Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: μαστρογιωργης

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "(P/B) THE COMPLETE ROMAN ARMY"
Εκπληκτική μελέτη πάνω στον Ρωμαϊκό στρατό. Το βιβλίο καλύπτει τους θεσμούς , τον εξοπλισμό , την οργάνωση και τις τακτικές από την εποχή της βασιλείας , όπου κύριος σχεδιασμός αποτελεί η οπλιτική φάλαγγα , την λεγεώνα της Δημοκρατίας , της Αυτοκρατορίας όπου πέφτει και η περισσότερη ανάλυση μέχρι και τις μεταρρυθμίσεις του Μέγα Κωνσταντίνου. Υπάρχει πληθώρα φωτογραφιών , σχεδίων , χαρτών και πηγών που βοηθά τον αναγνώστη στην κατανόηση της λειτουργίας της Ρωμαίκης πολεμικής μηχανής.Ένα κατάλληλο βιβλίο για εισαγωγή πάνω στην έρευνα που αφορά τον Ρωμαϊκό στρατό , ειδικά για φοιτητές Ιστορίας Αρχαιολογίας , όπως κι εγώ.
2024-01-28 20:37:19
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΤΡΟΦΙΜΟΙ ΤΗΣ ΛΥΚΑΙΝΑΣ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Μία καλή εισαγωγή στην Ρωμαϊκή ιστορία. Το βιβλίο προσφέρει στον αναγνώστη τον σκελετό της ιστορικής εξέλιξης της Ρώμης από τη ίδρυση της μέχρι και τον Αυτοκράτορα Διοκλητιανό. Κάνει μια αρκετά καλή παρουσίαση των πηγών της ρωμαϊκής ιστορίας. Αρκετά καλό επίσης είναι το κεφάλαιο που εξηγεί τους βασικούς θεσμούς του ρωμαϊκού κράτους και την διοίκηση. Το κείμενο είναι πολύ καλά οργανωμένο σε ενότητες και υποενότητες , πράγμα που καθιστά και το βιβλίο σαφές. Όποιος ενδιαφέρεται για την ρωμαϊκή ιστορία μπορεί να ξεκινήσει με αυτό το βιβλίο ή όποιος σπουδάζει κάτι σχετικό μπορεί να το έχει για βοηθητικό.
2024-01-27 22:04:38
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ"
Ένα βιβλίο που διαπραγματεύεται την περίοδο καθαρά μέσω των πηγών. Η μελέτη αυτή δεν εστιάζει τόσο στα πολλά γεγονότα της κλασσικής εποχής όσο στην μελέτη των πηγών που έχουμε από αυτή την περίοδο , πράγμα που καθιστά την παρουσίαση των γεγονότων Αθηναιοκεντρική καθώς οι περισσότερες επιγραφές , κείμενα και αρχαιολογικά κατάλοιπα προέρχονται από την Αθήνα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το βιβλίο αναφέρεται μόνο εκεί και αμελεί να μιλήσει και για άλλα κράτη , όπως την Σπάρτη , τις Συρακούσες και την Μακεδονία. Ένα βιβλίο που , ίσως , να ενδιαφέρει περισσότερο το πιο εξειδικευμένο κοινό , αλλά καλό και για έναν φιλίστωρα αναγνώστη.
2024-01-27 21:52:13
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) "
Φοβερό βιβλίο για τον Μέγα Αλέξανδρο , συνιστώ και τους δύο τόμους του έργου αυτού. Ο συγγραφέας περιγράφει τον Αλέξανδρο πρώτα ως άνθρωπο μετά ως φαινόμενο , καθώς προκειμένου να εξηγήσει την συμπεριφορά του και τις πράξεις του χρησιμοποιεί πολλά κοινωνιολογικά πειράματα και ψυχολογικές μελέτες. Προσπαθεί να περιγράψει πως ο Αλέξανδρος κατάφερε να κατακτήσει την Περσική Αυτοκρατορία , την υπερδύναμη της εποχής του , χωρίς να κάνει μόνο αναφορά στο τακτικό εγκέφαλο του Αλέξανδρου όπως και τη αλλαγή του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς του κατά την διάρκεια της εκστρατείας αποφεύγοντας τους πολλούς εξωραϊσμούς (που δεν λείπουν τελείως από το έργο). Μόνο μου παράπονο ότι θα ήθελα λίγο μεγαλύτερη περιγραφή της μάχης των Γαυγαμήλων , κατά τα άλλα ένα καλό έργο.
2023-09-27 11:07:40
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ"
Πρόκειται για ένα αρκετά καλό βιβλίο για την Ρωμαϊκή ιστορία καθώς καλύπτει όλες τις περιόδους της (Βασιλεία , Δημοκρατία , Αυτοκρατορία) μέχρι τον θάνατο του Ρωμαίου/Βυζαντινού αυτοκράτορα Μαυρικίου. Το εν λόγω εγχειρίδιο περιέχει πολλές λεπτομέρειες όχι μόνο για τα μεγάλα πρόσωπα και τις μάχες , αλλά και για την κοινωνία , το δίκαιο , τον στρατό , την λογοτεχνία και τις επιρροές που δέχτηκαν οι Ρωμαίοι από άλλους λαούς. Όμως υπάρχουν πολλά θέματα που το βιβλίο δεν καλύπτει επαρκώς , παράδειγμα οι επιχειρήσεις του Ιουλίου Καίσαρα Γερμανικού πέραν από τον Ρήνο κατά των Γερμανικών φυλών ως εκδίκηση για την πανωλεθρία στον Τευτομβούργιο Δρυμό οπού οι συγγραφείς τις παρουσιάζουν σε μια πρόταση πως απλά έκανε εκστρατείες κατά του Αρμινίου (αρχηγού των Γερμανικών φυλών) και δίχαζε τις Γερμανικές φυλές χωρίς να αναφέρονται έστω ονομαστικά και κάποιες σημαντικές μάχες όπως πχ. το Ιντιστάβισο (καλή περιγραφή των εκστατείων του Γερμανικού κάνει ο Andrian Goldsworthy στο βιβλίο του "In The Name of Rome" στο κεφάλαιο για τον Γερμανικό.
Οποιος ενδιαφέρεται να διαβάσει κάτι παραπάνω από ένα βιβλίο εισαγωγής για την αρχαία Ρώμη τότε αξίζει να διαβάσει αυτό τον μεγάλο τόμο , όσοι είστε φοιτητές ιστορίας & αρχαιολογίας (όπως εγώ) ή φιλόλογοι επίσης μπορείτε να το διαβάσετε απλά μην περιμένετε πολλές και απαιτητικές λεπτομέρειες.
2023-09-27 10:29:38


Συστάσεις Βιβλίων

(P/B) THE COMPLETE ROMAN ARMY

(P/B) THE COMPLETE ROMAN ARMY

GOLDSWORTHY ADRIAN
Δείτε περισσότερες συστάσεις...

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
1.ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΥΓΙΗΣ ΕΓΩΙΣΜΟΣ
HELLER RACHAEL
€17.00 €6.80
(-60%)
Κερδίζετε €10.20
ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ - ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ
FREUD SIGMUND
€9.25 €4.62
(-50%)
Κερδίζετε €4.63

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS