Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: fotinipoliteia

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ "
Εξαιρετικό βιβλίο από όλες τις απόψεις. Καθόλου δύσκολο, ακόμα για τον τελείως άσχετο. Η γραφή του Σφενδουράκη σε συναρπάζει και κινείται μες στη σφαίρα της επιστήμης και της επιστημιολογίας. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
2021-08-21 10:15:12
Σχόλιο για το βιβλίο "ΛΟΥΜΠΕΝ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑΚΙ"
Σε αυτή την ιστορία ενηλικίωσης με μια συστροφή, γλιστράμε εύκολα στο μυαλό της Μπιάνκα, της έφηβης αφηγήτριας της, νιώθοντας τη διαδοχή των συναισθημάτων της –θλίψη, σύγχυση, φόβος, ανομία, στοργή, ντροπή– αλλά ταυτόχρονα κοιτάζουμε κάτω το σώμα της σαν από μεγάλο ύψος.
Στην πραγματικότητα η ίδια η Μπιάνκα σε μεγάλο βαθμό παρουσιάζεται διαχωρισμένη από τα συναισθήματά της και περνάει την τραυματική αυτή χρονιά σαν σε όνειρο. Αλλά γνωρίζουμε ότι τα συναισθήματα της είναι κρυμμένα. Το επίτευγμα του Μπολάνο είναι να μας κάνει να τα εξερευνήσουμε.
Ωστόσο, η Μπιάνκα βρίσκει τον εαυτό της δεμένο στην εξέλιξη της ιστορίας και κάνει κάποιες δικές της ανακαλύψεις. Θα μπορούσατε να πείτε ότι αυτές είναι οι ανακαλύψεις κάθε εφήβου που μεγαλώνει, σχετικά με τη σεξουαλικότητα, την προσωπικότητα κι ακόμα και για την ηθική. Αλλά εδώ μάλλον είναι που ο Μπολάνιο επιδέξια μας οδηγεί με αμείωτο ενδιφέρον σε ένα αινιγματικό τέλος…που όμως αφήνει μια περίεργη αίσθηση απογοήτευσης…Εξού και τα 3 αστέρια για το βιβλίο. Αν είχα τη δυνατότητα θα έδινα 3.5.
2021-07-18 07:11:06
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '60"
Αν και στην αρχή μου άρεσε πολύ από πολλές απόψεις, δυστυχώς έφτασε να είναι μονότονο και οι ιστορίες να μοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Οπωσδήποτε έχει ενδιαφέρον για την αποτύπωση της εποχής και των κοινωνικών της φαινομένων, τάσεων, τη θέση της γυναίκας, την οικονομία, τη μετανάστευση και πολλά ακόμα, αλλά ως εκεί. Η γλώσσα του συγγραφέα είναι γλαφυρή χωρίς όμως να προσθέτει και κάτι περισσότερο.
2021-07-16 04:05:34
Σχόλιο για το βιβλίο "ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΝΑΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ"
Δε γίνεται να αφήσεις την ανάγνωση αυτού του βιβλίου τόσο εύκολα. Οφείλεται κυρίως στο “άνετο” κείμενο του Αλεξάκη και σε μια ροή που σε συνεπαίρνει. Οπωσδήποτε έχει αυτοβιογραφικά στοιχεία και πληροφορίες για πολλά από τα βιβλία του, αλλά κι άλλες καλιτεχνικές του -άγνωστες για μένα- δραστηριότητες κι ανησυχίες. Μέσα από την προσωπική εξιστόρηση διατρέχει και μια εποχή στην Ελλάδα και σε ταξιδεύει σε πολλά και διαφορετικά μέρη του κόσμου. Τον ξεχωρίζω σαν συγγραφέα και το συγκεκριμένο το ψηφίζω με 3.5 αστέρια. Για όσους ενδιαφέρονται για τη συγγραφή ή τον Αλεξάκη περισσότερο, το συνιστώ ανεπιφύλαχτα.
2021-07-01 07:31:20
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΗ ΓΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΥΠΕΡΟΧΟΙ"
Ίσως ο ιδιαίτερος αυτός τίτλος να σε προετοιμάζει για όλη την ποιητικότητα που πρόκειται να ακολουθήσει στο βιβλίο. Από τη μέση και εφεξής είναι σαν να ακολουθεί ένα δεύτερο μισό, όχι άσχετο με το προηγούμενο, αφού ο κεντρικός ήρωας ξεδιπλώνεται περίτεχνα μέσα από συμβολική γραφή και εξεζητημένη. Ασυνήθιστα βιωματική και βιογραφική εξιστόρηση, που στην αρχή της είναι άχρονη και με “άναστρο ουρανό”, όπως λέει κι ο ίδιος ο συγγραφέας. Δύσκολα βρίσκεις ποιο είναι το όριο αυτής της ιστορίας, ίσως όπως ακριβώς η αναζήτηση του εαυτού δεν τελειώνει σε μερικές σελίδες, αλλά έχει αέναη μορφή. Η αφηγηματική δομή που περιγράφεται στην εισαγωγή ως kishotenketsu επιτυγχάνει πράγματι, με την απουσία της σύγκρουσης, να εξελίξει την ταυτότητα ενός πρόσφυγα, του “κίτρινου αγοριού” σε έναν ξεχωριστό συγγραφέα που αφετηρία του είναι η απεύθυνση στην αναλφάβητη μητέρα του. Αν και στο πρώτο μέρος, σχεδόν ως τη μέση του βιβλίου, οι λεπτομερείς περιγραφές μπορεί και να κουράσουν, στη συνέχεια αναδύεται ένας οραματισμός και ποιητικότητα χωρίς αυταπάτες για την ετερογενή ταυτότητά του. Η γλυκόπικρη γεύση του γέλιου της μητέρας του, ανάμικτο με τον καπνό του τσιγάρου και τις μυρωδιές του κέντρου περιποίησης που εργάζεται παράνομα, αποτελούν εικόνες της ψυχοσύνθεσης του μικρού κίτρινου αγοριού, του οποίου το όνομα διαβάζουμε σε όλο το βιβλίο μόνο μια φορά. Ένα όνομα που προφέρεται από τον πρώτο του εραστή χωρίς ίχνος τρυφερότητας. Στο υπόλοιπο παραμένει ο Μικρός Σκύλος.
2021-06-26 14:59:11
Σχόλιο για το βιβλίο "ΒΡΟΧΗ"
Αν και πρόκειται για μια σύντομη ιστορία, ωστόσο είναι πλούσια και πολύχρωμη σε σύγκριση με πολλά μυθιστορήματα μεγάλου μεγέθους. Αποδίδει εξαιρετικά τις χριστιανικές δοξασίες κι επιβολές έναντι των γηγενών πληθυσμών και τη σύγκρουση με τη “φύση”. Η “κατήχηση” αντιντίθεται στη λογική, ενώ η αυταρέσκεια αποδεικνύεται υποκρισία. Όσο για τα “ηψηλά” ιδανικά, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αυταπάτη. Οι διάλογοι είναι αρκετά θεατρικοί, όπως και το σκηνικό, αλλά σε πολλά σημεία κουραστικό. Η βαθμολογία μου είναι 3.5 αστέρια.
2021-03-23 08:07:21
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΑΓΡΙΜΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ"
Δε θα απέτρεπα κανέναν από το να διαβάσει αυτό το βιβλίο. Είναι γεγονός ότι για το συγκεκριμένο κερδίσε η συγγραφέας το βραβείο Νόμπελ για κάποιο λόγο, και είμαι βέβαιη ότι ίσως με μια πιο εκλεπτυσμένη αναγνωση και μεθοδικόητα να προσφέρει περισσότερα. Ίσως το διαβάσω κάποτε ξανά. Με κούρασε πάντως το μέγεθός του κι άργησα πάρα πολύ καιρό για να το τελειώσω. Επίσης, η διαστρωμάτωση του ήταν “βαριά”, όπως και η αναδιατύπωση γεγονότων και συναισθημάτων.
Υποθέτω, ότι η έλλειψη μια κεντρικής ιστορίας με δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο. Στην πραγματικότητα υπάρχει παρά μόνο ένας παρατηρητής-αφηγητής γύρω από καταστάσεις. Αφού σχεδόν φτάνεις στη μέση του βιβλίου, μετά γίνεται κατανοητό ότι πρόκειται για μια ομάδα νέων ανθρώπων που προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια φτωχή χώρα υπό μια βάναυση δικτατορία. Ομολογώ, με παίδεψε πάρα πολύ.
2021-03-19 07:14:07
Σχόλιο για το βιβλίο "ΝΑΝΤΙΑ"
Μάλλον, κάποια στιγμή θα προσπαθήσω να το διαβάσω ξανά. Στην παρούσα δεν ξέρω τι μου έχει αφήσει. Σίγουρα είναι ένα παράξενο και με μυστήριο ανάγνωσμα. Παρόλο που υπάρχει ένα είδος ιστορίας αγάπης, δεν παύει να είναι γραμμένο με φιλοσοφική πεζογραφία κι άπλετα στοιχεία σουρεαλισμού γύρω από την Νάντια. Σχεδόν, αυτή ενσαρκώνει τον σουρεαλισμό εδώ. Γενικά, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο για να το συγκρίνω. Παραμένω αναποφάσιστη. Ίσως οι θιασώτες του σουρεαλισμού να το βρουν έξοχο. Το βαθμολογώ με 3.5.
2021-03-13 14:59:37
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΚΟΜΠΟΣ ΤΩΝ ΕΧΙΔΝΩΝ"
Οι ατελείωτες περιγραφές του “μίζερου” Λουίς για τον ίδιο, αλλά και την οικογένειά του - η οποία κατά τον ίδιο συνωμοτεί για να ανατρέψει τη θέλησή του και να αποσπάσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του - μετά από ένα σημείο γίνονται εξαντλητικές. Προσθέτουν μεν βάθος για τον χαρακτήρα του, αλλά ίσως αν ήταν πιο περιεκτικές και με λιγότερα κεφάλαια να είχε φτάσει σε ένα πιο “ομαλό” τέλος. Όπου εδώ πλέον ο Λουίς άρρωστος και όντας 68 ετών βιώνει την αντιπαλότητα της γυναίκας του και των παιδιών του στο έπακρο.
Ο κόσμος του Mauriac σε αυτό το βιβλίο είναι ένας κόσμος άχαρος. Τα χρήματα και το οικογενειακό μίσος φαίνεται να είναι πανταχού παρόντα. Και η ανατροπή στις τελευταίες σελίδες δε σε πείθει. Επίσης, υπάρχει κάτι κινηματογραφικό στη γραφή του και μια αρκετά έντονη ροπή προς το Θείο.
2021-03-05 07:58:47
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΞΕΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΡΓΑ "
Δυστυχώς, αποτυχημένη επιλογή. Ξεχώρισα μόνο δυο διηγήματα και μόνο το ένα ήταν συγκλονιστικό. Τα υπόλοιπα τα διάβασα με μεγάλη δυσκολα. Δεν ξέρω αν έχει σχέση με τη μετάφραση, αλλά δεν ήταν του επιπέδου των άλλων βιβλίων του. Περισσότερο μοιάζει σαν εφηβική λογοτεχνία.Επιεικώς εφηβική...
2021-03-04 09:12:01
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

Δείτε περισσότερες συστάσεις...

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
1.ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
2.VUONG OCEAN
3.PINKER STEVEN
4.BACHELARD GASTON
5.BRONTE EMILY
6.CASTELLS MANUEL
7.GORDIMER NADINE (NOBEL 1991)
8.WITTGENSTEIN LUDWIG
9.WOOLF VIRGINIA
10.ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
11.GOETHE JOHANN-WOLFGANG. VON
12.ROTH PHILIP
13.LACAN JACQUES
14.ZWEIG STEFAN
15.CELAN PAUL
16.ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
17.PIRANDELLO LUIGI (NOBEL 1934)
18.SARTRE JEAN-PAUL (NOBEL 1964)
19.BRONTE CHARLOTTE
20.TWAIN MARK
21.ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
22.LORCA FEDERICO-GARCIA
23.HAMSUN KNUT (NOBEL 1920)
24.WILDE OSCAR
25.BRECHT BERTOLT
26.CHOMSKY NOAM
27.RILKE RAINER-MARIA
28.KUNDERA MILAN
29.LESSING DORIS (NOBEL 2007)
30.PUSHKIN ALEXANDER
31.GOGOL NIKOLAI
32.NIETZSCHE FRIEDRICH
33.CHAVARRIA DANIEL
34.BENJAMIN WALTER
35.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
36.CAMUS ALBERT (NOBEL 1957)
37.MORRISON TONI (NOBEL 1993)
38.REICH WILHELM
39.OATES JOYCE-CAROL
40.BECKETT SAMUEL (NOBEL 1969)
41.SUSKIND PATRICK
42.ΚΟΡΤΩ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
43.ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
44.ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
45.ΜΑΤΕΣΙΣ ΠΑΥΛΟΣ
46.SACKS OLIVER
47.SARAMAGO JOSE (NOBEL 1998)

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΓΑΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ
BURROUGHS S. WILLIAM
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ 1875-1881
ΚΩΦΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
€19.91 €7.96
(-60%)
Κερδίζετε €11.95

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS