Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΝΙΣΗΣ

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΛΑΤΩΝ: ΠΟΛΙΤΕΙΑ"
Κλασσική απόδοσις της "Πολιτείας" του Πλάτωνος από τον μεγάλον Ιωάννη Γρυπάρη, που πρέπει να κατέχει μιαν εξαίσια θέσιν σε κάθε σοβαράν φιλοσοφική-φιλολογικήν βιβλιοθήκην. Άξια εργασία (μοναδικό μειονέκτημα, από πλευράς εκδόσεως, η απουσία του πρωτοτύπου κειμένου· περιέχονται, ωστόσο, απαντά τα Βιβλία της "Πολιτείας") που δεν απαιτεί περαιτέρω εγκώμιον. Ευχαριστούμε τον εκδοτικόν οίκον που συνεχίζει να την προσφέρει στους Έλληνες !
2022-02-11 18:00:23
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΣ "
Παρά τήν, καθ΄ όλα, εξαίρετην μετάφρασιν του κ. Κώστα Δούκα, οφείλομεν νά επισημάνομεν πως η, εν λόγω, εκδοτικήν προσπάθεια δέν τήν αντιπροσωπεύει. Ανεκτήν βιβλιοδεσία, μά πάμπολλα τυπογραφικά, συντακτικά λάθη (πολλές φορές εσφαλμένος τονισμός λέξεων) καί έλλειψη μιας στοιχειώδους περιλήψεως πρίν τήν, εκάστοτε, ραψωδίαν, ενώ η απουσίαν ερμηνευτικών σχολίων είναι, θλιβερώς, ορατή. Είναι ντροπήν μια, τέτοιου επιπέδου καί μόχθου εργασίαν νά μήν ακολουθείται από μιαν, αναλόγων προδιαγραφών, εκδοτικήν μέριμνα ! Αδικεί τό έργον, συνολικώς ! Εάν, δέν υπάρξει μιαν, επιμελεστέραν, επανέκδοσιν των ομηρικών «Επών», από πλευράς του ιδίου εκδοτικού οίκου, προτιμείσθε να προμηθευτείτε καί νά μελετήσετε τήν έκδοσίν τους, από τούς «ΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟΝ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ», ήτινα είναι, κλάσεις, ανωτέρα (Τα τρία αστέρια της, ανωτέρω, κριτικής αφορούν, αποκλειστικώς, τήν λαμπρήν απόδοσιν του κ. Δούκα, ήτινα, αξίζει, κατ΄ εμέ, νά διδαχθεί στά ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, πάσης βαθμίδος).
2021-05-31 08:54:35
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΜΗΡΟΣ: «ΙΛΙΑΣ»"
Δεν μιλούμε για τήν οικονομικοτέρα, αλλά για τήν αρτιοτέρα έκδοσιν των ομηρικών επών (Προσωπικώς, επιθυμώ τήν επανέκδοσιν της «Οδυσσείας» του Ποιητού, από τόν ίδιον εκδοτικόν οίκον, ήτινα καλείται «εξαντλημένη»). Ο κ. Κώστας Δούκας, μέγας ομηριστής, αφήνει, μέσω της αρτίας, πολυετούς εργασίας του, ένα μνημείον της ελληνικής γλώσσης ως παρακαταθήκην στίς επόμενες γενεές. Το επίπεδον της «αποδόσεως», όχι «μεταφράσεως», είναι, ιδιαιτέρως, υψηλόν, διατηρώντας μεγάλον μέρος των πρωτοτύπων λέξεων, ατόφιο. Τούτον, βοηθά τόν μελετητήν/αναγνώστην να προσεγγίσει το πνεύμα καί τήν υπέροχην γλώσσαν του Ομήρου. Μένει, τίς, άφωνος, διαπιστώνοντας την ομορφιάν καί την ζωντάνιαν της ομηρικής διαλέκτου, ήτινα δέν είναι ξένη, στον Έλληνα, όπως, εσφαλμένα, πολλοί εξ\' ημών, φρονούν (Εδώ, προσωπικώς, τοποθετώ, την υπεροχήν της αποδόσεως). Εν τέλει, μιαν αξιόλογη -εάν όχι η αξιολογοτέρα- έκδοσιν της «Ιλιάδος», υποστηριζομένη από πρόλογο του ομηριστού καί του εκδότου, σύνοψιν της εκάστοτε ραψωδίας καί πλήθος ερμηνευτικών σχολίων επ\' αυτής, στίς -πολλές- τελευταίες σελίδες του συγγράμματος. Ολοκληρώνω, αναφερόμενος, στήν καλήν ποιότηταν χαρτιού και στήν, εξαίρετην πανόδετην βιβλιοδεσίαν με τόν υφασμάτινον ενσωματωμένον σελιδοδείκτην, οίτινα προσδίδουν στήν έκδοσιν τήν, αναγκαίαν, μακροζωίαν που της αναλογεί. Πάς θεωρεί τόν εαυτόν του Έλληνα, ας προμηθευτεί τούτον τό πόνημα ! Πράγματι, αξίζει !
2021-05-20 10:08:22
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ"
Το, εν λόγω, βιβλίο περιλαμβάνει το κείμενο της θεατρικής παράστασης "Πόλεμος και Ειρήνη" που "ανέβηκε" τον Νοέμβριο του 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, δια χειρός Ιόλης Ανδρεάδη και Άρη Ασπρούλη. Προσωπικώς, είχα την χαρά και τιμή να παρακολουθήσω το πρωτοποριακό και κοπιώδες, αυτό, εγχείρημα της μεταφοράς τούτου του "Έπους" της παγκόσμιας λογοτεχνίας στο θεατρικό "σανίδι" με αξιόλογους ερμηνευτές (Κώστας Καζάκος, Ρούλα Πατεράκη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Νεφέλη Κουρή, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Γεράσιμος Γεννατάς, Βασιλική Τρουφάκου, Κώστας Νικούλι, Τζένη Κόλλια, Εστέλλα Κοπάνου και Ανδρέας Κανελλόπουλος). Ουσιώδης, "διαφωτιστικός" πρόλογος από τον Δημήτρη Μανιάτη και το κείμενο, δωσμένο με τις σκηνοθετικές παρεμβάσεις της σκηνοθέτιδος, εντός παρενθέσεως, και καλαίσθητη, σχετικά, βιβλιοδεσία από την "Κάπα Εκδοτική". Ο Λέων Τολστόι περνά, με ομορφιά και αισθητική (αξιόλογο κείμενο, ατμοσφαιρική σκηνοθεσία, κατάλληλους ερμηνευτές) στον χώρο του Θεάτρου, ενώ το, παρόν, σύγγραμμα είναι "διαφωτιστικό", κατατοπιστικό και βοηθά όσους δεν παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση, να μελετήσουν το υπέροχο κείμενο και σε όσους την παρακολούθησαν, όπως εγώ, να θυμηθούν και να έχουν, μαζί τους, μια ζωή το κείμενο ενός αξιόλογου θεατρικού έργου. (ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η τιμή του "Βιβλιοπωλείου Πολιτεία" είναι, απολύτως, προσιτή• το ήμισυ του αντιτίμου του βιβλίου στο πάγκο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, εν έτει 2019, τουλάχιστον).
2020-09-23 03:01:56
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"
Ο W.David Ross υπήρξε ένας από τους γνωστότερους και πλέον σημαντικούς μελετητές του αριστοτελείου "corpus". Η, περί ής, ο λόγος μελέτη, πρωτοεκδιδομένη εν έτει 1923, γνώρισε σημαντική αναγνώριση, από τις μέρες της έως και τον εικοστό πρώτο αιώνα. Εντός της περιλαμβάνεται, στο σύνολό της, η Φιλοσοφία του Αριστοτέλους (αποκλειστικά ανάλυσή της, χωρίς να περιλαμβάνεται πρωτότυπο κείμενο κάποιου έργου), κατηγοριοποιημένη, αναλόγως το αντικείμενο της (ορατή η κατηγοριοποίηση, στα περιεχόμενα του συγγράμματος) και δωσμένη σε νέα ελληνική μετάφραση, ασχέτως του όμορφου και ταιριαστού πολυτονικού, από την Μαριλίζα Μήτσου. Το, εν λόγω, σύγγραμμα εδόθη στους φοιτητές του τμήματος Φιλοσοφίας (συμπεριλαμβανομένου και εμού) από τις εκδόσεις του Μ.Ι.Ε.Τ, άνευ αντιτίμου για την ομαλή και βέλτιστη συνέχηση των σπουδών τους• κατ\'εμέ, άξια είναι η θέση του πλάι στα αντίστοιχα έργα και μελέτες των μεγάλων Ελλήνων ακαδημαϊκών, μελετητών, φιλοσόφων- μεταφραστών του 20ού- 21ου αιώνος.(ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ποτέ δεν πρέπει να παραλείπεται η πολύπλευρη μελέτη του έργου Ελλήνων και αλλοδαπών αρμοδίων, γύρω από ζητήματα Φιλοσοφίας• αυτό, προσωπικώς, θεωρώ Φιλοσοφία.
2020-09-17 03:51:11
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: ΠΕΡΙ ΤΑ ΖΩΑ ΙΣΤΟΡΙΑΙ "
Η Σύγχρονη Φιλοσοφία, κατ\'εμέ, έχει ένα βασικό έλλειμα· ήτοι την απουσία συστηματικής μελέτης του φυσικού κόσμου. Υπεύθυνοι αυτής ; Οι μελετητές της. Προσωπικώς, θεωρώ, ότι ο κόσμος της Φύσης αποτελεί πηγή έμπνευσης, μελέτης και αστείρευτης Φιλοσοφίας. Γι αυτό επέλεξα να μελετήσω το συγκεκριμένο ζωολογικό έργο του Αριστοτέλους· μιλούμε για μία εκπληκτική, εγκυκλοπαιδικού χαρακτήρα, πραγματεία. Ο αριστοτελικός λόγος ρέει και εξετάζει,για πρώτη φορά στην Ιστορία του Ανθρώπου, σημείο προς σημείο, Βιολογία, Ανθρωπολογία, Ζωολογία και Γεωγραφία της εποχής του. Ιδιαίτερα καλαίσθητη βιβλιοδεσία με ενσωματωμένο σελιδοδείκτη και σκληρό εξώφυλλο, σύγχρονη απόδοση του δοθέντος στα αριστερά πρωτοτύπου κειμένου και δύο τόμοι, ούτως ώστε να χωρέσουν τα απαραιτήτως εκτενή σχόλια και οι υποσημειώσεις του μεταφραστού Αλέξανδρου Βασιλειάδη. Εν τέλει, ο κόσμος του Ανθρώπου υπάρχει, όμως σίγουρα δεν προϋπάρχει. Ο φυσικός κόσμος υπάρχει και υπήρχε· το είδος μας, απλώς εξελίσσεται εντός του. Η Φύση "γέννησε" όλα τα είδη και γι αυτό ακριβώς πρέπει να μελετάται, συστηματικά. Είναι άκρως εγωιστικό και εσφαλμένο να πιστεύουμε ότι είμαστε το μόνο είδος του Πλανήτη που θεωρείται άξιο μελέτης· γιατί, απλούστατα, αποτελούμε ένα και μόνο είδος, ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλα. Σοφός ο Σταγειρίτης Φιλόσοφος και ιδιαίτερα πρωτοποριακός· πραγματικός "Πανεπιστήμων". Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εκδότη Κωνσταντίνο Ζήτρο, στον Μεταφραστή κύριο Αλέξανδρο Βασιλειάδη, στον, ομοίως, αρμόδιο, κύριο Δημήτριο Λυπουρλή και σε όσους ειδικούς βιολόγους και ζωολόγους που σε συνεργασία με τους φιλολόγους, έφεραν σε πέρας το παρόν απαιτητικό και κοπιώδες πόνημα. Ολοκληρώνω, ευχαριστώντας το "Βιβλιοπωλείο Πολιτεία" για την ταχεία εξυπηρέτηση και τις προσιτές τιμές !
2020-09-09 10:51:35


Συστάσεις Βιβλίων

Δείτε περισσότερες συστάσεις...

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

BannersLeft top

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

100 ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ 2
EMERSON CLINT
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00
Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1825-1827
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS