Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: Γρηγόρης Αυξεντίου

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΑΠΑΝΤΑ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) "
Άρτι ολοκληρωθέν.Σπουδαίο έργο. Τα Απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη, της δόξας του νεώτερου Ελληνισμού, προξενούν στον αναγνώστη (200 χρόνια μετά την Εθνεγερσία του 1821) ευγνωμοσύνη, θαυμασμό και περηφάνια για τον Γέρο του Μοριά. Τσάκισε μια τεράστια και βάρβαρη αυτοκρατορία για να μας χαρίσει την Ελευθερία. Οι μάγκικες,《γηπεδικές》απαντήσεις του στον Ιμπραήμ ήταν εξαιρετικές.Ο Θοδωράκης ήταν ένθεος και είχε πυκνή μυστηριακή ζωή με προσευχή, νηστεία κλπ.Το διάβασμα του τόμου αυτού μπορεί να συμπληρωθεί με την παρακολούθηση μιας πολύ αξιόλογης τηλεοπτικής εκπομπής του Δ.Νατσιου στο 4Ε,όπου ο αείμνηστος Καργάκος μιλά για το τρισένδοξο 1821.
2022-11-16 18:45:18
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΡΔΗΝ, ΤΕΥΧΟΣ 84, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2011 "
Άρτι περαιωθέν. Παλιό τεύχος που αντέκρουε τους τραγελαφικούς ισχυρισμούς μιας τηλεοπτικής εκπομπής πως δεν υπήρχε Ελληνικό Έθνος πριν την Επανάσταση του 1821.Τα κείμενα είναι εξαιρετικά, όπως και όλη η εκδοτική προσπάθεια του χώρου αυτού.Βέβαια λυπηθήκαμε για τη συμπόρευσή του με την κυβέρνηση στα ζητήματα της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία.
2022-11-08 20:15:04
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ (ΤΕΤΡΑΤΟΜΟ)"
Άρτι αναγνωσθέν. Σημαντικό έργο για την τρισένδοξη Επανάσταση του 1821 από κάποιον που συμμετείχε ενεργά σε αυτή. Ο Μεσολογγίτης Τρικούπης έγραψε την Ιστορία του πολλά χρόνια μετά τον Αγώνα. Δυστυχώς, δεν είναι απόλυτα αμερόληπτος. Απουσιάζει παντελώς η κριτική στον ραδιούργο Μαυροκορδάτο, προφανώς εξαιτίας του ότι ο συγγραφέας παντρεύτηκε την αδερφή του.Πολύ άσχημος είναι ο υπαινιγμός του Τρικούπη ,ότι ο Θ.Κολοκοτρώνης κέρδισε χρήματα στη διάρκεια του Αγώνα.Τέλος ,πολύ ενοχλητική είναι η εκτεταμένη και άδικη κριτική στον Καποδίστρια.
2022-10-16 14:00:43
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ - ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Άρτι αναγνωσθέν. Απογοητεύτηκα βαθιά διαβάζοντας το έργο αυτό από την εμπάθεια του συγγραφέα για τους Έλληνες, καθώς και από τη διαστρέβλωση της Ιστορίας που πραγματοποίησε.Το έργο αυτό γράφτηκε πολλά χρόνια μετά τον Αγώνα και τον ανταγωνισμό των ξενικών κομμάτων στην Ελλάδα.Ο Finlay υπερασπιζεται με πάθος την πατρίδα του και κατηγορεί όποιον στράφηκε εναντίον της. Χαρακτηρίζει τους Φιλικούς ως ανίκανους και ραδιούργους τυχοδιώκτες.Αποκαλεί τον Δ.Υψηλάντη χαζό. Τον Κολοκοτρώνη αποκαλεί πανούργο,αρχικλέφτη, θηριώδη,φίλαυτο, ιδιοτελή, ανίκανο,κατ όνομα αρχηγό και λέει πως είναι μύθος ότι νίκησε τον Δραμαλη.Κατηγορεί με παρόμοιες απερίσκεπτες εκφράσεις τον Καποδίστρια, τον Οδυσσέα Ανδρούτσο και άλλους,ενώ υπερασπίζεται τον Λάζαρο Κουντουριώτη. Παράλληλα υποστηρίζει πως οι Έλληνες είχαν στην τουρκοκρατία καλύτερη δικαιοσύνη από τους Τούρκους,ήταν από τους πιο μορφωμένους λαούς στην Ευρώπη, ενώ η θέση των Ελλήνων αγροτών βελτιώθηκε με την οθωμανική κατάκτηση.Δικαιολογεί τον απαγχονισμό του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε !Εξαιτίας της καταγωγής του πάντα στρέφεται εναντίον της Ρωσίας.Κατηγορεί μάλιστα τους Έλληνες, γιατί δεκαετίες μετά τα ληστρικά δάνεια που τους έδωσαν αγγλικές τράπεζες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν την πληρωμή τους.Επισης,κουράζει πολύ ο συγγραφέας με την υποτίμηση των Ελλήνων στρατιωτικών και τη διαρκώς επαναλαμβανόμενη παρατήρηση 《 Αν οι Έλληνες ηταν πιο έξυπνοι ή πιο προσεκτικοί ή γνώριζαν να πολεμούν...》 .Ευτυχώς υπάρχουν πολύ καλύτερα έργα για τον μεγάλο Εθνικοαπελευθερωτικό μας Αγώνα.
2022-08-20 11:01:09
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΡΔΗΝ ΤΕΥΧΟΣ 74 - ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009 "
Πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στη μεγάλη Ελληνική Επανάσταση του 1821.Περιέχονται κείμενα των Μοσκώφ,Σβορώνου,Μεταλληνού, Καραμπελιά, αλλά και αποσπάσματα από τα Απομνημονεύματα των Κολοκοτρώνη, Νικηταρά, Μακρυγιάννη.Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στον εντυπωσιακό και αδιαμφισβήτητο αριθμό των 81 τουλάχιστον αρχιερέων που έγιναν μέλη της Φιλικής Εταιρείας.Το στοιχείο αυτό, μαζί με αρκετά άλλα, αναιρεί την κραυγαλέα ανιστόρητη θέση περί αντεπαναστατικής δραστηριότητας του Πατριαρχείου.Δυστυχώς,δεν αναφέρεται σε ένα πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο για το θέμα αυτό με ενθουσιώδη σχόλια επιδοκιμασίας.
2022-08-02 19:15:16
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ (ΔΩΔΕΚΑΤΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Θαυμάσιο συλλογικό ιστορικό έργο, αναμφίβολα από τα καλύτερα που κυκλοφορούν για την πανένδοξη Ελληνική Επανάσταση του 1821.Οι έγκριτοι επιστήμονες που συνεργάστηκαν μας παρουσιάζουν τα γεγονότα του φοβερού Αγώνα με ακρίβεια, χωρίς ωραιοποιήσεις ή παρασιωπήσεις. Στα 9 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης στη Μολδοβλαχία μέχρι το πρωτόκολλο του Λονδίνου ,που αναγνώριζε ανεξάρτητο Ελληνικό Κράτος ,υπήρξαν στιγμές τεράστιου ηρωισμού και αυταπάρνησης, αλλά και τραγωδίες, όπως οι δολοφονίες Ανδρούτσου, Π.Κολοκοτρώνη ή του Καποδίστρια λίγο αργότερα. Οι εμφύλιοι πόλεμοι ήταν πολύ θλιβεροί επίσης. Η Ελευθερία όμως κατακτήθηκε με αίμα και πολύ κόπο. Όχι στα διπλωματικά κονκλάβια ,ούτε ήταν εθνικιστές αυτοί που πολέμησαν εναντίον των Τούρκων, όπως διατείνονται κάποιοι Βρετανοί ιστορικοί. Αυτοί που μελετούν την Ιστορία της περιόδου εκείνης ας δουν και το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ από το Αρχείο της ΕΡΤ, με τίτλο : 1821.Η πορεία προς τη μεγάλη στιγμή.
2022-07-31 14:34:59
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΙΣ ΑΜΜΟΥΔΙΕΣ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ [3.000 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ] "
Καταπληκτικό βιβλίο.Ευχάριστη διέξοδος από τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αυτή την περίοδο, αλλά και απάντηση στην παρακμιακή ελληνική τηλεόραση. Συγχαρητήρια στον Γ.Υφαντή.Πρόκειται για μια συγκέντρωση των εκλεκτότερων ποιημάτων που γράφτηκαν στην τρισχιλιετή γλώσσα μας.Πράγματι υπέροχη ανθολόγηση.Παρουσιάζονται ποιήματα από τον Όμηρο μέχρι τις μέρες μας,με χρήσιμα σχόλια του Υφαντή. Ποιόν ποιητή μας να πρωτοαναφέρει κανείς;Σχεδόν όλοι μνημονεύονται,μαζί με στίχους αγαπημένων τραγουδιών. Σε μια δεύτερη έκδοση θα μπορούσε να περιληφθεί και κάποιο απόσπασμα από το Ευαγγέλιο και κάποια αντάρτικα τραγούδια.
2022-07-17 16:44:05
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ"
Σπουδαίο βιβλίο, πρόταση του αείμνηστου Βασίλη Ραφαηλίδη.Ο Φανόν εξετάζει την ψυχολογία των ανθρώπων που αποτινάσσουν τα δεσμά της αποικιοκρατίας,αλλά και τη βία που δυστυχώς είναι αναγκαία την περίοδο αυτή.
2022-06-15 15:54:22
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΥΣΤΕΣ "
Άρτι περαιωθέν. Ανυπόφορες ασυναρτησίες με περισπούδαστο ύφος, χωρίς καμία ιστορική, λογοτεχνική ή θρησκευτική αξία. Μήπως ο συγγραφέας έβλεπε οράματα υπό την επήρεια ναρκωτικών όταν έγραφε;Φανταζόμουν πιο σοβαρά τα έργα των αποκρυφιστών και θεοσοφιστών από αυτές τις ανούσιες φλυαρίες του Σιρέ.Αν πάντως ο Σιρέ έγραψε χωρίς τη χρήση ουσιών το κείμενο αυτό, διακρίνεται η προσπάθεια των προαναφερθέντων αντίχριστων κύκλων να εξισώσουν όλες τις θρησκείες.
2022-05-28 15:09:14
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ"
Εξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημα,που σέβεται τα πραγματικά γεγονότα. Αποδίδεται τιμή στην αρχαία Σπάρτη ,η οποία μπορεί να μην ξεχώρισε στις Επιστήμες και στις Τέχνες (όπως η Αθήνα),ήταν όμως η πατρίδα ολιγάριθμων,αλλά σκληρών πολεμιστών ,που πρόθυμα πέθαιναν για αυτή.Αξίζει να αναφερθεί πως στην Ανοπαία Ατραπό πραγματοποιείται κάθε χρόνο θαυμάσιος ορεινός αγώνας τρεξίματος.
2022-05-19 17:01:50
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΟΣ ΕΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΟΣ ΕΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ

ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ Ο ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΟΥ;

ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ Ο ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΟΥ;

ΤΖΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21

ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
ΑΡΑΒΕΣ

ΑΡΑΒΕΣ

ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ

ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ

MAALOUF AMIN
BORN TO RUN

BORN TO RUN

MCDOUGALL CHRISTOPHER
EAT AND RUN

EAT AND RUN

JUREK SCOTT
ΙΩΑΝΝΗΣ Γ' ΒΑΤΑΤΖΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Γ' ΒΑΤΑΤΖΗΣ

ΣΑΡΣΑΚΗΣ Α. ΙΩΑΝΝΗΣ
Δείτε περισσότερες συστάσεις...

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
TOLKIEN J.R.R. (JOHN-RONALD-REUEL)
€22.31 €11.16
(-50%)
Κερδίζετε €11.15
ΑΟΡΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
MONTANARI RICHARD
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS