Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΕΙΣ-ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ-ΔΙΑΦΟΡΑ > ΚΡΑΣΙ - ΠΟΤΑ

Ταξινόμηση κατά:    Εκδόσεις:
A WINEGLASS FULL OF GREECE (ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΑΓΓΛΙΚΑ)
Εκδότης: ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ
Κωδ. Πολιτείας: 3240-0068

Έχετε βαρεθεί να διαβάζετε ότι στον οινικό κόσμο τα πάντα είναι ...ιδανικά; Ο γνωστός οινογράφος Σίμος Γεωργόπουλος επιλέγει τα 50 καλύτερα ελληνικά οινοποιεία και αξιολογεί τόσο τις συνολικές επιδόσεις τους όσο και τα πλέον αξιόλογα αλλά και γνωστά κρασιά τους. Επιπρόσθετα, εκφράζει τις απόψεις του γύρω από τις ποικιλίες και περιοχές του εγχώριου αμπελώνα καθώς και τα μυστικά για την ανάδειξη των χαρισμάτων των σπουδαίων ελληνικών κρασιών, στοιχεία που καθιστούν το βιβλίο αυτό απαραίτητο οδηγό για κάθε απαιτητικό οινόφιλο. (Από την παρουσ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
Εκδότης: ΟΞΥ
Κωδ. Πολιτείας: 0160-0327

Από τη στιγμή που οι άνθρωποι έμαθαν να εκμεταλλεύονται τον καρπό του αμπελιού για να τον μετατρέπουν σε κρασί, εκδήλωσαν γι' αυτό το ποτό ιδιαίτερη προτίμηση και περιέργεια, που δεν φθάρηκαν με το πέρασμα των αιώνων. Από γενιά σε γενιά επιμένουν στην εξιχνίαση των μυστηρίων του και τη βελτίωση της ποιότητάς του. Από αυτή την άποψη, ο 20ός αιώνας έπαιξε θεμελιώδη ρόλο στην ιστορία του κρασιού χάρη στην εμφάνιση και ανάπτυξη της οινολογίας. Η επιστήμη αυτή, η οποία είναι ταυτόχρονα και μία τεχνική, γεννήθηκε τη δεκαετία του '50 από μία παρό...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΚΟΚΤΕΙΛ
50 ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Εκδότης: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2640-0671

Το βιβλίο περιλαμβάνει μια συλλογή με προκλητικά κοκτέιλ. Όλα είναι ιδανικά για να τα σιγοπιείτε ένα "τεμπέλικο" απόγευμα. Δοκιμάστε ένα παγωμένο Long Island Tea, γιορτάστε με Tequila Sunrise, γνωριστείτε μ' ένα Fluffy Duck... (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΒΡΑΔΙΝΑ ΚΟΚΤΕΙΛ
50 ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Εκδότης: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2640-0517

Με το βιβλίο αυτό θα μάθετε τα μυστικά, για να ετοιμάζετε πετυχημένα και απολαυστικά βραδινά κοκτέιλ. Χαλαρώστε σιγοπίνοντας μια Vodka Martini, αφεθείτε στη φρουτώδη γεύση ενός Green Fantasy ή κάντε νέες γνωριμίες με ένα After One... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΥ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4570-0223

Η χώρα μας, με το δεδομένο πλέον της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και 30 περίπου χρόνια, αντιμετωπίζει ακόμα με δυσκολία τα προβλήματα που προέκυψαν στο μεταξύ στο χώρο της γεωργίας, σε μια κρίση που διαρκώς εντείνεται -όπως σε όλους τους κλάδους της γεωργικής μας παραγωγής και οικονομίας- και στο χώρο της αμπελουργίας. Καθώς οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, μετά τις θυσίες και τις εκατόμβες τόσων αιματηρών πολέμων και συγκρούσεων, όπου τους είχαν οδηγήσει τα έντονα ζωτικά τους συμφέροντα και οι ανταγωνισμοί, είχαν ωριμάσει για την "ένωση...
Διαβάστε περισσότερα...
BAR-ΠΟΤΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
BAR ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Εκδότης: ΦΑΙΔΙΜΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 9458-0026

Το βιβλίο "Bar-Ποτά-Οινολογία", έγινε για να καλύψει το κενό της Ελληνικής βιβλιογραφίας στον τομέα αυτόν της εκπαίδευσης, αλλά και για όλους όσους ασχολούνται με την οργάνωση και λειτουργία παρόμοιων επισιτιστικών εκμεταλλεύσεων εντός ή εκτός ξενοδοχειακών μονάδων. Κύριο αντικείμενο ανάλυσης έχει το ποτό, το κρασί και την οργάνωση και λειτουργία κάθε μορφής Bar σαν το κατ' εξοχήν αρμόδιο τμήμα καλύπτοντας όλες, θέλω να πιστεύω, τις παραμέτρους του σημαντικού αυτού τομέα. Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να ευχαριστήσω μέσα από αυτές τις γραμμές...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ
Εκδότης: FAIREAD
Κωδ. Πολιτείας: 9475-0002

Δεν είναι αλήθεια περίεργο ένα «πράσινο» κρασί να έχει χρώμα κόκκινο; Και τι σημαίνει παγόκρασο, κρασί της άμμου ή αχυρόκρασο; Πώς είναι δυνατόν ένα σταφύλι να σαπίζει «ευγενικά» και το κρασί που στη συνέχεια προκύπτει να είναι τόσο καλό, που να το προτιμούν οι βασιλιάδες; Ποιο είναι το πιο ψηλό σημείο στον κόσμο όπου καλλιεργείται το αμπέλι; Και το πιο νότιο ή το πιο βόρειο, στα «σύνορα» των πόλων της Γης; Πώς είναι το κρασί όταν το αμπέλι τρυγιέται δύο ή τρεις φορές τον χρόνο; Και γιατί η άγονη ηφαιστειακή γη μπορεί να γίνει η πιο φιλόξε...
Διαβάστε περισσότερα...
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4570-0007

Η "Οινολογία, από το σταφύλι στο κρασί" στην τέταρτη έκδοσή της, που αναθεωρήθηκε και συμπληρώθηκε με νέα θέματα και νεότερα δεδομένα, όπως αυτά προέκυψαν κατά την τελευταία δεκαετία, δίνει οδηγίες και κατευθύνσεις για το πώς ο οινολόγος και ο οινοποιός μπορούν να μεταχειριστούν το σταφύλι και να επεξεργαστούν το κρασί, ώστε αυτό να αποκτήσει την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Το βιβλίο αυτό, σε κάθε περίπτωση, δίνει τις επιστημονικές βάσεις που είναι απαραίτητες ώστε να γίνουν κατανοητά τα όρια της ερμηνείας, αλλά και της αβεβαιότητας που κρύβ...
Διαβάστε περισσότερα...
Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ
ΑΜΠΕΛΙ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ
Εκδότης: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3930-0389

Βασισμένος στην ελληνική πραγματικότητα και τις ιδιαιτερότητές της, ο πρακτικός αυτός οδηγός παρουσιάζει με απλό τρόπο όλες τις γνώσεις και τις τεχνικές που πρέπει να εφαρμόζονται σε κάθε στάδιο της καλλιέργειας για την παραγωγή άριστων αμπελουργικών προϊόντων. Μεταξύ άλλων, μαθαίνουμε για την εγκατάσταση του αμπελώνα και τις οινοποιήσιμες ποικιλίες, το κλάδεμα, το πότισμα, τη λίπανση, τη φυτοπροστασία, τους εχθρούς και τις ασθένειες. Απευθύνεται σε αμπελουργούς, οινοποιούς αλλά και σε κάθε οινόφιλο που επιθυμεί να γνωρίσει τα «μυστικά» τη...
Διαβάστε περισσότερα...
ΠΩΣ ΝΑ "ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ" ΤΟΝ SOMMELIER ΣΑΣ
Εκδότης: ΖΗΤΗ
Κωδ. Πολιτείας: 1800-0248

Ένας μικρός Οδηγός - Βοηθός για όσους θα ήθελαν να μάθουν εύκολα και γρήγορα πώς να διαλέγουν το κατάλληλο κρασί για τους ίδιους και το γεύμα τους. Χωρίς να χρειαστεί να ακολουθήσουν τυφλά οδηγίες, αλλά αποκτώντας κριτική σκέψη και γεύση να μπορούν να δοκιμάζουν και να ικανοποιούν τις γευστικές τους προσδοκίες. Βάλτε το λοιπόν στην τσέπη σας και ξεκινήστε την περιπέτεια στον απέραντο κόσμο του κρασιού... (Από την παρουσίαση του εκδότη)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΜΠΥΡΑ
ΖΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ...
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4570-0048

Εδώ, έχουμε, σε μια επεξεργασμένη μορφή, την πρώτη λεπτομερή οδηγία για το πώς «φτιάχνω τη δική μου μπύρα» που περιέχει συνταγές για την παραγωγή των συνήθων τύπων μπύρας που παράγονται στις περιοχές όπου ομιλείται η γερμανική γλώσσα. Εδώ περιγράφεται λεπτομερώς πώς μπορεί να παραχθεί μπύρα με τις πιο απλές συσκευές και σκεύη που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό, μπύρα γευστική, αφρίζουσα, φτιαγμένη με τη γεύση που προτιμάει ο ερασιτέχνης ζυθοποιός. Ο συγγραφέας δεν παραλείπει επίσης να πληροφορήσει και σχετικά με τα απαραίτητα θέματα που αφορο...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ
ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4570-0191

... Η ιστορία του τσίπουρου και της τσικουδιάς είναι ένα παραμύθι που τα έχει όλα: Μια καλοκάγαθη μητέρα που φροντίζει τα παιδιά της (η γη με τα αμπέλια που παράγει τα σταφύλια), καλές νεράιδες (ζύμωση) και κακούς μάγους (ξίνισμα) που παλεύουν ποιος θα κυριαρχήσει. Μαγεία και ξωτικά (μετατροπή του μούστου σε κρασί), δράκους που βγάζουν φωτιές και αχνούς (καζάνι απόσταξης) και, στο τέλος, η λύτρωση, το θαύμα, το δάκρυ της Παναγίας (το καθαρό απόσταγμα που ρέει από τον άμβυκα). Κι όλα αυτά στημένα σ' ένα καπνισμένο σκηνικό με χαμηλό φωτισμό,...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ
ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ
Εκδότης: ΝΗΣΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3005-0329

Το εγχειρίδιο απευθύνεται στον "ξένο", σ' αυτόν που φτάνει στην πόλη του Βόλου, όχι απλά για να πιει τσίπουρα, αλλά για να φτάσει πίνοντας, τσιμπώντας και συζητώντας στην κατάσταση της συλλογικής πληρότητας, του συντονισμού, της ομοψυχίας, στη γλυκιά αίσθηση της χαμηλής αιώρησης και στην ψευδαίσθηση ότι η ζωή είναι εξαιρετικά απλή. Στον ντόπιο το κείμενο θα προσφέρει την απαιτούμενη απόσταση για να κατανοήσει καλύτερα αυτό το "οικείο" που τον συναρπάζει, καθώς εξετάζει μία μία τις παραμέτρους που συνθετικά απαιτούνται για να αποκτήσει η τσ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΠΛΟΦΑΔΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
Εκδότης: ΔΙΑΥΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1150-0077

Αν οι γνώσεις θεωρούνται σήμερα κοινωνικό αγαθό σε αμφισβητούμενη επάρκεια, οι εξειδικευμένες γνώσεις αποτελούν τον αγωνιωδώς αναζητούμενο στόχο από όλο και περισσότερες κατηγορίες ενδιαφερομένων. Οι αφειδώς προσφερόμενες από την τεχνοκρατούμενη εποχή μας τιμές προς τους ειδικούς, είτε αυτοί είναι πραγματικοί είτε απλώς κατάφεραν να μας πείσουν, έχουν δημιουργήσει σε κάθε γνωστικό χώρο ασφυκτικό συνωστισμό ειδημόνων, που προσδοκούν κοινωνική αίγλη, αλλά και κάθε είδους ηθικές και οικονομικές διακρίσεις. Οι συνθήκες προσφέρονται για μπλόφα,...
Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΝΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΡΑΣΙ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4570-0028

Στο μικρό αυτό βιβλίο θα βρείτε τα στοιχεία που χρειάζονται για να κάνετε κρασί σε βαρέλι με τον απλούστερο δυνατό τρόπο. Θα διαβάσετε για τις περιοχές της Ελλάδας που μπορείτε να προμηθευτείτε σταφύλια, τη χρήση του θειώδη ανυδρίτη και τη σημασία του στην οινοποίηση, την απολάσπωση πριν και μετά την αλκοολική ζύμωση, για τις ζύμες, για τη σημασία της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ζύμωσης και της ωρίμανσης του κρασιού, για το οξυγόνο, το μεγάλο φίλο και εχθρό του κρασιού, για τα πλεονεκτήματα της εμφιάλωσης, για τις αλλοιώσεις που μπορ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΑΓΓΛΙΚΑ)
Εκδότης: ΙΑΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1970-0292

Θράκη, Μακεδονία. Ήπειρος, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, νησιά του Αιγαίου, Κρήτη, Ιόνια νησιά. Το ταξίδι μάς οδηγεί στους αμπελώνες της Ελλάδας. Είστε έτοιμοι; Οπλισμένοι με το βιβλίο-οδηγό που κρατάτε στα χέρια σας και, βεβαίως, με απεριόριστη διάθεση για οινικές ανακαλύψεις, θα περιπλανηθούμε σε διάσημους αλλά και λιγότερο γνωστούς αμπελότοπους. Θα οδηγήσουμε ανάμεσα στους αμπελώνες. Θα επισκεφθούμε οινοποιεία. Πολλά οινοποιεία! Θα συζητήσουμε με αμπελουργούς και οινοποιούς, τους δημιουργούς που βρίσκονται πίσω από αγαπημένες ε...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΜΠΕΛΟΓΡΑΦΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 4050-0017

Το ανά χείρας εγχειρίδιο της αμπελογραφίας, αποτελεί πρωτίστως ένα διδακτικό βοήθημα για τους φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματεύεται τους κυριότερους βιοτύπους της αμπέλου, οι οποίοι απαντώνται στον Ελλαδικό χώρο και προορίζονται για την παραγωγή αμπελοοινικών προϊόντων, καθώς επίσης και τα διάφορα είδη της οικογένειας των αμπελιδών (Vitaceae), τα οποία εμπλέκονται έμμεσα στην καλλιέργεια της αμπέλου. Συμπληρώνει τις γνώσεις που αφορούν το γενικότερο γνωστικό αντικείμενο της Αμπελουργίας ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΡΑΣΙ
Εκδότης: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3930-0627

Αν μπορείτε να ακολουθήσετε μια απλή συνταγή μαγειρικής τότε σίγουρα μπορείτε να φτιάξετε και το δικό σας κρασί. Είναι απλό, διασκεδαστικό και το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τόσο εσάς για τον κόπο σας όσο και τους γνωστούς σας που σας εμπιστεύθηκαν και δοκίμασαν το κρασί σας. Ο συγγραφέας μέσα από την 30χρονη εμπειρία του καθοδηγεί τον αναγνώστη σε όλες τις φάσεις της οινοποίησης. Από την εγκατάσταση και την περιποίηση του αμπελώνα, μέχρι τα στάδια οινοποίησης, τον εξοπλισμό και τη θεραπεία τυχόν ασθενειών. Ο πρακτικός αυτός οδηγός είναι χρήσι...
Διαβάστε περισσότερα...
ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκδότης: EXPLORER
Κωδ. Πολιτείας: 4356-0040

Από το Αμύνταιο έως τη Σητεία και από τη Μαρώνεια της Θράκης μέχρι την Κεφαλονιά, ο οδηγός αυτός προτείνει αξέχαστες οινικές διαδρομές στα διαχρονικά μονοπάτια του Διονύσου. Απαραίτητα εφόδια για το μαγικό αυτό ταξίδι αποτελούν οι ιστορικές, "ποικιλιακές" και γευστικές πληροφορίες κάθε περιοχής, οι οποίες συμπληρώνονται από τα μυστικά του κρασιού στο τραπέζι, την τεχνική της γευσιγνωσίας, τις θρεπτικές αξίες του οίνου και τον πολιτισμό που απορρέει από τη σωστή χρήση του κρασιού στη ζωή μας. Ένας χρήσιμος οδηγός για κάθε οδοιπόρο στους δρό...
Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΠΑΡΜΑΝ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
SHAKE IT! - ΜΠΑΡ, ΠΟΤΑ, ΚΟΚΤΕΙΛ, ΣΝΑΚ
Εκδότης: ΙΩΝ
Κωδ. Πολιτείας: 2130-0253

Το βιβλίο «Shake it! -Επάγγελμα Μπάρμαν» δεν είναι απλώς ένα βιβλίο που εξετάζει τη λειτουργία ενός μπαρ, αλλά βασικά ένα διδακτικό βιβλίο για τα μπαρ που βασίζεται σε μια νέα, πιο πρακτική αρχή: Με διεξοδικό τρόπο και με πολλές εικονογραφημένες περιγραφές βήμα προς βήμα παρουσιάζονται στις αναγνώστριες και τους αναγνώστες όλες οι εργασίες σε ένα μπαρ καθώς κι ο τρόπος παρασκευής διάφορων ποτών. [...] (Από την παρουσίαση της έκδοσης)...
Διαβάστε περισσότερα...

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΚΗΣ
ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
€16.03 €8.02
(-50%)
Κερδίζετε €8.01
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ Ε. ΤΡΥΦΩΝ
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS