Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή και αντικαταβολή για αγορές άνω των 30€ | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 350.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: xadamalas

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 1821-1862 "
Αυτό το βιβλίο θα πρέπει να διαβαστεί συνδυαστικά με το προγενέστερο της συγγραφέως "1821 η αρχή που δεν ολοκληρώθηκε" το οποίο επικεντρώνεται στην περίοδο της επανάστασης και την διακυβέρνηση του Καποδίστρια. Στο παρών βιβλίο, η συγγραφέας διηγείται αρκετά συνοπτικά σχετικά με την επανάσταση και την διακυβέρνηση του Καποδίστρια και στο δεύτερο μέρος περνάει στο κυρίως θέμα του βιβλίου που αφορά μετα το 1831 και την περίοδο της βασιλείας του Όθωνα. Και στα δύο βιβλία της η συγγραφέας καταδυκνύει πόσο μεγάλο ρόλο έπαιζαν οι τρεις μεγάλες δυνάμεις (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία) μέσω των πρεσβειών της στα εσωτερικά της χώρας, εμποδίζοντας τόσο τον Καποδίστρια όσο και τον βασιλιά Όθων να υλοποιήσουν τα σχέδια τους για μια μεγαλύτερη και δυνατότερη Ελλάδα, κάτι που δεν άρεσε στις μεγάλες Δυνάμεις.
2024-05-29 19:51:42
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΩΒ "
Τέλειο βιβλίο και τέλειος ο λόγος του αείμνηστου Μητροπολίτου κ. Ιγνάτιου πάνω στην υπόμνηση του βιβλίου του Ιώβ!!! Θα του έβαζα παραπάνω από πέντε αστέρια αν δινόταν αυτή η επιλογή. Το βιβλίο αποτελεί απομαγνητοφωνημένες ομιλίες και παρά τον μικρό όγκο του είναι αρκετά περιεκτικό. Το συνιστώ ως ένα απαραίτητο ανάγνωσμα μαζί με το βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης του Ιώβ για να κατανοηθεί πλήρως το πρόβλημα της θεοδικίας όπως περιγράφεται στο εν λόγω βιβλίο της Π.Δ.
2024-05-18 18:05:11
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ "
Ένα βιβλίο με αρκετό βάθος όσον αφορά τον εαωτερικό κόσμο του ανθρώπου, βαθιά Πατερικό και φιλοκαλικό! Ένα αστέρι το αφαιρώ επειδή θα μπορούσε να παραθέτει τα αποσπάσματα των Πατέρων εκτός από την αρχαΐζουσα και με απόδοση στην νεοελληνική.
2024-05-16 17:37:32
Σχόλιο για το βιβλίο "Η Σταύρωση του βασιλιά της δόξης "
Εξαιρετική έκδοση!!! Του βάζω πέντε αστέρια με τόνο!!! Η συγγραφέας διηγείται την περίοδο των παθών του Χριστού προσπαθώντας να εισάγει τον αναγνώστη από τον 21ο αιώνα στον 1ο αιώνα παρέχοντας του πολύτιμες ιστορικές κ.λπ. πληροφορίες, ώστε ο αναγνώστης να κατανοήσει τις συμπεριφορές, τις συνήθειες και γενικότερα την κουλτούρα εκείνης της εποχής. Πολλές φορές δεν κατανοούμε κάποια πράγματα επειδή τα συγκρίνουμε με βάση την δική μας εποχή. Το συγκεκριμένο βιβλίο διορθώνει με τον καλύτερο τρόπο αυτό το λάθος που κάνουμε. Συνιστώ το βιβλίο προς μελέτη και εύχομαι να υπάρξουν μελλοντικά νέες εκδόσεις και για άλλες περιόδους της ζωής του Χριστού.
2024-04-15 11:30:02
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΜΕΤΑΛΗΨΕΩΣ ΤΩΝ ΑΧΡΑΝΤΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ"
Πολύ καλό βιβλίο και πολύ καλή απόδοση του αρχικού κειμένου στην νεοελληνική γλώσσα. Εν κατακλείδι ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης λέει ότι όσο πιο συχνά κοινωνεί κανείς το Σώμα και το Αίμα του Χριστού τόσο πιο προσεκτικός είναι στην πνευματική του ζωή πριν και μετά την θεία μετάληψη μαζί με την θεία Χάρη που λαμβάνει. Στην αντίθετη περίπτωση είναι αμελής στην πνευματική του ζωή. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς είμαστε αμελείς στην πνευματική μας ζωή, βρίσκοντας συνεχώς δικαιολογίες όπως ο Αδάμ και η Εύα αμέσως μετά την πτώση τους. Του Αδάμ του έφταιγε η γυναίκα για την πτώση του, της Εύας της έφταιγε το φίδι και εμάς μας φταίει η κοινωνία. Και όπως ο Αδάμ μετά την πτώση του κρύφτηκε από τον Θεό, έτσι και εμείς "κρυβόμαστε" από την θεία μετάληψη. Έστω και ένας να ζει στην κοινωνία όπως θέλει ο Χριστός (και όχι ο Άγιος Νικόδημος) είναι κατηγορία εναντίον μας. Εκεί εφαρμόζεται ο λόγος του Αποστόλου Παύλου: "ουκ οίδατε ότι οι Άγιοι τὸν κόσμον κρινούσι;" (Α\' Κορ. 6,2).
2024-04-13 08:49:37
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο Κύριος της Δόξης (σκληρόδετη έκδοση) "
Ένα ακόμη εξαιρετικό βιβλίο του μητροπολίτη Ναυπάκτου, ανάμεσα στα τόσα πολλά που έχει συγγράψει. Το συγκεκριμένο βιβλίο πρόκειται για απομαγνητοφωνημένες ομιλίες του που αφορούν ερμηνευτικά σχόλια πάνω στο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης και μπορεί κανείς να τις βρει στο youtube υπό τον τίτλο "Θεολογία γεγονότων". Από προσωπική εμπειρία,έχοντας παρακολουθήσει κάποιες εκπομπές και διαβάζοντας τα αντίστοιχα κεφάλαια από το βιβλίο, η κατανόηση των λεγόμενων είναι καλύτερη καθώς η ανάγνωση του γραπτού κειμένου επιτρέπει την αφομοίωσή του σε αντίθεση με τον προφορικό λόγο που δεν το επιτρέπει στον ίδιο βαθμό.
2024-04-01 14:59:49
Σχόλιο για το βιβλίο "1821 Η ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ "
Πρόκειται για μια εκπληκτική συνοπτική αφηγηματική ιστορία από την συγγραφέα όσον αφορά τους χρόνους της Επανάστασης και της διακυβέρνησης του Καποδίστρια. Το βιβλίο προτείνεται για τον μέσο αναγνώστη που επιθυμεί να έχει μια καλή εικόνα εκείνων των χρόνων και το βιβλίο το επιτυγχάνει σε ικανοποιητικό βαθμό σε συνδυασμό με ένα ακόμα βιβλίο της ίδια συγγραφέως με τίτλο "Αλφαβητάρι νεοελληνικής ιστορίας 1821-1862".
2024-03-27 20:08:59
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ"
Περισσότερο Χριστοκεντρική ερμηνεία και λιγότερο αντιχριστοκεντρική όπως έχει επικρατήσει στις μέρες μας επηρεασμένοι από τον προτεσταντικό κόσμο, όπου και με την βοήθεια του διαδικτύου η παρείσφρηση του είναι πιο εύκολη από ποτέ. Το βιβλίο της Αποκάλυψης αφορά έως επί τω πλείστον μια συγκεκριμένη γενιά σε κάποια εποχή ή είναι διαχρονικό βιβλίο που αφορά όλες τις γενιές των Χριστιανών; Πιστεύω πως είναι κυρίως το δεύτερο ακόμα και αν ο Άγιος Ιωάννης υπονοεί και το πρώτο. Ενώ λαμβάνουμε καθημερινά το χάραγμα του θηρίου σε πνευματικό επίπεδο που υπονοεί η Αποκάλυψη εμείς ασχολούμαστε με ένα άλλο χάραγμα υλικό (τσιπάκι κ.λπ.). Κοινώς κάνουμε αυτό που λέει ο Χριστός "οι διυλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες" (Μάτθ. κγ,24). Ο συγγραφέας με την βοήθεια κυρίως των Πατέρων ερμηνεύει πνευματικά τα εδάφια της Αποκάλυψης αποφεύγοντας να δίνει αυθαίρετες ερμηνείες και να τα συσχετίζει ανάλογα με τα τεκταινόμενα της κάθε εποχής και παραπέμπει πολλά εδάφια απ\' την Παλαιά Διαθήκη τα οποία χρησιμοποιεί ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη. Ο αριθμός χξς (666) αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη. Μήπως ο Ιωάννης έλαβε αυτόν τον αριθμό από εκεί για να τον χρησιμοποιήσει ως εικόνα (όπως κάνει σε όλο το βιβλίο της Αποκάλυψης) για να μας επισημάνει κάτι και εμείς ψάχνουμε να βρούμε το όνομα κάποιου συγκεκριμένου ανθρώπου;
2023-12-29 10:43:35
Σχόλιο για το βιβλίο "ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ "
Εξαιρετικό βιβλίο! Ο συγγραφέας σε πιάνει από το χέρι και σε ξεναγεί στον πνευματικό ναό δια του...ναού.
2023-12-28 14:07:53
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο Α' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ Ο Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ "
Σπουδαίο βιβλίο παρά τον μικρό αριθμό σελίδων. Πλούσια εικονογραφημένο με όμορφους και κατανοητούς χάρτες που υποστηρίζουν το καλογραμμένο και περιεκτικό κείμενο. Ακόμα και αυτοί που αντιπαθούν την ιστορία με αυτό το βιβλίο θα την συμπαθήσουν.
2023-12-04 16:13:35
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

ΤΑ ΔΥΟ ΒΗΤΑ

ΤΑ ΔΥΟ ΒΗΤΑ

ΚΑΚΟΥΡΗ ΑΘΗΝΑ
ΙΩΒ

ΙΩΒ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ (ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ)
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ (ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ)
Η Σταύρωση του βασιλιά της δόξης

Η Σταύρωση του βασιλιά της δόξης

ΣΚΑΡΒΕΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
Ο Κύριος της Δόξης (σκληρόδετη έκδοση)

Ο Κύριος της Δόξης (σκληρόδετη έκδοση)

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ (ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ)
ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ

ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ

ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ (ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ)
Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ (ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ)
π. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ

π. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ (ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ)
Δείτε περισσότερες συστάσεις...

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΩΝ
FERRETTI GIANLUCA
€9.90 €2.97
(-70%)
Κερδίζετε €6.93
COLLINS ΛΕΞΙΚΟ ΟΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ
JARY DAVID
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS