Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: Σκιάς Όναρ

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ "
Τι κρίμα που δεν κυκλοφόρησε και ο 2ος τόμος "Δίκαιο και θεσμοί στην αρχαία Ελλάδα". Περιέχει θέματα με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Σχετικά αγνοημένος στην ελληνική βιβλιογραφία, αν και μέντορας του Ve
ant.

Άλλα ενδιαφέροντα άρθρα του: Η ελληνική ιδιοφυΐα στη θρησκεία, Για την νεωτερικότητα των αρχαίων, Υποθέσεις για το πρωτόγονο συμβόλαιο στην Ελλάδα κ.ά.
2022-04-14 14:39:17
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ"
Καλές πραγματείες από έναν ακαδημαϊκό που έδρευσε & μελέτησε στην άπω ανατολή. Εκτεταμένες και οι βιβλιογραφίες τους.

Όμως το μειονέκτημα της έκδοσης αυτής είναι η προσθήκη των δύο αυτοτελών έργων Ινδουισμός και Βουδισμός, ιδίως ελλείψει ενός αυτοτελούς τόμου για τις Άπω-ανατολικές Θρησκείες.
2020-12-03 13:29:52
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ "
Ο συγγραφέας ήταν μαθητής του Σουάμι Βιβεκάναντα. Ακολούθησε και αυτός τα βήματα του διδασκάλου του στην Δύση διδάσκοντας την Βεδάντα. Αρκετά αγνοημένος στην ελληνική βιβλιογραφία καθώς έχει εξαιρετικό συγγραφικό έργο, μεστό και ώριμο.

Σχετικά με τον συγκεκριμένο οδηγό, νομίζω πως τα παρουσιαζόμενα δεικνύουν το περιεχόμενο· πίστη, ευθύτητα, πραότητα, αφοσίωση, θεογνωσία, με τις Ουπανισαντς και την Μπαγκαβατ Γκιτα να αποτελούν τους φωτεινούς φάρους. Ανόθευτη πνευματικότητα πέρα από δογματισμούς. Κάθε σελίδα χωρίζεται σε "κύρια σκέψη", (ποιητικούς) "στίχους για αποστήθιση", το "μάθημα" (ανάπτυξη της σκέψεως), και την "προσευχή".

Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο, κάποια στιγμή, να εκδοθεί και σε σχήμα τσέπης με σκληρό εξώφυλλο.

“Το εξωτερικό σκοτάδι και οι συμφορές δεν μας αγγίζουν όταν έχουμε εσωτερικό φως.
Όπως το λυχνάρι που διαρκώς καίει μπροστά σ\'ένα Ιερό, έτσι θα πρέπει να καίει μέσα στην ψυχή μας η φλογα της κατανόησης.
Όταν βρίσκεις τους άλλους τραχιούς και εκνευριστικούς, αυτό σημαίνει ότι αυτά τα συναισθήματα κατοικούν μέσα σου.
Όταν υπάρχει στην καρδιά σου δύναμη και γαλήνη, η τραχύτητα των άλλων δεν σε αγγίζει.”
“Ο άνθρωπος δεν ικανοποιείται με τίποτα -ούτε με την οικοδόμηση μιας αυτοκρατορίας ικανοποιείται. Πάντα λαχταρά κάτι βαθύτερο, κάτι πληρέστερο. Κι αυτό δε βρίσκεται στον εξωτερικό κόσμο. Είναι στα βάθη της ψυχής μας. Δε βρίσκουμε καμία αληθινή χαρά ή αληθινή πηγή δυνάμεως προτού μάθουμε πως να βυθιζόμαστε στην ίδια μας την ψυχή. Εκεί βρίσκουμε τον Θεό και νιώθουμε τη θεϊκότητά Του. Τα υπάρχοντά μας, οι φίλοι μας, συχνά μας εγκαταλείπουν· αλλά ο Θεός, που κατοικεί μέσα μας και που γνωρίζει την καρδιά μας, Αυτός δεν μας εγκαταλείπει ποτέ. Η αληθινή χαρά δεν εδράζεται στα πεπερασμένα, αλλά μόνο στο άπειρο. Όταν φτάνουμε στο κατώφλι του Θεού, της Αλήθειας, τότε μόνο γνωρίζουμε την αληθινή χαρά.”
2020-11-16 16:27:17
Σχόλιο για το βιβλίο "ΡΙΓΚ ΒΕΝΤΑ: ΥΜΝΟΙ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Τι μπορεί να γράψει κανείς για την Ριγκ Βέντα. Αυτοί οι περίτεχνοι ύμνοι θα γοητεύσουν τον αναζητητή με την εγκάρδια αφοσίωσή τους και θα τον μεταφέρουν σ\' έναν κόσμο σχεδόν μυθικό μέσω των θρύλων και της σοφίας τους.

Θεωρώ πως μια τέτοια έκδοση θα έπρεπε να έχει γίνει σε σκληρό εξώφυλλο.
Επίσης, κάτι που λείπει από αυτόν τον πρώτο τόμο είναι τα αναλυτικά περιεχόμενα του ή, οπωσδήποτε, ένα ευρετήριο θεοτήτων στους ύμνους, το οποίο όμως μπορεί να συμπεριληφθεί στον δεύτερο τόμο όταν αυτός εκδοθεί.

Όμως γιατί έχουν περάσει τόσα χρόνια χωρίς να εκδοθεί ο δεύτερος τόμος;
Είναι πολύ σημαντικό έργο η RG Veda.-
2020-10-15 14:09:24
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΟΣ ΓΙΟΓΚΙ"
Δεν είναι υπερθεματισμός το ότι η "Αυτοβιογραφία" έχει συγκαταλεχθεί στα πιο πνευματικά βιβλία όλων των εποχών. Έχει αλήθεια, φως και διδάγματα εκ βάθους καρδίας φωτίζοντας τη ζωή και το επέκεινα.

Πολύ ενδιαφέρουσα η νεοελληνική απόδοση στην έκδοση αυτή. Όμως δεν μπορώ να καταλάβω, αν ενθυμούμαι καλώς, γιατί στο εξώφυλλο παρουσιάζεται ένας ηγεμόνας που εγκατέλειψε τον Ινδουισμό για τον Βουδισμό..
Θα είναι πιο πρέπον, σε μελλοντική ανατύπωση, να παρουσιάζεται στο εξώφυλλο κάτι σχετικό με τα θέματα και τις διδασκαλίες του βιβλίου, όπως λ.χ. το παλάτι στα Ιμαλάια ή μια σύνθεση με το Γάγγη.
2020-05-26 13:08:41


Συστάσεις Βιβλίων

Δεν βρέθηκαν συστάσεις βιβλίων

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
1.LEFKOWITZ R. MARY

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
LENOIR FREDERIC
€9.70 €4.36
(-55%)
Κερδίζετε €5.34
ΤΖΙΧΑΝΤ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ
KUNTZEL MATTHIAS
€12.72 €5.72
(-55%)
Κερδίζετε €7.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS