Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: fotinipoliteia

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΥΝΑΙΚΕΣ"
Μεστά και με επιτυχημένο τρόπο το βιβλίο είναι σαν μια μικρή εγκυκλοπαίδεια και ύμνος για τις γυναίκες. Είναι αδύνατον να το διαβάσεις απλώς μονομιάς και να συγκρατήσεις τις ιστορίες. Προσωπικά, σημείωσα αυτές που θα ήθελα να ψάξω περισσότερα πράγματα. Ωστόσο, σίγουρα ξαφνιάστηκα ευχάριστα και ταυτόχρονα ένιωσα λύπη για πολλές από τις ιστορίες. Ουσιαστικά διαγράφουν την καθόλα πικρή ιστορία της γυναίκας σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, αλλά ευτυχώς και τη δύναμη τους. Ανεπιφύλαχτα είναι ένα βιβλίο για κάθε βιβλιοθήκη.
2020-08-30 09:51:13
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ"
Αυτό το βιβλίο βρισκόταν εδώ και αρκετό καιρό στα αναγνώσματά μου. Δυσκολευόμουν να το προχωρήσω. Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στη γραφή του, η οποία μάλλον εξηγείται από το γεγονός ότι ο Radiguet ήταν μόλις 17 ετών όταν έγραψε αυτό το βιβλίο. Είναι σαφές ότι η γραφή του έχει ενδιαφέρον και σχετικά ρέει καλά, ειδικά όσο φτάνει προς το τέλος.
Η ίδια η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα και δεν είναι τόσο σαφής όσο μπορεί να ακούγεται στην αρχή. Οι περιγράφες των συναισθημάτων του αγοριού τη μια στιγμή είναι βαθιές φιλοσοφικές σκέψεις για την αγάπη και επιδεικνύει ωριμότητα πέρα ​​από τα χρόνια του, την επόμενη αλλάζει σε εγωιστική και χειραγωγητική. Διακρίνεις έντονα και έναν κυνισμό, που αφενός ο συγγραφέας το χειρίζεται επιδέξια, αφετέρου σου δημιουργεί μια έντονη αμηχανία, ιδίως όταν προσπαθείς να καταλάβεις την πλευρά της γυναίκας στην ιστορία. Δεν το χειρίζεται καλά και μέσα από τις συναισθηματικές διακυμάνσεις του νεαρότατου αγοριού, της υποβάλλει έναν αρκετά συχνά παθητικό ρόλο. Πιστεύω, ότι αυτό δικαιολογεί και τη τόσο δύσκολη ανάγνωση για μένα.
2020-06-14 05:49:54
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΟ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ "
Οπωσδήποτε ο Corballis γράφει επιδέξια, αλλά σε περιεχόμενο το βιβλίο είναι μέτριο. Η εκλαϊκευση επιστημονικής πληροφορίας μπορεί να έχει ενδιαφέρον, αλλά δεν απαντά σε πάρα πολλά ερωτήματα, αντιθέτως δημιουργεί περισσότερα. Πραγματοποιεί γρήγορες εισαγωγές σε περίπλοκα θέματα χωρίς εμβάνθυση. Τα πρώτα κεφάλαια είναι καλύτερα από τα τελευταία. Δυστυχώς, απογοητευτικό.
2020-06-14 04:04:09
Σχόλιο για το βιβλίο "ΦΟΒΟΣ"
Το συγκαταλέγω ως ένα από τα καλύτερα που έχω διαβάσει από τον ίδιο. Μετά από ένα σημείο, αντιλαμβάνεσαι τι συμβαίνει και αυτό κάνει την ιστορία ακόμα πιο δυνατή. Εξαιρετικές οι διακυμάνσεις της ηρωϊδας και όπως είδα έχει ήδη γίνει ταινία και θεατρικό. Ανήκει σε αυτά που κάλλιστα μεταφέρονται θεατρικά ή κινηματογραφικά.
2020-01-19 12:18:22
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΝΑΜΙΣΗΣ ΝΤΕΝΕΚΕΣ"
Ενώ στην αρχή η ροή του δημιουργούσε κλιμακωτά ενδιαφέρον για τη συνέχεια, από ένα σημείο και πέρα που αρχίζουν οι προσωπικές αφηγήσεις του συγγραφέα, οι οποίες μάλιστα γίνονται όλο και συχνότερες προς το τέλος, σε αποσυντονίζουν και δεν μπορείς να ακολουθήσεις την εξιστόρηση δίχως να νιώσεις ότι πλατιάζει πολύ. Βεέβαια, δεν ξέρω πώς αλλιώς θα μπορούσε να γραφτεί μια τέτοια ιστορία και σαφώς τα τρία αστέρια είναι για όλο το πόνημα που δεν είναι κι εύκολο. Ωστόσο, προτιμώ με διαφορά το Ζουμί του Πετεινού του ίδιου. Αν και εκτιμώ τη χρήση της γλώσσας στο κείμενο, δεν εντόπισα σε αυτό το βιβλίο παρά μόνο επιφανειακές προσεγγίσεις των χαρακτήρων. Με το τελευταίο κεφάλαιο, απλώς σκεπάστηκε το συγγραφικό αδίεξοδο της κατά τα άλλα υπερβολικά περιγραφικής κι επιφανειακής εξιστόρησης. Τέλος, όπως φαίνεται, ο συγγραφέας είναι αρκετά καλός στο να περιγράφει το φυσικό περιβάλλον με ξεχωριστές εικόνες, αλλά θα μπορούσε να αποφύγει τη συχνή επανάληψη των παρόμοιων τοπίων.

2020-01-19 09:57:26
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΚΙΑΚ"
Απίστευτη έκπληξη! Συγκλονιστική γραφή. Άριστη χρήση της γλώσσας και των ιδιωματισμών της. Ψυχογραφικές εξιστορήσεις, χωρίς μελόδραματισμούς και περιττές περιγραφές. Εξαίρετοι αντρικοί χαρακτήρες με δυναμικές που σπανίως συναντάς σε σύντομα διηγήματα. Κάποια, θα μου μείνουν αξέχαστα. Από τα καλύτερα που έχω διαβάσει τελευταία.
2020-01-16 19:56:25
Σχόλιο για το βιβλίο "ΛΕΒΙΑΘΑΝ"
Αρχικά, το διάβαζα χωρίς μεγάλο ενθουσιασμό και για μέρες πήγαινα από μία σελίδα στην άλλη χωρίς να είμαι βέβαιη τι θα ακολουθήσει. Μέχρι που σήμερα με συνεπήρε κυριολεκτικά! Το τελείωσα μονορούφι. Συναρπαστική διήγηση και ο Auster δε σε ξεγελάει με συγγραφικά τερτίπια, παίζει το παιχνίδι της μοίρας των ηρώων, αλλά με μια ενσυναίσθηση ότι αυτοί μπλέξανε μεταξύ τους. Συναρπαστική η Μαρία, αλλά κι όλες οι άλλες γυναίκες ηρωϊδες. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
2020-01-05 21:54:31
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΑΓΕΜΕΝΟΣ ΤΟΠΟΣ"
Ξεχωριστό βιβλίο και η γραφή της Denfeld απροσδόκητα ξεχωριστή. Αποφάσισα να το διαβάσω από προτάσεις άλλων αναγνωστών και κυριολεκτικά με ρούφηξε. Οι εναλλαγές στα πρόσωπα είναι καλοδουλεμένες και πολλές φορές γίνεται ποιητική μέσα σε ένα θέμα που δεν είναι εύκολο να βρείς οτιδήποτε άλλο, πέρα από την απελπισία και την εξαθλίωση. Οι εσωτερικοί μονόλογοι και οι περιγραφές είναι τόσο όσο χρειάζεται για να εγκλιματιστείς στην ατμόσφαιρα και τον ψυχισμό των πρωταγωνιστών. Εγείρονται έντονα συναισθήματα και οι λέξεις αποτυπώνουν καταστάσεις αδιανόητες, ενώ είναι τόσο έντονα ρεαλιστικό, σκληρό και συνάμα τρυφερό. Το τέλος είναι ιδιάζων και δεν το περιμένεις από την προηγούμενη διήγηση. Έχει άλλον χαρακτήρα και δε με βρήκε προετοιμασμένη. Σίγουρα ένα βιβλίο και έναν μαγεμένο τόπο που θα τον θυμάμαι για καιρό.
2019-09-27 10:13:02
Σχόλιο για το βιβλίο "ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ"
Αν και αγαπημένος ο Zweig,το συγκεκριμένο είναι αρκετά κατώτερο των προσδοκιών μου. Οι ψυχολογικές μεταπτώσεις του ήρωα είναι ατελείς και δεν αποφεύγει ο συγγραφέας να γίνεται αυτοηδονούμενος. Το καθαυτό γενεσιουργό αίτιο η αφορμή για την έναρξηη της φανταστικής νύχτας ή της ολοκληρωτικής μεταμόρφωσης του ήρωα είναι ελλειμματικό και αφήνει χώρο για άπειρα ερωτήματα. Κλείνει με μια κατά τα άλλα κοινότυπη δήλωση που αφαιρεί κάθε γοητεία από το κείμενο. Αναμφίβολα το κείμενο ρέει σύμφωνα με τις επιταγές του μάστορα Zweig και μόνο για αυτό η βαθμολογία δεν είναι κάτω από τρία.
2019-09-08 22:18:53
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΥΓΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ "
Αν δεν είχα διαβάσει και άλλά βιβλία του ίδιου, μάλλον θα ήταν δύσκολο να κατανοήσω το συγκεκριμένο κείμενο. Οπωσδήποτε, σε πάρα πολλά σημεία υστερεί σε ανάλυση και το αντίστοιχο στα αγγλικά -το οποίο είχα διαβάσει πολλά χρόνια πριν- δεν έχει παρά σε ελάχιστα σημεία ομοιότητες. Οι αναλύσεις σε σχέση με την αστρολογία, θεωρώ ότι υποβαθμίζουν την προσπάθεια του να τα συνδέσει με την ιδέα της συγχρονικότητας. Επίσης, κουράζει πολύ με τις λεπτομέρειες και τις στατιστικές, οι οποίες δεν προσφέρουν τίποτα στο τέλος. Ο ίδιος στο τέλος, παραθέτει ένα πιο επεξηγηματικό κείμενο για ό,τι διαπραγματεύεται στο βιβλίο, αλλά είναι φτωχό σε ανάλυση. Αν κι αγαπημένος συγγραφέας, για αυτό το βιβλίο, δεν μπορώ να δώσω πάνω από 3.5 αστέρια. Όσοι πάντως θέλουν να αποκτήσουν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, ιδίως με τα αρχέτυπα, το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
2019-09-08 09:41:18
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

ΜΠΛΕ ΥΓΡΟ

ΜΠΛΕ ΥΓΡΟ

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΒΙΒΙΑΝ
ΦΟΒΟΣ

ΦΟΒΟΣ

ZWEIG STEFAN
ΓΚΙΑΚ

ΓΚΙΑΚ

ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Η ΚΕΡΕΝΙΑ ΚΟΥΚΛΑ

Η ΚΕΡΕΝΙΑ ΚΟΥΚΛΑ

ΧΡΗΣΤΟΜΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΛΕΒΙΑΘΑΝ

ΛΕΒΙΑΘΑΝ

AUSTER PAUL
Ο ΝΑΝΟΣ

Ο ΝΑΝΟΣ

LAGERKVIST PAR (NOBEL 1951)
Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ
Δείτε περισσότερες συστάσεις...

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
1.BRONTE EMILY
2.CASTELLS MANUEL
3.GORDIMER NADINE (NOBEL 1991)
4.WITTGENSTEIN LUDWIG
5.WOOLF VIRGINIA
6.ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
7.GOETHE JOHANN-WOLFGANG. VON
8.ROTH PHILIP
9.LACAN JACQUES
10.ZWEIG STEFAN
11.CELAN PAUL
12.ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
13.PIRANDELLO LUIGI (NOBEL 1934)
14.SARTRE JEAN-PAUL (NOBEL 1964)
15.BRONTE CHARLOTTE
16.TWAIN MARK
17.ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
18.LORCA FEDERICO-GARCIA
19.HAMSUN KNUT (NOBEL 1920)
20.WILDE OSCAR
21.BRECHT BERTOLT
22.CHOMSKY NOAM
23.RILKE RAINER-MARIA
24.KUNDERA MILAN
25.LESSING DORIS (NOBEL 2007)
26.PUSHKIN ALEXANDER
27.GOGOL NIKOLAI
28.NIETZSCHE FRIEDRICH
29.CHAVARRIA DANIEL
30.BENJAMIN WALTER
31.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
32.CAMUS ALBERT (NOBEL 1957)
33.MORRISON TONI (NOBEL 1993)
34.REICH WILHELM
35.OATES JOYCE-CAROL
36.BECKETT SAMUEL (NOBEL 1969)
37.SUSKIND PATRICK
38.ΚΟΡΤΩ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
39.ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
40.ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
41.ΜΑΤΕΣΙΣ ΠΑΥΛΟΣ
42.SACKS OLIVER
43.SARAMAGO JOSE (NOBEL 1998)

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΡΩΤΑΣ, ΠΟΣΤ-ΡΕΣΤΑΝΤ
BRYUSOV VALERY
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
ΣΥΝΩΝΥΜΑ ΑΝΤΩΝΥΜΑ
ΜΑΝΔΑΛΑ ΜΑΡΙΑ
€13.00 €5.85
(-55%)
Κερδίζετε €7.15

ΣελιδοδείκτηςΠερισσότερα

Στρατής Τσίρκας: Κάπου μέσα του, ένα άλλος Ένας άνθρωπος μπορεί να είναι ολόψυχα δοσμένος σε μια ιδέα, ευγενικιά και δίκια, να ζει και ν' ανασαίνει για κείνη και μόνο για κείνη, κι ωστόσο να ξε...

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS