Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή και αντικαταβολή για αγορές άνω των 30€ | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 350.000 τίτλους

ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΕΙΣ > ΚΡΑΣΙ - ΠΟΤΑ

Ταξινόμηση κατά:   
ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΠΛΟΦΑΔΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΙΣΚΥ
Εκδότης: ΔΙΑΥΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1150-0089

Αν οι γνώσεις θεωρούνται σήμερα κοινωνικό αγαθό σε αμφισβητούμενη επάρκεια, οι εξειδικευμένες γνώσεις αποτελούν τον αγωνιωδώς αναζητούμενο στόχο από όλο και περισσότερες κατηγορίες ενδιαφερομένων. Οι αφειδώς προφερόμενες από την τεχνοκρατούμενη εποχή μας τιμές προς τους ειδικούς, είτε αυτοί είναι πραγματικοί είτε απλώς κατάφεραν να μας πείσουν, έχουν δημιουργήσει σε κάθε γνωστικό χώρο ασφυκτικό συνωστισμό ειδημόνων, που προσδοκούν κοινωνική αίγλη, αλλά και κάθε είδους ηθικές και οικονομικές διακρίσεις. Οι συνθήκες προσφέρονται για μπλόφα, ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΒΡΑΔΙΝΑ ΚΟΚΤΕΙΛ
50 ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Εκδότης: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2640-0517

Με το βιβλίο αυτό θα μάθετε τα μυστικά, για να ετοιμάζετε πετυχημένα και απολαυστικά βραδινά κοκτέιλ. Χαλαρώστε σιγοπίνοντας μια Vodka Martini, αφεθείτε στη φρουτώδη γεύση ενός Green Fantasy ή κάντε νέες γνωριμίες με ένα After One... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ CRAFT ΜΠΙΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 24 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
Εκδότης: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2640-1216

Αυτός ο οδηγός ζυθοποίησης θα σας δείξει πώς μπορείτε εύκολα και απλά να φτιάξετε την πρώτη σας μπίρα Pale ale. Βήμα προς βήμα, σας καθοδηγεί σε όλες τις προετοιμασίες ως τη μέρα που θα γευθείτε την μπίρα σας. Έπειτα, μπορείτε να γίνετε πιο δημιουργικοί: με τις βασικές γνώσεις για τα συστατικά και τη διαδικασία ζυθοποίησης, μπορείτε να δοκιμάσετε και κάποιες από τις 10 επιπλέον συνταγές για μπίρες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4570-0007

Η "Οινολογία, από το σταφύλι στο κρασί" στην τέταρτη έκδοσή της, που αναθεωρήθηκε και συμπληρώθηκε με νέα θέματα και νεότερα δεδομένα, όπως αυτά προέκυψαν κατά την τελευταία δεκαετία, δίνει οδηγίες και κατευθύνσεις για το πώς ο οινολόγος και ο οινοποιός μπορούν να μεταχειριστούν το σταφύλι και να επεξεργαστούν το κρασί, ώστε αυτό να αποκτήσει την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Το βιβλίο αυτό, σε κάθε περίπτωση, δίνει τις επιστημονικές βάσεις που είναι απαραίτητες ώστε να γίνουν κατανοητά τα όρια της ερμηνείας, αλλά και της αβεβαιότητας που κρύβ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΟ ΜΠΑΡ
ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΠΑΡΜΑΝ 1)
Εκδότης: ΙΩΝ
Κωδ. Πολιτείας: 2130-0300

Το βιβλίο "Shake it! - Επάγγελμα Μπάρμαν" δεν είναι απλώς ένα βιβλίο που εξετάζει τη λειτουργία ενός μπαρ, αλλά βασικά ένα διδακτικό βιβλίο για τα μπαρ που βασίζεται σε μια νέα, πιο πρακτική αρχή: Με διεξοδικό τρόπο και με πολλές εικονογραφημένες περιγραφές βήμα προς βήμα παρουσιάζονται στις αναγνώστριες και τους αναγνώστες όλες οι εργασίες σε ένα μπαρ καθώς κι ο τρόπος παρασκευής διάφορων ποτών. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
Β' ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΡΓΑΣ. . . ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 1990
Κωδ. Πολιτείας: 3545-0000

Ο τόμος αυτός παρουσιάζει τις εισηγήσεις και συζητήσεις του Β΄Τριημέρου Εργασίας, που οργάνωσε το Πολιτιστικό Τεχνολογικό Ίδρυμα της ΕΤΒΑ στη Σαντορίνη το Σεπτέμβριο του 1990 με χορηγία της Εταιρείας "Ι. Μπουτάρης και Υιός". Α.Α.Ο.Ε. και Ε.Ε. Θέμα του ήταν η ιστορία του ελληνικού κρασιού. Είκοσι έξι ειδικοί συμμετείχαν στην πρώτη αυτή προσπάθεια πολυεπιστημονικής μελέτης ενός βασικού για τη ζωή της χώρας μας γεωργικού προϊόντος. Αρχαιολόγοι, εθνολόγοι, αρχιτέκτονες, ιστορικοί, οινολόγοι, οικονομολόγοι κ.α. ανακοίνωσαν τα πορίσματα των μελε...
Διαβάστε περισσότερα...
ΟΥΖΟ
Εκδότης: ΡΟΟΥΝΤ / ROAD
Κωδ. Πολιτείας: 3695-0167

Πάνω από ένα τραπέζι με ούζα και μεζέδες, δυο παιδικοί φίλοι πήραν την απόφαση να ξεκινήσουν ένα μακρύ ταξίδι. Να κάνουν δηλαδή μια ολοκληρωμένη έρευνα για μια από τις μεγάλες τους αγάπες -το ούζο, καθώς και για τη σχέση του με τον Έλληνα ειδικότερα και τον άνθρωπο γενικότερα. Στην πορεία θα ανακάλυπταν βέβαια ότι το ούζο δεν είναι ακόμη ένα ποτό, ένα απλό απόσταγμα χωρίς χαρακτήρα και προσωπικότητα. Αυτό που το κάνει μοναδικό είναι μια μακρά σειρά πραγμάτων: οι τρόποι παραγωγής και τα συστατικά του, οι παραδοσιακοί χάλκινοι άμβυκες, οι Έ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ - ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4570-0031

Αμπελουργία είναι το σύνολο των δραστηριοτήτων, που αναφέρονται στην καλλιέργεια της αμπέλου, με το σκοπό να πετύχουμε μεγαλύτερης αξίας προϊόντα και εκλεκτής ποιότητας. Τα φυτά της αμπέλου ανήκουν στο γένος Vitis vinifera της οικογένειας των Αμπελοειδών (Ampelidaceae). Σε συστηματικό σχέδιο η άμπελος είναι φυτό κληματώδες, ανήκει στον κλάδο σπερματόφυτα ή φανερόγαμα και στον υποκλάδο των αγγειοσπέρμων, τάξη των δυκοτυλιδόνων, σειρά των Disciflore, της τάξης των Celestrales, οικογένειας των Vitaceae, ονομαζόμενη των Αμπελοειδών (Ampelidace...
Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4570-0062

Είναι εντυπωσιακό το πόσο εύκολα μπορεί να παραχθεί ένα αλκοολούχο ποτό. Χρειάζεται μια οποιαδήποτε πρώτη ύλη με συστατικά που μπορούν να ζυμωθούν και να δώσουν αλκοόλη. Στη φύση υπάρχει υπεραφθονία τέτοιων υλών, όπως τα φρούτα και τα σιτηρά. Αρκεί να θερμάνουμε το ζυμωμένο υγρό της πρώτης ύλης για να δημιουργήσουμε αλκοολούχους ατμούς και στη συνέχεια να τους συμπυκνώσουμε. Στην απλούστερη περίπτωση η συμπύκνωση μπορεί να γίνει στο καπάκι του δοχείου που χρησιμεύει για τη θέρμανση. Αυτοί οι συμπυκνωμένοι ατμοί είναι ένα είδος αλκοολούχου ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ
Εκδότης: ΝΕΦΕΛΗ
Κωδ. Πολιτείας: 2990-1506

Δεν είναι αλήθεια περίεργο ένα «πράσινο» κρασί να έχει χρώμα κόκκινο; Και τι σημαίνει παγόκρασο, κρασί της άμμου ή αχυρόκρασο; Πώς είναι δυνατόν ένα σταφύλι να σαπίζει «ευγενικά» και το κρασί που στη συνέχεια προκύπτει να είναι τόσο καλό, που να το προτιμούν οι βασιλιάδες; Ποιο είναι το πιο ψηλό σημείο στον κόσμο όπου καλλιεργείται το αμπέλι; Και το πιο νότιο ή το πιο βόρειο, στα «σύνορα» των πόλων της Γης; Πώς είναι το κρασί όταν το αμπέλι τρυγιέται δύο ή τρεις φορές τον χρόνο; Και γιατί η άγονη ηφαιστειακή γη μπορεί να γίνει η πιο φιλόξε...
Διαβάστε περισσότερα...
ΚΡΑΣΙ, ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ )
ΧΡΩΜΑ, ΑΡΩΜΑ, ΓΕΥΣΗ, ΥΦΗ
Εκδότης: ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4580-2726

Μάθετε πώς να γεύεστε το κρασί, πώς να επιλέγετε κρασιά που θα απολαύσετε, πώς να τα αποθηκεύετε και να τα σερβίρετε ώστε να αναδύονται τα αρώματα και να αναδεικνύεται η γεύση τους. Γνωρίστε την πλήρη γκάμα των λευκών, κόκκινων και ροζέ κρασιών, τις διάφορες ποικιλίες των σταφυλιών και τις περιοχές που παράγουν κρασιά. Το βιβλίο αυτό ξεδιαλύνει όλους τους μύθους περί κρασιού, ώστε την επόμενη φορά που θα δοκιμάσετε ένα ποτήρι να ζήσετε την απόλυτη γευστική εμπειρία! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)...
Διαβάστε περισσότερα...
Αμπελογραφία (χαρτόδετη έκδοση)
Εκδότης: ΕΜΒΡΥΟ
Κωδ. Πολιτείας: 1508-0021

Η "άμπελος η οινοφόρος" (Vitis vinifera L.) αποτελεί το πλέον σημαντικό για την παραγωγική αμπελουργία είδος του γένους Vitis της οικογένειας των Αμπελιδών (Vitaceae, αρχικά Ampelidae και Ampelidaceae) και περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ποικιλιών. Στην Αμπελογραφία των Viala και Vermorel (1902 - 1910) περιλαμβάνονται περίπου 24.000 ονόματα ποικιλιών και συνωνύμων που κατά μια εκτίμηση (Alleweidt και Possingham, 1988) αντιστοιχούν σε περισσότερες από 9.000 ποικιλίες της οινοφόρου αμπέλου. Νεότερα δεδομένα δίνουν σημαντικά χαμηλότερο αριθμό ποικ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΟΥΙΣΚΙ - ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ
Εκδότης: ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4580-5170

Ο καλύτερος τρόπος να ανακαλύψετε το ουίσκι είναι να το γευτείτε. Αυτό το πραγματικά πρωτοποριακό εγχειρίδιο θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε το προσωπικό σας γούστο στο ουίσκι, παρουσιάζοντας έναν συναρπαστικό κόσμο από φίνα αποστάγματα που μπορείτε να απολαύσετε. (Από την έκδοση)...
Διαβάστε περισσότερα...
Οίνος Ελλάς
Ένα εικονογραφημένο χρονοδιάγραμμα Περίπου 2700 π.Χ. - Δεκαετία μ.Χ.
Εκδότης: ΙΔΙΩΤΙΚΗ
Κωδ. Πολιτείας: 1985-4622

Μια σύντομη εικονογραφημένη ιστορία του κρασιού, από την ελληνική σκοπιά. Πρώτη στο είδος της έκδοση, το "Οίνος Ελλάς Ένα εικονογραφημένο χρονοδιάγραμμα" ξεδιπλώνει σαν χάρτης και καλύπτει πάνω από 4.700 χρόνια, με αναφορές στην αρχή της αμπελουργίας από τη μινωική Κρήτη και την αποθέωση του ελληνικού κρασιού την εποχή του Περικλή και του Μεγάλου Αλεξάνδρου· τη δίψα των Ρωμαίων γι' αυτό, το ξακουστό του όνομα στις αγορές του Βυζαντίου και της Βενετίας έως το τέλος της Τουρκοκρατίας· την ολέθρια εξαθλίωσή του στις αρχές του 20ού αιώνα και τ...
Διαβάστε περισσότερα...
Wine Greece
An illustrated timeline, c.2700 BC - 2020s CE
Εκδότης: ΙΔΙΩΤΙΚΗ
Κωδ. Πολιτείας: 1985-4623

A very brief history of wine from the perspective of Greece Wine Greece: an illustrated Timeline folds out like a map. It spans over 4,700 years and traces the beginning of viticulture in Minoan Crete and its evolution into the superior ancient Greek wines, the Romans' thirst for them, the Greek-wine markets of Byzantium and Venice, the Ottoman rule, the devastation by phylloxera, mass migration, poverty and war in the 20th century and its astonishing renaissance over the last four decades (side A). The publication also features a map of w...
Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΠΑΡΜΑΝ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
SHAKE IT! - ΜΠΑΡ, ΠΟΤΑ, ΚΟΚΤΕΙΛ, ΣΝΑΚ
Εκδότης: ΙΩΝ
Κωδ. Πολιτείας: 2130-0253

Το βιβλίο «Shake it! -Επάγγελμα Μπάρμαν» δεν είναι απλώς ένα βιβλίο που εξετάζει τη λειτουργία ενός μπαρ, αλλά βασικά ένα διδακτικό βιβλίο για τα μπαρ που βασίζεται σε μια νέα, πιο πρακτική αρχή: Με διεξοδικό τρόπο και με πολλές εικονογραφημένες περιγραφές βήμα προς βήμα παρουσιάζονται στις αναγνώστριες και τους αναγνώστες όλες οι εργασίες σε ένα μπαρ καθώς κι ο τρόπος παρασκευής διάφορων ποτών. [...] (Από την παρουσίαση της έκδοσης)...
Διαβάστε περισσότερα...
(H/B) THE CURIOUS BARTENDER
Εκδότης: RYLAND PETERS & SMALL
Κωδ. Πολιτείας: 3708-0044

Preparing a first-class cocktail relies upon a deep understanding of its ingredients, the delicate alchemy of how they work together. In The Curious Bartender, Tristan Stephenson explores and experiments with the art of mixing the perfect cocktail, explaining the fascinating modern turns mixology has taken. Showcasing a selection of classic cocktails, he explains their intriguing origins, introducing the colourful historical characters who inspired or created them. Moving on, he reinvents each drink from his laboratory, adding contemporary...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΑΓΓΛΙΚΑ)
Εκδότης: ΙΑΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1970-0292

Θράκη, Μακεδονία. Ήπειρος, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, νησιά του Αιγαίου, Κρήτη, Ιόνια νησιά. Το ταξίδι μάς οδηγεί στους αμπελώνες της Ελλάδας. Είστε έτοιμοι; Οπλισμένοι με το βιβλίο-οδηγό που κρατάτε στα χέρια σας και, βεβαίως, με απεριόριστη διάθεση για οινικές ανακαλύψεις, θα περιπλανηθούμε σε διάσημους αλλά και λιγότερο γνωστούς αμπελότοπους. Θα οδηγήσουμε ανάμεσα στους αμπελώνες. Θα επισκεφθούμε οινοποιεία. Πολλά οινοποιεία! Θα συζητήσουμε με αμπελουργούς και οινοποιούς, τους δημιουργούς που βρίσκονται πίσω από αγαπημένες ε...
Διαβάστε περισσότερα...
SANTORINI WINELANDS OF GREECE
Εκδότης: ΦΑΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 9516-0005

In the "Winelands of Greece" series, the most important wine-producing areas of the country are presented with the knowledge and enthusiasm of the oenologist Dimitris Hatzinikolaou. In each area, the terroir, the varieties produced and the wineries open to visitors are described, with emphasis on their finest creations. The guide in this series for Santorini takes us on a vinicultural tour of this unique island, with its 3,500-year history of producing wine: from its distinctive vineyards -the oldest on Greek soil- to its wineries and the ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΟΙΝΟΥ
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Εκδότης: ROSILI
Κωδ. Πολιτείας: 3823-0104

Η χημεία του οίνου εμπνέει και προκαλεί με την πολυπλοκότητά της. Σκοπός του βιβλίου «Χημεία και βιοχημεία οίνου - Οινοποίηση» είναι να καταστήσει κατανοητό το αντικείμενο της χημείας του οίνου, και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για επιστήμονες οινολόγους αλλά και τους απαιτητικούς οινόφιλους. Το βιβλίο στοχεύει να καθοδηγήσει τον αναγνώστη, ο οποίος έχει βασική γνώση της χημείας, να εξηγήσει ορθολογικά τα αποτελέσματα των χημικών αντιδράσεων του οίνου και το πώς αυτά συμβάλλουν στην παρουσία μιας τόσο μεγάλης ποικιλομορφίας οίνων. Αρχικά,...
Διαβάστε περισσότερα...

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Φίλτρα

Ελληνικές / Ξένες Εκδόσεις
Ημερομηνία Έκδοσης
Διαθεσιμότητα
Εκπτώσεις
Περιοχή Τιμών
Αριθμός Σελίδων
Ηλικίες Παιδικών
Συγγραφέας / Δημιουργός
Εκδότης / Κατασκευαστής

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βιβλία σε τιμές προσφοράςΠερισσότερα

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ
ROSZAK THEODORE
€21.20 €8.48
Διαφορά από τιμή Έκδοσης -60%
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
€9.90 €2.97
Διαφορά από τιμή Έκδοσης -70%

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS