Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: veni.vidi.vici

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΤΕΥΤΟΝΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ "
Εκπληκτική έρευνα αποδοσμένη με ακαταμάχητη γραφή. Σύμμαχοί της ως προς αυτή τη κατεύθυνση και τα επαρκή βοηθήματα εικόνων και χαρτών σε σχέση με τις Σταυροφορίες, καθώς και τη στρατηγική των Ταγμάτων και των αιρετικών/παγανιστών/μουσουλμάνων. Το συνιστώ, καθώς είναι ακριβές και διαφωτιστικό.
2020-03-05 10:50:36
Σχόλιο για το βιβλίο "ΡΩΜΑΙΚΗ ΤΕΧΝΗ "
Η εγκυρότερη, πληρέστερη και ελκυστικότερη μελέτη για τη τέχνη των Ρωμαίων. Μηχανικά επιτεύγματα, ιδιοφυή και χρηστικά έργα στις πόλεις, καθώς και η άνευ προηγουμένου γλυπτική εκλέπτυνση συνθέτουν ένα μοναδικό έργο. Όλες οι μορφές τέχνης των Ρωμαίων και τα ιστορικά γεγονότα που βοηθούν στη κατανόηση τους συγκεντρωμένα με επιστημονική ακρίβεια.Εξαιρετικό εγχειρίδιο απόκτησης γνώσεων και συνάμα corpus που μπορεί κανείς να ανατρέχει για οποιαδήποτε περίοδο της ζωής της Αυτοκρατορίας.
2019-05-06 07:21:11
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΒΙΚΙΝΓΚΣ"
Εύστοχη μελέτη σχετικά με τους Βίκινγκς και όχι μόνο, καθώς ο Logan μέσω της έρευνάς του διαφωτίζει την μεσαιωνική ζωή της Αγγλίας, της Ρωσίας, της Ανατολής μέσα από την ενασχόληση κυρίως με τους Σουηδούς Βίκινγκς, αλλά και το πολυσήμαντο εγχείρημα της έλευσης των Βίκινγκς στην Αμερική. Εξετάζεται η ανακάλυψη και ο εποικισμός της Ισλανδίας. Καταρρίπτονται οι μύθοι του παρελθόντος και πραγματικά ο αναγνώστης ή ο μελετητής μπορεί να παραδεχτεί το δημοκρατικό μεγαλείο που αναπτύχθηκε εντός των πυρήνων τους, αλλά και τον διακαή πόθο τους για εξερεύνηση και περιπέτεια. Φυσικά ο Βίκινγκ νιώθει ζωντανός μόλις σαλπάρει για νέα μέρη. Διαβάστε και θα καταλάβετε πως οι λαοί του βορρά ουδεμία σχέση με αιμοδιψείς βαρβάρους σχετίζονταν. Ας ρίξουμε όλοι μια ματιά στην Ευρώπη των χριστιανών "ευσεβών" ηγεμόνων μέσα από ιστορική προσέγγιση και θα κατανοήσουμε πόσο προοδευτικοί για την εποχή τους ήταν οι Βίκινγκς. Το έργο κοσμείται από πολλές πηγές πρωτογενείς και μη, ενώ ο Logan κάνει ερμηνευτική και όχι μόνο προσέγγιση, μας διαφωτίζει πλήρως για ολόκληρη την περίοδο και ταυτόχρονα αποδεικνύει τα λεγόμενα του μέσα από αρχαιολογικές και φιλολογικές μαρτυρίες. Πραγματικά θα τολμούσα να πω ότι είναι στολίδι για κάθε βιβλιοθήκη, μιας και απουσιάζουν -ιδιως στην ελληνική βιβλιογραφία- μελέτες σε σχέση με τους Βίκινγκς, οι οποίοι αν το λάβουμε με ελληνοκεντρική παιδευτική μάτια αφορούν τόσο το Βυζάντιο, όσο και τη μετέπειτα ευρωπαϊκή και όχι μόνο ιστορία. Διαβάστε το. Βρίθει από πηγές και διαλευκάνει πλήρως τον ιστορικό και τον απλό αναγνώστη. Αλήθεια εσείς γνωρίζατε ότι η Αμερική ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τους Βίκινγκς;
2019-04-29 18:14:10
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ"
Είτε είστε ευρωσκεπτικιστές, είτε φιλοευρωπαιοι, κάνετε τον κόπο να το προμηθευτείτε. Ο Μπόρις Τζόνσον παρουσιάζει μέσα από ιστορικά γεγονότα την δική του οπτική σε σχέση με την ΕΕ και τα επιμέρους προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της, καθώς και τα υποψήφια μέλη της. Μεστή γραφή και ακαταμάχητη συνειρμική σκέψη, κατά την γνώμη μου συνθέτουν το έργο, έτσι ώστε είτε συμφωνείς με τις απόψεις του συγγραφέα, είτε όχι, αναγκάζεσαι να παραδεχτείς πως είναι αρκετά ελκυστικό. Διαβάστε το.
2019-04-28 23:10:24
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ "
Ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τους πολέμους Ελλήνων και Ρωμαίων. Ενδιαφέροντα σχέδια διάταξης των στρατών και λεπτομέρειες σχετικά με τη διεξαγωγή των μαχών και τις στρατηγικές επιλογές. Ευχάριστη ανάγνωση.
2019-04-28 23:05:10
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ"
Ο,τι καλύτερο έχω διαβάσει όσον αφορά την Ελληνιστική εποχή. Ακριβέστατο, αναλυτικό και πολυδιάστατο, εφόσον δεν επιμένει μόνο σε ζητήματα εμπολέμων καταστάσεων, τα οποία καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο στην ιστορία του ελληνιστικού κόσμου, αλλά επικεντρώνεται και σε ζητήματα πολιτικών πρακτικών. Οι πρωτογενείς πηγές κοσμούν και στηρίζουν στο έπακρον επιστημονικά το έργο, ενώ εκτενής αναφορά γίνεται σχεδόν σε όλα τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν την συγκεκριμένη εποχή. Μέγιστο.
2019-04-28 23:00:41
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Εξαιρετικός Gombrich, για ακόμα μια φορά. Έργο κυρίως εισαγωγικό, σε συστήνει με τους καλλιτέχνες, βάζοντάς σε "στη χρονομηχανή", ούτως ώστε να γνωρίσεις κινήματα και να τα αντιστοιχήσεις με καλλιτέχνες και χαρακτηριστικά της εκάστοτε τέχνης, μα το κυριότερο είναι η ικανότητα του να σε ωθεί στη φωτογραφική και ενίοτε ζωγραφική αναπαράσταση μέσα από τις εκπληκτικής ποιότητας και ποσότητας εικόνες του. Θεσπέσιο.
2019-04-28 22:55:20
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ"
Αξία ανεκτίμητη! Ακόμα ένα αριστούργημα από τον τέως καθηγητή μου στο ΕΚΠΑ , κύριο Πλάντζο, ο οποίος πραγματικά για ακόμη μια φορά συμπυκνώνει τόσο άνετα με πλήρη ακρίβεια και επιστημονική δεοντολογία ζητήματα της αρχαίας τέχνης. Αγοράστε το, αξίζει κάθε ευρώ του. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα και το εννοώ! Θησαυρός. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός για απόκτηση γνώσεων, αλλά ταυτοχρόνως και ως εγκυκλοπαίδεια, στην οποία μπορείτε να ανατρεχετε ανά πάσα ώρα και στιγμή, καθώς προς αυτήν την κατεύθυνση πιέζει και ο καλογραμμένος του χαρακτήρας. Μην διστάσετε.
2019-04-28 22:50:26
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ "
Για τον Νέο Ελληνισμό υπάρχουν πολλά βιβλία, τα οποία αντιπροσωπεύουν πολλές οπτικές για την ζωή των ορθοδόξων (τοποθετουμαι θρησκευτικά, διότι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία θρησκευτικώς σε υπολόγιζαν) και όχι μόνο. Ο Πιζάνιας είναι ειδικός σε ζητήματα Νέου Ελληνισμού που φτάνουν μέχρι την Επανάσταση. Αρκετά εξειδικευμένος, ακόμα και σε ζητήματα που δεν αποτελούν αντικείμενο του. Σε πληροφορεί πλήρως και τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο, αν και χρειάζονται -εννοείται- γνώσεις επί του θέματος. Ίσως τους λιγότερο καταρτισμένους, τους κουράσει η γραφή, καθώς μπορεί να θεωρηθεί αρκετά δυσνόητη. Προσωπικά το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
2019-04-28 22:41:15
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ 4ο ΑΙΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ"
Άξιο έργο από έναν άξιο ιστορικό που συνίσταται να διαβαστεί, τόσο για τις εισαγωγικές γνώσεις που παρέχει σε κάποιον αδαή, όσο και για τις εμπεριστατωμένες πληροφορίες που βοηθούν τον φοιτητή, τον καθηγητή, τον φιλόλογο ή τον ιστορικό στον δρόμο για τη δική του έρευνα. Εξαιρετικό.
2019-04-28 22:32:00
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΩΝ ΔΕΙΛΩΝ
ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
€18.80 €7.52
(-60%)
Κερδίζετε €11.28
Γκίλιαντ
ROBINSON MARILYNNE
€16.60 €8.30
(-50%)
Κερδίζετε €8.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS