Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: Βεδές Δημήτριος

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ"
Πραγματικά ότι καλύτερο για κάποιον που ενδιαφέρεται να διαβάσει για την εν λόγω ιστορική περίοδο. Αντικειμενικος χωρίς να βουτάει την πένα στις προσωπικές του απόψεις, παρουσιάζει όλα τα πρόσωπα με το ίδιο μέτρο, ξετυλίγει τα γεγονότα από την αρχή μέχρι το τέλος, και από την ανατολή μέχρι την Δύση. Ολοκληρωμένο έργο.
2023-01-12 09:19:56
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΩΝ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΕΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ"
Μια περιληπτική παρουσίαση της ανόδου, της πορείας και της πτώσης του Ναπολέοντα. Μεγάλο μέρος του βιβλίου, σχεδόν το μισό, αποτελείται από ζωγραφιές των πρωταγωνιστων, των πεδίων των μαχών καθώς και χαρτών για την κατανόηση των κινήσεων των μαχόμενων. Με 60% έκπτωση μια χαρά αξίζει. Δε έχω να σχολιάσω κάτι συγκεκριμένο γιατί απλά δεν έχει κάποια ιστορικη ανάλυση, απλά λέει εν συντομία όλα τα γεγονότα της περιόδου. Ένα καλό βιβλίο για αρχάριους.
2023-01-12 09:01:18
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΑ"
Πολύ καλό βιβλίο, το προτείνω. Αν και καθόλου υποστηριχτης της ιδεολογίας αυτής, παρόλαυτα, σε πολλά, είμαι σύμφωνος με την φιλοσοφία που πρεσβεύει ο αναρχισμός, και θα ήμουν ακόμα περισσότερο αν δεν υποστήριζε την βία ως μέσω επίτευξης αυτής. Ο Μπακούνιν είναι πολύ ενημερωμενος-διαβασμενος και παρουσιάζει όλη την οικονομικο-πολιτικη κατάσταση της εποχής, πράμα που μπορεί να κουράζει πολλούς. Το καλύτερο κομμάτι του βιβλίου είναι η αποδόμηση του Μαρξισμού σε κάθε ευκαιρία. Νομίζω οτι τέτοια επιχειρηματολογία κατά του κομμουνισμού δεν έχω διαβάσει πουθενά.
2023-01-12 07:27:11
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 ΚΑΙ «ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΣ» "
Ένα καλό βιβλίο για να προσεγγίσεις μια αμφιλεγόμενη περίοδο, για την οποία λίγα ξέρει ο μέσος Έλληνας αλλά από συνθήματα πρώτος. Πολύ συμπυκνωμένο βιβλίο με συνεχείς αναφορές σε επίσημα αρχεία και πηγές δίνοντας ένα τόνο αυθεντίας στα λεγόμενα του συγγραφέα. Πρέπει να εξετάσουμε τι οδήγησε στο πραξικόπημα όπως επίσης τι έγινε στην Ελλάδα μετά την πτώση του Ιωαννίδη. Γιατί δεν μπορούσαν να περιμένουν άλλους μερικούς μηνες για τις προγραμματισμενες εκλογές οι επαναστάτες του Πολυτεχνείου; Οι οποίοι στράφηκαν τελικά κατά ποιανης κυβέρνησεως αφού είχε λήξει η 21η Απριλίου;; Θελω να διαβάσω και του Παπαχελά το βιβλίο το οποίο νομιζω έχει διαφορετικη οπτική ώστε να έχω και την άλλη εικόνα.
2022-11-16 20:57:55
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ"
Πολύ ώραιο και σύντολο βιβλίο, με μια περίεργη αλλά συνάμα πολύ αληθινή βασική ιδέα του Cipolla, δηλαδή κατά πόσο οι πράξεις σου είναι σύμφωνες με τους στόχους που έχεις θέσεις στην ζωή σου, αλλά και κατα πόσο η υλοποίηση των στόχων αυτών οδηγεί στην προοδό τη δική σου αρχικά αλλα και του συνόλου συνάμα. Πίσω από αυτό ξετυλίγεται μια ολόκληρη φιλοσοφία.
2022-10-04 11:40:27
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ: ΑΠΑΝΤΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Ένα βιβλίο ώστε να έρθει κάποιος σε επαφή με έναν "κόσμο" τόσο γνωστό στα αυτιά όλων αλλά συνάμα τόσο σύνθετο και περίπλοκο για να τον περιγράψεις : τον Στωικισμό.
2022-10-04 11:32:46
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ: ΑΠΑΝΤΑ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Ότι και να γράψουμε είναι περιττό, απλά αγοράστε το. Προσωπικά, το πρώτο βιβλίο με κερδισε πολλύ περισσότερο, ίσως γιατί πραγματεύεται πιο απλές εννοιες. Πάρα πολύ χρήσιμα πραγματα ακόμα και στη σημερινή εποχή στην οποία έχουμε ξεχάσει να φιλοσοφούμε, και ασχολούμαστε μόνο με θέματα σχετικά με την Ύλη.
2022-10-04 11:29:00
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ"
Ωραίο βιβλίο, αν σκεφτείς ότι καταλήγει ότι πρέπει να δουλεύουμε 3-4 ώρες την μέρα,(που κακά τα ψέματα έχουμε τόσες ανάγκες πλέον που δε φτάνουν τόσες ώρες μόνο, άρα πρέπει να αλλάξουμε και εμείς μαζί) άλλα πέρα από αυτό έρχεσαι σε επαφή με εκείνη την εποχή, πώς έβλεπε ο Λαφάργκ την άρχή της παγκοσμιοποίησης (στο εμπόριο πάντα) και της συνέπειές στον καθημερινό άνθρωπο, πώς οι μηχανές υποτίθεται θα μας χάριζαν λιγότερες ώρες εργασίας αλλα δε κοκ. Έχει κάποιους άκυρους συσχετισμούς και θέσεις που δε με κέρδισαν, άλλα αυτό είναι θέμα υποκειμενικό και προσωπικό. Κατα τα άλλα είναι ευχαριστό.
2022-10-04 11:23:56
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΘΑΛΑΜΟΣ αρ. 6"
Δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω απο όσα έχουν ήδη σχολιάσει οι προηγούμενοι. Είναι ένα μικρό βιβλίο όπως και τα περισσότερα του συγκεκριμένου καθότι έγραφε θεατρικά κυρίως, και επομένως όλη η ουσία συμπυκνώνεται άμεσα και προσιτά χωρίς πολλές πλοκές, προσωπα, σκηνές, και υποθέσεις. Είναι δηλαδή ακόμα κια για εκείνους που κουράζονται εύκολα με τα μακροσκελή λογοτεχνικά βιβλία.
2022-10-04 11:12:03
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ "
Δε καταλαβαίνω γιατί το εν λόγω βιβλίο δεν "άρεσε" σε πολλούς , οσαν να είναι αυτοί που έκαναν τα εγκλήματα της ΕΣΣΔ ή των λοιπών κ.κ. Καλό είναι κάποιες φορές να έχεις ιδεολογία αλλά αν ταυτίζεσαι με πρόσωπα που σκότωσαν εκκατωμυρια τότε λογικό να μη σου αρέσουν αυτά τα επιστημονικά πονήματα. Το βιβλίο είναι πολύ μεγάλο και κουραστικό γιατί έχει πολύ ανάλυση με αναφορά σε έγγραφα και ντοκουμέντα, πράγμα που το κάνει αξιόπιστο. Δεν έχει σκοπό να διχασει αλλά να μας επαναφέρει στην ιστορική πραγματικότητα με την σκληρή εικόνα της, ώστε εμείς ακόμα και αν έχουμε αντίστοιχες ιδεολογίες να μην πέσουμε στα ίδια σφάλματα - εγκλήματα των προηγούμενων.
2022-07-15 21:32:34
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
1.FRANKL VIKTOR
2.PETERSON B. JORDAN

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΤΗ ΝΕΚΡΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
COOK KENNETH
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00
Ο ΜΑΙΓΚΡΕ ΚΑΙ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΤΟΥ
SIMENON GEORGES
€13.00 €6.50
(-50%)
Κερδίζετε €6.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS