Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: fotinipoliteia

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΤΑΛΙΑ "
Εξαιρετικό βιβλίο! Παρακαταθήκη για τον τόπο της Δαδιάς. Διεισδυτική και εύαισθητη ματιά με πολλά -όχι όμως κουραστικά- στοιχεία για την ιστορία, τον πολιτισμό και την οικολογία του τόπου αυτού. Εμβαθύνει στη σχέση ανθρώπου και φύσης με πολυάριθμα παραδείγματα κι αποσαφηνίζει γιατί υπάρχει αυτή η βιοπικιλλότητα σε αυτό το δάσος, το τόσο σημαντικό για τον τόπο. Σε πολλά σημεία ο λόγος είναι πέρα για πέρα ποιητικός, ενώ οι φωτογραφίες σε καθηλώνουν (οι περισσότερες του συγγραφέα).
2021-11-24 04:34:21
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΘΝΗΤΟΙ "
Υπέροχη έκδοση. Δεν ξέρω κανένα άλλο αντίστοιχο με αυτό το περιεχόμενο. Οπωσδήποτε, διαφωτίζει πάρα πολύ όλες εκείνες τις πτυχές για το γήρας, τις σοβαρές ασθένειες, αλλά κυρίως για το τι έχει σημασία για τον άνθρωπο που χάνει τον έλεγχο της ζωής τους εξαιτίας τους.
2021-10-30 08:55:29
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΕΡΗΜΗ ΓΗ "
Πραγματικά, η έκδοση είναι εξαιρετική. Ωστόσο, αν και το προτείνω ως ανάγνωσμα, χρειάζεται περισσότερες από μία αναγνώσεις. Διαλέγω ορισμένα ποιήματα από τη συλλογή ως ξεχωριστά. Οπωσδήποτε, θα το διαβάσω περισσότερες φορές.
2021-10-24 06:47:39
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΙΚΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ"
Ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει σε ποίηση τους τελευταίους πέντε μήνες. Τον ανακάλυψα τυχαία και τον λάτρεψα! Είναι οπωσδήποτε ξεχωριστός και κάθε του στίχος δημιουργεί νέο πεδίο έμπνευσης. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.
2021-10-24 06:44:30
Σχόλιο για το βιβλίο "ΔΙΨΑ"
H δίψα είναι η ιστορία της σταύρωσης του Ιησού Χριστού από την άποψη του Ιησού. Αμέσως, βυθιζόμαστε στην ιστορία μετά την καταδίκη του Ιησού από τον Πόντιο Πιλάτο. Καταδικάζεται από τους άλλους γύρω του και πρέπει να περάσει μια νύχτα στη φυλακή πριν ακολουθήσει ο θάνατός του το πρωί. Η Nothomb υφαίνει ένα μυθολογικό πορτρέτο -πολύ ανθρώπινο- γύρω από μια από τις πιο γνωστές ιστορικές προσωπικότητες όλων των εποχών.
Πριν διαβάσω το συγκεκριμένο, βρήκα το θέμα του βιβλίου πολύ φιλόδοξο για κάθε συγγραφέα, ακόμα και με τη φήμη της Nothomb. Δεν είναι το είδος της ιστορίας που θέλετε να αντιμετωπίσετε ή να επαναπροσδιορίσετε χωρίς να περιμένετε αμφισβήτηση. Διαπίστωσα ότι η Nothomb ξεκίνησε γράφοντας μια αναδημιουργία της ζωής και των καιρών του Ιησού, αλλά στη συνέχεια παρεκκλίνει για να επικεντρωθεί σε ένα φιλοσοφικό επίπεδο και χρησιμοποιεί την αρχική ιστορία ως εκτεταμένη μεταφορά.
Η λέξη "soif" στα γαλλικά μεταφράζεται στη λέξη "διψασμένος" στα ελληνικά. Σε όλο το βιβλίο, το Nothomb συνδέει τη δίψα σαν να είναι μια μορφή εξέγερσης και αυτοεπιβεβαίωσης, καθώς και μια μεταφορά για τη ζωή. Σκέφτηκα πολύ για το πώς η "δίψα" δεν έχει πραγματικό αντώνυμο στα γαλλικά ή στα αγγλικά (όπως επισημαίνει η Nothomb). Η δίψα για ζωή υπερτερεί των πιο βασικών αναγκών της ζωής και γίνεται κάτι στο οποίο προσκολλάται ο Ιησούς ενώ βιώνει τεράστια βάσανα.
Για όλα τα παραπάνω αξίζει μια ανάγνωση. Δεν είναι από τα βιβλία που περνάνε απαρατήρητα.
2021-10-24 06:42:13
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ "
Εξαιρετικό βιβλίο από όλες τις απόψεις. Καθόλου δύσκολο, ακόμα για τον τελείως άσχετο. Η γραφή του Σφενδουράκη σε συναρπάζει και κινείται μες στη σφαίρα της επιστήμης και της επιστημιολογίας. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
2021-08-21 10:15:12
Σχόλιο για το βιβλίο "ΛΟΥΜΠΕΝ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑΚΙ"
Σε αυτή την ιστορία ενηλικίωσης με μια συστροφή, γλιστράμε εύκολα στο μυαλό της Μπιάνκα, της έφηβης αφηγήτριας της, νιώθοντας τη διαδοχή των συναισθημάτων της –θλίψη, σύγχυση, φόβος, ανομία, στοργή, ντροπή– αλλά ταυτόχρονα κοιτάζουμε κάτω το σώμα της σαν από μεγάλο ύψος.
Στην πραγματικότητα η ίδια η Μπιάνκα σε μεγάλο βαθμό παρουσιάζεται διαχωρισμένη από τα συναισθήματά της και περνάει την τραυματική αυτή χρονιά σαν σε όνειρο. Αλλά γνωρίζουμε ότι τα συναισθήματα της είναι κρυμμένα. Το επίτευγμα του Μπολάνο είναι να μας κάνει να τα εξερευνήσουμε.
Ωστόσο, η Μπιάνκα βρίσκει τον εαυτό της δεμένο στην εξέλιξη της ιστορίας και κάνει κάποιες δικές της ανακαλύψεις. Θα μπορούσατε να πείτε ότι αυτές είναι οι ανακαλύψεις κάθε εφήβου που μεγαλώνει, σχετικά με τη σεξουαλικότητα, την προσωπικότητα κι ακόμα και για την ηθική. Αλλά εδώ μάλλον είναι που ο Μπολάνιο επιδέξια μας οδηγεί με αμείωτο ενδιφέρον σε ένα αινιγματικό τέλος…που όμως αφήνει μια περίεργη αίσθηση απογοήτευσης…Εξού και τα 3 αστέρια για το βιβλίο. Αν είχα τη δυνατότητα θα έδινα 3.5.
2021-07-18 07:11:06
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '60"
Αν και στην αρχή μου άρεσε πολύ από πολλές απόψεις, δυστυχώς έφτασε να είναι μονότονο και οι ιστορίες να μοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Οπωσδήποτε έχει ενδιαφέρον για την αποτύπωση της εποχής και των κοινωνικών της φαινομένων, τάσεων, τη θέση της γυναίκας, την οικονομία, τη μετανάστευση και πολλά ακόμα, αλλά ως εκεί. Η γλώσσα του συγγραφέα είναι γλαφυρή χωρίς όμως να προσθέτει και κάτι περισσότερο.
2021-07-16 04:05:34
Σχόλιο για το βιβλίο "ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΝΑΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ"
Δε γίνεται να αφήσεις την ανάγνωση αυτού του βιβλίου τόσο εύκολα. Οφείλεται κυρίως στο “άνετο” κείμενο του Αλεξάκη και σε μια ροή που σε συνεπαίρνει. Οπωσδήποτε έχει αυτοβιογραφικά στοιχεία και πληροφορίες για πολλά από τα βιβλία του, αλλά κι άλλες καλιτεχνικές του -άγνωστες για μένα- δραστηριότητες κι ανησυχίες. Μέσα από την προσωπική εξιστόρηση διατρέχει και μια εποχή στην Ελλάδα και σε ταξιδεύει σε πολλά και διαφορετικά μέρη του κόσμου. Τον ξεχωρίζω σαν συγγραφέα και το συγκεκριμένο το ψηφίζω με 3.5 αστέρια. Για όσους ενδιαφέρονται για τη συγγραφή ή τον Αλεξάκη περισσότερο, το συνιστώ ανεπιφύλαχτα.
2021-07-01 07:31:20
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΗ ΓΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΥΠΕΡΟΧΟΙ"
Ίσως ο ιδιαίτερος αυτός τίτλος να σε προετοιμάζει για όλη την ποιητικότητα που πρόκειται να ακολουθήσει στο βιβλίο. Από τη μέση και εφεξής είναι σαν να ακολουθεί ένα δεύτερο μισό, όχι άσχετο με το προηγούμενο, αφού ο κεντρικός ήρωας ξεδιπλώνεται περίτεχνα μέσα από συμβολική γραφή και εξεζητημένη. Ασυνήθιστα βιωματική και βιογραφική εξιστόρηση, που στην αρχή της είναι άχρονη και με “άναστρο ουρανό”, όπως λέει κι ο ίδιος ο συγγραφέας. Δύσκολα βρίσκεις ποιο είναι το όριο αυτής της ιστορίας, ίσως όπως ακριβώς η αναζήτηση του εαυτού δεν τελειώνει σε μερικές σελίδες, αλλά έχει αέναη μορφή. Η αφηγηματική δομή που περιγράφεται στην εισαγωγή ως kishotenketsu επιτυγχάνει πράγματι, με την απουσία της σύγκρουσης, να εξελίξει την ταυτότητα ενός πρόσφυγα, του “κίτρινου αγοριού” σε έναν ξεχωριστό συγγραφέα που αφετηρία του είναι η απεύθυνση στην αναλφάβητη μητέρα του. Αν και στο πρώτο μέρος, σχεδόν ως τη μέση του βιβλίου, οι λεπτομερείς περιγραφές μπορεί και να κουράσουν, στη συνέχεια αναδύεται ένας οραματισμός και ποιητικότητα χωρίς αυταπάτες για την ετερογενή ταυτότητά του. Η γλυκόπικρη γεύση του γέλιου της μητέρας του, ανάμικτο με τον καπνό του τσιγάρου και τις μυρωδιές του κέντρου περιποίησης που εργάζεται παράνομα, αποτελούν εικόνες της ψυχοσύνθεσης του μικρού κίτρινου αγοριού, του οποίου το όνομα διαβάζουμε σε όλο το βιβλίο μόνο μια φορά. Ένα όνομα που προφέρεται από τον πρώτο του εραστή χωρίς ίχνος τρυφερότητας. Στο υπόλοιπο παραμένει ο Μικρός Σκύλος.
2021-06-26 14:59:11
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

Δείτε περισσότερες συστάσεις...

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
1.ΖΑΤΕΛΗ ΖΥΡΑΝΝΑ
2.ELIOT THOMAS-STEARNS (NOBEL 1948)
3.ΠΡΕΒΕΔΟΥΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
4.ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
5.VUONG OCEAN
6.PINKER STEVEN
7.BACHELARD GASTON
8.BRONTE EMILY
9.CASTELLS MANUEL
10.GORDIMER NADINE (NOBEL 1991)
11.WITTGENSTEIN LUDWIG
12.WOOLF VIRGINIA
13.ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
14.GOETHE JOHANN-WOLFGANG. VON
15.ROTH PHILIP
16.LACAN JACQUES
17.ZWEIG STEFAN
18.CELAN PAUL
19.ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
20.PIRANDELLO LUIGI (NOBEL 1934)
21.SARTRE JEAN-PAUL (NOBEL 1964)
22.BRONTE CHARLOTTE
23.TWAIN MARK
24.ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
25.LORCA FEDERICO-GARCIA
26.HAMSUN KNUT (NOBEL 1920)
27.WILDE OSCAR
28.BRECHT BERTOLT
29.CHOMSKY NOAM
30.RILKE RAINER-MARIA
31.KUNDERA MILAN
32.LESSING DORIS (NOBEL 2007)
33.PUSHKIN ALEXANDER
34.GOGOL NIKOLAI
35.NIETZSCHE FRIEDRICH
36.CHAVARRIA DANIEL
37.BENJAMIN WALTER
38.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
39.CAMUS ALBERT (NOBEL 1957)
40.MORRISON TONI (NOBEL 1993)
41.REICH WILHELM
42.OATES JOYCE-CAROL
43.BECKETT SAMUEL (NOBEL 1969)
44.SUSKIND PATRICK
45.ΚΟΡΤΩ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
46.ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
47.ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
48.ΜΑΤΕΣΙΣ ΠΑΥΛΟΣ
49.SACKS OLIVER
50.SARAMAGO JOSE (NOBEL 1998)

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS