ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΕΙΣ-ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ-ΔΙΑΦΟΡΑ > ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΗΣΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ
Εκδότης: ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ Β. Κωδ. Πολιτείας: 0180-0023
Ξεκίνησε από το μηδέν και με κόπο, επιμονή και αγώνα κατόρθωσε να φτάσει σε ζηλευτά επίπεδα επιτυχίας. Οι εκδοτικές της απόπειρες, με απίστευτες πωλήσεις βιβλίων που ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο, οι αμέτρητες περγαμηνές της, η αναγνώρισή της ως τηλεοπτικό πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής, η δημιουργία των Vefa's House, μιας πρωτοποριακής αλυσίδας καταστημάτων ειδών κουζίνας, δεν αποτελούν παρά την πρόσοψη μιας πλούσιας σε εμπειρίες ζωής, που ξεκίνησε τα δύσκολα χρόνια του πολέμου και της Κατοχής. Η ζωή της Βέφας Αλεξιάδου μοιάζει σαν παραμύθι... Διαβάστε περισσότερα... |
||||||
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΠΡΩΗΝ ΧΟΝΤΡΟΥ
ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ 10 ΚΙΛΑ ΛΙΠΟΥΣ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ
Εκδότης: ΕΣΟΠΤΡΟΝ Κωδ. Πολιτείας: 1700-0286
Μετά από έρευνα και μελέτη ανακάλυψα πως περιτριγυριζόμαστε από ψέματα και μύθους... - Όχι, το πρωινό δεν είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας - Όχι, δεν οφελεί πουθενά να τρως 3 ώρες σε γυμναστήρια και διαδρόμους την ημέρα - Όχι, τα συχνά και αραιά γεύματα δεν μπουστάρουν τον μεταβολισμό - Όχι, το ψωμί ή το βραδινό φαΐ δεν παχαίνουν Θύμωσα... Γιατί δεν μου τα 'πε κανείς αυτά; Συνέχισα την έρευνα... Εκεί είναι που εντελώς καταλάθος ανακάλυψα τη νέα επιστημονική σχολή και τη διαλειμματική νηστεία, όπου τα φέρνει όλα τούμπα... Έχασα επιτέ... Διαβάστε περισσότερα... |
||||||
35 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΠΙΤΕΣ
Εκδότης: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ Κωδ. Πολιτείας: 2640-1307
Όλοι αγαπούν τις πίτες, τον τέλειο συνδυασμό τραγανής ζύμης και νόστιμης γέμισης. Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε αλμυρές και γλυκές πίτες και τάρτες με κάθε είδους γέμιση - κοτόπουλο, κρέας, λαχανικά, αλλά και φρούτα ή αρωματικές κρέμες. Οι συνταγές παρουσιάζονται με αναλυτικές οδηγίες και φωτογραφίες που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε εύκολα νόστιμες, αλλά και όμορφα διακοσμημένες πίτες και τάρτες. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)... Διαβάστε περισσότερα... |
||||||
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
800 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Εκδότης: ΦΥΤΡΑΚΗΣ Κωδ. Πολιτείας: 4440-0154
Η ενασχόληση με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική προϋποθέτει φαντασία και έμπνευση, κέφι, ευχάριστη διάθεση, αγάπη για τους ανθρώπους γύρω μας, όρεξη για ζωή, είναι τέχνη, δημιουργία και προσφορά. Με αυτά τα βασικά συστατικά είναι φτιαγμένες όλες οι συνταγές που θα βρείτε σε αυτό το βιβλίο. Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο, θα βρείτε, επίσης στις σελίδες του: Απλούς κανόνες savoir vivre, καθώς και όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε προκειμένου να παραθέσετε ένα επίσημο τραπέζι - Στρώσιμο τραπεζιού, κατάλληλα σερβίτσια και ποτήρια, σερβίρισμα ορεκτικών, ... Διαβάστε περισσότερα... |
||||||
ΕΔΩΔΙΜΑ ΕΝ ΟΞΑΛΜΗ ΚΟΙΝΩΣ ... ΤΟΥΡΣΙ
Εκδότης: ΚΑΜΠΑΝΑΣ Κωδ. Πολιτείας: 2170-0087
Με πιπεριές, κάπαρη, γαύρο ή μελιτζανάκι, που θα διατηρήσετε σε άλμη και ξύδι, δημιουργήστε μοναδικά ορεκτικά, ακολουθώντας τις απλές συνταγές αυτού του βιβλίου. Σερβίρονται όλες τις εποχές του χρόνου και συνοδεύουν το ούζο, το τσίπουρο, την μπύρα ή το κρασί. Μπορείτε να τα προσφέρετε κάθε φορά που η παρέα και η διάθεσή σας το επιτρέπουν... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)... Διαβάστε περισσότερα... |
||||||
Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΩΣ ΚΑΛΗ ΤΕΧΝΗ
Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ
Εκδότης: ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ Κωδ. Πολιτείας: 3980-0222
Την 1η Απριλίου του 1755, σε μια μικρή πόλη, το Μπελέ, στην κοιλάδα του Ροδανού στους πρόποδες των Άλπεων, γεννήθηκε ο μεγαλύτερος γαστρονόμος που γνώρισε ποτέ ο κόσμος: ο Ζαν Ανθέλμ Μπριγιά-Σαβαρέν... Για κάποιους μπορεί να είναι γνωστός, από το διάσημο ομώνυμο γλυκό, το γνωστό μας "μπαμπά", για άλλους από την περίφημη ρήση του "Πες μου τι τρως, και θα σου πω ποιος είσαι" και για μερικούς - περισσότερο ενημερωμένους - από το μοναδικό για το είδος του βιβλίο Η φυσιολογία της γεύσης ή Στοχασμοί πάνω στην Γαστρονομία. Ένα έργο, που από την π... Διαβάστε περισσότερα... |
||||||
ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ - ΜΕ 255 ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Εκδότης: ΚΑΡΜΑΝΩΡ Κωδ. Πολιτείας: 2240-0009
Ας αξιοποιήσουμε καλύτερα το ανεξάντλητο φαρμακείο της φύσης! Και ας παρασκευάσουμε εδέσματα που θα συνδυάζουν την υπέροχη γεύση με την υγιεινή διατροφή. Αυτό το βιβλίο φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν κρίκο που θα επανασυνδέσει τον σύγχρονο άνθρωπο με τη φύση, δηλαδή με τον τρόπο διατροφής που ακολούθησαν οι κάτοικοι του μεσογειακού χώρου για χιλιάδες χρόνια. Σε ειδικό κεφάλαιο παρατίθενται όλες οι πληροφορίες που αφορούν τα πιο χαρακτηριστικά βότανα, καθώς και τα βασικά χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα για να γίνεται πιο εύκολη η αναγνώρισή το... Διαβάστε περισσότερα... |
||||||
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ
Εκδότης: ΓΡΗΓΟΡΗ Κωδ. Πολιτείας: 1000-0974
Επιλεκτικά συγκεντρωμένες νηστίσιμες συνταγές από την παλαιά μέχρι και την σύγχρονη μοναστηριακή παράδοση, προσφέρουν ιδέες και λύσεις εύκολες, γευστικές, θρεπτικές και με χαμηλές θερμίδες, αξιοποιώντας τα αγαθά της πλούσιας ελληνικής φύσης. Μοναδικά ωφέλιμες για μικρούς και μεγάλους, μέσα απ' τη σοφία της Ορθόδοξης Παράδοσής μας, οι μέρες της νηστείας είναι κι αυτές διατροφικά ευχάριστες, μέρες χαράς και ευλογίας για όλους μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)... Διαβάστε περισσότερα... |
||||||
ΝΕΑ ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ
ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ
Εκδότης: Ι.Μ. ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ Κωδ. Πολιτείας: 0675-0081
Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να αντιληφθεί ο κάθε αναγνώστης ότι στα χέρια του δεν κρατά ένα περίτεχνο βιβλίο συνταγών, αλλά ότι η νηστήσιμη διατροφή μπορεί να είναι ταυτόχρονα υγιεινή και νόστιμη. Άλλο αλάδωτο φαγητό και άλλο νερόβραστο! Το παρόν βιβλίο είναι ιδανικό και χρήσιμο για τους νηστεύοντες και ιδιαίτερα για τους νέους ώστε να αγαπούν την νηστεία και να συμμορφώνονται με τους κανόνες της Εκκλησίας μας. Οι πολυπληθείς επισκέπτες της Μονής μας αλλά και όλων των Μονών του Αγίου Όρους εντυπωσιάζονται από το νόστιμο φαγητό, έστω και... Διαβάστε περισσότερα... |
||||||
Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ BALTHAZAR 1973-1983
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Εκδότης: ΙΣΤΟΣ Κωδ. Πολιτείας: 2090-0040
Το βιβλίο μαγειρικής του Βalthazar είναι κάπως ιδιόμορφο από άποψη περιεχομένου. Οι συνταγές που περιλαμβάνει είναι πολλών ειδών και διαφορετικής προέλευσης: συνταγές οικογενειακές ή από φίλους, συνταγές από βιβλία και περιοδικά που παραλλάχτηκαν και πολλές άλλες εντελώς πρωτότυπες. Αντιπροσωπεύουν τη γνώση και τη γαστρονομική κουλτούρα δύο ανθρώπων "του κόσμου", της Καίη Τσιτσέλη και του Νίκου Παλαιολόγου, που δούλεψαν για χρόνια και καταστάλαξαν την εμπειρία τους στην κουζίνα του εστιατορίου που δημιούργησαν το 1973, το Βalthazar. Αυτές ... Διαβάστε περισσότερα... |
||||||
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Εκδότης: ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε. Κωδ. Πολιτείας: 3300-0041
Στη δεύτερη αυτή έκδοση του εισαγωγικού συγγράμματος της αναγνωρισμένης σειράς Nutrition Society Textbook, η Εισαγωγή στη Διατροφή του Ανθρώπου έχει αναθεωρηθεί και ενημερωθεί ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες του σύγχρονου φοιτητή. Πρωτοποριακοί στο πεδίο και την προσέγγισή τους, οι τίτλοι της σειράς: - Παρέχουν στους φοιτητές τις απαραίτητες βασικές πληροφορίες αναφορικά με τη διατροφή στο προσεγγιστικό πλαίσιο των συστημάτων και της υγείας - Παρέχει τη δυνατότητα στους καθηγητές και στους φοιτητές να διερευνήσουν τις κεντρικές αρχές της... Διαβάστε περισσότερα... |
||||||
Η ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ
Εκδότης: ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ Κωδ. Πολιτείας: 3210-0264
Η Μαγειρική της Αρχαιότητας είναι το πρώτο βιβλίο που διερευνά τη Μεσογειακή κουζίνα της αρχαιότητας, από το 750 π.Χ. μέχρι το 450 μ.Χ. Οι συγγραφείς αντλούν τις πληροφορίες τους από μια πληθώρα συναρπαστικών πηγών που επεκτείνονται πέρα από τις γνωστές συνταγές του Ρωμαίου γαστρονόμου Απίκιου, ο οποίος περιγράφει κυρίως το φαγητό των προνομιούχων κοινωνικών τάξεων του τέλους της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Όλα τα είδη εδεσμάτων παρουσιάζονται εδώ, επιτρέποντας στο σύγχρονο μάγειρα να αναπαράγει την εδεσματική ποικιλία της αρχαιότητας, από τα ... Διαβάστε περισσότερα... |
||||||
ΜΕΖΕΔΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
50 ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Εκδότης: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ Κωδ. Πολιτείας: 2640-0538
Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει μια συλλογή από συνταγές για λαχταριστούς μεζέδες με θαλασσινά. Ξεφυλλίστε το και δοκιμάστε παραδοσιακές ψαρονοστιμιές, αλλά και νέες πρωτότυπες γευστικές προτάσεις. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)... Διαβάστε περισσότερα... |
||||||
ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ
50 ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Εκδότης: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ Κωδ. Πολιτείας: 2640-0577
Αν σας αρέσει το καλό φαγητό, τότε σίγουρα θα σας αρέσει και αυτό το βιβλίο. Στις σελίδες του περιλαμβάνονται συνταγές που ακολουθούν τις βασικές αρχές της χορτοφαγίας, χωρίς όμως να αποκλείουν τα αβγά και τα γαλακτοκομικά. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)... Διαβάστε περισσότερα... |
||||||
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΕ 30'
50 ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Εκδότης: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ Κωδ. Πολιτείας: 2640-0154
Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζουμε μια συλλογή από νόστιμες συνταγές, που ανταποκρίνονται στη σύγχρονη ανάγκη για εξοικονόμηση χρόνου. Προετοιμάζονται και μαγειρεύονται σε 30 λεπτά, χωρίς να υστερούν σε ποιότητα και νοστιμιά. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)... Διαβάστε περισσότερα... |
||||||
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
50 ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Εκδότης: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ Κωδ. Πολιτείας: 2640-0670
Σερβίροντας αυτές τις μεσογειακές νοστιμιές θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Τα ορεκτικά, οι μεζέδες και τα τάπας που σας προτείνουμε θα σας δώσουν το κίνητρο για να ετοιμάσετε εκλεκτά γεύματα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)... Διαβάστε περισσότερα... |
||||||
ΠΥΡΡΟΣ Ο ΔΡΟΜΩΝ ΜΑΓΕΙΡΟΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΑΡΕΤΟΓΑΣΤΩΡ ΟΔΥΣΣΕΙΑ
Εκδότης: ΤΟΠΟΣ (ΜΟΤΙΒΟ ΕΚΔΟΤΙΚΗ) Κωδ. Πολιτείας: 4306-0212
Ένα περιπετειώδες βιβλίο γύρω από το πώς ένας άνθρωπος βρίσκει τον δρόμο του στη μαγειρική τέχνη. Ένας έγκυρος χάρτης πλοήγησης στις αλήθειες και τα ψέματα της μαγειρικής. Με το χιούμορ και τη σοφία του ανθρώπου που ταξίδεψε σε πολλούς τόπους κυνηγώντας τη μαγειρική εμπειρία. Το "Πύρρος, ο Δρόμων μάγειρος" είναι η γευστική διαθήκη του Αλέξανδρου Γιώτη σε όσους αναρωτιούνται γιατί αυτά που τρώνε από τα χέρια του μάγειρα είναι νόστιμα ή άνοστα, σε όλους αυτούς που αναρωτήθηκαν, έστω μια φορά, γιατί τρώμε ετούτο έτσι ή αυτό μόνο με κείνο κι ό... Διαβάστε περισσότερα... |
||||||
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΣΤΟ ΜΑΓΕΙΡΑ ΤΟΥ;
ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Εκδότης: ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ Κωδ. Πολιτείας: 3240-0027
Αν και δεν συμπαθώ καθόλου την εισαγωγή της χημείας σε μια ζεστή κουζίνα ενός εμπνευσμένου μάγειρα, όπου ο χημικός με τη στεγνή γνώση της επιστήμης του θα θελήσει να τεκμηριώσει και -γιατί όχι- να βελτιώσει τις τεχνικές του ευφάνταστου μάγειρα, διάβασα με ενδιαφέρον το βιβλίο του Robert Wolke. Για μένα η μαγειρική δεν είναι επιστήμη, είναι τέχνη και η τέχνη δεν έχει φόρμουλες, ούτε κανόνες, έχει φαντασία, δημιουργικότητα, ταλέντο, που όλα αυτά μαζί τυλίγονται από την πείρα. Παρά ταύτα, όταν η συνάντηση του μάγειρα με τον επιστήμονα έχει έν... Διαβάστε περισσότερα... |
||||||
Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ (ΔΙΤΟΜΟ)
ΤΑ 1418 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΑΓΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑ ΝΙΚΟΥ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕ ΠΟΥ ΔΕ ΓΕΥΤΗΚΑΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εκδότης: ΜΑΝΙΑΤΕΑ Κωδ. Πολιτείας: 2661-0031
"Κανένα άλλο βιβλίο δε χάρισε στην ελληνική οικογένεια τόση ευτυχία". Μ' αυτό τον ύμνο χαιρετίζει την πρώτη έκδοση της μαγειρικής του Νικόλαου Τσελεμεντέ, όχι ένας απλός σχολιογράφος, αλλά ο μεγάλος μας συγγραφέας Γρηγόριος Ξενόπουλος. Ανάλογοι -όλοι θριαμβευτικοί- είναι οι τόνοι της κριτικής, καθώς και της σχολιογραφίας του ημερήσιου και περιοδικού Τύπου, για το βιβλίο και το Νικόλαο Τσελεμεντέ, τον "εκπολιτιστή του ελληνικού ουρανίσκου" (Π. Παλαιολόγος - εφημ. "Βήμα"), το μάγειρο-θρύλο, τον άνθρωπο που το όνομά του έγινε συνώνυμο με τη μ... Διαβάστε περισσότερα... |
||||||
MY GREEK VEGAN FOOD
Η «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Εκδότης: ΠΕΔΙΟ Κωδ. Πολιτείας: 8370-0632
Το My Greek Vegan Food είναι ένα βιβλίο που μας ξεναγεί στην "πράσινη" πλευρά της ελληνικής κουζίνας, μέσα από μια πληθώρα παραδοσιακών και μοντέρνων vegan συνταγών με την υπογραφή της Εύας Μοναχάρη. Φιλοδοξεί να συστήσει στο ευρύ κοινό, στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό την ελληνική κουζίνα ως την κατεξοχήν vegan διατροφική επιλογή. Γιατί η Ελλάδα ήταν vegan, αιώνες πριν εφευρεθεί ο όρος. Η ελληνική μαγειρική παράδοση είναι γεμάτη λαχταριστά πιάτα που δεν περιέχουν καμία ζωική ουσία, είναι φιλικά προς τον πλανήτη και ανταποκρίνονται απο... Διαβάστε περισσότερα... |
Πλοήγηση
Φίλτρα
Ελληνικές / Ξένες Εκδόσεις
Ημερομηνία Έκδοσης
Διαθεσιμότητα
Εκπτώσεις
Περιοχή Τιμών
Αριθμός Σελίδων
Ηλικίες Παιδικών
Συγγραφέας / Δημιουργός
Εκδότης / Κατασκευαστής