Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΕΙΣ-ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ-ΔΙΑΦΟΡΑ > ΚΡΑΣΙ - ΠΟΤΑ

Ταξινόμηση κατά:   
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΟΙΝΟΥ
Εκδότης: ΕΜΒΡΥΟ
Κωδ. Πολιτείας: 1508-0012

Δεν υπάρχει οινοποίηση που να αποτελεί πιστό αντίγραφο μιας άλλης. Κάθε οινοποίηση αποτελεί ένα ενδιαφέρον νέο ταξίδι. Η Μικροβιολογία του Οίνου αποτελεί ουσιώδες επιστημονικό πεδίο στην επιστήμη της Οινολογίας. Η γνώση της βιολογίας των μικροοργανισμών αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την παρακολούθηση και επίλυση τυχόν προβλημάτων κατά την οινοποίηση. Η συγγραφή του βιβλίου, εκτός από τον στόχο να καλύψει το κενό που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία αναφορικά με το αντικείμενο της Μικροβιολογίας του Οίνου, ως αυτοδύναμο σύγγραμμα παρέχ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ
ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4570-0191

... Η ιστορία του τσίπουρου και της τσικουδιάς είναι ένα παραμύθι που τα έχει όλα: Μια καλοκάγαθη μητέρα που φροντίζει τα παιδιά της (η γη με τα αμπέλια που παράγει τα σταφύλια), καλές νεράιδες (ζύμωση) και κακούς μάγους (ξίνισμα) που παλεύουν ποιος θα κυριαρχήσει. Μαγεία και ξωτικά (μετατροπή του μούστου σε κρασί), δράκους που βγάζουν φωτιές και αχνούς (καζάνι απόσταξης) και, στο τέλος, η λύτρωση, το θαύμα, το δάκρυ της Παναγίας (το καθαρό απόσταγμα που ρέει από τον άμβυκα). Κι όλα αυτά στημένα σ' ένα καπνισμένο σκηνικό με χαμηλό φωτισμό,...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΚΟΚΤΕΙΛ
50 ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Εκδότης: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2640-0671

Το βιβλίο περιλαμβάνει μια συλλογή με προκλητικά κοκτέιλ. Όλα είναι ιδανικά για να τα σιγοπιείτε ένα "τεμπέλικο" απόγευμα. Δοκιμάστε ένα παγωμένο Long Island Tea, γιορτάστε με Tequila Sunrise, γνωριστείτε μ' ένα Fluffy Duck... (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4570-0049

(...) Έχοντας κρίνει ένα κρασί και έχοντάς το κατατάξει ποιοτικά, το πιο λεπτό σημείο είναι ο αρμονικός του συνδυασμός με το φαγητό. Εκεί, πάνω στο τραπέζι, δίπλα σ’ ένα καλομαγειρεμένο πιάτο, το καλό κρασί βρίσκει την τελείωσή του και την πλήρη δικαίωση. Γύρω από ένα τέτοιο τραπέζι, όπου η αρμονία της γνώσης δημιουργεί την αρμονία των γεύσεων, οι άνθρωποι έρχονται «εις οίνου κοινωνίαν», μέσα σε ατμόσφαιρα σωματικής και ψυχικής ανάτασης. Ο αυστηρός και φιλόδοξος στόχος αυτού του βιβλίου είναι να βάλει ένα μικρό λιθαράκι γνώσης και να συμβά...
Διαβάστε περισσότερα...
BAR-ΠΟΤΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
BAR ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Εκδότης: ΦΑΙΔΙΜΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 9458-0026

Το βιβλίο "Bar-Ποτά-Οινολογία", έγινε για να καλύψει το κενό της Ελληνικής βιβλιογραφίας στον τομέα αυτόν της εκπαίδευσης, αλλά και για όλους όσους ασχολούνται με την οργάνωση και λειτουργία παρόμοιων επισιτιστικών εκμεταλλεύσεων εντός ή εκτός ξενοδοχειακών μονάδων. Κύριο αντικείμενο ανάλυσης έχει το ποτό, το κρασί και την οργάνωση και λειτουργία κάθε μορφής Bar σαν το κατ' εξοχήν αρμόδιο τμήμα καλύπτοντας όλες, θέλω να πιστεύω, τις παραμέτρους του σημαντικού αυτού τομέα. Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να ευχαριστήσω μέσα από αυτές τις γραμμές...
Διαβάστε περισσότερα...
ΟΙΝΟΤΕΧΝΙΑ
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Εκδότης: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3930-0168

Το κρασί παραμένει διαχρονικά ένα εξαιρετικά δημοφιλές γεωργικό προϊόν. Αυτό φαίνεται από το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου ακόμη και για τεχνικά θέματα, όπως είναι η παραγωγή, οι μέθοδοι οινοποιίας, οι ποικιλίες, η γευσιγνωσία και άλλα. Ειδικά οι εργαζόμενοι στα οινοποιεία επιμορφώνονται διαρκώς στη νέα εφαρμοσμένη τεχνολογία. Η «Οινοτεχνία» είναι ένα χρήσιμο βιβλίο που μπορεί να βοηθήσει πρακτικά όσους ασχολούνται επαγγελματικά με την παραγωγή του κρασιού. Ταυτόχρονα έχει επιστημονικό υπόβαθρο: περιλαμβάνει και αναλύει όλα τα θεωρητικά δεδ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
Εκδότης: ΟΞΥ
Κωδ. Πολιτείας: 0160-0327

Από τη στιγμή που οι άνθρωποι έμαθαν να εκμεταλλεύονται τον καρπό του αμπελιού για να τον μετατρέπουν σε κρασί, εκδήλωσαν γι' αυτό το ποτό ιδιαίτερη προτίμηση και περιέργεια, που δεν φθάρηκαν με το πέρασμα των αιώνων. Από γενιά σε γενιά επιμένουν στην εξιχνίαση των μυστηρίων του και τη βελτίωση της ποιότητάς του. Από αυτή την άποψη, ο 20ός αιώνας έπαιξε θεμελιώδη ρόλο στην ιστορία του κρασιού χάρη στην εμφάνιση και ανάπτυξη της οινολογίας. Η επιστήμη αυτή, η οποία είναι ταυτόχρονα και μία τεχνική, γεννήθηκε τη δεκαετία του '50 από μία παρό...
Διαβάστε περισσότερα...
ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΠΛΟΦΑΔΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
Εκδότης: ΔΙΑΥΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1150-0077

Αν οι γνώσεις θεωρούνται σήμερα κοινωνικό αγαθό σε αμφισβητούμενη επάρκεια, οι εξειδικευμένες γνώσεις αποτελούν τον αγωνιωδώς αναζητούμενο στόχο από όλο και περισσότερες κατηγορίες ενδιαφερομένων. Οι αφειδώς προσφερόμενες από την τεχνοκρατούμενη εποχή μας τιμές προς τους ειδικούς, είτε αυτοί είναι πραγματικοί είτε απλώς κατάφεραν να μας πείσουν, έχουν δημιουργήσει σε κάθε γνωστικό χώρο ασφυκτικό συνωστισμό ειδημόνων, που προσδοκούν κοινωνική αίγλη, αλλά και κάθε είδους ηθικές και οικονομικές διακρίσεις. Οι συνθήκες προσφέρονται για μπλόφα,...
Διαβάστε περισσότερα...
A WINEGLASS FULL OF GREECE (ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΑΓΓΛΙΚΑ)
Εκδότης: ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ
Κωδ. Πολιτείας: 3240-0068

Έχετε βαρεθεί να διαβάζετε ότι στον οινικό κόσμο τα πάντα είναι ...ιδανικά; Ο γνωστός οινογράφος Σίμος Γεωργόπουλος επιλέγει τα 50 καλύτερα ελληνικά οινοποιεία και αξιολογεί τόσο τις συνολικές επιδόσεις τους όσο και τα πλέον αξιόλογα αλλά και γνωστά κρασιά τους. Επιπρόσθετα, εκφράζει τις απόψεις του γύρω από τις ποικιλίες και περιοχές του εγχώριου αμπελώνα καθώς και τα μυστικά για την ανάδειξη των χαρισμάτων των σπουδαίων ελληνικών κρασιών, στοιχεία που καθιστούν το βιβλίο αυτό απαραίτητο οδηγό για κάθε απαιτητικό οινόφιλο. (Από την παρουσ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4570-0062

Είναι εντυπωσιακό το πόσο εύκολα μπορεί να παραχθεί ένα αλκοολούχο ποτό. Χρειάζεται μια οποιαδήποτε πρώτη ύλη με συστατικά που μπορούν να ζυμωθούν και να δώσουν αλκοόλη. Στη φύση υπάρχει υπεραφθονία τέτοιων υλών, όπως τα φρούτα και τα σιτηρά. Αρκεί να θερμάνουμε το ζυμωμένο υγρό της πρώτης ύλης για να δημιουργήσουμε αλκοολούχους ατμούς και στη συνέχεια να τους συμπυκνώσουμε. Στην απλούστερη περίπτωση η συμπύκνωση μπορεί να γίνει στο καπάκι του δοχείου που χρησιμεύει για τη θέρμανση. Αυτοί οι συμπυκνωμένοι ατμοί είναι ένα είδος αλκοολούχου ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΝΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ. . .
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4570-0041

Εσείς βάλτε την πρώτη ύλη και εμείς θα σας δείξουμε πώς: Από σταφύλια θα φτιάξετε μπράντι, απόσταγμα σταφυλιών, τσίπουρο, απόσταγμα σταφίδας, ούζο, βερμούτ. Από ζάχαρη, ρούμι. Από κριθάρι, ουίσκι, μπέρμπον, βότκα, τζιν. Από φρούτα, αποστάγματα και λικέρ. Όλα όσα είναι γραμμένα μέσα στο μικρό αυτό βιβλίο έχουν γίνει στην πράξη και έχουν δοκιμαστεί, κάτι που εγγυάται ότι θα μπορέσετε να τα φτιάξετε και εσείς. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4570-0007

Η "Οινολογία, από το σταφύλι στο κρασί" στην τέταρτη έκδοσή της, που αναθεωρήθηκε και συμπληρώθηκε με νέα θέματα και νεότερα δεδομένα, όπως αυτά προέκυψαν κατά την τελευταία δεκαετία, δίνει οδηγίες και κατευθύνσεις για το πώς ο οινολόγος και ο οινοποιός μπορούν να μεταχειριστούν το σταφύλι και να επεξεργαστούν το κρασί, ώστε αυτό να αποκτήσει την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Το βιβλίο αυτό, σε κάθε περίπτωση, δίνει τις επιστημονικές βάσεις που είναι απαραίτητες ώστε να γίνουν κατανοητά τα όρια της ερμηνείας, αλλά και της αβεβαιότητας που κρύβ...
Διαβάστε περισσότερα...
Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΜΠΑΡΜΑΝ
80 ΚΟΚΤΕΙΛΣ - ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
Εκδότης: ΙΩΝ
Κωδ. Πολιτείας: 2130-0076

Η τέχνη της ανάμειξης και του σερβιρίσματος των κοκτέιλς γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ξενοδοχείας και επισιτιστικής επιχείρησης. Γι' αυτό το λόγο, έχει καταστεί αναγκαίο να γνωρίζουμε καλά τα διάφορα κοκτέιλς, αλλά και να διαθέτουμε τις απαραίτητες βασικές γνώσεις πάνω στα ποτά. Αυτές οι γνώσεις αποτελούν και το στόχο αυτού του μικρού και συνεπώς εύχρηστου βιβλίου. Όλες οι διαδικασίες περιγράφονται βήμα-βήμα και υποβοηθούνται τόσο από το κείμενο, όσο και από τις εικόνες. Μ' αυτό τον τρόπο ακόμα και ένας αρχάριος σ...
Διαβάστε περισσότερα...
(H/B) BEER, A TASTING COURSE
A FLAVOUR-FOCUSED APPROACH TO THE WORLD OF BEER
Εκδότης: DORLING KINDERSLEY
Κωδ. Πολιτείας: 1645-0305

Develop your palate and become your own beer sommelier. Beer is now brewed in a dizzying variety of styles, available to enjoy like never before. Let's drink to this diversity with a new appreciation of just how complex and mind-expanding beer can be. Crack open this book and enjoy a series of guided tastings of more than 50 different beer styles-from smoked black lager to sour-fermented wild ales, triple green-hopped IPAs and cask-matured barley wines. With each tasting, you will learn to identify how aroma, taste, texture, and finish all...
Διαβάστε περισσότερα...
ΟΥΙΣΚΙ - ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ
Εκδότης: ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4580-5170

Ο καλύτερος τρόπος να ανακαλύψετε το ουίσκι είναι να το γευτείτε. Αυτό το πραγματικά πρωτοποριακό εγχειρίδιο θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε το προσωπικό σας γούστο στο ουίσκι, παρουσιάζοντας έναν συναρπαστικό κόσμο από φίνα αποστάγματα που μπορείτε να απολαύσετε. (Από την έκδοση)...
Διαβάστε περισσότερα...
(H/B) CHILLING COCKTAILS
CLASSIC COCKTAILS WITH A HORRIFYING TWIST
Εκδότης: WELBECK
Κωδ. Πολιτείας: 9859-0010

Did Silence of the Lambs leave you reaching for a smooth bottle of dry red wine?After reading The Shining did you have an unaccountable urge to sip a red rum concoction?And did Bram Stoker's Dracula induce a craving for... well, perhaps the less said about that the better. If so, fear not - you are not alone! Chilling Cocktails is a creepy compendium of 50 drinks inspired by the most frightening horror stories ever written. Each delicious recipe is accompanied by dark and compelling facts and anecdotes about the inspiring story, certain to...
Διαβάστε περισσότερα...
(H/B) WINE
A GLOBAL HISTORY
Εκδότης: REAKTION BOOKS
Κωδ. Πολιτείας: 3675-0106

Look. Swirl. Sniff. Taste. Savour. Whether you're tasting a refreshing white or an aromatic red, these well-known steps are the only proper way to take the first sip of wine. How did wine surpass all other beverages to achieve global domination? In Wine, Marc Millon travels back to the origins of modern man to find the answer, discovering that this heady drink is intertwined with the roots of civilization itself. Wine traces the long history of the most complex, mysterious and magical of the world's beverages. It takes us from the Transcau...
Διαβάστε περισσότερα...
(H/B) BEER
A GLOBAL HISTORY
Εκδότης: REAKTION BOOKS
Κωδ. Πολιτείας: 3675-0108

Pilsners, blonde ales, India pale ales, lagers, porters, stouts: the varieties and styles of beer are endless. But as diverse as the drink is, its appeal is universal - beer is the most-consumed alcoholic beverage in the world. From pubs and inns to restaurants, bars and microbreweries, beer has made itself a staple drink around the globe. Celebrating the heritage of the world's favourite tipple, Gavin D. Smith traces beer from its earliest days to its contemporary consumption. After exploring the evolution of brewing technology, the book ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4570-0104

Ο οίνος είναι προϊόν ανθρώπινης θέλησης, μόχθου και γνώσης. Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με σκοπό να μας φέρει σε επαφή με τη γνώση που είναι αποτέλεσμα της επιστημονικής έρευνας, τον δομικό λίθο πάνω στον οποίο στηρίζεται σήμερα το οικοδόμημα της οινολογίας. Η γνώση αυτή αποτυπώνεται στη διεθνή βιβλιογραφία η οποία αποτελεί πλέον τη μοναδική πύλη που μπορεί να μας εισάγει στον κόσμο της σύγχρονης οινολογίας. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ
ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ
Εκδότης: ΝΗΣΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3005-0329

Το εγχειρίδιο απευθύνεται στον "ξένο", σ' αυτόν που φτάνει στην πόλη του Βόλου, όχι απλά για να πιει τσίπουρα, αλλά για να φτάσει πίνοντας, τσιμπώντας και συζητώντας στην κατάσταση της συλλογικής πληρότητας, του συντονισμού, της ομοψυχίας, στη γλυκιά αίσθηση της χαμηλής αιώρησης και στην ψευδαίσθηση ότι η ζωή είναι εξαιρετικά απλή. Στον ντόπιο το κείμενο θα προσφέρει την απαιτούμενη απόσταση για να κατανοήσει καλύτερα αυτό το "οικείο" που τον συναρπάζει, καθώς εξετάζει μία μία τις παραμέτρους που συνθετικά απαιτούνται για να αποκτήσει η τσ...
Διαβάστε περισσότερα...

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Φίλτρα

Ελληνικές / Ξένες Εκδόσεις
Ημερομηνία Έκδοσης
Διαθεσιμότητα
Εκπτώσεις
Περιοχή Τιμών
Αριθμός Σελίδων
Ηλικίες Παιδικών
Συγγραφέας / Δημιουργός
Εκδότης / Κατασκευαστής

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΝΑΣΤΑΣΗ
TOLSTOI LEON
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΕΙ
MORAVIA ALBERTO
€12.90 €6.45
(-50%)
Κερδίζετε €6.45

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS