Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή και αντικαταβολή για αγορές άνω των 30€ | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 350.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: Histor10

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ 1944"
Τελείωσα την ανάγνωση του παραπάνω συγγράματος σχετικά πρόσφατα. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν εντυπωσιάστικα. Το μεγαλύτερο μέρος καταπιάνεται με ζητήματα μεθοδολογίας που πραγματικά δεν ενδιαφέρουν τον αναγνώστη,θα μπορούσε η συγγραφέας να ήταν πιο περιεκτική αναφορικά με την μεθοδολογία. Σε συνάρτηση με αυτό,το γεγονός ότι το βιβλίο είναι στην ουσία και η πτυχιακή της θα έπρεπε να ωθήσει την συγγραφέα να την προσαρμόσει σαν βιβλίο.
Επιπλέον,η βιβλιογραφία της σχετικά με τα γεγονότα των Δεκεμβριανών είναι πολύ μικρή με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τόσο μεγάλο εύρος πληροφοριών. Εν κατακλείδι, το βιβλίο αυτό δεν μας δίνει κάποια καινούργια πληροφορία, στην ουσία είναι εφαρμογή μιας μεθοδολογίας στηριζόμενη σε μια αναιμική βιβλιογραφία αναφορικά με τα γεγονότα.
2023-02-25 17:41:39
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΑ"
Αν και είχα προμηθευτεί την Αγγλική έκδοση λόγω εξάντλησης της Ελληνικής οφείλω να ομολογήσω ότι μόλις είδα την επανέκδοση έσπευσα να την αγοράσω. Πολύ ποιοτική έκδοση και πολύ καλή μετάφραση,για το περιεχόμενο του βιβλίου έχω γράψει κριτική όπότε δνε θα επαναλάβω τα ίδια,μιλάμε για ένα συγκλονιστικό αριστούργημα που δείχνει τον ζόφο των Γκούλαγκ στην σοβιετική ένωση. Χαίρομαι για την επανέκδοση επειδή κάποιοι επιτήδειοι που είχαν βάλει αγγελίες των 1500 και 850 ευρώ μετην παλιά έκδοση,θα μείνουν με τα βιβλία στο χέρι.
2023-01-07 07:49:32
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ (ΤΡΙΤΟΜΗ, ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Ένα εξαιρετικό έργο από έναν άνθρωπο που πολέμησε μαζί με τους επαναστατημένους Έλληνες το 1821. Αναφέρει τα γεγονότα όπως συνέβησαν με εμφανή αμεροληψία και δίνει και μια λιτή περιγραφή της ιστορίας των Ελλήνων πριν την επανάσταση του 1821. Έχει γράψει και άλλα βιβλία για την Ελλάδα τα οποία ναι μέν δεν έχουν μεταφραστεί στα Ελληνικά αλλά ωστόσο μπορεί να τα βρεί κανείς στο ίντερνετ στα αγγλικά. Πολύ ποιοτική έκδοση από το ΜΙΕΤ που μας έχει συνηθίσει σε καλαίσθητες εκδόσεις ποιοτικών βιβλίων.
2020-12-17 18:35:50
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)"
Ένα τρομερό έργο από τον Σαράντο Καργάκο που εκδόθηκε λίγο μετά τον θάνατο του. Πρόκειται για 3 τόμους που παραθέτουν πλήθος πληροφοριών για την Ελληνική επανάσταση του 1821. Ο συγγραφέας φαίνεται πως έχει κάνει σοβαρή έρευνα παραθέτει πλήθος πηγών και δείχνει ότι κατέχει το θέμα. Γενικά όλα τα έργα του Σαράντου Καργάκου είναι ποιοτικά αλλά προσωπικά το συγκεκριμένο μου άφησε πολύ καλή εντύπωση και το προτείνω σε όλους ανεπιφύλακτα
2020-12-17 18:28:57
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΖΑΛΟΓΓΟ "
Εξαιρετικό βιβλίο δίνει απάντηση σε ένα ασυνάρτητο βιβλίο τίγκα στις ανακρίβειες και τις σκοπιμότητες. Ο κύριος Καραμπελιάς είναι πολυγραφότατος και εξαιρετικά παθιασμένος με το αντικείμενο της Ελληνικής ιστορίας. Αποδομεί με ακρίβεια τα ψεύδη και τις ανακρίβειες και θέτει το ζήτημα στο σωστό πλαίσιο. Την προσπάθεια δηλαδή της αποδομητικής ιστορικής σχολής να κάνει το άσπρο μαύρο και να καταστήσει τους ψευδούς ισχυρισμούς της,τα φληναφήματα και τις ανακρίβειες ως ιστορική αλήθεια. Όσο και να προσπαθούν οι γελοίοι εκπρόσωποι αυτού του ρεύματος η ιστορική αλήθεια θα λάμψει στο τέλος και αυτοί θα βρεθούν έκθετοι όπως σε αυτήν εδώ την περίπτωση.
2020-12-17 18:16:30
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ Η «ΜΑΥΡΗ ΑΘΗΝΑ» ΤΟΥ M. BERNAL "
Ατυχής προσπάθεια να δωθεί σημασία στις παρακμιακές θεωρίες του Be
al περι μαύρης Αθήνας και λοιπών αναθεωρητών. Η καλύτερη απάντηση σε όλα αυτά τα αντιεπιστημονικά φληναφήματα του Be
al έχει δωθεί ήδη από την Lefkowitz την οποία ναι μεν αναφέρει ο συγγραφέας αλλά προσπαθεί ταυτοχρόνως αμήχανα να μην παρουσιασεί τις συντριπτικές απαντήσεις που έδωσε στις μπούρδες που ο ίδιος υποστηρίζει. Το κερασάκι στην τούρτα το γεγονός ότι ο συγγραφέας υποστηρίζει κεκαλυμμένα τις επίσης ψευδείς θεωρίες του Fallmerayer και κατηγορεί την ιστορία των Ελλήνων ως εργαλείο μιλιταρισμού για το σύγχρονο ελληνικό κράτος. Εν κατακλείδι,δεν αξίζει να χαραμίσει κάποιος χρόνο στο παρόν βιβλίο το οποίο υποστηρίζει αντιεπιστημονικές απόψεις και προσπαθεί ύπουλα να περάσει συγκεκριμένες θέσεις.
2020-12-17 18:04:21
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "
Τρομερό βιβλίο που αποτελεί κόκκινο πανί για τους λεγόμενους αναθεωρητές ιστορικούς. Παραθέτει πολλά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του κρυφού σχολείου και καταρρίπτει το αφήγημα των αναθεωρητών ότι όλα ήταν ρόδια στην Οθωμανική κατοχή
2020-10-05 21:36:47
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ "
Αυτό το βιβλίο πιστεύω ότι είναι ίσως το κορυφαίο σχετικά με αυτό το ζήτημα. Είναι πρόσφατα γραμμένο και περιέχει μεγάλο όγκο πληροφοριών που θα βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει πολλές όψεις του Μακεδονικού ζητήματος. Οι τρεις συγγραφείς γνωρίζουν σε βάθος το ζήτημα και ιδιαίτερα ο κύριος Βακαλόπουλος που είναι ένας καταξιωμένος και πολυγραφότατος ιστορικός. Καμία σχέση με ιδεοληπτικά και προπαγανδιστικά φληναφήματα που κυκλοφορούν και αγνοούν πολλές πτυχές του ζητήματος και γράφονται μόνο για να προωθήσουν αντιεπιστημονικές ιδεοληψίες των συγγραφέων τους.
2020-09-22 09:33:20
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ"
Ο κύριος Σφέτας ένας ειδικευμένος ιστορικός επί του Μακεδονικού ζητήματος γράφει αυτό το εξαιρετικό βιβλίο που αναφέρεται στην δεκαετία του 40. Παραθέτει σοβαρό όγκο πηγών στις οποίες καλό είναι να ανατρέξει ο αναγνώστης για να λάβει παραπάνω πληροφορίες επί του ζητήματος. Το προτείνω ανεπιφύλακτα
2020-09-22 09:24:08
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ "
Άμα θέλει κάποιος να μάθει οικονομικά μόνο τέτοια βιβλία μπορούν να τον βοηθήσουν και όχι αντιεπιστημονικές μπούρδες και πομφόλυγες τύπου Ναόμι Κλάιν και Βαρουφάκη. Ναι το βιβλίο είναι πολύ αναλυτικό με σχεδιαγράμματα αλλά έτσι πρέπει να είναι και όποιος θέλει να μάθει πράγματα για την οικονομία πρέπει να διαβάσει βιβλία επιπέδου και όχι εσμούς φληναφημάτων.
2020-09-21 20:11:09
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΖΑΛΟΓΓΟ

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΖΑΛΟΓΓΟ

ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΚΕΚΑΥΜΕΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
«ΤΣΑΜΗΔΕΣ»

«ΤΣΑΜΗΔΕΣ»

ΜΠΕΖΑΣ ΕΜΜ. ΑΝΤΩΝΗΣ
(P/B) KOLYMA TALES

(P/B) KOLYMA TALES

SHALAMOV VARLAM
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΠΛΟΦΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΠΛΟΦΑ

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ
Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

DIJSSELBLOEM JEROEN
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΚΟΥΣΚΟΥΒΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ
Δείτε περισσότερες συστάσεις...

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ
WOLVERTON C. B.
€12.00 €4.80
(-60%)
Κερδίζετε €7.20
ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
SNOWDEN M. FRANK
€32.00 €16.00
(-50%)
Κερδίζετε €16.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS