Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: konpapa21

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΑΣΤΟΣ "
Μία εξαιρετική προσέγγιση της διαχρονικής διαμόρφωσης της ηθικής και πνευματικής συγκρότησης του καπιταλιστή επιχειρηματία, εκτίθεται παράλληλα με μία πρόταση περί της εξέλιξης του φαινομένου του καπιταλισμού αυτού καθ\' εαυτού. Μεταξύ άλλων, ο αναγνώστης μπορεί να γνωρίσει την πολύ ενδιαφέρουσα (και φιλική) κριτική του Βέρνερ Ζόμπαρτ στην πασίγνωστη θεωρία του Μαξ Βέμπερ περί της επίδρασης της προτεσταντικής ηθικής στην ανάπτυξη του εν λόγω οικονομικού συστήματος.

Ο συγγραφέας αναπτύσσει τη συλλογιστική του κατά τρόπο ιδιαιτέρως ικανοποιητικό για όσους αναζητούν μία σύνθετη και κατόπιν συναξιολόγησης πληθώρας αιτίων ερμηνεία των ιστορικών και κοινωνικών φαινομένων, καθώς και για όσους ενδιαφέρονται για την επίδραση των ηθικών και πολιτιστικών παραγόντων στην ιστορική εξέλιξη εν γένει.
2023-01-16 14:36:50
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ"
Κατά τη γνώμη μου, η εν λόγω έκδοση διακρίνεται εξαιτίας της επίδειξης έλλειψης σεβασμού προς το έργο από τους ίδιους τους εκδότες.

Συγκεκριμένα, οι αναγνώστες θα αντιμετωπίσουν ευθύς αμέσως μία εισαγωγή έκτασης που προσεγγίζει τη μισή του ίδιου του έργου, η οποία βρίθει από αποφάνσεις κάθε άλλο παρά αυταπόδεικτες ή σοβαρά θεμελιωμένες, καθώς και κάθε άλλο παρά απλώς διευκολύνουσες ή «αναγκαίες» για την κατανόηση της θεωρίας του πολιτικού.

Απολύτως ενδεικτικά μεταφέρω δύο περιόδους που αναφέρονται στο ανωτέρω παρατιθέμενο οπισθόφυλλο του βιβλίου:
α) «Θεμελιώνοντας το Πολιτικό στον ταξικό αγώνα, αναγνωρίζει την ύπαρξη αντιμαχόμενων κοινωνικών τάξεων»: Η συγκεκριμένη διαπίστωση αντιφάσκει ευθέως με το περιεχόμενο του έργου, όπου η ταξική πάλη γίνεται αντιληπτή ως μία εκ των μεταξύ περισσότερων αντιθέσεων στις οποίες υπό συγκεκριμένες όρους δύναται να θεμελιωθεί το πολιτικό ( το οποίο δεν «θεμελιώνεται στον ταξικό αγώνα» εν γένει).
β)«Πρόκειται για μια ρηξικέλευθη κριτική του φιλελευθερισμού, ο οποίος […] συγκαλύπτοντας ιδεολογικά την ύπαρξη της ταξικής πάλης, αποδυναμώνει και θέτει σε κίνδυνο την αστική επικυριαρχία»: Ενώ η εχθρότητα του συγγραφέα προς τον φιλελευθερισμό είναι προφανής και πιθανώς θεμελιώδης, το γεγονός ότι η αντίθεσή του προς αυτόν πηγάζει από το ότι «συγκαλύπτοντας ιδεολογικά την ύπαρξη της ταξικής πάλης, αποδυναμώνει […] την αστική επικυριαρχία», ούτε αναφέρεται ούτε συνάγεται εύλογα από το περιεχόμενο του έργου, αποτελεί μάλιστα χαρακτηριστική απόφανση της μεταφράστριας, η οποία ωστόσο μας μεταφέρεται ως απολύτως αυταπόδεικτη.

Εν κατακλείδι θεωρώ ότι το συγκεκριμένο - κλασικό και δεδομένης αξίας για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την πολιτική φιλοσοφία - έργο, αξίζει μίας έκδοσης που θα επιδεικνύει μεγαλύτερο σεβασμό προς αυτό και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ικανότητα των αναγνωστών να σχηματίσουν μίαν άποψη επί του περιεχομένου του.
2023-01-15 11:38:17


Συστάσεις Βιβλίων

Ο ΑΣΤΟΣ

Ο ΑΣΤΟΣ

SOMBART WERNER

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
1.SOMBART WERNER
2.SCHMITT CARL

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΝΤΕΜΙΑΝ
HESSE HERMANN (NOBEL 1946)
€10.60 €5.30
(-50%)
Κερδίζετε €5.30
Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΩΝΙΑ
JAMES HENRY
€9.54 €4.77
(-50%)
Κερδίζετε €4.77

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS