Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: Reni78

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΖΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ "
Μία αξιοπρόσεκτη εργασία που φωταγωγεί με φιλοσοφικά ερμηνευτικά εργαλεία πολλές και αφανείς σε πολλούς πτυχές ενός πραγματικά παράξενου ιστορικού φαινομένου. Με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο, συσχετίζει το περιβόητο κίνημα των Ζηλωτών με τις συνθήκες της εποχής του, όπως η Λατινοκρατία, η ανάδυση των αστικών τάξεων, το αίτημα αποκέντρωσης από την Κωνσταντινολυπολη και η θεολογική διαμάχη Αναβιωτών-Ησυχαστών.
2023-08-23 10:42:56
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ 1204 ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΩΤΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Μία άρτια ιστορική εργασία που πραγματεύεται τις απαρχές του Νέου Ελληνισμού, καταρρίπτοντας εθνοαποδομητικούς μύθους και τις προκαταλήψεις αναφορικά με τον υποτιθέμενα σκοταδιστικό χαρακτήρα της χιλιόχρονης ανατολικορωμαϊκής ιστορίας.
2023-08-23 10:32:42
Σχόλιο για το βιβλίο "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"
Ένα από τα εμβληματικότερα βιβλία που γράφηκαν ποτέ για την ανατολικορωμαϊκή ιστορία, συνοπτικό και περιεκτικό, ακριβές, ελεύθερο από προσωπικές προκαταλήψεις και κατανοητό στο ευρύ κοινό. Η μελέτη του επιβάλλεται για όποιον επιθυμεί να ασχοληθεί με το θέμα.
2023-08-23 10:24:32
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ"
Εξαιρετική εισαγωγή στα βασικά ζητήματα της ανατολικορωμαϊκής-βυζαντινής ιστορίας, όπως το αίτημα παγκοσμιότητας της αυτοκρατορικής ιδεολογίας, η γεωγραφική της διάρθρωση, οι εξωτερικές απειλές, οι εκκλησιαστικές υποθέσεις κ.α.
2023-08-23 10:19:27
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ"
Μία εξαιρετική και μεθοδολογικά συνεπής ανάλυση των θεμελιωδών ζητημάτων της φιλοσοφίας της ιστορίας, ιδίως της επιστημολογίας της. Περιεκτική είναι και η παρουσίαση ορισμένων θεωρησιακών φιλοσόφων, των οποίων η επιλογή σηκώνει βέβαια συζήτηση. Γενικά πρόκειται για μία πολύ καλή εισαγωγή σε αυτόν τον γνωστικό κλάδο και δεν απευθύνεται σε ειδικούς.
2023-08-23 10:10:11
Σχόλιο για το βιβλίο "ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ "
Ενδιαφέρουσα προσέγγιση της ανατολικορωμαϊκής ιστορίας που αποπειράται με μια ιδιαίτερη γραφή να πλησιάσει στην οπτική των ίδιων των πρωταγωνιστών της (ή και των "κληρονόμων" της;), δίνοντας έμφαση σε παράγοντες όπως ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός. Επιπλέον, συμπυκνώνει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για την πολιτική οργάνωση και τον πολιτισμό του ανατολικορωμαϊκού κράτους. Την χρήση του όρου "Βυζάντιο" ο συγγραφέας την δικαιολογεί με σεβαστά αλλά αποσπασματικά και όχι αρκούντως αναλυτικά επιχειρήματα, που σχετίζονται με λίγες πρωτογενείς αναφορές και κυρίως με την ιδέα της ιστορικής συνάφειας μεταξύ ελληνιστικού και ύστερου ελληνορωμαϊκού κόσμου. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια αξιοπρόσκετη προσπάθεια.
2023-08-23 10:02:21


Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ
PICKOVER CLIFFORD
€7.87 €3.15
(-60%)
Κερδίζετε €4.72
Ο ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ
PROUST MARCEL
€5.50 €2.20
(-60%)
Κερδίζετε €3.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS