Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή και αντικαταβολή για αγορές άνω των 30€ | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 350.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: tlsurfer

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ"
Απλά ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ.... κολοσσιαίων διαστάσεων. Δεν έχει να κάνει μόνο με την απλοποίηση των ταξιδιών στο χρόνο και την κατανόηση των εννοιών και των κινδύνων που απορρέουν από αυτά. Έχει να κάνει με την πλοκή και με τις προεκτάσεις που κρύβονται από πίσω. Χιλιάδες φορές έχουμε πει "αν είχα κάνει το άλλο και όχι αυτό θα ήμουν καλύτερα τώρα"... Οι πολλές και διαφορετικές πραγματικότητες που θα δημιουργούνταν με τις διαφορετικές αποφάσεις μας πάντοτε μας έβαζαν σε σκέψεις... εκ των υστέρων. Όμως εν τέλει ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος; Και είναι ηθικό να υπάρχει κάποιος που να αποφασίζει για αυτά, πάντα "για το καλό της ανθρωπότητας"; Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι τα μεγαλύτερα λάθη, πόλεμοι και σφαγές έγιναν με το περιτύλιγμα του γενικότερου καλού. Δεν θα ήταν καλό να υπάρχει κάποιο σύστημα που να τα εξαλείφει όλα αυτά πιν γίνουν; Η μήπως όχι τελικά;
2022-09-05 08:22:49
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ιέρεια με το τατουάζ"
Εκπληκτικό βιβλίο. Η συγγραφέας με έναν μοναδικό τρόπο περιπλέκει την πραγματικότητα με τη φαντασία, θίγοντας πάρα πολλά θέματα που απασχολούν την ανθρωπότητα. Θέματα σοβαρά, όπως η οικογένεια και η δομή της, η θρησκεία και οι επιβολές της στους ανθρώπους, η πάλη των φύλων, ο πόλεμος, τα πρέπει ενάντια στα θέλω και άλλα πολλά, αναλύονται σε ένα χωροχρονικό συνεχές από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Το μυστήριο υφαίνεται από την πρώτη σελίδα και ξεδιπλώνεται ως την τελευταία, κρατώντας τον αναγνώστη σε εγρήγορση, καθ\' όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης. Και το σπουδαιότερο; Κυριαρχεί παντού το ελληνικό στοιχείο και αυτό όχι μόνο επειδή η συγγραφέας είναι Ελληνίδα, αλλά επειδή η πατρίδα μας έχει ιστορία και μυθολογία χιλιάδων ετών. Αυτά αποτελούν ανεξάντλητους πόρους για μία συγγραφέα με φαντασία, ευφυία και βάθος, όπως είναι η Πασχαλία Τραυλού. Πέραν όλων των άλλων το βιβλίο είναι μια εξύμνηση στην αγάπη, την ανιδιοτελή τη βαθιά την ειλικρινή. Και όπως είπε και ο Κόμης Δράκουλας όταν είδε την αγαπημένη του μετά από αιώνες: Διέσχισα ωκεανούς χρόνου για να σε ξαναβρώ.... Διαβάστε το... το συστήνω ανεπιφύλακτα.
2022-07-20 11:00:37
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΟΥΙΝΤΕΡ "
Το 4ο βιβλίο της 4λογίας της Σελήνης. Είναι και το πιο βαρύ... 1000+ σελίδες. Η συγγραφέας έχει πετύχει κάτι εκπληκτικό. Έχει πάρει 4 παραμύθια της παιδικής μας ηλικίας και τα έχει μετατρέψει σε ένα έπος επιστημονικής φαντασίας. Το 1ο βιβλίο αναφέρεται στη Σιντερ ίσον cinderella ίσον Σταχτομπούτα. Το 2ο εμπλέκει τη Σκάρλετ, ίσον Κοκκινομάλλα ίσον Κοκκινοσκουφίτσα. Στο 3ο εμφανίζεται η Ραπουνζέλ (δεν έχω καταφέρει να συσχετίσω το Κρες) και στο τελευταίο έρχεται και η Γουίντερ ίσον Χιονάτη. Οι 4 αυτές ηρωίδες εμπλέκονται μεταξύ τους σε μία τεράστια περιπέτεια με στόχο την ανατροπή της τυρρανικής βασίλισσας της Σελήνης. Όλη η σειρά είναι εκπληκτική, φοβερή πλοκή, αγωνία, ανατροπές και όλα τα στοιχεία εκείνα που εξιτάρουν τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας: cyborgs, ανδροειδή, mind control, υψηλή τεχνολογία, λυκάνθρωποι, μεταλλαγμένοι και..... πανδημία βεβαίως. Ο αναγνώστης έχει τη σπάνια ευκαιρία να διαβάσει τα παραμύθια με τα οποία μεγαλώσαμε, αλλιώς, για ενήλικες πια, αφού θίγονται έννοιες και θέματα που ταλανίζουν την ανθρωπότητα για αιώνες, όπως: τυραννικά καθεστώτα, χειρισμός των μαζών, δούλοι, υπηρέτες, ταξικές διαφορές, σχέσεις μεταξύ διαφορετικών τάξεων, αγάπη, έρωτες και άλλα πολλά. Τα 4 βιβλία είναι: Σίντερ, Σκάρλετ, Κρες και Γουίντερ. Τα συστήνω ανεπιφύλακτα.
2021-12-30 13:53:07
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΡΕΣ "
Το 3ο βιβλίο της 4λογίας της Σελήνης. Η συγγραφέας έχει πετύχει κάτι εκπληκτικό. Έχει πάρει 4 παραμύθια της παιδικής μας ηλικίας και τα έχει μετατρέψει σε ένα έπος επιστημονικής φαντασίας. Το 1ο βιβλίο αναφέρεται στη Σιντερ ίσον cinderella ίσον Σταχτομπούτα. Το 2ο εμπλέκει τη Σκάρλετ, ίσον Κοκκινομάλλα ίσον Κοκκινοσκουφίτσα. Στο 3ο εμφανίζεται η Ραπουνζέλ (δεν έχω καταφέρει να συσχετίσω το Κρες) και στο τελευταίο έρχεται και η Γουίντερ ίσον Χιονάτη. Οι 4 αυτές ηρωίδες εμπλέκονται μεταξύ τους σε μία τεράστια περιπέτεια με στόχο την ανατροπή της τυρρανικής βασίλισσας της Σελήνης. Όλη η σειρά είναι εκπληκτική, φοβερή πλοκή, αγωνία, ανατροπές και όλα τα στοιχεία εκείνα που εξιτάρουν τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας: cyborgs, ανδροειδή, mind control, υψηλή τεχνολογία, λυκάνθρωποι, μεταλλαγμένοι και..... πανδημία βεβαίως. Ο αναγνώστης έχει τη σπάνια ευκαιρία να διαβάσει τα παραμύθια με τα οποία μεγαλώσαμε, αλλιώς, για ενήλικες πια, αφού θίγονται έννοιες και θέματα που τσαλανίζουν την ανθρωπότητα για αιώνες, όπως: τυραννικά καθεστώτα, χειρισμός των μαζών, δούλοι, υπηρέτες, ταξικές διαφορές, σχέσεις μεταξύ διαφορετικών τάξεων, αγάπη, έρωτες και άλλα πολλά. Τα 4 βιβλία είναι: Σίντερ, Σκάρλετ, Κρες και Γουίντερ. Τα συστήνω ανεπιφύλακτα.
2021-12-30 13:51:56
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΚΑΡΛΕΤ "
Το 2ο βιβλίο της 4λογίας της Σελήνης. Η συγγραφέας έχει πετύχει κάτι εκπληκτικό. Έχει πάρει 4 παραμύθια της παιδικής μας ηλικίας και τα έχει μετατρέψει σε ένα έπος επιστημονικής φαντασίας. Το 1ο βιβλίο αναφέρεται στη Σιντερ ίσον cinderella ίσον Σταχτομπούτα. Το 2ο εμπλέκει τη Σκάρλετ, ίσον Κοκκινομάλλα ίσον Κοκκινοσκουφίτσα. Στο 3ο εμφανίζεται η Ραπουνζέλ (δεν έχω καταφέρει να συσχετίσω το Κρες) και στο τελευταίο έρχεται και η Γουίντερ ίσον Χιονάτη. Οι 4 αυτές ηρωίδες εμπλέκονται μεταξύ τους σε μία τεράστια περιπέτεια με στόχο την ανατροπή της τυρρανικής βασίλισσας της Σελήνης. Όλη η σειρά είναι εκπληκτική, φοβερή πλοκή, αγωνία, ανατροπές και όλα τα στοιχεία εκείνα που εξιτάρουν τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας: cyborgs, ανδροειδή, mind control, υψηλή τεχνολογία, λυκάνθρωποι, μεταλλαγμένοι και..... πανδημία βεβαίως. Ο αναγνώστης έχει τη σπάνια ευκαιρία να διαβάσει τα παραμύθια με τα οποία μεγαλώσαμε, αλλιώς, για ενήλικες πια, αφού θίγονται έννοιες και θέματα που ταλανίζουν την ανθρωπότητα για αιώνες, όπως: τυραννικά καθεστώτα, χειρισμός των μαζών, δούλοι, υπηρέτες, ταξικές διαφορές, σχέσεις μεταξύ διαφορετικών τάξεων, αγάπη, έρωτες και άλλα πολλά. Τα 4 βιβλία είναι: Σίντερ, Σκάρλετ, Κρες και Γουίντερ. Τα συστήνω ανεπιφύλακτα.
2021-12-30 13:51:21
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΙΝΤΕΡ "
Το 1ο βιβλίο της 4λογίας της Σελήνης. Η συγγραφέας έχει πετύχει κάτι εκπληκτικό. Έχει πάρει 4 παραμύθια της παιδικής μας ηλικίας και τα έχει μετατρέψει σε ένα έπος επιστημονικής φαντασίας. Το 1ο βιβλίο αναφέρεται στη Σιντερ ίσον cinderella ίσον Σταχτομπούτα. Το 2ο εμπλέκει τη Σκάρλετ, ίσον Κοκκινομάλλα ίσον Κοκκινοσκουφίτσα. Στο 3ο εμφανίζεται η Ραπουνζέλ (δεν έχω καταφέρει να συσχετίσω το Κρες) και στο τελευταίο έρχεται και η Γουίντερ ίσον Χιονάτη. Οι 4 αυτές ηρωίδες εμπλέκονται μεταξύ τους σε μία τεράστια περιπέτεια με στόχο την ανατροπή της τυρρανικής βασίλισσας της Σελήνης. Όλη η σειρά είναι εκπληκτική, φοβερή πλοκή, αγωνία, ανατροπές και όλα τα στοιχεία εκείνα που εξιτάρουν τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας: cyborgs, ανδροειδή, mind control, υψηλή τεχνολογία, λυκάνθρωποι, μεταλλαγμένοι και..... πανδημία βεβαίως. Ο αναγνώστης έχει τη σπάνια ευκαιρία να διαβάσει τα παραμύθια με τα οποία μεγαλώσαμε, αλλιώς, για ενήλικες πια, αφού θίγονται έννοιες και θέματα που τσαλανίζουν την ανθρωπότητα για αιώνες, όπως: τυραννικά καθεστώτα, χειρισμός των μαζών, δούλοι, υπηρέτες, ταξικές διαφορές, σχέσεις μεταξύ διαφορετικών τάξεων, αγάπη, έρωτες και άλλα πολλά. Τα 4 βιβλία είναι: Σίντερ, Σκάρλετ, Κρες και Γουίντερ. Τα συστήνω ανεπιφύλακτα.
2021-12-30 13:49:48
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΝΙΓΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ"
Ο συγκεκριμένος συγγραφέας έχει ενα τρομερό ταλέντο να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια του αναγνώστη την μετα-αποκαλυπτική γη, σε κάθε της έκφανση. Είτε πλημμυρισμένη, είτε ξερή και άγονη, με ήρωες που τους κατατρέχει η μοίρα και που παλεύουν ενάντια σε όλους και σε όλα για να επιβιώσουν και να υπερασπιστούν τα πιστεύω τους. Όσο αισιόδοξοι και να είμαστε, αυτά που περιγράφει στα βιβλία του ο Bacigalupi είναι πάρα πολύ πιθανό να συμβούν. Γιατί; Γιατί ήδη συμβαίνουν σήμερα. Απλά στο μέλλον, όταν η κλιματική αλλαγή θα είναι απόλυτη και ανεξέλεγτη, τα συμβάντα θα είναι κατακλυσμικά. Και τότε όλα τα μειονεκτήματα και τα ελαττώματα της ανθρώπινης φυλής επικρατούν και εξαφανίζουν οτιδήποτε καλό έχει απομείνει με ένα και μόνο στόχο: την επιβίωση του δυνατοτέρου. Οι δυνατοί ανέκαθεν έτρωγαν τους αδυνάτους, αλλά παλιότερα υπήρχε και θέση για τους δεύτερους. Στις Πνιγμένες Πόλεις του μέλλοντος, οι αδύναμοι ήταν αποκλειστικά και μόνο αναλώσιμοι και τροφοδοτούσαν τα γρανάζια του πολέμου ακούσια ή εκούσια, μέχρι η χρησιμότητά τους να είναι θανατηφόρα γι\' αυτούς. Παρόλα αυτά η ευστροφία και η εξυπνάδα, παίζουν σημαντικό ρόλο. Διότι τα όπλα πάντα είναι υπολογίσιμα, η δύναμη του πλήθους σίγουρα αλλάζει τις ισσοροπίες και το χρήμα εννοείται ότι κερδίζει πολέμους. Αλλά όλα αυτά φαίνονται και τα βλέπει και μπορεί να τα υπολογίσει ο κάθε εχθρός. Η παραγματική όμως δύναμη είναι αυτή που δεν φαίνεται και είναι η δύναμη του πνεύματος. Αυτή που τελικά μπορεί να αλλάξει τους κανόνες και την έκβαση του παιχνιδιού, με μία απλή αλλά καλά σχεδιασμένη κίνηση.
2021-10-12 15:00:25
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΓΚΟΛΕΜ ΚΑΙ ΤΟ ΤΖΙΝΙ"
Στο συγκεκριμενο βιβλίο η συγγραφέας έχει προσπαθήσει να θίξει πάρα πολλά θέματα τα οποία ταλανίζουν την ανθρωπότητα διαχρονικά. Αν το έχει πετύχει, αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τον αναγνώστη. Αν κάποιος το δει σαν απλό παραμύθι, θα έπρεπε να το είχε τελειώσει σε 20 σελίδες. Όμως δεν είναι αυτή η ουσία του βιβλίου. Δεν είναι τυχαίο ότι το τζίνι έρχεται από τον αραβικό κόσμο και το γκόλεμ από τον εβραϊκό. Μπορεί στη Μ. Ανατολή να σφάζονται και να σκοτώνονται για αιώνες, αλλά οι μετανάστες από όπου και αν προέρχονται μοιράζονται τους ίδιους φόβους σε έναν νεό και ξένο κόσμο, όπου ούτε τη γλώσσα ξέρουν, ούτε και τις συνήθειες των ανθρώπων εκεί. Βλέπουμε λοιπόν τόσο τους άραβες όσο και τους εβραίους να συνυπάρχουν αρμονικά στη Ν. Υόρκη, με κοινό σκοπό την επιβίωση. Γιατί εκεί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και οι διαμάχες στη Μ. ανατολή είναι σχεδόν σε άλλο πλανήτη γι\' αυτόυς. Μέσα από τους 2 ήρωες και τους χαρακτήρες που τους περιβάλλουν, η συγγραφέας αναλύει τον αιώνιο φόβο του ανθρώπου για το θάνατο και την προσπάθειά του να τον αποφύγει, τη διαφορετικότητα και την έχθρα που νιώθει ο υπόλοιπος κόσμος για το διαφορετικό, τη θρησκεία και την κοινωνία, που μέσα από έναν πυκνό ιστό παραδόσεων επιβάλει διαχρονικά τα κλισέ της και πιέζει με τα πρέπει της. Οι άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να υπακούσουν σε αυτά, οδηγούνται σε φαινομενικά σωστές επιλογές, οι οποίες όμως έχουν μοιραία κατάληξη, γιατί τελικά δεν είναι αυτό που θέλουν οι ίδιοι. Τέλος, μέσα από τη διήγηση της ζωής του τζιν, αντιλαμβανόμαστε αυτό που έχουν πει οι αρχαίοι ημών πρόγονοι: "το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον". Ότι και να έκανε το τζινι, μετά από 1000 χρόνια πέφτει πάνω στη Νέμεσή του, χωρίς να μπορεί να το αποφύγει. Όπως και η ίδια αυτή Νέμεση δεν ήξερε ότι τελικά θα έπεφτε πάνω στο τζινι, όπως η πεταλούδα πάνω στη λάμπα. Το βιβλίο λοιπόν μέσα από αυτό το ζευγάρι του φανταστικού κόσμου ξεδιπλώνει μπροστά μας μια τεράστια αλληγορία. Και έτσι θα πρέπει να το δει ο αναγνώστης.
2021-09-29 18:08:43
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΥΔΑΤΙΝΟ ΜΑΧΑΙΡΙ"
Εκπληκτικό βιβλίο. Ο συγκεκριμένος συγγραφέας έχει ένα τρομερό ταλεντο να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια του αναγνώστη τους δυστοπικούς κόσμους που αναλύει. Οι χαρακτήρες του είναι παρα πολύ δυνατοί και η πλοκή αυτό του βιβλίου δεν σε αφήνει να το αφήσεις. Περιγράφει μια Γη σε όχι και τόσο μακρυνό μέλλον, με όχι και τόσο ξένες καταστάσεις. Αυτό το βιβλίο είναι μια πραγματική φαντασία που μπορεί να συμβεί πολύ εύκολα, με την πορεία που έχει πάρει το κλίμα και η ανθρωπότητα. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.
2021-06-28 12:29:06
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ"
Το βιβλίο είναι το 3ο της σειράς του Gibson που καταπιάνεται με το εικονικό κυβερνοσύμπαν. Η μετάφρασή του είναι άψογη και πραγματικά ξεδιπλώνονται ολές οι αρετες αυτού του συγγραφέα. Το έχω τελειώσει εδώ και καιρό και δεν ήθελα να γράψω κριτική αμέσως, διότι ήθελα να κατασταλάξουν μέσα μου οι εντυπώσεις και να ξεκαθαρίσω τι θα έπρεπε να πω. Κατα την προσωπική μου άποψη λοιπόν, αυτό το βιβλίο δεν χρειαζόταν να βγει. Εμφανίζονται όλοι οι χαρακτήρες των 2 προηγούμενων βιβλίων και μερικοί νέοι σε διαφορετικς πλέον φάσεις της ζωής τους, είτε πραγματικής, είτε εικονικής, αλλά θεωρώ ότι η υπόθεση έχει πλέον εξαντληθεί στα 2 προηγούμενα και απλά είναι λίγο τραβηγμένη σε αυτό. Δεν φαίνεται ότι έχει κάτι περισσότερο να πει και η τελική αίσθηση που μου έμεινε ήταν "μία από τα ίδια"....
2021-06-28 12:11:29
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

Η ιέρεια με το τατουάζ

Η ιέρεια με το τατουάζ

ΤΡΑΥΛΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΑ
Νευρομάντης

Νευρομάντης

GIBSON WILLIAM
ΣΚΑΡΛΕΤ

ΣΚΑΡΛΕΤ

MEYER MARISSA
ΚΡΕΣ

ΚΡΕΣ

MEYER MARISSA
ΣΙΝΤΕΡ

ΣΙΝΤΕΡ

MEYER MARISSA
ΓΟΥΙΝΤΕΡ

ΓΟΥΙΝΤΕΡ

MEYER MARISSA

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
1.ASIMOV ISAAC
2.BACIGALUPI PAOLO

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βιβλία σε τιμές προσφοράςΠερισσότερα

ΦΕΓΓΑΡΟΦΩΤΟ
KADARE ISMAIL
€7.42 €2.97
(-60%)
Κερδίζετε €4.45
ΜΟΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS