Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: alejandrinos

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΒΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Ένα υπέροχο βιβλίο, ένα βιβλίο υψηλών νοημάτων. Στην εποχή μας, που οι Αρχιερείς ως αντιπρόσωποι του Χριστού επί γης, μας έχουν κουφάνει με την αφωνία τους σε τόσα φλέγοντα θέματα, ο Άγιος Παϊσιος ως "σκεύος χαρισμάτων", αλλά και όλοι οι Άγιοι, προσπαθούν να αναπτερώσουν το ηθικό μας και την ελπίδα μας που είναι ο Ιησούς Χριστός. Ο Άγιος Παϊσιος είναι ένας Άγιος μεγάλου αναστήματος, ένας κορυφαίος Άγιος του αιώνα μας. Το βιβλίο είναι εκπληκτικό, απίθανο.
2022-08-06 13:56:23
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ "
Ένα βιβλίο εξαιρετικό, ένα βιβλίο καταπληκτικό, ένα βιβλίο θεολογικό απιθάνου ύψους. Ένα βιβλίο για έναν Σέρβο μεγάλο ασκητή, τον γέροντα Θαδδαίο, που ομοιάζει πάρα πολύ με το βιβλίο του Αγίου Πορφυρίου "Βίος και Λόγοι" ως προς το συμβουλευτικό ύφος, και συμπληρώνει το ένα το άλλο. Αυτά τα βιβλία στη βιβλιοθήκη μας είναι μια μεγάλη "εγκυκλοπαίδεια" υψηλής θεολογίας. Αυτά τα βιβλία αποδεικνύουν πως οι Άγιοι είναι οι φωτοδότες μας, είναι οι στυλοβάτες μας, είναι για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς υπόδειγμα βίου. Στην εποχή που ζούμε όπου η σήψη είναι άνευ προηγουμένου, τέτοια βιβλία είναι οάσεις ευτυχίας.
2022-07-23 11:54:48
Σχόλιο για το βιβλίο "ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΙ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Αυτό το βιβλίο είναι μια μικρή εγκυκλοπαίδεια που πρέπει να βρίσκεται στη βιβλιοθήκη όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών. Υπάρχει ο βίος του Αγίου Πορφυρίου και νουθεσίες, διδαχές που στηρίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο. Αυτά που διαβάζουμε, όσοι έχουν Ορθόδοξη συνείδηση, καταλαβαίνουν πως δεν τα λέει ένας άνθρωπος της πρώτης δημοτικού, αλλά ότι ενεργεί το Πνεύμα το Άγιο "τον πλήρη χαρισμάτων εκ παιδός". Μερικοί λένε πως ένας νεκρός (έστω και Άγιος) μπορεί να μας βοηθήσει; Δεν καταλαβαίνουν πως οι Άγιοι είναι ζωντανοί, και εμείς που πιστεύουμε πως είμαστε ζωντανοί είμαστε νεκροί! Ζούμε στην εποχή της χρεοκοπίας σε όλους τους τομείς, ζούμε στην εποχή της καλπάζουσας αποστασίας, ζούμε στην εποχή της ηθικής εκτροπής και διαφθοράς. Στα δύσκολα χρόνια που έρχονται τις πρεσβείες και τις ευχές του Αγίου Πορφυρίου να έχουμε.
2022-07-14 19:28:58
Σχόλιο για το βιβλίο "ΛΕΝΙΝ: ΑΠΑΝΤΑ (ΤΟΜΟΣ 33) "
Διάβασα αυτό το βιβλίο (με διαφορετικό εξώφυλλο) και στο κεφάλαιο "η κατάργηση του κοινοβουλευτισμού" παρατήρησα κάποιες δημοκρατικές απόψεις του "σύντροφου" Λένιν: "Αντί ν\'αποφασίζεται μια φορά κάθε τρία ή έξι χρόνια ποιο μέλος της άρχουσας τάξης θα εκπροσωπεί και θα τσαλαπατά το λαό στη βουλή.. Ο Μαρξ ήξερε να ξεκόβει ριζικά από τον αναρχισμό, που δεν κατάφερνε να χρησιμοποιεί ούτε το "στάβλο" του αστικού κοινοβουλευτισμού.. Να αποφασίζεις μια φορά σε κάμποσα χρόνια ποιο μέλος της άρχουσας τάξης θα καταπιέζει, θα καταπνίγει το λαό στη βουλή.. Όχι ένα κοινοβουλευτικό, αλλά ένα εργαζόμενο σώμα, αυτά τα λόγια ισχύουν απόλυτα για τους σημερινούς κοινοβουλευτικούς άνδρες και τα κοινοβουλευτικά "χαϊδεμένα σκυλάκια" της σοσιαλδημοκρατίας.. Στα κοινοβούλια φλυαρούν με αποκλειστικό σκοπό να ξεγελούν τον απλό λαό.. κατάφεραν να μαγαρίσουν και τα σοβιέτ σύμφωνα με το πρότυπο του πρόστυχου αστικού κοινοβουλευτισμού και να τα μετατρέψουν σε κούφια λογοκοπία.. όπου όλοι ασχολούνται με την πολιτική εκπόρνευση.. Τον πουλημένο και σαπισμένο κοινοβουλευτισμό της αστικής κοινωνίας η Κομμούνα τον αντικαθιστά με θεσμούς.. Λένιν, Στάλιν, Πολ Ποτ, Τσαουσέσκου, Χότζα, Μάο, Κάστρο, Τίτο, και λοιποί ανήκουν στην κατάρα του 2Οο αιώνα. Όπως και να\' χει μπροστά στο "σύντροφο" Λένιν ωχριά ο Κωνσταντίνος Πλεύρης..
2022-07-02 14:36:02
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΙΝΕΙΑΣ Ο ΤΑΚΤΙΚΟΣ: ΑΠΑΝΤΑ "
Όπως διαβάζουμε στην παρουσίαση, το βιβλίο αυτό είναι μια πραγματεία για το πώς πρέπει να αμύνεται μια πόλη που πολιορκείται. Είναι το πρώτο βιβλίο που γράφτηκε για την πολιορκητική επιστήμη και τη στρατηγική τέχνη. Πιστεύει κάποιος πως οι πολιτικοί μας γνωρίζουν το όνομα του συγγραφέα; Σε μια πιθανή ερώτηση ίσως απαντούσαν πως είναι κινούμενα σχέδια στην τηλεόραση! Όπως και να έχει, ο Αινείας χιλιετίες μέσα από το βιβλίο τους φωνάζει: Πολλά σφάλματα γίγνεται δια τας των αρχόντων μαλακίας..
2022-06-21 07:04:15
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΙΣ"
Σε αυτό το βιβλίο ο κ. Πλεύρης κατακεραυνώνει την τηλεοπτική χωματερή. Ενημερώνει για τη δύναμη της εικόνας, αυτό το πανίσχυρο όπλο που σαν ναρκωτικό, προχωρά από τα μάτια και τα αυτιά και φτάνει στο μυαλό και στην ψυχή, με τελικό σκοπό την αποχαύνωση και τον πνευματικό θάνατο. Λένε κάποιοι πως τα Μίντια είναι η τέταρτη εξουσία. Είναι ψέμα, πρώτη εξουσία είναι και μάλιστα την "προσκυνούν" οι άλλες τρείς. Είδατε κάποιο βιβλίο από την "πνευματική ηγεσία" για την τηλεόραση; Διαβάσατε κάποιο άρθρο από "πνευματκούς" ανθρώπους για την κατρακύλα και το τέλμα που έχουμε φτάσει, όπου εθίζουν το λαό σε εκπομπές χειρίστου είδους; Από την πολιτική ηγεσία δεν περιμένω να κάνει κάτι γιατί αυτοί οι "πολιτικοί σκερβελέδες" το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να δημιουργούν χρέη τα οποία θα πρέπει να τα ξεπληρώσει ο "κυρίαρχος" λαός! Ποιός θα μας προστατέψει από τους τηλεοπτικούς ρύπους της τηλεοπτικής αθλιότητας; Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης υπαγορεύουν στον κόσμο τι να φάνε, τι να πιούνε πως να ντυθούνε και τι να ψηφίσουν.. Οι δημοσιογράφοι ως "λειτουργοί" διυλίζουν τον κώνωπα της αντίπαλης πολιτικής παράταξης και καταπίνουν την κάμηλο της παράταξης της οποίας "τρώνε", θα μπορούσε να πεί κάποιος κακοπροαίρετος. Παρακολουθώντας τηλεόραση σκέφτομαι, έχουμε πάει κατά διαβόλου ή μήπως έχουμε ήδη φτάσει;;

2022-06-13 16:15:53
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ"
Ο Σωκράτης ήταν ένας από τους σημαντικότερους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, μια φιλοσοφική μεγαλοφυϊα που έστρεψε τη φιλοσοφία από τη φύση στον άνθρωπο, ώστε οι προηγούμενοι φιλόσοφοι να ονομαστούν Προσωκρατικοί. Ο Ρωμαίος Κικέρων έγραψε: "Ο Σωκράτης πρώτος κατέβασε τη φιλοσοφία από τον ουρανό στη γη και την εγκατέστησε στις πόλεις και στα σπίτια". Κύρια αναζήτηση του Σωκράτη είναι ο εσωτερικός άνθρωπος, η ψυχή του. Πίστευε πως σκοπός της φιλοσοφίας είναι η "επιμέλεια της ψυχής" που αργότερα το συναντάμε στο Χριστιανισμό. Ήταν προ Χριστού Χριστιανός. Ο Σοπενχάουερ έγραψε πως είναι ο "πατέρας της ηθικής". Στη σημερινή εποχή, υλισμού παρακμής και αθεϊας, ο Σωκράτης είναι ανύπαρκτος. Στην Ελλάδα η "πνευματική ηγεσία" δε γράφει βιβλία για τον Σωκράτη και τα Πανεπιστήμια δεν έχουν δώσει ούτε μία, διδακτορική διατριβή. Τα ξένα όμως Πανεπιστήμια Αμερικής, Αγγλίας, Γερμανίας έχουν δώσει χιλιάδες μεταπτυχιακές εργασίες. Πιθανόν ο Σωκράτης να ήταν Ινδιάνος ή Βησιγότθος. Ορισμένοι "Έλληνες συγγραφείς" κάποιας ιδεολογίας, δε διστάζουν να ειρωνεύονται το Σωκράτη και άλλες γιγάντιες μορφές του Ελληνισμού με χυδαιότητες: Τον Σωκράτη καλώς τον θανάτωσαν ως εχθρό της δημοκρατίας! Ο Σωκράτης ήταν χαραμοφάης! Ο Σωκράτης ήταν ακαμάτης και αργόσχολος! Ο Πλάτων φασίστας! Ο Αριστοτέλης υπηρέτης του Φιλίππου! Ο Αλέξανδρος χασάπης! Ο Επαμεινώνδας σκουπιδιάρης! Ο Ξενοφών καραβανάς! Αυτό το βιβλίο είναι από τα καλύτερα που κυκλοφορούν..
2022-05-31 11:02:16
Σχόλιο για το βιβλίο "ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ: ΑΠΑΝΤΑ (ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Ο Θουκυδίδης είναι ο κορυφαίος ιστορικός όλων των εποχών. Είναι ο δημιουργός της πολιτικής και ερμηνευτικής ιστορίας. Η αμεροληψία και η αγάπη του για την αλήθεια τον ώθησαν να κάνει στο έργο του όχι μια απλή περιγραφή των γεγονότων, αλλά να ερευνήσει τι, πότε, πως και γιατί συνέβη, δίχως υπερβολές και μυθοπλασίες. Εξιστορεί τα γεγονότα με ακρίβεια και αντικειμενικότητα. Το έργο του Θουκυδίδη θαυμάστηκε από όλους τους ιστορικούς του κόσμου. Ο Άγγλος ιστορικός Μακόλε\'ι\' είχε πει: "Δεν υπάρχει σε πεζό λόγο έργο που να μπορώ να το βάλω πιο ψηλά από το έβδομο βιβλίο των Ιστοριών του Θουκυδίδη. Είναι το τελειότερο επίτευγμα της τέχνης του λόγου". Ο Ρωμαίος Κικέρων ερωτά: "Τι είναι οι Ρωμαίοι ιστορικοί συγκρινόμενοι προς τον Θουκυδίδη;" Απαντά: Απλές σκιές..
2022-05-21 13:47:58
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"
Ο Αριστοτέλης (γίγαντας της σκέψης) κατά τον Marx, είναι ένας από τους κορυφαίους στοχαστές όλων των εποχών. Εύστοχος είναι ο χαρακτηρισμός πανεπιστήμων που του έχει αποδοθεί αφού αποδείχθηκε ο συστηματικότερος και μεθοδοδικότερος νους του αρχαίου κόσμου. Είναι η αναγνωρισμένη αυθεντία της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και με το έργο του διαμόρφωσε το "Δυτικό" τρόπο σκέψεως. Το 342 πΧ ανέλαβε την εκπαίδευση του Αλεξάνδρου, του μετέπειτα κοσμοκράτορα. Το έργο του παρόλο που γονιμοποιεί έως σήμερα τη φιλοσοφική και επιστημονική σκέψη της ανθρωπότητας, δύσκολα γίνεται κατανοητό από τον σημερινό αναγνώστη. Αυτό το βιβλίο είναι σημαντικό βοήθημα..
2022-05-17 14:45:50
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΛΑΤΩΝ "
Ο Πλάτωνας υπήρξε ένας από τους κορυφαίους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. Η επίδραση του έργου του, αυτού του γίγαντα της παγκόσμιας διανόησης, εξακολουθεί να επηρεάζει τη φιλοσοφική σκέψη ακόμα και σήμερα. Ο Άγγλος μαθηματικός και φιλόσοφος Alfred North Whitehead υποστήριζε ότι " η δυτική φιλοσοφία δεν είναι παρά μερικές υποσημειώσεις πάνω στον Πλάτωνα."
2022-05-16 21:26:26
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΠΛΕΥΡΗΣ Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΛΑΤΩΝ

ΠΛΑΤΩΝ

TAYLOR ALFRED-EDWARD
Δείτε περισσότερες συστάσεις...

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
1.ΠΛΑΤΩΝ
2.ΣΤΡΑΒΩΝ
3.ΑΙΣΧΥΛΟΣ
4.ΑΡΡΙΑΝΟΣ
5.ΞΕΝΟΦΩΝ
6.ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
7.ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ
8.ΗΡΟΔΟΤΟΣ
9.ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
10.ΣΟΦΟΚΛΗΣ
11.ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ
12.IRVING DAVID
13.KAFKA FRANZ
14.ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
15.ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ
16.ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ
17.TOLSTOI LEON
18.ΠΛΕΥΡΗΣ Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
19.ΚΑΒΑΦΗΣ Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
20.LEBON GUSTAVE
21.ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΙΩΝ
22.ΔΟΥΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
23.ORWELL GEORGE
24.ΠΑΣΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
25.ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
26.ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
27.ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
28.ΣΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
29.ΠΑΛΑΜΑΣ ΚΩΣΤΗΣ
30.RUNCIMAN STEVEN
31.HAWKING STEPHEN
32.ΛΑΖΟΣ Δ. ΧΡΗΣΤΟΣ
33.ΣΤΟΒΑΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
34.ΑΙΝΕΙΑΣ Ο ΤΑΚΤΙΚΟΣ
35.ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Β. ΙΩΑΝΝΗΣ
36.ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΛΑΕΡΤΙΟΣ
37.ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
38.SOLZHENITSYN IS. AL. (NOBEL 1970)
39.ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ Λ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
40.ΒΙΖΥΗΝΟΣ Μ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
41.ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
42.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ Ν. ΜΑΝΟΣ
43.DOSTOYEVSKY FYODOR
44.SHAKESPEARE WILLIAM
45.ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
46.ΤΖΙΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΝΝΑ
47.ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
48.ΚΟΥΚΟΥΝΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ
ORWELL GEORGE
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42
1177 π.Χ. ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
CLINE H. ERIC
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS