Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: Γρηγόρης Αυξεντίου

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "Woke culture "
Λίγα είναι τα 5 αστέρια για αυτό το θαυμάσιο βιβλίο. Προτείνεται σε όποιον θέλει να μάθει τι συμβαίνει διεθνώς με την πολιτική ορθότητα, τη woke culture, την cancel culture, την υστερία για την κλιματική αλλαγή κλπ.Οι παραπομπές είναι πάρα πολλές, ο συγγραφέας μελέτησε πολύ. Ίσως η αφετηρία της πολιτικής ορθότητας να ήταν καλοπροαίρετη,με στόχο πράγματι την προστασία των μειονοτήτων και των αδύναμων. Η κατάληξή της όμως είναι τραγική, μια πραγματική επίθεση στα θεμέλια του πολιτισμού. Ο Όμηρος, ο Σαίξπηρ, ο Γκαίτε θεωρούνται ρατσιστές, η κλασική μουσική απαξιώνεται ως ρατσιστική, η αρχαία Ελλάδα θεωρείται λίκνο του ρατσισμού, αγαλματα γκρεμίζονται, αριστούργηματα λογοκρίνονται κλπ.Ο συγγραφέας επικρίνει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που στοχεύει στη σεξουαλικοποίηση των παιδιών από πολύ μικρή ηλικία, με την καθοδήγηση για τις διάφορες ταυτότητες φύλου. Στη Δύση υπάρχει πολύ μεγάλη συζήτηση για τις ταυτότητες φύλου. Η woke culture με τις εκφάνσεις της (cancel culture, υστερία για το κλίμα, αντιρατσιστική μανία κλπ) σε καμία περίπτωση δεν είναι επαναστατικό ή κοινωνικό κίνημα. Συνιστά μια φοβερή απειλή για τη Δημοκρατία, την ελευθερία του λόγου και τον πολιτισμό.
2023-12-02 08:54:13
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΝΤΑΡΤΙΣΣΑ"
Θαυμάσια έκδοση της εφημερίδας Κόντρα, που ασχολείται αποκλειστικά με την Παλαιστινιακή Αντίσταση.Πολύ ενδιαφέροντα όλα τα επιμέρους κείμενα.
2023-11-24 20:08:16
Σχόλιο για το βιβλίο "ΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ PFLP "
Αξίζει να διαβαστεί το βιβλίο αυτό. Ασχολείται με την ιστορία τόσο του Παλαιστινιακού, όσο και του ίδιου του PFLP. To PFLP είναι ένας προοδευτικός πολιτικός χώρος, που ασπάζεται τη μαρξιστική ιδεολογία.
2023-11-24 20:05:10
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΠΟΔΑ"
Ένα από τα σπουδαιότερα βιβλία των τελευταίων δεκαετιών. Ο Γκαλεάνο αποκαλύπτει την πραγματική φύση των ισχυρών κρατών, των διεθνών οργανισμών, των ΜΜΕ και των πολυεθνικών. Καταγγέλει την εκμετάλλευση των φτωχών χωρών από τις πολυεθνικές, την καταστροφή του περιβάλλοντος, τις άχρηστες (αλλά ιδιαίτερα κοστοβόρες) ανάγκες που επιβάλλουν οι σύγχρονες καταναλωτικες κοινωνίες σε όλους,την ομοιομορφία στην ένδυση, τη διατροφή και τη διασκέδαση που επιβάλλονται παγκοσμίως κλπ.Με πόνο γράφει για τη Λατινική Αμερική. Για τις δικτατορίες της ,τους εγκληματίες της,αλλά και την εξαθλίωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Οι απόψεις που διατυπώνει ο συγγραφέας δεν είναι ατεκμηρίωτες, αλλά βασίζονται σε πλήθος σχετικών ειδήσεων.
2023-11-20 19:32:14
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΥ"
Είναι το βιβλίο,πάνω στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη, πασίγνωστη ταινία. Πρόκειται για την εφιαλτική διαμονή του στις τουρκικές φυλακές της δεκαετίας του \'70, όπου φυλακίστηκε για κατοχή σημαντικής ποσότητας χασίς. Εναλλάσονται φρικιαστικές και χιουμοριστικές σκηνές.
2023-11-12 22:27:26
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΗΓΕΜΟΝΑΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Βιβλίο αντάξιο της φήμης που το συνοδεύει.Εντυπωσιακές οι παρατηρήσεις του Μακιαβέλι για τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η εξουσία, καθώς και για την ανθρώπινη ψυχολογία. Παραμένουν επίκαιρες σε πολύ μεγάλο βαθμό.
2023-11-08 20:02:24
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ "
Άρτι περαιωθέν. Είναι ένα ειδικό αφιέρωμα του περιοδικού Νέα Κοινωνιολογία στην Επανάσταση του 1821. Γράφουν αξιόλογοι συντάκτες.Ο τίτλος δεν είναι καθόλου υπερβολικός σχετικά με τις συνέπειες που προκάλεσε το Εικοσιένα μας.Άρχισε το ξήλωμα της αχανούς και παρηκμασμένης οθωμ. αυτοκρατορίας και δημιούργησε το πρώτο εθνικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο. Το \'21 αποτελεί την κορύφωση της ιστορικής πορείας του Ελληνικού Έθνους. Η Επανάσταση ήταν δίκαιη και επιβεβλημένη. Άλλωστε προηγήθηκαν πολλές δεκάδες αποτυχημένες επαναστατικές απόπειρες στα 400 χρόνια σκλαβιάς. Φυσιολογικά αυτά, καθώς η ζωή, η τιμή και η περιουσία όλων των Ελλήνων βρίσκονταν στη διάθεση του πιο παρακατιανού τούρκου. Η λέξη ραγιάς εξάλλου, με την οποία αποκαλούσαν τους προγόνους μας στην τουρκοκρατία, προέρχεται από αντίστοιχη αραβική που σημαίνει κοπάδι...Είναι λάθος και παραχάραξη της Ιστορίας ο ισχυρισμός ότι τάχα μας απελευθέρωσαν οι ξένοι. Αναγκάστηκαν μετά από χρόνια να εμπλακούν στα γεγονότα της Επανάστασης, επειδή η απελευθέρωση ήταν αναπόφευκτη και φοβούνταν να βρεθούν παραγκωνισμένοι στους νέους συσχετισμούς ισχύος. Η μελέτη για το Εικοσιένα μπορεί να συνδυαστεί με την παρακολούθηση στο διαδίκτυο εκπομπών, όπου μιλούν ο Σ.Καργάκος και ο Δ.Σταθακόπουλος.
2023-11-04 10:26:51
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Άρτι περαιωθέν. Πρόκειται για μια πολύ ποιοτική έκδοση του ΜΙΕΤ.Το μέγεθος του βιβλίου είναι μεγάλο, 45×33 εκατοστά. Περιλαμβάνονται διάφορα έργα του Βαυαρού φιλέλληνα, μεταξύ των οποίων και οι 40 προσωπογραφιες των μεγαλύτερων μορφών του Αγώνα. Υπάρχουν και σύντομα κείμενα του καλλιτέχνη. Είναι η μοναδική απεικόνιση πολλών ηρώων, οπωσδήποτε μια σημαντική προσφορά στις επόμενες γενιές. Μέσα στην καρδιά μας τους έχουμε όλους τους αγωνιστές ( γνωστούς και άγνωστους) που εξεγέρθηκαν ενάντια σε κάθε λογική, χύνοντας ποταμούς αίματος και διδάσκοντας όλη την υφήλιο, ώστε εμείς σήμερα να είμαστε ελεύθεροι και αξιοπρεπείς.
2023-10-24 16:32:21
Σχόλιο για το βιβλίο "ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ 1821 (ΤΕΤΡΑΤΟΜΟ-ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Άρτι αναγνωσθέν. Ογκώδες, αλλά σπουδαίο έργο για το μεγάλο μας Εικοσιένα. Στην ουσία πρόκειται για μια κωδικοποίηση του τεράστιου υλικού που αφορά την πανένδοξη Επανάσταση. Ο συγγραφέας αποκαλύπτει τον βρώμικο ρόλο που έπαιξαν ο μαυροκορδάτος,ο κωλέττης, οι άγγλοι κλπ στα 8,5 χρόνια περίπου που διήρκεσε ο ηρωικός Αγώνας. Οι αθάνατοι πρόγονοί μας εξεγέρθηκαν ενάντια σε μια βάρβαρη αυτοκρατορία που εκτεινόταν από τον Δούναβη μέχρι τον Νείλο, χωρίς υποστήριξη από κανένα.Με το πείσμα, τον ηρωισμό και τις θυσίες τους κατάφεραν να μεταστρέψουν τη στάση των μεγάλων δυνάμεων, ώστε εν τέλει αυτές να παραδεχτούν την αναγκαιότητα δημιουργίας ελεύθερου Ελληνικού Κράτους. Η παγκόσμια κοινή γνώμη της εποχής συγκλονίστηκε από τον υπεράνθωπο Αγώνα των Ελλήνων.Ολόψυχα και ολόθερμα ευχαριστούμε όσους πάλεψαν για να είμαστε ελεύθεροι σήμερα εμείς.Από τον Καποδίστρια και τους μεγάλους οπλαρχηγούς μέχρι τους πιο άσημους και ταπεινούς χωρικούς που συνέδραμαν όπως μπορούσαν. Πολλοί βρήκαν θάνατο φριχτό.Η Ελευθερία που μας χάρισε εκείνη η αθάνατη Γενιά δεν είναι αυτονόητη. Πολλοί λαοί στον κόσμο στερούνται μια ελεύθερη εθνική εστία, πχ οι Παλαιστίνιοι και οι Κούρδοι.
2023-10-10 15:03:27
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ "
Άρτι αναγνωσθέν. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο. Το υλικό που χρησιμοποίησε ο συγγραφέας ήταν τεράστιο.Ο Σακελλαρίου εστιάζει σε μια σύντομη χρονική περίοδο, η οποία όμως αποδείχθηκε κρισιμότατη για τη συνέχεια της Ελληνικής Επανάστασης. Δηλαδή την απόβαση του ιμπραήμ στην Πελοπόννησο και τη δημιουργία πολύτιμου προγεφυρώματος για τις επόμενες (καταστροφικές) ενέργειές του στον Μοριά. Δυστυχώς, ένας συνδυασμός παραγόντων επέτρεψε στον ιμπραήμ να απιβιβαστεί εύκολα στη Μεσσηνία και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα να πραγματοποιήσει τα ολέθρια για την Ελληνική Επανάσταση σχέδιά του.Είναι γνωστοί αυτοί οι παράγοντες : Η ολοκληρωτική ανικανότητα του Γ.Κουντουριώτη ως προέδρου και αρχιστρατήγου,η φυλάκιση του Θ.Κολοκοτρώνη στην Ύδρα, η ανυπαρξία σχεδίου δράσης, η απρονοησία για παροχή πολεμοφοδίων και τροφής σε όσους αποφάσισαν να πολεμήσουν ,η απροθυμία των Πελοποννησίων να πολεμήσουν μαζί με τους Ρουμελιώτες,οι λιποταξίες κλπ.Κάποια στιγμή αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του Θ.Κολοκοτρώνη .Ο αθάνατος Γέρος του Μοριά κατέστρωσε σχέδιο αντιμετώπισης του ιμπραήμ, που αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικό. Εμπνεύστηκε τη φθορά των Αιγυπτίων μέσω του συνεχούς κλεφτοπολέμου .Παρά τη θηριώδη ισχύ και την άριστη οργάνωσή τους,οι Αιγύπτιοι ποτέ δεν κατόρθωσαν να υποτάξουν ολοκληρωτικά την Ελληνική Επανάσταση.
2023-08-19 11:13:46
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΟΣ ΕΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΟΣ ΕΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ

ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ Ο ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΟΥ;

ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ Ο ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΟΥ;

ΤΖΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21

ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
ΑΡΑΒΕΣ

ΑΡΑΒΕΣ

ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ

ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ

MAALOUF AMIN
BORN TO RUN

BORN TO RUN

MCDOUGALL CHRISTOPHER
EAT AND RUN

EAT AND RUN

JUREK SCOTT
ΙΩΑΝΝΗΣ Γ' ΒΑΤΑΤΖΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Γ' ΒΑΤΑΤΖΗΣ

ΣΑΡΣΑΚΗΣ Α. ΙΩΑΝΝΗΣ
Δείτε περισσότερες συστάσεις...

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΡΝΗΛΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ
ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ
€14.84 €5.94
(-60%)
Κερδίζετε €8.90
«ΟΣΑ ΕΙΠΑΝ ΑΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΑΠΑΝΤΑ (ΣΕΙΡΑ 5 ΤΟΜΟΙ)
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€84.80 €42.40
(-50%)
Κερδίζετε €42.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS