Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή και αντικαταβολή για αγορές άνω των 30€ | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 350.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: lykasti

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ: ΛΕΞΙΚΟΝ ΚΑΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΝ ΙΛΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ "
Χάρις στὸν κ.Γιῶργο Λαθύρη, εἶδε τὸ φῶς το αρχαιότερο λεξικὸ τῆς ἀρχαίας Ἑλληνικῆς γλώσσας.
Εὐχαριστοῦμε γι\'αὐτὸ τὸ δῶρο.
Πολύτιμος βοηθός γιὰ τὴν κατανόηση τῶν Ὁμηρικῶν Ἐπῶν.
Τὸ λεξικὸ αὐτὸ δὲν ἔχει ἐκδοθεῖ ἀπὸ κανέναν ἄλλο ἐκδοτικὸ οἶκο καὶ εἶναι πράγματι μοναδικό ἀπόκτημα.
Εὖγε στὸν κ.Λαθύρη γιὰ τὴν ἐπιμέλεια τοῦ βιβλίου καὶ νὰ ἐπισημάνουμε ὅτι, τὰ λεξικὰ εἶναι “ἐργαλεῖα” γιὰ τὴν κατανόηση τῆς ἀρχαίας Ἑλληνικῆς γλώσσας και γιὰ τὸν λόγο αὐτὸ καὶ δὲν μεταφράζονται.
2024-03-26 08:03:19
Σχόλιο για το βιβλίο "ΛΕΞΙΚΟΝ ΟΜΟΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΛΕΞΕΩΝ"
Μὲ τὸ Λεξικὸ αὐτὸ στὰ χέρια, μπορεῖ κανεὶς ν\' ἀρχίσει νὰ κατανοεῖ τὴν Ἑλληνικὴ γλῶσσα.
Βοηθᾶ νὰ φύγουν ἀπὸ τὸ μυαλὸ μας οἱ ἀσάφειες, νὰ κυριολεκτοῦμε καὶ νὰ φέρουμε τὸν ἐγκέφαλό μας στὴ σωστὴ θέση γιὰ νὰ ταυτίζουμε αὐτὰ ποὺ σκεφτὸμαστε μὲ αὐτὰ ποὺ ἐκφράζουμε λεκτικά, “Κυψέλη τοῦ Ἕλληνος Λόγου”
Ἐπίσης νὰ ἐπισημάνουμε ὅτι τὰ λεξικὰ εἶναι “ἐργαλεῖα” γιὰ τὴν κατανόηση τῆς ἀρχαίας Ἑλληνικῆς γλώσσας καὶ γιὰ τὸν λόγο αὐτὸ δὲν μεταφράζονται.
2024-03-26 08:01:21
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ"
Πολύ καλό.
Είναι μία καλή απόδοση του Συμποσίου.
Μας βάζει στο κλίμα του διαλόγου. Τα σχόλιά του είναι κατατοπιστικά.


2024-03-25 05:22:46
Σχόλιο για το βιβλίο "Περί Φύσεως ή Μούσαι (χαρτόδετη έκδοση) "
Είναι ένα υπόδειγμα συγγραφής βιβλίου, προκειμένου να γίνει κατανοητός ο Ηράκλειτος, όσο γίνεται.
Με τον τρόπο που μας παρουσιάζει, σχολιάζει και αναλύει τα αποσπάσματα, ερχόμαστε όσο μπορούμε ο καθένας πιο κοντά στον μεγάλο Ίωνα φιλόσοφο Ηράκλειτο.
Διαβάστε την εισαγωγή και θα μαγευτείτε με τον τρόπο παρουσίασης των αποσπασμάτων στο βιβλίο.
Υπέροχο!!!
2024-03-23 12:16:20
Σχόλιο για το βιβλίο "88 ΙΕΡΟΙ ΥΜΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ"
Όταν άνοιξα αυτό το βιβλίο των Ορφικών Ύμνων, μπήκα αμέσως στη μαγεία της Ελληνικής Παραδόσεως. Ωραία εισαγωγή και καταπληκτικό ευρετήριο λέξεων. Δομημένο υπέροχα με παράθεση των Ύμνων σε ωραία γραμματοσειρά τόσο του αρχαίου κειμένου , όσο και της αποδόσεως.
Ένα βιβλίο που θα πρέπει να βρίσκεται σε κάθε Ελληνικό σπίτι.
2021-12-29 20:33:47
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΜΙΑΣ "
Πώς να φαντασθεί κανείς ότι ένα βιβλίο θα μπορούσε να είναι η λύση σε πολλά καθημερινά ψυχολογικά προβλήματα; Και όμως το υπέροχο το έργο του Πλουτάρχου “ Περί Ευθυμίας” , καθώς και η υπέροχη και αντάξια του έργου αυτού απόδοση του Γιώργου Λαθύρη, το καθιστούν οδηγό χρήσεως, manual. Τόσο ξεκάθαρα και κατανοητά γραμμένο όπου ο καθένας μας μπορεί να ανατρέχει ανά πάσα στιγμή στο αντίστοιχο κεφάλαιο, και από την ανάγνωση και μόνο της περίληψης που υπάρχει στην αρχή του κάθε κεφαλαίου, να παίρνει ό,τι χρειάζεται για να διαλύσει τα μαύρα σύννεφα που έχουν δημιουργηθεί από οποιαδήποτε αιτία της καθημερινότητας. Ένα βιβλίο που ο κωδικός, τολμώ να πώ, τρόπος που παρουσιάζεται από τον συγγραφέα Γιώργο Λαθύρη , αποτελεί οδηγό καθημερινής χρήσεως. Το συστήνω ανεπιφύλακτα και ειλικρινά κ.Λαθύρη, σ\' ευχαριστούμε πολύ.
2021-11-26 15:42:59
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΜΗ ΔΕΙΝ ΔΑΝΕΙΖΕΣΘΑΙ "
Ενα ακόμη διαχρονικό έργο του Πλουτάρχου, που έχει παρουσιασθεί από τον Γιώργο Λαθύρη με έναν απόλυτα κατανοητό τρόπο και δομή τέτοια, που μπορεί να χρησιμεύσει ως οδηγός χρήσεως επί οικονομικών θεμάτων. Ένα βιβλίο - συμβουλευτικός οδηγός. Εάν το είχαμε διαβάσει όλοι, πολλά θα είχαν αποφευχθεί. Το συστήνω ανεπιφύλακτα, διότι είναι εύχρηστο, εύκολο να υπάρχει ανά πάσα στιγμή στα απαραίτητα πράγματά μας, προκειμένου να προστρέχουμε και να βρίσκουμε λύσεις στα καθημερινά οικονομικά μας θέματα.
2021-11-19 16:22:40
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΥΠΙΚΟΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ "
Ένα βιβλίο οδηγός, που μας βοηθά να γνωρίσουμε και να έρθουμε σε επαφή με την παράδοσή μας και να νοιώσουμε πραγματικά τί σημαίνει "γενέθλιον ἧμαρ", γενέθλια και πώς να ευχόμαστε ουσιαστικά για την ανέλιξη της ψυχής μας καθώς και των δικών μας ανθρώπων.
2021-11-02 17:18:36
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΡΟΚΛΟΣ: ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ "
Μία υπέροχη προσέγγιση στην ιερατική τέχνη. Τόσο κατανοητά παρουσιάζεται το έργο του Πρόκλου για την ιερατική τέχη, από τον συγγραφέα Γιώργο Λαθύρη στις σελίδες αυτού του βιβλίου, που ζωντανεύει η Ελληνική Παράδοση και ξυπνά μνήμες στις ψυχές μας. Η απόδοση στους υπέροχους Ύμνους του Πρόκλου είναι καταπληκτική. Το Λεξικό των Ύμνων όπως και τα σχόλια που έχουν γίνει από τον συγγραφέα δηλώνουν τον σεβασμό με τον οποίο έγινε η προσέγγιση στο έργο του Πρόκλου. Ευχαριστούμε πραγματικά για το βιβλίο οδηγό.
2021-11-02 17:03:04


Συστάσεις Βιβλίων

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΡΩΤΑΣ
PRECHT RICHARD-DAVID
€8.96 €3.58
(-60%)
Κερδίζετε €5.38
Οι καιροί των παγετώνων
VARGAS FRED
€17.70 €7.08
(-60%)
Κερδίζετε €10.62

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS