (σ. 287).

Τελική κρίση: Άρτιο, μελετημένο υλικό, πλούσιο σε πηγές και βιβλιογραφία, ζυγισμένα συμπεράσματα. Κορυφαίο. Σαφέστατα το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Καλή ανάγνωση!
2022-01-25 13:01:27
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) "
Εξαιρετικό!

- Απλός και μεστός λόγος, άρτια χρήση της ελληνικής γλώσσας, κριτικό πνεύμα, πλούσια βιβλιογραφία, είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά του βιβλίου. Ο συγγραφέας ξεκινάει με ένα μικρό αφιέρωμα στον Φίλιππο Β\', απονέμοντάς του τη "νόμιμη μοίρα" στο μεγαλείο του Αλεξάνδρου, για να συνεχίσει στα του Αλεξάνδρου με χρονολογική σειρά μέχρι τη μάχη στα Γαυγάμηλα και την κατάληψη της Βαβυλώνας και των Σούσων. Χωρίς ωραιοποιήσεις, σκληρός κάποιες φορές, χωρίς διάθεση να κλέψει την παράσταση, σκιαγραφεί στέρεα και με συνέπεια την εικόνα του Αλεξάνδρου.

- Ωραίο εξώφυλλο, πρακτικό σχήμα, καλή ποιότητα χαρτιού, ικανοποιητικό μέγεθος γραμματοσειράς,
2021-11-03 13:38:41
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ 1821 "
Πραγματικά απορίας άξιο πώς στην εποχή της πληροφορίας υπάρχει τόση παραπληροφόρηση. Και είναι λυπηρό που ένας προβεβλημένος από τα ΜΜΕ πανεπιστημιακός γράφει τον πρόλογο του βιβλίου. Άραγε το διάβασε; Ακατανόητο για έναν γνήσιο μελετητή πώς γεγονότα αποκόβονται από τα ιστορικά τους συμφραζόμενα ενώ άλλα αποκρύβονται ή διαστεβλώνονται (π.χ. μας "πληροφορεί" ότι η Μπουμπουλίνα αφορίστηκε), μαρτυρίες πρωταγωνιστών αποσιωπούνται. Για μία στρατευμένη πένα όμως είναι απαραίτητα τα παραπάνω προκειμένου να καταλήξει στα επιθυμητά συμπεράσματα. Το βιβλίο αποτελεί αυτοέκδοση. Η παρουσίασή του έγινε στην Ένωση Αθέων Ελλάδας. Εάν κάποιος ενδιαφέρεται για το αντικείμενο που ταλαιπωρεί ο συγγραφέας, υπάρχουν αξιολογότατα βιβλία.
2021-08-29 09:31:16
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ "
Η εν λόγω μελέτη αφορά στη διαχρονία του επιτίμιου του αφορισμού με έμφαση στην περίοδο της Τουρκοκρατίας. Με πληθώρα παραδειγμάτων θέτει την πρακτική αυτή στο ιστορικό της πλαίσιο καταρρίπτοντας μύθους και διαλύοντας λαθεμένες εντυπώσεις, αποκαλύπτονατς ότι ήταν ουσιαστικά το μόνο μέσο της Εκκλησίας ώστε να εκπληρώσει το ρόλο της υπό αυτές τις ιστορικές συγκυρίες. Αποτέλεσμα ήταν η χρήση της απειλής αφορισμού ή ο αφορισμός και για το μικρότερο παράπτωμα, σε βαθμό που να διαβάζονται σε κάθε εκκλησία 2-3 αφορισμοί κάθε Κυριακή, χώρια τους μη αναγιγνωσκόμενους. Βεβαίως η πρακτική αυτή δεν απέδιδε πάντα ή είχε και αρνητικές συνέπειες για την Εκκλησία. Επίσης, στο Δέκατο κεφάλαιο γίνεται αναφορά και στον αφορισμό τως Επανάστασης, αποδίδοντας το σύγχρονο "ντόρο" στην αναδρομική κριτική του επί μίας επανάστασης που τελικά πέτυχε. Και λόγω γενικότερης άγνοιας περί της συνηθέστατης αυτής πρακτικής τότε, που είναι τόσο ξένη σε εμάς τώρα, θα προσέθετα εγώ.
2021-08-29 07:06:59
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ "
Το εν λόγω πόνημα δεν κομίζει γλαύκα εις Αθήνας, αλλά σίγουρα αποτελεί μια ολοκληρωμένη και σφαιρική μελέτη πάνω στον Αλέξανδρο. Διαθέτει απλό και ρέοντα λόγο, προσεγμένη μετάφραση χωρίς σημαντικά λάθη. Πολύ ενδιαφέρουσα η διαίρεσή του σε κεφάλαια, στα οποία εξετάζονται συγκεκριμένα ζητήματα. Μεγάλο πλεονέκτημα η νηφαλιότητα\' αποφεύγει ακραίες και "τραβηγμένες από τα μαλλιά" εκτιμήσεις. Ένα ακόμα πλεονέκτημα αποτελεί το τελευταίο κεφάλαιο στο οποίο εξετάζεται το πρόβλημα των πηγών. Δυστυχώς και εδώ οι Έλληνες μελετητές του Αλεξάνδρου αγνοούνται. Σε κάθε περίπτωση, θα το συνιστούσα.
2021-08-23 11:21:30
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο τρομερός εχθρός"
Πραγματικά, δεν περίμενα τέτοια δυσάρεστη έκπληξη από το συγκεκριμένο βιβλίο. Ήταν η πρώτη φορά που επιχειρηματολόγησα στα παιδιά μου ενάντια σε ένα βιβλίο που παρουσιάζει την εισβολή ενός εχθρικού στρατού σαν εκδρομή, τη ζωή των κατοίκων σε αρμονική συνύπαρξη με τον στρατό κατοχής...επειδή δεν εναντιώνονται! Και οι καλοί κατακτητές είναι δίκαιοι, υιοθετούν τον πολιτισμό των κατακτημένων και περνούν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!
2021-06-26 11:52:16
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΠΕΤΡΑ "
Πολύ ωραία γραμμένο, διδακτικό για τους μικρούς, υπενθυμίζει στους μεγάλους κάποια πράγματα που στην πορεία ξέχασαν.
2021-06-23 17:00:39
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΟΝΟ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ "
Εξαιρετικό!Δεν περίμενα, άλλωστε, τίποτα λιγότερο από την κυρία Ευθυμίου: βαθειά γνώση της Ιστορίας, βαθειά γνώση της ελληνικής σύγχρονης πραγματικότητας, καθαρός λόγος με παρρησία, γραφή αιχμηρή και δίκαιη. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.
2020-09-10 08:46:33
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

ΜΟΝΟ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

ΜΟΝΟ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Καθηγητής Γενετικής)
«ΠΟΘΕΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;»

«ΠΟΘΕΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;»

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΕΣΑΛΙΟΥ
LLOBREGAT JORDI
€18.80 €7.52
(-60%)
Κερδίζετε €11.28
ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
ΒΑΛΙΑΝΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
€30.00 €15.00
(-50%)
Κερδίζετε €15.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS