Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: nansipan

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΝ"
Μια καυστική κοινωνική κριτική, ένα νοσταλγικό μυθιστόρημα με μικρές δόσεις αστυνομικού μυστηρίου, ένα δραματικό, συμβολικό έργο; Μάλλον λίγο απ\' όλα. Ο συγγραφέας με πολλά πισωγυρίσματα στον χρόνο (που ομολογουμένως κουράζουν σε μεγάλο βαθμό τον αναγνώστη),με πολυπρόσωπους διαλόγους και με συνεχείς εγκιβωτισμούς παρουσιάζει μέσα από τις ιστορίες των μελών μιας παρέας, αλλά και την περίεργη πτώση στη θάλασσα ενός από αυτούς, την Ελλάδα των χρόνων 1979-2009.Καλή η ψυχογραφία των προσώπων, σωστός χειρισμός της γλώσσας, ενδιαφέροντες οι συμβολισμοί! Οι πολύ συχνές, όμως αναφορές στην τέχνη του κινηματογράφου, η χαλαρή πλοκή και τα αναπάντητα ερωτηματικά με τα οποία μένει ο αναγνώστης στο τέλος, αποτελούν αρνητικά στοιχεία του βιβλίου.
Σίγουρα, όμως, θα ήθελα να διαβάσω και άλλα βιβλία του συγγραφέα!
2021-07-25 06:00:42
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΛΗΝ"
Ταιριαστός ο τίτλος με το περιεχόμενο! Πρόκειται για ένα πολύ μέτριο έως αδιάφορο βιβλίο με έναν εκνευριστικό ήρωα, στα όρια της αυτολύπησης, αλλά αρκετά ματαιόδοξο, γεμάτο ανασφάλειες και φοβίες, ο οποίος ταξιδεύει στον κόσμο για να επαναπροσδιοριστεί ως άτομο. Έντονο είναι σε πολλά σημεία το στοιχείο της υπερβολής, ιδιαίτερα στην έμφαση που δίνεται από τον συγγραφέα στην ομοφυλοφιλία του ήρωα.
Ένα αστεράκι για το ενδιαφέρον εξώφυλλο και για κάποια έξυπνα σχόλια, τα οποία όμως καλό είναι να διαβαστούν στο πρωτότυπο κείμενο.
2021-07-19 14:10:52
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ [ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΗΜΑ] "
Εξαιρετικό βιβλίο! Δεν κουράζει, αν και είναι πολυσέλιδο, σε αντίθεση με το πρώτο βιβλίο της τριλογίας Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ. Είναι ένας ιστορικός πίνακας γεμάτος γεγονότα, πρόσωπα, μάχες, χώρες, που εστιάζει στην άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη και στα γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο συγγραφέας με έναν αριστοτεχνικό τρόπο μας παρουσιάζει τις ζωές κάποιων οικογενειών της εποχής στην Αγγλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία και την Αμερική. Μπορεί να διαβαστεί και μεμονωμένα, χωρίς να έχει προηγηθεί η ανάγνωση του πρώτου βιβλίου.
2021-07-13 06:37:28
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΒΙΒΛΟΣ ΓΙΑ ΑΘΕΟΦΟΒΟΥΣ"
Μια παρωδία της Βίβλου, όπου ο συγγραφέας με έξυπνο τρόπο παρουσιάζει πρόσωπα και γεγονότα που μας είναι γνωστά από τα Θρησκευτικά του σχολείου, δίνοντας τη δική του χιουμοριστική ερμηνεία κάθε φορά. Διαβάζεται γρήγορα και ευχάριστα, είναι όμως ακατάλληλο για όσους πιστεύουν ότι θίγεται το θρησκευτικό τους αίσθημα.
2021-06-27 14:53:34
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο 13ος ΕΠΙΒΑΤΗΣ "
Αγωνία, μυστήριο, καλοδουλεμένη και έξυπνη πλοκή σε ένα ατμοσφαιρικό αστυνομικό μυθιστόρημα με άρωμα δεκαετίας \'60. Ο κλασικός Γιάννης Μαρής σε μεγάλα κέφια!

Υ.Γ. Εξαιρετικές οι εκδόσεις ΑΓΡΑ με χαρακτηριστικό το πολυτονικό σύστημα!
2021-06-26 05:26:06
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΜΕΡΟΠΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ"
Ένα ρεαλιστικό παραμύθι, μια ιστορία που κινείται μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας με φόντο την ελληνική επαρχία. Απλή γραφή, ζωντανές περιγραφές ανθρώπων και τοπίων, ¨έξυπνο" και αναπάντεχο φινάλε, όμως νιώθεις ότι κάτι λείπει, κάτι που περιμένεις, αλλά δεν έρχεται... Το περίεργο όμως είναι ότι θέλεις να διαβάσεις και άλλα βιβλία της!
2021-06-23 12:31:21
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗΣ "
Το δεύτερο μέρος ΤΗΣ ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ είναι ένα εξ ίσου, αν όχι πιο ενδιαφέρον, ιστορικό μυθιστόρημα. Αναφέρεται στην επίθεση του Ταμερλάνου, αρχηγού των Μογγόλων, εναντίον των Οθωμανών και σε όλα τα γεγονότα που τη συνοδεύουν. Πολύ παραστατικές περιγραφές μαχών, ενδιαφέρουσα πλοκή που δεν απομακρύνεται σχεδόν καθόλου από την ιστορική αλήθεια και ένα καταπληκτικό εξώφυλλο.
4 αστεράκια κι όχι 5, γιατί κάποιες σελίδες θα μπορούσαν να παραλειφθούν.
2021-06-21 07:28:38
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"
Εξαιρετικό βιβλίο, από έναν εξαιρετικό βυζαντινολόγο του 20ου αι., για τους δύο τελευταίους αιώνες πριν από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Με απλά λόγια, μαθαίνει κάποιος για την πνευματική Αναγέννηση της εποχής, που συνοδευόταν όμως από πολιτική και οικονομική παρακμή, για τις θρησκευτικές έριδες, για την εκπαίδευση, τη στάση των βυζαντινών απέναντι στα κλασικά γράμματα, τις βασικές διαφορές Δυτικής και Ανατολικής εκκλησίας, τους Ησυχαστές, τους λόγιους. Πολύ ιδιαίτερη, στη σελ. 43, η αναφορά του συγγραφέα στα χαρακτηριστικά του Έλληνα.
Ολιγοσέλιδο βιβλίο, με αποτέλεσμα να διαβάζεται σχετικά γρήγορα, προσεγμένη η μετάφραση και πολύ χρήσιμο το αλφαβητικό ευρετήριο στο τέλος!
Για τους λάτρεις του είδους!
2021-06-16 05:14:05
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ"
Ένα βιβλίο που είναι ταυτόχρονα ιστορική μαρτυρία και δημοσιογραφική έρευνα. Τρεις γενιές ανθρώπων αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες για το "κυνήγι" του πτυχίου και της μόρφωσης γενικότερα. Αν και το θέμα εξετάζεται μόνο από την πλευρά των ανθρώπων της επαρχίας, η γραφή της Νικολαϊδου είναι πολύ καλή και το βιβλίο της δίνει αρκετή τροφή για σκέψη, όπως, ας πούμε, το γεγονός ότι σήμερα οι περισσότεροι θεωρούν τις σπουδές δεδομένες ή ότι μοιράζονται, ή καλύτερα χαρίζονται, "χαρτιά" που δεν έχουν κανένα αντίκρισμα και που δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές γνώσεις του ατόμου.
Σίγουρο είναι, πάντως, ότι κάποια στιγμή θα αναζητήσω κάποιο άλλο είδος βιβλίου της για να σχηματίσω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για τη συγγραφέα.
2021-06-13 06:59:07
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ"
Μια απλή ιστορία όπου παρουσιάζεται σε όλο της το μεγαλείο η ελληνική επαρχία με την υποκρισία της. Χαρακτηριστικό το ειρωνικό ύφος της Φακίνου και αρκετά ρεαλιστικοί οι χαρακτήρες της. Σύντομο, απλό, ευκολοδιάβαστο, χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο.
2021-06-09 16:09:42
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
1.LEROUX GASTON

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS