Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: Histor10

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ "
Ένα σημαντικό βιβλίο για κάθε μελετητή του Ελληνικού εμφυλίου.Σε αυτό το βιβλίο θα βρεί υπάρχουν έγγραφα από τα Βουλγάρικα και τα Γιουγκοσλάβικα αρχεία που δείχνουν πόση βοήθεια έλαβε ο "ΔΣΕ" από τις γειτονικές μας χώρες.Ο αναγνώστης θα βρεί έγγραφα όπου οι ηγήτορες του "ΔΣΕ" παρακαλάνε τους συντρόφους τους να τους προμηθεύσουν ακόμα περισσότερα όπλα με τιμήματα βεβαίως.
2018-11-29 11:45:47
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ "
Ίσως η καλύτερη εισαγωγή για το θέμα του εμφυλίου.Οι δύο συγγραφείς του βιβλίου έχουν κυριολεκτικά ερευνήσει το θέμα ενδελεχώς και έχουν συγγράψει πολλά βιβλία και άρθρα επί του θέματος.Η ιδιαιτερότητα αυτού του βιβλίου είναι ότι σε κάθε κεφάλαιο παραθέτει εξαντλητική βιβλιογραφία γεγονός που ενδυναμώνει τα επιχειρήματα των συγγραφέων.Έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερη εχθρότητα εναντίον του βιβλίου από ορισμένους προκατειλημμένους σε σημείο που να ισχυρίζονται πράγματα που δεν ισχύουν προκειμένου να απαξιώσουν το βιβλίο.Το βιβλίο αυτό γκρεμίζει μύθους δεκαετιών και είναι και ταυτόχρονα προσιτό και στο ευρύ κοινό προκειμένου η ιστορική αλήθεια να γίνει κατανοητή από όλους.
2018-11-29 11:45:30
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ..."
Βιβλίο-μαρτυρία από έναν άνθρωπο που συμμετείχε στις τάξεις του ΚΚΕ από μικρό παιδί και ήταν μάλιστα και συγκατηγορούμενος του Μπελογιάννη.Με πολύ απλό ύφος αναφέρει τα γεγονότα της εποχής 1940-1949 βγάζοντας κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Ο Κύριος Λαζαρίδης έχει γράψει και άλλα βιβλία που αν διαβάσει κανείς θα καταλάβει πόσο μπροστά βλέπει αυτός ο συγγραφέας.
2018-11-26 21:02:08
Σχόλιο για το βιβλίο "ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ (ΕΠΙΤΟΜΗ-ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) "
Ίσως το καλύτερο βιβλίο για το ζήτημα που πραγματεύεται. Βασίζεται σε εξαντλητική βιβλιογραφία και πρωτότυπες πηγές. Έχει βραβευτεί από την ακαδημία Αθηνών και ο συγγραφέας του βιβλίου είναι ένας καταξιωμένος ιστορικός. Το βιβλίο έχει αντιμετωπιστεί με εχθρότητα από κάποιους Σλαβόφιλους προπαγανδιστές διότι τους χαλάει τα ασυνάρτητα αφηγήματά τους. Αξίζει να διαβάσει κάποιος γιατί θα τον διαφωτίσει για την σκοτεινή εκείνη εποχή και θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα το σήμερα και να μην πέσει θύμα της προπαγάνδας των Σλάβων και των λοιπών παρατρεχάμενών τους.
2018-11-15 20:51:14
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΑΝΤΙΣΥΜΜΟΡΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝ 1945-1949"
Αυτό το βιβλίο αποτελεί βιβλίο αναφοράς στην βιβλιογραφία για τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα. Γράφτηκε από κάποιον που συμμετείχε στον πόλεμο αλλά δεν έχει την μορφή προσωπικών απομνημονευμάτων, αποτελεί μια επιτελική μελέτη με χάρτες και περιγραφές μαχών βασιζόμενες στα κατα κύριο λόγο στα αρχεία του ΓΕΣ και σε μαρτυρίες πρωταγωνιστών της εποχής. Παρά το γεγονός ότι προέρχεται από κάποιον που πολέμησε στην πλευρά των νικητών, δεν μπορεί να ειπωθεί ότι το βιβλίο κάνει κραυγαλέα προπαγάνδα. Παρά την φρασεολογία (Συμμορίτες που ήταν η επίσημη εκείνη την εποχή) και κάποιες αστοχίες, ασκεί κριτική πολλές φορές στις κινήσεις του Εθνικού Στρατού και στην ηγεσία του. Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα χρήσιμο βιβλίο το οποίο αξίζει να διαβαστεί, έχοντας πάντα κατα νού το πλαίσιο και τα δεδομένα της εποχής που γράφτηκε.
2018-11-15 20:41:36
Σχόλιο για το βιβλίο "«ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ !» "
Ένα βιβλίο αναφοράς για τον Ελληνικό Εμφύλιο. Έχει κατηγορηθεί ως μη αντικειμενικό αλλά το βαθύτερο αίτιο για όλες αυτές τις κατηγορίες είναι ότι γράφτηκε από έναν άνθρωπο που άνηκε στην πλευρά των "Νικητών" του εμφυλίου. Η κυρίαρχη αντίληψη από την μεταπολίτευση προσπάθησε να σπιλώσει τις μαρτυρίες που προέρχονταν από την αντίπαλη πλευρά. Ωστόσο το βιβλίο αυτό επί ουδενί δεν μπορεί να χαρακτηριστεί προκατειλημμένο. Παραθέτει σοβαρή βιβλιογραφία και ο συγγραφέας όντας πολιτικός και γνωρίζοντας κάποιους από τους πρωταγωνιστές εκείνης της εποχής μας δίνει και κάποια ενδιαφέροντα παρασκήνια. Μετά την πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων και το άνοιγμα των αρχείων τους πολλά σημεία που ανέφερε ο συγγραφέας επαληθεύτηκαν. Αξίζει να το διαβάσει κάποιος σαν μια εισαγωγή στον εμφύλιο πόλεμο.
2018-11-15 20:29:29
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΑΡΑΤΥΠΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ "
Ένα καταπληκτικό βιβλίο που σηματοδοτεί μια καινούργια εποχή για τα οικονομικά. Τα συμπεριφορικά οικονομικά πλέον είναι η βελτιωμένη άποψη της οικονομικής επιστήμης για τον κόσμο, το έργο του Κυρίου Thaler μας δίνει μια ολοκληρωμένη οπτική επι των συμπεριφορικών οικονομικών. Αξίζει να διαβαστεί από όποιον θέλει να ερμηνεύσει την μελλοντική πορεία των οικονομικών
2018-07-21 22:31:21
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΑΓΚΑΘΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ "
Ένα πολύ καλό βιβλίο από έναν πολυγραφοτατο ιστορικό. Προσφέρει μια γρήγορη αλλά περιεκτική ματιά πάνω στο Μακεδονικό ζήτημα και φωτίζει παρα πολύ τα γεγονότα του εμφυλίου και μετέπειτα τα οποία έχουν σήμερα σχεδόν ξεχαστεί με αποτέλεσμα η αλήθεια να δημιουργεί αλλεργία σε κάποιους...
2018-07-21 16:04:43
Σχόλιο για το βιβλίο "10+1 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ"
Η απόλυτη γελοιότητα,οι συγγραφείς προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Προφανώς και είναι εθνικό ζήτημα το Μακεδονικό, ειδικά όταν η γειτονική χωρά το χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει εδαφικές διεκδικήσεις έναντι της χώρας μας. Προφανώς και είναι ένα τεχνητό έθνος που δημιουργήθηκε από τον Τιτο προκειμένου να δημιουργηθεί η Μακεδονία του Αιγαίου και ουδεμία σχέση έχουν με μακεδονική γλώσσα αφού μέχρι και οι ίδιοι παραδέχονται ότι μιλούν Βουλγάρικα. Υπάρχει εκτεταμένη βιβλιογραφία που τεκμηριώνει τα παραπάνω. Έργα όπως η διαμόρφωση της Σλαβομακεδονικής ταυτότητας του Κυρίου Σφέτα και το Μακεδονικό ζήτημα του Κυρίου Νικολούδη θα δώσουν πραγματικές απαντήσεις στο κοινό που διψάει για γνώσεις και θα καταδείξουν την γελοιότητα των προπαγανδιστικών και αντιεπιστημονικών φληναφημάτων όπως το παρόν έργο των Κυρίων Καρποζήλου και Χριστόπουλου.
2018-04-17 20:27:55


Συστάσεις Βιβλίων

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΚΟΥΣΚΟΥΒΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ

ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ

ΚΑΛΥΒΑΣ Ν. ΣΤΑΘΗΣ
Ο ΑΝΤΙΣΥΜΜΟΡΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝ 1945-1949

Ο ΑΝΤΙΣΥΜΜΟΡΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝ 1945-1949

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΔΗΜ.
ΜΕΓΑ ΓΑΡ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ

ΜΕΓΑ ΓΑΡ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ

ΦΟΥΡΑΚΗΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΙΑ, 1943-1946

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΙΑ, 1943-1946

ΜΟΥΜΤΖΗΣ ΣΑΚΗΣ
Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΙΑ 1947-1950

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΙΑ 1947-1950

ΜΟΥΜΤΖΗΣ ΣΑΚΗΣ
Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΑΛΕΞΗΣ

Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΑΛΕΞΗΣ

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΜΑΝΟΣ
«ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ !»

«ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ !»

ΑΒΕΡΩΦ-ΤΟΣΙΤΣΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΡΕΙΝΗ ΕΛΛΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΡΕΙΝΗ ΕΛΛΑΣ

ΙΩΑΝΝΟΥ Ε. ΚΩΣΤΑΣ

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

ΠροσφορέςΠερισσότερα

ΜΥΘΟΙ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ
HART GEORGE
€10.60 €4.77
(-55%)
Κερδίζετε €5.83
ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΥΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
€20.00 €7.00
(-65%)
Κερδίζετε €13.00

ΣελιδοδείκτηςΠερισσότερα

Eric Lichtblau: Στην πραγματικότητα, είχε διατελέσει ένοπλος φρουρός σε τρία στρατόπεδα συγκέντρωσης Για να καταφέρουν να σωθούν έπρεπε να εφεύρουν μια νέα ταυτότητα και να σχεδιάσουν ένα καινούργιο μέλλον σαν υποτιθέμενοι πρόσφυγες. Δεν θα ήταν πια Ν...

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS