Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: dimitriosvi

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΔΙΔΑΧΑΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟΙ (1716)"
Οι "διδαχές και λόγοι" του επισκόπου Ηλία Μηνιάτη, κυκλοφορούν ξανά, σε επιμελημένη έκδοση απο τον "Άρτο Ζωής". Μια πανέμορφη έκδοση που εκτός των λόγων του επισκόπου περιλαμβάνει, εισαγωγές, επίμετρα αλλά και αναλυτικότατο γλωσσάρι. Ο δημώδης λόγος του επισκόπου ακόμα και μετά απο τρεις αιώνες, εκπλήσσει και συναρπάζει. Απόδειξη πως η γλώσσα για να μιλήσει στην καρδιά δεν χρειάζεται λόγιο περίβλημα.

Συμβουλή μου είναι κατα την ανάγνωση να έχετε δίπλα σας και μια Αγία Γραφή στη Ν.Ε διότι τα χωρία που παραθέτει ο επίσκοπος είναι πραγματικά πολλά.
Αν πρέπει να προσάψω ένα αρνητικό σε αυτή την έκδοση είναι η ύπαρξη της κουβερτούρας. Θα προτιμούσα το εξώφυλλο να ήταν πάνω στο σκληρόδετο. Προφανώς λεπτομέρειες αλλά έπρεπε να βρούμε και κάτι αρνητικό.

Συμπερασματικά είναι ολοφάνερο πως έχει πέσει πολλή δουλειά και μεράκι για να δημιουργηθεί αυτή η έκδοση. Μιλάμε πραγματικά για ένα βιβλίο-κόσμημα. Φυσικά προτείνεται ανεπιφύλακτα.
2021-09-20 20:53:37
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ... "
Ωραίο βιβλίο το οποίο ξεδιαλύνει αρκετές απορίες. Θα μπορούσαμε να πούμε χαριτολογώντας πως έχει και ένα χαρακτήρα "αστυνομικού μυθιστορήματος" αφού δείχνει πως ο (πριν την ιερωσύνη του) Peter Gillquist με τους φίλους του ψάχνοντας αρχαίες πηγές φτάνει στην πίστη των αποστόλων. Όπως ανέφερα έχει ωραία σημεία, αλλά κάνει και αρκετές κοιλιές όπου αναφέρει κατα τη γνώμη μου περιπτώσεις απο τη ζωή του που κουράζουν κάπως.

Επιπλέον αρνητικά του βιβλίου είναι κάποια (μικρά) λάθη του π. Peter αλλά και- όσο αφορά την ελληνική έκδοση- τα πολλά αμετάφραστα στη νέα ελληνική αρχαιοελληνικά χωρία.
Επιτέλους οι (ελληνικοί) εκδοτικοί οίκοι πρέπει κάποτε να σταματήσουν να παραθέτουν χωρία στην αρχαία ελληνική χωρίς την μετάφραση στην νέα ελληνική. Έχει καταντήσει κουραστικό και ανούσιο.

Στο βιβλίο θα βρείτε την απλότητα και το ενδιαφέρον του (εκλιπόντα πλέον) π. Peter να προσφέρει στους άλλους αυτά που ο ίδιος διδάχτηκε και βίωσε.
2021-08-26 22:43:09
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Μυθιστόρημα άλλης εποχής, άλλης "κοπής". Δεν έχει την έντονη δράση που παρατηρούμε σε σημερινά έργα αλλά ακολουθεί έναν δικό του ρυθμό εποχής. Μικρό αλλά σαγηνευτικό με τον δικό του τρόπο. "Παλαιομοδίτικο" αλλά με μια εξαιρετική γραφή που σε κρατά.
Πολύ ωραία και η έκδοση αλλά και η μετάφραση.
2021-07-23 20:39:33
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΙΚΡΗ ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ"
Το βιβλίο αυτό περιέχει κείμενα εκκλησιαστικών συγγραφέων, παλαιότερων αλλά και νεότερων εποχών. Έχει δημιουργήσει ένα μπουκέτο κειμένων που κατα την κρίση της μπορεί να ενδιαφέρουν έναν άνθρωπο σήμερα. Τα κείμενα παρατίθονται μόνο στην Νέα Ελληνική απαλλαγμένα απο το πρωτύτυπο. Στο επίμετρο της συγγραφέα θα διαπιστώσετε το ενδιαφέρον και την οξύτητα του πνεύματός της να προσφέρει μεταφράσεις ζωντανές και άμεσες και ευχάριστες.
Πολύ όμορφο και ευχάριστο βιβλίο. Πολύ καλή ποιότητα εκδοτική επίσης και όλα αυτά σε μια αρκετά χαμηλή τιμή. Ένα μικρό διαμαντάκι.
2021-07-14 11:48:50
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΝΑΣ ΙΑΠΩΝΑΣ ΔΙΧΩΣ ΣΧΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ "
Το μικρό αυτό βιβλιαράκι εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά στην εν Ιαπωνία ιεραποστολική δράση του επισκόπου Νικολάι Κασάτκιν. Μην περιμένετε να διαβάσετε κάποιον συναξαριστή· περισσότερο μονογραφία ή κάποια επιστημονική εργασία είναι το βιβλίο, με πολλά παραθέματα και πηγές.

Στα λίγα αρνητικά θα αναφέρω το γεγονός πως αρκετές φορές ο συγγραφέας στη ροή της εξιστόρησής του παραπέμπει σε πηγές όπου συνήθως είναι τα περιοδικά "σύναξη" και "πάντα τα έθνη". Δεν πιστεύω ότι θα φροντίσουν όλοι οι αναγνώστες να προμηθευτούν όλα τα τεύχη που σε παραπέμπει ο συγγραφέας. Θα ήθελα να περιλαμβάνονται στο υπάρχον βιβλίο αλλά ας είναι.

Σε κάποια σημεία του βιβλίου ο συγγραφέας προβαίνει και σε ένα ιστορικό και πολιτικό σχολιασμό. Δεν το θεωρώ αρνητικό αλλά πιθανόν αρκετοί να το θεωρήσουν μια "κοιλιά".
Προς το τέλος παρατίθονται αποσπάσματα απο το ημερολόγιο του ίδιου του Ν. Κασάτκιν. Τόσο συναρπαστικά και δυστυχώς τόσο λίγα. Ας ελπίσουμε κάποτε ο συγγραφέας να γράψει και να μας παρουσιάσει για τον Κασάτκιν κάτι περισσότερο.

Εν κατακλείδι το βιβλιαράκι το ευχαριστήθηκα αλλά σίγουρα θα ήθελα να ήταν πολύ μεγαλύτερο. Μου άρεσε πολύ η γραφή και οι απόψεις του συγγραφέα τις οποίες εστερνίζομαι απόλυτα, αλλά και η ευκαιρία να γνωρίσω έστω και ακροθιγώς την μεγάλη αυτή μορφή.
2021-06-13 17:41:21
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ"
Η ιστορία μου φάνηκε άρρωστη αλλά η γλώσσα και η ατμόσφαιρα που δημιούργησε η E. Bronte μου άρεσαν αρκετά.
Συμβουλή: διαβάστε ΠΡΩΤΑ το κείμενο και μετά την εισαγωγή η οποία περιέχει spoilers (και η οποία επίσης δεν μου άρεσε καθόλου).
2021-05-29 11:00:12
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΒΑΙΛΙΜΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ"
Πριν το διαβάσω δεν θα κρύψω ότι το χα μετανιώσει που το αγόρασα. Καθώς όμως το διάβαζα άλλαξα γνώμη. Λογοτεχνικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Οι σελίδες ουσιαστικά είναι πολύ λίγες, αλλά το σύντομο ανάγνωσμα αν το επιτρέψεις χωρίς προκαταλήψεις θα σου προσφέρει λίγο απο την ψυχική δύναμη του μεγάλου αυτού συγγραφέα.
2021-05-29 10:35:09
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΧΟΜΠΙΤ (ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ)"
Εικονογραφημένο μυθιστόρημα μεγάλης έκτασης και με σχέδιο παλαιάς κοπής. Τα κείμενα είναι πολλά, κάτι που δείχνει ότι ο συγγραφέας ήθελε να προσεγγίσει όσο το δυνατόν το πρωτότυπο βιβλίο του Τόλκιν. Αν θέλετε να μάθετε την ιστορία του "Χόμπιτ" αλλά δεν έχετε διάθεση να διαβάσετε το ομώνυμο βιβλίο, τούτο εδώ το κόμικ είναι μια καλή και ευχάριστη ευκαιρία.
2021-05-22 17:47:24
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ"
Δεύτερη ανάγνωση η οποία ήταν πιο απολαυστική και απο την πρώτη. Κείμενο πλέον κλασικό και αγαπημένο.

Η έκδοση επίσης όμορφη με ωραίο χαρτί, εικονογράφηση αλλά με με πολύ καλή μετάφραση. Μοναδικά μείον της έκδοσης κάποια ορθογραφικά και τυπογραφικά λαθάκια. Επίσης θα προτιμούσα οι αρχαιοελληνικές παραπομπές της εισαγωγής και των σημειώσεων να παρατίθονταν στην νέα ελληνική. Λεπτομέρειες όμως.

Μια ιστορία που πρέπει να διαβαστεί απο όλους.
2021-05-22 17:34:38
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΝΤΕΚΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ "
Κάποια κεφάλαια ήταν καταπληκτικά, κάποια λιγότερο καλά, κάποια όχι καλά, κάποια ανιαρά (προσωπική γνώμη πάντοτε). Σίγουρα ένα μεγάλο μέρος του βιβλίου θα ξαναδιαβαστεί.
2021-05-20 14:10:01
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

ΔΙΔΑΧΑΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟΙ (1716)

ΔΙΔΑΧΑΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟΙ (1716)

ΜΗΝΙΑΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΕΝΑΣ ΙΑΠΩΝΑΣ ΔΙΧΩΣ ΣΧΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

ΕΝΑΣ ΙΑΠΩΝΑΣ ΔΙΧΩΣ ΣΧΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ν. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ

STEVENSON ROBERT-LOUIS
ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙ-ΒΑΣΙΛΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙ-ΒΑΣΙΛΗ

TOLKIEN J.R.R. (JOHN-RONALD-REUEL)
ΕΝΤΕΚΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΕΚΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Η ΦΟΝΙΣΣΑ

Η ΦΟΝΙΣΣΑ

ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ)
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΘΕΟΣ

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΘΕΟΣ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ)
ΤΡΙΚΥΜΙΑ

ΤΡΙΚΥΜΙΑ

SHAKESPEARE WILLIAM
ΜΑΤΙΛΝΤΑ

ΜΑΤΙΛΝΤΑ

DAHL ROALD
Δείτε περισσότερες συστάσεις...

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΟΜΕΡ ΚΑΙ ΛΑΝΓΚΛΕΥ
DOCTOROW E.L. (EDGAR-LAWRENCE)
€12.64 €5.06
(-60%)
Κερδίζετε €7.58
ΤΟ 1821 ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€22.26 €11.13
(-50%)
Κερδίζετε €11.13

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS