Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή και αντικαταβολή για αγορές άνω των 30€ | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 350.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: Petrosar

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ"
Πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που βασισμένη σε μια αλληγορική καταστροφή, την "Κοσμοχαλασιά" μιλάει για τα δεινά που έφεραν στην Αργεντινή οι αλλεπάλληλες οικονομικές κρίσεις. Η καταστροφή σαρώνει τα πάντα, αλλοιώνει τις ζωές των ανθρώπων και σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα τους επιστρέφει αιώνες πίσω από τον πολιτισμό που ζούσαν. Έχοντας αποκηρύξει τον τεχνολογικό πολιτισμό και τις έννοιες της ανθρωπιάς, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, ο καθένας προσπαθεί να επιβιώσει όπως όπως. Από κάποιο σημείο και μετά, το ενδιαφέρον μένει κάπως μετέωρο και βρισκόμαστε να παρακολουθούμε σκηνές πολύ ευχάριστες στην ανάγνωση, με γρήγορο ρυθμό (κάποιες θυμίζουν Mad Max) αλλά που δεν προσθέτουν πολλά στην εξαιρετική αρχική ιδέα.
2021-12-21 13:26:33
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΝΤΕΡΓΚΡΑΟΥΝΤ 'Η ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΑΣ"
Υπέροχο μυθιστόρημα της ρωσικής σχολής. Η μετασοβιετική κοινωνία της Ρωσίας είναι υπό διαμόρφωση στα τέλη της δεκαετίας του 90 και γίνεται το σκηνικό στο οποίο ο Μακάνιν ξεδιπλώνει την ιστορία του ή... καλύτερα τις ιστορίες του. Ο πρωταγωνιστής Πετρόβιτς είναι από τους κομμένους καλλιτέχνες του παλιού καθεστώτος και παραμένει στο περιθώριο μιας κοινωνίας που αλλάζει αλλά ουσιαστικά δεν δίνει περισσότερη ελευθερία σε όλους. Δύο φόνοι, πολύ αλκοόλ, το πέρασμα από την τρέλα, ο αγώνας για επιβίωση της ψυχής του ανθρώπου και καλλιτέχνη είναι οι κεντρικοί άξονες του μυθιστορήματος. Χωρίς πολλές λογοτεχνικές φιοριτούρες δημιουργούνται δεκάδες χαρακτήρες πολύ πραγματικοί και πολλές σκηνές γεμάτες ρεαλισμό. Υπέροχη και η χρήση του χαρακτήρα του Βένια Πετρόβιτς alter-ego και αδελφού του πρωταγωνιστή. Πολλά τα επίπεδα που κινείται το βιβλίο το οποίο προτείνεται ανεπιφύλακτα από εμένα.
2021-11-15 08:45:06
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ"
Γενικότερα δεν είμαι fan του είδους. Η γραφή του Carver είναι μεν λεπτομερής στον ψυχισμό των ηρώων του αλλά για μένα πρέπει να υπάρχει περισσότερη ισορροπία με την ιστορία που αφηγείται. Επίσης ισχύει αυτό που λένε άλλοι φίλοι ότι μπορεί να πιαστεί από μια ασήμαντη καθημερινή σκηνή για να δημιουργήσει. Αυτό είναι πλεονέκτημα όπως και το ότι αφήνει ανοιχτές ερμηνείες χωρίς να καθοδηγεί το μυαλό του αναγνώστη. Και πάλι όμως αισθάνομαι ότι κάτι λείπει. Συγκρίνοντας το βιβλίο αυτό με τα διηγήματα του Ρούλφο, δεν μπορώ να βάλω πάνω από 3 αστέρια αν και μερικά διηγήματα της συλλογής ίσως άξιζαν και 4.
2021-10-13 11:04:29
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ"
Ο πολύ μεγάλος αφηγητής Πωλ Ώστερ με άφησε με αρκετά ανάμικτα συναισθήματα με το παλάτι του φεγγαριού. Το διάβασα από άλλη έκδοση πιθανότατα καλύτερη από αυτή του Ζαχαρόπουλου. Υπάρχει και εδώ η γνωστή δεινότητα του να σκιαγραφεί τους χαρακτήρες με απαράμιλλη λεπτομέρεια και να πηγαίνει σε μεγάλο βάθος στην ψυχή των ηρώων του. Εδώ υπάρχει επίσης η ρεαλιστική απεικόνιση της αγαπημένης του πόλης, της Ν. Υόρκης την εποχή που εκτυλλίσεται η ιστορία. Πολύς συμβολισμός σε ονόματα κύριων και δευτερευόντων χαρακτήρων. Επίσης συμβολικό χαρακτήρα έχουν κάποια τοπωνύμια ακόμα και το εστιατόριο Το Παλάτι Του Φεγγαριού που έδωσε τον τίτλο. Ωστόσο : σε αρκετά βιβλία του η παρεμβολή ιστοριών και λεπτομερειών αν και παράλογες ή απίθανες, δένουν με το σύνολο. Στο Παλάτι υπήρχε ένα τέτοιο κομμάτι που προσωπικά με ξένισε και θεωρώ ότι δεν έδεσε με το υπόλοιπο.
2021-09-23 14:40:54
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΛΗΘΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ"
Εξαιρετικά δοσμένη βιογραφία του πατέρα του συγγραφέα, γιατρού και πολιτικού παράγοντα της Κολομβίας την εποχή που ξέσπασε η βία των παραστρατιωκών και των βαρώνων των ναρκωτικών τις δεκαετίες 70 και 80. Το μεγάλο συν στην αφήγηση της ζωής αυτού του ανθρώπου είναι ότι ο αφηγητής δεν λέει με κανένα τρόπο ότι μπορεί να είναι αντικειμενική αυτή η αφήγηση αφού ο πατέρας του είναι το είδωλό του και μόνο σαν τέτοιο μπορεί να τον περιγράψει. Ακόμα και σημεία που μπορεί να "έθιγαν" την υπόληψη του πατέρα του, υποβαθμίζονται στην αφήγηση του Φασιολίνσε. Η ηθική αρτιότητα του ανθρώπου αυτού, θεωρείται από τον συγγραφέα υπέρτερη των μικρών του ελαττωμάτων και η επιμονή αυτή να αναδεικνύονται οι αρετές του ίσως σε κάποια σημεία είναι υπερβολική. Όσο πλησιάζουμε στο τραγικό τέλος που γνωρίζουμε από την αρχή, ο Φασιολίνσε προσθέτει το συναίσθημα των ανθρώπων που τον έζησαν αλλά και του συνόλου που ευεργετήθηκε από τη στάση του δυναμώνοντας την αίσθηση του άδικου και παράλογου φόνου.
2021-08-30 11:45:32
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΘΝΙΚΗ 86"
Πολύ ωραίο ψυχολογικό θρίλερ από ένα συγγραφέα που περίμενα να καλοκαιριάσει για να τον πιάσω στα χέρια μου. Το μυθιστόρημα είναι κάπως άνισο αφού στο πρώτο του μισό δεν έχει κάτι διαφορετικό να δείξει παρά μια ιστορία που ο κεντρικός της ήρωας προσπαθεί να διαλευκάνει. Όμορφα φυσικά τοπία από τις μικρές πόλεις της Προβηγκίας που διακόπτονται από την πολύβουη εθνική οδό 86 συνοδεύουν την έρευνα του κεντρικού ήρωα Λεονάρ. Σταδιακά το βιβλίο σε βυθίζει σε μια έρευνα-αποκάλυψη τόσο για τον χαρακτήρα της νεκρής Λουσί αλλά και για αυτόν του Λεονάρ. Ως το τέλος ο αναγνώστης θα μπει σε έναν κύκλο αμφιβολίας και αποκάλυψης των εμμονών που υπάρχουν στο μυαλό Λεονάρ.
2021-07-12 07:01:41
Σχόλιο για το βιβλίο "Το ματωμένο του έργο (χαρτόδετη έκδοση)"
Πολύ δυνατό μυθιστόρημα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εύκολα σαν ένα δικαστικό δράμα αλλά τελικά είναι αρκετά περισσότερα. Μέσα από την ιστορία του φονιά-πρωταγωνιστή του, ο συγγραφέας ρίχνει φως σε μια εποχή της Σκωτίας όπου επικρατούσε η φεουδαρχική εξουσία. Η φτώχεια, η έλλειψη μόρφωσης και υγιεινής, η δυσειδαιμονία, είναι πανταχού παρούσες. Το επίπεδο διαβίωσης στα χωριά των Χάιλαντς είναι φρικτό και για τους κατοίκους των πόλεων της εποχής. Μέσα στο περιβάλλον αυτό διαμορφώνονται οι χαρακτήρες τους οποίους χτίζει ο Μπερνέτ με πολύ επιτυχία. Ο τρόπος αφήγησης είναι τέτοιος που έντεχνα δημιουργεί αμφιβολίες για την άποψη που εκφράζει ο κάθε αφηγητής της ιστορίας αυτής. Από την αρχή γνωρίζουμε τον φονιά και τον αριθμό των τριών νεκρών αλλά η ταυτότητα μόνο του ενός είναι γνωστή από την αρχή. Όταν στην αφήγηση μπαίνουν οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι ιερείς, οι δημοσιογράφοι και οι γείτονες των ηρώων μέσω των καταθέσεων τους στη δίκη, η εικόνα για τον κοινωνικό περίγυρο ολοκληρώνεται αν και οι αμφιβολίες για τα κίνητρα αυξάνονται. Ένστικτα εκδίκησης και αυτοδικίας διαμορφώνονται. Τελικά μέσω όλων αυτών των απόψεων, στήνεται ένα ηθικό ερώτημα που παραμένει ως το τέλος: δικαιολογεί όλη αυτή η απουσία ίσης μεταχείρισης και του αγώνα επιβίωσης μέσα στο σκοτάδι, τα εγκλήματα που έγιναν;
2021-06-28 13:03:00
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΩΝ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΩΝ"
Ένα από τα ωραιότερα πράγματα που γίνεται με τα βιβλία και εμένα τουλάχιστον, είναι ότι συνεχίζω στα 53 να ανακαλύπτω συγγραφείς που γράφουν τόσο όμορφα όπως ο Αντόνιο Λόμπο Αντούνες. Είναι σίγουρα ότι καλύτερο έχω διαβάσει εδώ και αρκετό καιρό. Πρόκειται για ένα έργο τέχνης στο οποίο ο Αντούνες συνθέτει με λόγο γεμάτο συμβολισμούς την αφήγηση της ιστορίας
του μέσω των 18 αφηγητών της. Η έλλειψη στίξης και ο μακροπερίοδος λόγος απαιτεί την προσήλωση του αναγνώστη που ανταμείβεται ωστόσο από τον τρόπο που χειρίζεται ο συγγραφέας θέματα σχετικά με την κοινωνία και τις αντιλήψεις της εποχής λίγο πριν τη δικτατορία του Σαλαζαρ αλλά και μετά από αυτή. Κατακρίνει τόσο τους καταπιεστες όσο και τη νοοτροπία των καταπιεζόμενων. Στο έργο του κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών και όλοι αντιμετωπίζουν τους δαίμονες τους σε πολλά επίπεδα. Πραγματικό αριστούργημα.
2021-06-22 11:51:42
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΙΝΤΙ ΜΟΥΜΕΝ"
Εξαιρετική νουβέλα βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία. Μέσα σε λίγες σελίδες που διαβάζονται και μέσα σε μια μέρα, ο Μαροκινός συγγραφέας δίνει με εκπληκτικές σκηνές ένα πολύ σκληρό πολιτικό δράμα. Τα αστέρια του Σίντι Μουμέν δεν είναι άλλο από τα παιδιά μιας ομάδας μιας παραγκούπολης που αγωνίζονται να επιβιώσουν στις παρυφές της πλούσιας Καζαμπλάνκα. Μεταξύ του καθημερινού αγώνα επιβίωσης σε μια ζούγκλα, της ελπίδας να ξεφύγουν από την πορνεία και τα ναρκωτικά, των ονείρων για ένα καλύτερο αύριο και της σκληρής πραγματικότητας, εισέρχεται ο φανατισμός που παρασύρει τους ήρωες και τα θύματα τους στο τέλος. Ένα τέλος που ανακοινώνεται από την αρχή οπότε ο συγγραφέας το μόνο που κάνει (και πολύ καλά μάλιστα) είναι να μας οδηγεί μέσα από φοβερές σκηνές (όπως αυτή της κηδείας) στην ίδια αίσθηση που έχει ο ίδιος για τα γεγονότα: ότι ο δρόμος της Τζιχάντ μέσω της τρομοκρατίας είναι μάταιος και εξίσου άδικος με τον δρόμο των εχθρών της.
2021-05-24 10:33:18
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΕ Ο ΕΡΝΕΣΤΟ ΓΚ."
Ωραίο θέμα και ευκολοδιάβαστο μυθιστόρημα. Ωστόσο πιστεύω ότι ο συγγραφέας δεν πετυχαίνει να εκμεταλλευτεί όσο μπορούσε την ιστορία του. Με γλώσσα που δεν έχει κάτι ιδιαίτερο αφηγείται μια σάγκα ανθρώπων που έζησαν όλες τις σημαντικές στιγμές του περασμένου αιώνα. Οι παγκόσμιοι πόλεμοι, ο ψυχρός πόλεμος που ακολούθησε, οι ιδεολογίες περί δικαιωμάτων γυναικών και εργαζομένων, η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος, περνούν μέσα από τις 500 σελίδες του βιβλίου και επηρεάζουν τη ζωή των ηρώων του. Η αφήγηση είναι γραμμική χρονικά και πολλά από τα γεγονότα που εκτυλίσσονται είναι αναμενόμενα από ένα σημείο και μετά. Η συμμετοχή του Τσε στην πλοκή της ιστορίας μένει μάλλον ανεκμετάλλευτη και θα συμφωνήσω με αρκετούς φίλους ότι υπάρχουν σκηνές που μοιάζουν να τις προσπερνά βιαστικά.
2021-05-21 14:28:09
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

Δείτε περισσότερες συστάσεις...

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
1.SIMENON GEORGES
2.GREENE GRAHAM
3.TAIBO II PACO-IGNACIO
4.ROTH JOSEPH
5.MARQUEZ GABRIEL-GARCIA (NOBEL 1982)

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΝΕΙΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ
LOVECRAFT HOWARD-PHILLIPS
€12.17 €6.08
(-50%)
Κερδίζετε €6.09
ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ. . . ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ
SCHULZ M. CHARLES
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS