Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: tim8

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΗΛΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ"
Πέρα από τη συνεργάτιδα-δικηγόρο (Μαρία Τoμπ) της πρωταγωνίστριας (Ρεμπέκα), η οποία είναι και η πιο έξυπνη και ευέλικτη από όλους τους υπόλοιπους ήρωες, δεν γίνεται επαρκής ανάλυση σε κανένα από τους χαρακτήρες, ενώ μοιάζει, συνεχώς, το βιβλίο να κινείται μεταξύ ανούσιας περιγραφής και εκβιασμού της πλοκής
2020-01-10 22:19:48
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΕΝΤΡΑΛ ΠΑΡΚ"
Για να μπορεί να γίνει εποικοδομητική κριτική στο συγκεκριμένο μυθιστόρημα, καλό είναι να γίνει κατανοητή η ουσία της πλοκής, και το λογοτεχνικό είδος στο οποίο θα μπορούσε να ανήκει. Η κατηγοριοποίηση του στο αρκετά τεχνολογικό, ωστόσο εμπνευσμένο εξώφυλλο, ως πρωτίστως \'νουάρ\' το \'αδικεί\'. Σε αυτό το σημείο θα ήταν αρκετά αποτελεσματικό να αναφέρω μια φράση του Γκιγιόμ Απολλιναίρ που αναφέρεται στην αρχή ενός κεφαλαίου στο 2ο μέρος: \'Έρχεται η νύχτα, σημαίνει η ώρα\' - και όντως αυτή η φράση αντικατοπτρίζει την ατμόσφαιρα που θέλει να δημιουργήσει ο Μισσό, αλλά η ουσία του βιβλίου βρίσκεται πέρα από τη \'νουάρ\' επιφάνεια της ιστορίας.

Το σίγουρο είναι ότι, ειδικά, στο τέλος του βιβλίου, οι αναγνώστες αναγνωρίζουν την αιτία που ο Μισσό θεωρείται, πλέον, ένας από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας: η συγκίνηση και η ένταση \'δένει\' εκπληκτικά με την κάθαρση και την ικανότητα που δημιουργείται στον αναγνώστη να συμπάσχει με τους ήρωες.

Βαθμολογία: 4,3/5 ή 8,6/10.
2020-01-04 23:17:43
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΜΥΓΕΣ"
Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα/νουβέλα αποτελεί μια ενδιαφέρουσα αναγνωστική πρόταση, αφού κινείται τόσο στην καταδιωκτική ατμόσφαιρα της κινηματογραφικής \'Χαμένης Λεωφόρου\' του Λιντς όσο και στο ρυθμό των μέτριων \'Μαύρων γυαλιών\' του Ζαπριζό (ευτυχώς λιγότερο) με τρόπο που θυμίζει στιγμιαία παράκρουση.

Ο Φεράρι πλάθει τον κεντρικό του ήρωα με ένα κυνισμό και ένα αδυσώπητο αριβισμό που θυμίζει Χάμετ ή ακόμα και Τσάντλερ, καταφέρνοντας, ωστόσο, να εμβαθύνει στον ψυχισμό του, ώστε να δημιουργήσει ένα \'νουάρ\' ψυχολογικό θρίλερ που χαράζεται στη μνήμη του αναγνώστη. Αξίζει να αναφέρω, επίσης, ότι το τέλος της ιστορίας αφήνει αρκετό περιθώριο για τροφή στη σκέψη - οι γνώμες για την πορεία και την κατάληξη του κεντρικού ήρωα, ίσως, να οδηγήσουν τους αναγνώστες σε διλήμματα.

Τα μειονεκτήματα θα έλεγα ότι είναι η μικρή έκταση του βιβλίου, η στατικότητα της πλοκής (κάποιες φορές) και το κάπως \'θολό\' τέλος.

Βαθμολογία: 4,2/5 ή 8,4/10.
2019-12-31 00:25:58
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ"
Ο Ζαπριζό είναι από τους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας που διχάζει, συνεχώς, με τα βιβλία του. Ο κεντρικός άξονας της ιστορίας θυμίζει το \'Η νύφη φορούσε μαύρα\' του Woolrich, ενώ το πολύ σοβαρό θέμα του ομαδικού βιασμού μιας γυναίκας δημιουργεί ιδιαίτερη αίσθηση στους αναγνώστες - ωστόσο, η αχρείαστη συγγραφική φλυαρία και η έλλειψη μέτρου και στόχου στη πλοκή θαμπώνουν τις προθέσεις και την προσωπικότητα των ηρώων με αποτέλεσμα να νοθεύεται η ουσία του μυθιστορήματος και να δυσκολεύει η ανάγνωσή του. Βαθμολογία: 3/5 ή 6/10.
2019-12-29 20:42:12
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΒΑΛΕΝΣΙΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ"
Κάλλιστα, το συγκεκριμένο κλασικό \'διαμαντάκι\' της αστυνομικής λογοτεχνίας θα μπορούσε να αποτελέσει τον προάγγελο για μυθιστορημάτων, όπως \'Το όνομα του ρόδου\' του Έκο ή, \'Το χάρτινο σπίτι\', γιατί, απλούστατα, ο Τάζις έγραψε ένα βιβλίο για να τονίσει την αξία του βιβλίου ως ολότητα. Δεν εξυψώνεται, απλά, η φιλαναγνωσία, αλλά, κυρίως, ο ρόλος του βιβλίου ως συλλεκτικό κεκτημένο.

Η ατμόσφαιρα που \'αποπνέει\' η ιστορία έχει αρκετά στοιχεία γοτθικού παραμυθιού, ενώ η πλοκή διαθέτει κλιμακούμενη ένταση, χωρίς, όμως, να αναπτύσσονται σε σημαντικό βαθμό και σε βάθος οι χαρακτήρες των ηρώων του βιβλίου.

Γενικά, πρόκειται για ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα που ξεχωρίζει όχι τόσο για τους διαλόγους του, όσο για την εμπνευσμένη πλοκή του.

Βαθμολογία: 4,2/5 ή 8,4/10.
2019-12-19 19:52:21
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΤΖΟΚΟΝΤΑ"
Βασισμένο στην αληθινή ιστορία που συγκλόνισε τη παγκόσμια κοινή γνώμη των αρχών του 20ού αιώνα (1911) η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει τον καταλληλότερο \'καμβά\' για να \'απογειωθεί\' λογοτεχνικά το συγκεκριμένο μυθιστόρημα, ο Page αντιμετωπίζει τον κεντρικό του ήρωα σαν ένα μοντέρνο \'Αρσέν Λουπέν\' της δεκαετίας του \'80 επιστρατεύοντας αρκετά επιτυχημένα το μαύρο χιούμορ, αλλά και την υπερβολική ανάλυση σε ανούσια γεγονότα, κάτι που αποπροσανατολίζει τους αναγνώστες και τούς κουράζει.

Η ιστορία (ειδικά στο 2ο μέρος) έχει αρκετές στιγμές αγωνίας, οι οποίες, όμως, εναλλάσσονται με στιγμές \'επίπεδης\' αφήγησης για τη πορεία του ήρωα μέχρι τη στιγμή της κλοπής του πίνακα - τα σκαμπανεβάσματα στο ρυθμό της πλοκής προσομοιάζουν εκείνα της διάθεσης των αναγνωστών που το διαβάζουν.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, αρκετοί διάλογοι μεταξύ των ηρώων του βιβλίου έχουν ρυθμό, δύναμη και χιούμορ, ωστόσο το μυθιστόρημα, δύσκολα, διαβάζεται χωρίς διακοπές.

Βαθμολογία: 3,5/5 ή 7/10.
2019-12-19 19:13:29
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ - ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΡΑΝΣΙΣ "
Η 1η ιστορία της σειράς έχει σαν βασικό στοιχείο τη αδιάκοπη πάλη των 2 φύλων και την τάση των γυναικών να θέλουν να διεκδικήσουν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες, αρκετά πρίν τη σεξουαλική επανάσταση της δεκαετίας του \'70. Κάποιες στιγμές είναι άκρως ξεκαρδιστικές, ενώ οι 2 βασικοί ήρωες θυμίζουν με ευχάριστο τρόπο το δίδυμο Χολμς-Ουώτσον.
2019-12-19 17:16:42
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ"
Μαζί με τη \'Μάσκα του Δημητρίου\' του Άμπλερ αποτελούν τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα μυθιστορημάτων \'νουάρ\' και αστυνομικής λογοτεχνίας που διχάζουν τους αναγνώστες λόγω της συνεχούς \'πάλης\' τους με την παραδοξότητα. Από την άλλη πλευρά, βέβαια,εδώ, ο Ellroy μάς παρουσιάζει έναν από τους πιο σατανικούς \'villains\' της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ο οποίος χρησιμοποιεί τις συνεδρίες ψυχοθεραπείας για να χαλιναγωγεί τους ασθενείς του και να ικανοποιεί τα \'σκοτεινά\' του πάθη - μόνο που ενώ υπάρχει πρωτοτυπία στην ιστορία, τα κίνητρα συμπεριφοράς των ηρώων μένουν \'μετέωρα\' και η πλοκή μοιάζει αρκετά συχνά να \'εκβιάζεται\'. Στα θετικά είναι η κινηματογραφική ατμόσφαιρα και κουλτούρα της δεκαετίας του \'80 (ευτυχώς όχι με κάποια \'κιτς\' στοιχεία) στα μέσα της οποίας γράφτηκε το μυθιστόρημα της τριλογίας με ήρωα, τον αμφιλεγόμενο ντιτεκτιβ Λόυντ Χόπκινς (1984). Βαθμολογία: 3,85/5 ή 7,7/10.
2019-12-19 16:44:43
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ"
Θωωρείται, ίσως, το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα του Άμπλερ, ωστόσο αποτελεί παράδειγμα βιβλίου που \'παλεύει\' με την παραδοξότητα και την αληθοφάνεια λόγω της υπερβολικά \'φορτωμένης\' (σε πολλά σημεία) πλοκής. Οι 2 κεντρικοί ήρωες μπορεί να παρουσιάζουν ενδιαφέρον, όπως και τα ιστορικά στοιχεία που εμπεριέχονται, όμως, υπάρχει έντονα το στοιχείο της προβλεψιμότητας, όσο και των αδιάφορων λεπτομερειών. Οφείλω να τονίσω, όμως, ότι αξίζει να διαβαστεί λόγω των αρκετά εύστοχων διαλόγων μεταξύ των προσώπων του βιβλίου. Βαθμολογία: 3,85/5 ή 7,7/10.
2019-12-19 15:48:49
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΝΤΑΛΤΟΝ "
Από τις πιο πρωτότυπες ιστορίες της σειράς με τον Λούκυ Λουκ και τους Ντάλτονς, όπου \'καυτηριάζονται\' οι φροϋδικές θεωρίες και, γενικά, η αξία της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής.... με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
2019-12-19 15:40:17
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

Δείτε περισσότερες συστάσεις...

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
1.MUSSO GUILLAUME
2.ZWEIG STEFAN
3.SOMMER-BODENBURG ANGELA
4.HESSE HERMANN (NOBEL 1946)
5.CONAN-DOYLE ARTHUR
6.HUGHES B. DOROTHY
7.CAIN M. JAMES
8.ALLINGHAM MARGERY
9.HIGHSMITH PATRICIA
10.CRISPIN EDMUND
11.WILSON ANTOINE
12.WILSON LAURA
13.ΚΑΤΝΕΡ ΧΕΝΡΙ
14.GIARDINO VITTORIO
15.PERGAUD LOUIS
16.JANSSON SUSANNE
17.CAROFIGLIO GIANRICO
18.ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
19.KERR PHILIP
20.PEASE ALLAN
21.ELLROY JAMES
22.HIMES CHESTER
23.LEMAITRE PIERRE
24.PATTERSON JAMES
25.NESBO JO
26.BRADLEY ALAN
27.REYNOLDS H. PETER
28.LEONARD ELMORE
29.VINCENT GILLES
30.FITZEK SEBASTIAN
31.DUNKAN LOIS
32.HALTER PAUL
33.WALLACE EDGAR
34.SKOROBOGATOV ALEXANDRE
35.STEINBECK JOHN (NOBEL 1962)
36.GOGOL NIKOLAI
37.BOILEAU PIER
38.BUCHAN JOHN
39.WILLEFORD CHARLES
40.CHANDLER RAYMOND
41.SPILLANE MICKEY
42.INDRIDASON ARNALDUR
43.COBEN HARLAN
44.HAMMETT DASHIELL
45.BARNES JULIAN
46.KINNEY JEFF
47.ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
48.WHITE E. B. (ELWYN-BROOKS)
49.DICAMILLO KATE
50.WILDE OSCAR
Δείτε περισσότερους...

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

ΠροσφορέςΠερισσότερα

ΒΥΡΩΝ
MACCARTHY FIONA
€40.00 €16.00
(-60%)
Κερδίζετε €24.00
SEX
ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ ΑΡΗΣ
€29.00 €11.60
(-60%)
Κερδίζετε €17.40

ΣελιδοδείκτηςΠερισσότερα

Sebastian Barry: Όταν έλειψε η πατάτα, τα ‘χασε όλα η κακομοίρα η Ιρλανδία Ο πατέρας μου είχε μια μικρή επιχείρηση, έκανε εξαγωγή βουτύρου, το έστελνε σε βαρέλια από το Σλάιγκο στην Αγγλία. Ό,τι καλό υπήρχε στην Ιρλανδία, έφε...

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS