Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: Γρηγόρης Αυξεντίου

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ"
Σπουδαίο βιβλίο, από τα σημαντικότερα του περασμένου αιώνα.Αναφέρεται στις δίκες της Μόσχας.Αποτελεί μια διαχρονική καταγγελία του σταλινισμού και των εγκλημάτων του.
2021-04-10 11:47:02
Σχόλιο για το βιβλίο "1984 "
Από τα σημαντικότερα βιβλία του 20ου αιώνα,πραγματικά προφητικό.Η ολοκληρωτική κοινωνία που περιγράφει έχει πολλά κοινά στοιχεία με τη δική μας.Μακάρι οι νέοι να διαθέσουν τον ελεύθερο χρόνο τους διαβάζοντας το έργο αυτό του Όργουελ και περιφρονώντας τα παρακμιακά ριάλιτι. Θα ωφεληθούν.
2021-04-06 09:50:38
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ"
Γνώρισα τα βιβλία του Ραφαηλίδη πριν 20 χρόνια περίπου, όταν σπούδαζα στη Νομική Αθηνών. Από τα πολλά έργα του που διάβασα αυτό ήταν το αγαπημένο μου. Συνδυάζει τις ιστορικές γνώσεις με το χιούμορ ,κάνοντας πιο ευχάριστη τη μελέτη για
μια πολύπαθη περιοχή του πλανήτη, όπου κυριαρχεί εδώ και δεκαετίες η βία και η δυστυχία.
2021-04-02 20:08:17
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ"
Θαυμάσιο βιβλίο,αντάξιο του μεγάλου ασκητή.Τυχερός ο 20ος αιώνας,στον οποίο έζησαν τέτοιοι Πατέρες.Να έχουμε την ευχή του.
2021-03-30 21:42:49
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ "
Υπέροχο βιβλίο,εκδόθηκε μετά τον θάνατο του συγγραφέα.Πνευματική παρακαταθήκη υψηλής αξίας.Ο Καργάκος στις 344 σελίδες του βιβλίου αποδεικνύει πειστικά την αδιάσπαστη συνέχεια του ελληνικού Έθνους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Φυσικά οι Έλληνες ήρθαν σε επαφή με άλλους λαούς,δεν αφομοιωθηκαν όμως.Απαντα με νηφάλιο λόγο στους εθνοαποδομητες ιστορικούς που παραχαρασσουν την ιστορία με επιστημονικοφανεις θεωρίες για 《εθνικούς μύθους》.Συχνά προκαλούν θυμηδια με τις απόψεις τους (πχ ο《συνωστισμός》 στην προκυμαία της Σμύρνης).Η επίθεση εναντίον της Ιστορίας, της
γλώσσας και της παράδοσής μας στοχεύει στην αποσάρθρωση της εθνικής μας ταυτότητας και την εξάλειψη του αντιστασιακου χαρακτηρα του νεώτερου Ελληνισμού.Ετσι όμως θα μεταβληθουμε σε παρασιτική απόφυση της Δύσης.Σχετικα με αυτούς που ισχυρίζονται ότι το ελληνικό Έθνος προέκυψε εξαιτίας του Διαφωτισμού, απαντούν οι 123 εξεγέρσεις εναντίον των Οθωμανών κατά την Τουρκοκρατία και οι ίδιοι οι αγωνιστές του \'21 που διαφυλαξαν την ελληνικότητά τους.
2021-03-22 14:18:32
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21 "
Εξαιρετικό βιβλίο.Μικρό και περιεκτικό. Προέκυψε ως αντίδραση στην προσπάθεια κάποιων
να διαστρεβλώσουν την Ιστορία απαξιώνοντας τους ήρωές μας,εξωραίζοντας την επαχθεστατη σκλαβιά στους Οθωμανούς και αναμασώντας τα δοκησίσοφα ανιστορικά συμπεράσματα του Φαλμεραυρερ σχετικά με την καταγωγή των Ελλήνων . Μακάρι να διαβαστεί από πολλούς Έλληνες ,ώστε να τιμηθεί η επέτειος των 200 χρονων από την Επανάσταση όπως πρέπει.
2021-03-16 18:51:29
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Μόλις τελείωσα τον εν λόγω τόμο. Είναι ένα εξαιρετικό συλλογικό έργο, το οποίο ρίχνει φως σε μια κρίσιμη περίοδο για το ελληνικό Έθνος.Οι Έλληνες ,παρά τη μακρά υποταγή τους στην κοσμοκράτειρα Ρώμη ,διατήρησαν την ιδιοπροσωπία τους μέχρι τη δημιουργία του ανατολικού ρωμαϊκού κράτους,στο οποίο κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια της ύπαρξής του.Μου έκαναν εντύπωση 3 πράγματα :
1.Η φοβερή λεηλασία που υπέστη ο ελληνισμός από τους νικητές Ρωμαίους.Στην κυρίως Ελλάδα,τη Μεγαλη Ελλαδα, τη.Μ.Ασια και αλλού οι νικητές έκλεψαν αγάλματα, βιβλιοθήκες,πολύτιμα μεταλλα, αφιερώματα,ανθρώπους ,έργα τέχνης κλπ.Η ελίτ της Ρώμης είχε ανησυχήσει κάποτε γιατί ο λαός εκεί έβλεπε με φόβο και συστολή τις ελληνικές δημιουργίες.
2.Το κίνημα της δεύτερης Σοφιστικης (μια έμμεση 《αντίσταση》 στη Ρωμη),που προήλθε από
τη λογοτεχνία, αλλά είχε επίδραση και σε άλλους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.Μειονεκτημα της με μακραίωνες συνέπειες ήταν η διάσταση ανάμεσα στη γλώσσα του λαού και των συγγραφέων.
3.Η υπέροχη συνάντηση Ελληνισμού και Χριστιανισμού,τη σημασία της οποίας είχε προβλέψει ο Γλυκύτατος Θεάνθρωπος στο Κατά Ιωαννην Ευαγγέλιο.
2021-02-28 15:19:04
Σχόλιο για το βιβλίο "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ "
Διάβασα το βιβλίο αυτό προς τιμήν του μεγαλομάρτυρα του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα και παντοτινού συμβόλου φιλοπατρίας,Μπόμπι Σαντς.Είναι μια σπαρακτική κραυγή για δικαιοσύνη ·τόσο για την πολύπαθη Β.Ιρλανδία, όσο και για τους φυλακισμένους αγωνιστές του IRA.Η κυβέρνηση Θάτσερ οδήγησε στον θάνατο τον Μπόμπι και άλλους 9 συντρόφους του προκαλώντας παγκόσμια κατακραυγή.Το μαρτύριο αυτών των παιδιών ,όμως ,δεν πήγε χαμένο.
2021-01-28 17:16:08
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΡΗΣ, Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ "
Διάβασα παλαιότερα το βιβλίο αυτό.Μου άρεσε πολύ.Κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη ως το τέλος. Ιδιαίτερα μου άρεσε πως ο Χαριτοπουλος παρουσίασε με ενάργεια το γενικότερο πλαίσιο της εποχής.Φοβάμαι όμως προσπαθησε να εξιδανικευσει τη μορφή του Άρη.Πχ πιστεύω πως ευθυνοταν ο Άρης για την αιματηρή διάλυση του 5/42,όπως και για κάποια άλλα περιστατικά στην ίδια περιοχή.Η στάση του ΚΚΕ ήταν η βασική αιτία του χαμού του Βελουχιώτη και η 《αποκατάστασή 》του τόσες δεκαετίες μετά προκαλεί θυμηδία.
2021-01-23 19:39:13
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ "
Μόλις το ολοκλήρωσα.Θαυμάσιο βιβλίο,που συμπλήρωσε τις γνώσεις μου για την αρχαιότητα.Οι συγγραφείς με ευχάριστο και καθόλου κουραστικό τρόπο παρακολουθούν τις εξελίξεις από τον 8ο αιώνα πΧ μέχρι την οριστική διάσπαση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας σε ανατολικό και δυτικό τμήμα στους τομείς της πολιτικής, του πολέμου και του πολιτισμού.Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα βρήκα τα κεφάλαια για τον θρησκευτικό συγκρητισμό και για την σταδιακή κυριαρχία της Ρώμης σε όλη τη Μεσόγειο.
2021-01-05 15:30:58
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ... ΕΣΥ;

ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ... ΕΣΥ;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ (ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ)
ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΤΣΙΦΟΡΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΒΑΙΜΑΡΗ

ΒΑΙΜΑΡΗ

WINKLER A. HEINRICH
Ο ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΟΥΑΝΟΣ Ο ΑΘΩΝΙΤΗΣ (1866-1938)

Ο ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΟΥΑΝΟΣ Ο ΑΘΩΝΙΤΗΣ (1866-1938)

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ (ΣΑΧΑΡΩΦ)
Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΑΝΣΙΜΩΦ Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

THOREAU HENRY-DAVID
Δείτε περισσότερες συστάσεις...

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΔΕΣΠΟΣΥΝΕΣ
NICOL M. DONALD
€15.90 €7.16
(-55%)
Κερδίζετε €8.74
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΠΙΘΗΚΟΣ
PAZ OCTAVIO (NOBEL 1990)
€8.11 €4.06
(-50%)
Κερδίζετε €4.05

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS