Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΕΙΣ-ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ-ΔΙΑΦΟΡΑ

Ταξινόμηση κατά:   
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Εκδότης: ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4160-0037

Μέσα από τις 392 μεγάλες, πολύχρωμες σελίδες του αστραφτερού αυτού βιβλίου θα έχετε την ευκαιρία να ταξιδέψετε στον χώρο της γεύσης και της ευωχίας. Με 747 συνταγές εικονογραφημένες με 211 έγχρωμες φωτογραφίες και 110 σκίτσα και εμπλουτισμένες με μικρές συμβουλές για το πώς πετυχαίνει ένα φαγητό ή γλυκό, συμβουλές απαραίτητες για την επιτυχία κάθε γαστρονομικής προσπάθειας. Αυτός ο πλήρης οδηγός μαγειρικής απευθύνεται σε όλους, τόσο στον έμπειρο μάγειρα ή μαγείρισσα όσο και σε αυτούς που τώρα αρχίζει να τους απασχολεί το θέμα της μαγειρική...
Διαβάστε περισσότερα...
Ω! ΤΙ ΖΩΗ.!
Εκδότης: ΦΕΡΕΝΙΚΗ
Κωδ. Πολιτείας: 4374-0015

Δεν είχα ποτέ φιλοδοξίες συγγραφέα. Είχα όμως φιλοδοξίες... χρονικογράφου. Κι από πολύ παλιά κρατούσα ημερολόγιο για τα σημαντικά αλλά και τα ασήμαντα γεγονότα της ζωής μου. Έτσι, όταν αργότερα στη Νέα Υόρκη άρχισα να γράφω, υπό την μορφή σημειώσεων, για τη ζωή μου, και κυρίως τα χρόνια της Αθήνας στις δεκαετίες ’50 και ’60, είχα κατά κάποιο τρόπο, ένα έτοιμο υλικό. Όταν εξομολογήθηκα σε φίλους ότι γράφω για τη ζωή μου με παρότρυναν να κάνω ένα βιβλίο. Και να, το βιβλίο είναι έτοιμο, με κέντρο βάρους τις δεκαετίες ’50 και ’60 που από πολλ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΠΕΡΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Εκδότης: 24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Κωδ. Πολιτείας: 5594-0297

Το ποδόσφαιρο στις μέρες μας είναι μία βιομηχανία δισεκατομμυρίων. Η επαγγελματοποίηση και η εμπορευματοποίηση έχουν διαμορφώσει την εικόνα του σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, το παιχνίδι διατηρεί μια επαναστατική πτυχή, ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο άθλημα που έχει πέσει στα χέρια επιχειρηματιών και διεφθαρμένων πολιτικών. Από τις ρίζες του στην αγγλική εργατική τάξη ως τις πολιτικές διαμαρτυρίες παικτών και οπαδών και την τρέχουσα ριζοσπαστική οπαδική υποκουλτούρα, άτομα, ομάδες και κοινότητες διατηρούν ζωντανή τη λαϊκότητα του ποδ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ
ΑΣΚΗΣΕΙΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ FREESTYLE
Εκδότης: BRAINFOOD
Κωδ. Πολιτείας: 5357-0086

Μάθετε από έναν από τους καλύτερους πώς να κάνετε το παιχνίδι σας πιο ακριβές και πιο θεαματικό. Σε ό,τι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο freestyle, υπάρχουν ελάχιστα που να μη γνωρίζει ο παγκόσμιος πρωταθλητής του αθλήματος Andrew Henderson. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας περιέχει όλα όσα χρειάζεστε για να τελειοποιήσετε την τεχνική σας. Στις σελίδες του θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για μια σειρά ασκήσεων, ενώ ο Andrew μοιράζεται μαζί σας τις εμπειρίες του από τη συνεργασία του με τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, προσφ...
Διαβάστε περισσότερα...
Περιπέτεια στον πύργο του Λονδίνου
Η απόδραση του Σέρλοκ Χόλμς
Εκδότης: ΟΞΥ
Κωδ. Πολιτείας: 0160-0673

Ο Χολμς έχει γυρίσει στη δράση για τα καλά, μέχρι που ο μεγαλύτερος εχθρός του επιστρέφει από τις σκιές. Μαζί με τον γιατρό Γουάτσον, ο διάσημος ντετέκτιβ βρίσκεται τώρα παγιδευμένος στον Πύργο του Λονδίνου. Μέσα από μπουντρούμια, ιερούς χώρους και γωνιές στοιχειωμένες από την ιστορία, οι δυο φίλοι προσπαθούν να δραπετεύσουν από τον Πύργο και να φτάσουν στη Γέφυρα του Λονδίνου πριν να είναι αργά. Ανάλαβε τον ρόλο του θρυλικού Σέρλοκ Χολμς, σκέψου γρήγορα, λύσε τους γρίφους κι αξιοποίησε τον μοναδικό τροχό της αποκρυπτογράφησης! Ο χρόνος με...
Διαβάστε περισσότερα...
ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ
ΔΟΛΩΜΑΤΑ, ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2218-0200

Το βιβλίο είναι ένας πλήρης οδηγός που παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα όλα τα μυστικά του ψαρέματος. Γραμμένο κατανοητά, από ανθρώπους με μεράκι, γνώσεις και πολυετή εμπειρία στο αντικείμενο, καλύπτει τις απαιτήσεις τόσο του απλού ερασιτέχνη όσο και του απαιτητικού ψαρά. Παρουσιάζονται τρόποι ψαρέματος από την ακτή ή τη βάρκα και γίνεται εκτενής αναφορά στον απαραίτητο εξοπλισμό και στα δολώματα που χρησιμοποιούνται σε κάθε τεχνική. Επίσης, ξεχωριστή αναφορά γίνεται στην υποβρύχια αλιεία. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΜΕΛΙ
ΕΝΑΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Εκδότης: ΕΚΔΟΣΕΙΣ IWRITE
Κωδ. Πολιτείας: 6990-0431

Το μέλι υπάρχει ως τροφή από αρχαιοτάτων χρόνων, υπήρξε το πρώτο γλυκαντικό στη διατροφή. Μία φυσική, υγιεινή τροφή απαραίτητη στον οργανισμό, δώρο της φύσης. Άλλωστε επειδή ο άνθρωπος θέλει γλυκές ουσίες, γρήγορα στράφηκε αρχικά στη συλλογή μελιού και αργότερα προσπάθησε να εξημερώσει τη μέλισσα, δημιουργώντας την τέχνη της μελισσοκομίας και εκτρέφοντας μελίσσια σε κουφάλες δένδρων, κοφίνια πλεκτά, αργότερα πήλινες και τέλος ξύλινες κυψέλες με κινητά πλαίσια. Πολλοί αρχαίοι ιατροί της εποχής σε όλο τον κόσμο είχαν διαπιστώσει τις βιολογικ...
Διαβάστε περισσότερα...
Τροφοσυλλέκτης
Εκδότης: ΝΗΣΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3005-0428

Θα προσποιηθώ πως δεν έγραψα εγώ αυτό το βιβλίο, πως είμαι απλώς ο πρώτος του αναγνώστης. Τι έχουμε εδώ; Ο αφηγητής καταγράφει και άρα μοιράζεται κάποιες συνταγές του πεθαμένου από χρόνια πατέρα του, με πρώτες ύλες που εκείνος συνέλεγε μόνος του από τις χερσαίες και θαλάσσιες εκτάσεις του τόπου καταγωγής του. Μπορείς να το καταχωρίσεις ως ένα εικονοκλαστικό βιβλίο συνταγών δηλαδή, και να τελειώνει η υπόθεση. Όμως, όπως η άγκυρα που σηκώνεις φέρνει μαζί της καμιά φορά ένα κουβάρι παλιά μπερδεμένα δίχτυα, οι αποστηθισμένες συνταγές δεν αναδύ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ
ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ
Εκδότης: ΝΗΣΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3005-0329

Το εγχειρίδιο απευθύνεται στον "ξένο", σ' αυτόν που φτάνει στην πόλη του Βόλου, όχι απλά για να πιει τσίπουρα, αλλά για να φτάσει πίνοντας, τσιμπώντας και συζητώντας στην κατάσταση της συλλογικής πληρότητας, του συντονισμού, της ομοψυχίας, στη γλυκιά αίσθηση της χαμηλής αιώρησης και στην ψευδαίσθηση ότι η ζωή είναι εξαιρετικά απλή. Στον ντόπιο το κείμενο θα προσφέρει την απαιτούμενη απόσταση για να κατανοήσει καλύτερα αυτό το "οικείο" που τον συναρπάζει, καθώς εξετάζει μία μία τις παραμέτρους που συνθετικά απαιτούνται για να αποκτήσει η τσ...
Διαβάστε περισσότερα...
Η ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ
ΠΕΡΙΕΧΕΙ 100+ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ
Εκδότης: ΙΒΙΣΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 6949-0057

Η Ιπποκράτειος Διατροφή στο πιάτο! Το νέο βιβλίο του Δρ. Νίκου Λιάπη, συγγραφέα του best seller: "Ιπποκράτειος Διατροφή". Κάντε την τροφή, το φάρμακό σας. Εφαρμόστε απλά, πρακτικά και γευστικά την Ιπποκράτειο Διατροφή και φέρτε την υγεία σας στο πιάτο! Μαγειρέψτε 110 συνταγές, που θα καλύψουν την καθημερινή σας διατροφή. Εύκολες και νόστιμες συνταγές και μεγάλη ποικιλία γευμάτων με: σούπες, κυρίως πιάτα, πίτες, γλυκά, σνακ, ροφήματα. Κάθε συνταγή έχει διακριτή σήμανση βίγκαν, ωμοφαγική και χωρίς γλουτένη. Super Tip: Μάθετε για τη διατροφι...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΝΘΟΦΟΡΑ ΦΥΤΑ
Εκδότης: SUSAETA
Κωδ. Πολιτείας: 3762-0579

Τα λουλούδια μάς χαρίζουν τα εκθαμβωτικά τους χρώματα και ξεχωρίζουν για τα ευχάριστα αρώματά τους. Αν εστιάσουμε στις λεπτομέρειες που προσδιορίζουν τα ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά τους, διαπιστώνουμε ότι πράγματι τα λουλούδια συνιστούν πόλο έλξης την περίοδο της ανθοφορίας και της αναπαραγωγής τους. [?] (Από την έκδοση)...
Διαβάστε περισσότερα...
Ο ΤΡΙΤΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
Εκδότης: ΙΚΑΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2010-0339

(. . .) Ως βιβλίο, ο "Τρίτος Δειπνοσοφιστής" είναι μια απόπειρα να ειπωθούν τα ίδια, και αιωνίως επαναλαμβανόμενα, πράγματα, με διαφορετικό τρόπο. Υπάρχει πράγματι και μια άλλη μικρή καινοτομία σ' αυτό το βιβλίο. Είναι οι συχνές αναφορές σε συγκεκριμένους ανθρώπους, μάγειρες, εστιάτορες, και οινοποιούς, για τα έργα των οποίων πρέπει να είμαστε πάντοτε επιφυλακτικοί. Καλές ή κακές, οι επιδόσεις τους δεν είναι βέβαιο ότι θα παραμείνουν οι ίδιες και αύριο. Αλλάζουν οι άνθρωποι, αλλάζουν και οι συνθήκες. Σωστότερο, λοιπόν, θα ήταν να διαβασθού...
Διαβάστε περισσότερα...
ΠΕΡΙ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ
Εκδότης: ΔΙΑΥΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1150-0424

Το άρωμα. Αόρατη δύναμη, στη σημερινή εποχή των εικόνων, με μεγάλη επίδραση στα συναισθήματα και στις μνήμες μας. Ξυπνάει τη φαντασία και τον ερωτισμό μας, απελευθερώνοντας τον κρυμμένο ψυχισμό μας στους άλλους, με τρόπο μυστηριώδη. Σαν σημαντικό στοιχείο του προσωπικού μας στυλ, επιδρά στο πώς οι άλλοι μας βλέπουν και μας θυμούνται. Το βιβλίο ξεκινάει με μια ιστορική αναφορά στα αρώματα καθώς και στη διαχρονική σημασία τους στη ζωή μας. Στη συνέχεια εισέρχεται στο "εσωτερικό" τους, περιγράφοντας αναλυτικά την αρχιτεκτονική και τα δομικά τ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ
Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΧΟΟΥ
Κωδ. Πολιτείας: 2546-0021

Το βιβλίο «Στοιχεία Οινολογίας, η τέχνη του οινοχόου» έρχεται να μας παρουσιάσει μέσα σε 12 κεφάλαια όλη την πορεία του κρασιού. Από την αμπελουργία, την παραλαβή της πρώτης ύλης, τις ποικιλίες σταφυλιών, την οινολογία, τις κατηγορίες και τύπους κρασιών, μέχρι τον οργανοληπτικό έλεγχο, τα καθήκοντα του οινοχόου, τη δημιουργία και διαχείριση κάβας, καθώς και την προώθηση και τις πωλήσεις του κρασιού. Στο τελευταίο κεφάλαιο γίνεται λόγος για τη διατροφική αξία του κρασιού, προτείνονται αρμονικοί συνδυασμοί φαγητού - κρασιού, καθώς και πολύτι...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟ - ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΛΥΣΕΙΣ
Εκδότης: ΔΑΜΙΑΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1020-0013

Το βιβλιαράκι αυτό είναι γραμμένο για όσους πρόκειται ν' αρχίσουν να μάθουν σκάκι. Αν επιθυμείται να δοκιμάσετε τις χαρές που προσφέρει αυτό το παιχνίδι διαβάστε το. Θα μάθετε τι είναι η σκακιέρα με ποιον τρόπο κινούνται οι πεσσοί του παιχνιδιού, και τελικά πως παίζουνε σκάκι. Όταν θα έχετε μάθει όσα γράφονται εδώ, θα ξέρετε όσα χρειάζονται για ν' αντιμετωπίσετε, με ελπίδα να νικήσετε, τους ερασιτέχνες που υπάρχουν στις συντροφιές σας. Προτού αρχίσουμε όμως, θέλω να σας μεταφέρω κάτι που λέει για το σκάκι ο P. Vincent, επίτιμο μέλος της Πα...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΑ "ΜΥΘΙΚΑ" ΤΟΥ ΠΑΟΚ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
Εκδότης: ΙΔΙΩΤΙΚΗ
Κωδ. Πολιτείας: 1985-3995

Ρεκόρ... στατιστικά... αλήθειες... συμπτώσεις... ονόματα... παραξενιές... 56 χρόνια ημερολόγιο... Η σοφία και η αλήθεια των αριθμών! Μια έκδοση άθλος, για το κύρος της ιστορίας... (Από την έκδοση)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ , Ο ΜΙΚΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2430-0674

Μανιτάρια: Τι είναι αυτό που τόσο μας ελκύει στον κόσμο αυτόν τον μικρό τον μέγα; Τα γκροτέσκα και παραμυθένια ονόματά τους, ο ενστικτώδης φόβος για τις "δαιμονικές" και τοξικές ουσίες που ορισμένα περιέχουν, το τεράστιο ενδιαφέρον για τις φαρμακευτικές ιδιότητες πολλών ειδών, το κυνήγι τους στην υγρή και ζεστή αγκαλιά του δάσους ή, τέλος, τα πιάτα ανερμήνευτης νοστιμιάς που μας παρέχουν; Ωστόσο, καμιά φορά τα λόγια περιττεύουν. Αρκεί να ξεφυλλίσει κανείς το βιβλίο αυτό για να μπει, με οδηγό τη μορφική και χρωματική ποικιλία των μανιταριών...
Διαβάστε περισσότερα...
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ
Εκδότης: ΑΘΕΝS BOOKSTORE
Κωδ. Πολιτείας: 5164-0002

"Σε αυτό το βιβλίο, παραθέτω τα μαθήματα που με βοήθησαν να ζω μια πιο συνειδητή και χαρούμενη ζωή, με ενέπνευσαν να ανταποκριθώ στις προκλήσεις που αντιμετώπισα όλα αυτά τα χρόνια και με οδήγησαν στη βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μου και του κόσμου γύρω μου. Ελπίζω να σας βοηθήσουν το ίδιο κι εσάς." (Ζιζέλ Μπούντχεν, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
463 ΒΡΩΣΙΜΑ ΚΑΙ 64 ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
Εκδότης: ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ
Κωδ. Πολιτείας: 7301-0038

Η βιβλιογραφία και οι προφορικές πληροφορίες των συλλογέων και χρηστών αγρίων χόρτων, σε συνδυασμό με τις δικές μου γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τα φυτά και τις προσωπικές ενδελεχείς παρατηρήσεις επί των κύριων χαρακτηριστικών και των ενδιαιτημάτων των βρώσιμων και δηλητηριωδών φυτών δημιούργησαν τη γνώση, που δίνεται σε αυτό το βιβλίο. Το κείμενο που αναφέρεται στα "Κύρια χαρακτηριστικά αναγνώρισης" ενός φυτού οδηγεί κάποιον να επισημάνει στις φωτογραφίες τα κύρια χαρακτηριστικά του σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής του. Στη συνέχεια η δ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2546-0028

Το "για μάγειρες" είναι το νέο μεγάλο κλασικό βιβλίο επαγγελματικής μαγειρικής που παρουσιάζει όλες τις τεχνικές της επαγγελματικής κουζίνας με τρόπο σύγχρονο, σαφή και κατανοητό για όλους. πλήρως εικονογραφημένο και με πολλές συνταγές, θα σας βοηθήσει να κατευθύνετε το μαγειρικό σας ταλέντο σε υψηλότερο επίπεδο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΓΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2546-0029

Ένα βιβλίο-οδηγός για ζαχαροπλάστες, επαγγελματίες, σπουδαστές και ερασιτέχνες που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην εξέλιξη των τεχνικών και των παρασκευασμάτων τους, ενώ παράλληλα θα τους βοηθήσει να διακρίνουν την πραγματική απόλαυση του να είναι κανείς ζαχαροπλάστης. Αποτελούμενο από δύο μέρη, στο πρώτο παρουσιάζονται οι βασικές πρώτες ύλες, ο επαγγελματικός εξοπλισμός και οι κυριότερες τεχνικές ζαχαροπλαστικής και στο δεύτερο προτείνονται κλασικές και πρωτότυπες συνταγές με επιδόρπια υψηλής αισθητικής. Οι συγγραφείς του, δύο έμπειροι, σύγχ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ
Κωδ. Πολιτείας: 2787-0008

Ο διαβήτης αποτελεί μία από τις σύγχρονες ασθένειες με διαρκώς αυξανόμενο επιπολασμό. Το αυξημένο σωματικό βάρος, οι κακές διατροφικές συνήθειες, ο τρόπος ζωής, η κληρονομικότητα, όλα οδηγούν στην εμφάνιση διαβήτη σε όλο και μικρότερη ηλικία. Οι επιστήμονες υγείας για πολλά χρόνια χρησιμοποιούσαν την τακτική της απαγόρευσης τροφίμων ή ακόμα και ομάδας τροφίμων για τη μείωση και διαχείριση των τιμών σακχάρου. Είναι έτσι ουσιώδης η ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού πάνω στις ομάδες τροφίμων και στο πώς θα δημιουργήσουν το δικό τους πρόγραμ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ
ΝΗΣΤΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2430-0595
ΡΙΖΑ Μ'
ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ - Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ
Εκδότης: ΑΡΜΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0460-1336

Οι σελίδες αυτού του βιβλίου έχουν σκοπό να μας ταξιδέψουν στις ρίζες της Ποντιακής κουζίνας. Ταυτόχρονα μέσα από νέες τεχνικές και παρασκευές μεταμορφώνονται σε καινούργιες συνταγές, κρατώντας πάντα τη βάση των παραδοσιακών προϊόντων. Εύχομαι ολόψυχα να το αγαπήσετε και να εντάξετε την Ποντιακή κουζίνα στο καθημερινό σας τραπέζι. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΜΑΤ!
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΚΙ
Εκδότης: ΣΑΒΒΑΛΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3710-1394

Μάθετε να παίζετε σκάκι με δάσκαλο τον Garry Kasparov, τον νούμερο ένα σκακιστή στον κόσμο, τον πιο διάσημο παίκτη στην ιστορία του παιχνιδιού αυτού. Ανακαλύψτε τα διάφορα κομμάτια, τον βασιλιά, τη βασίλισσα, τον ίππο, τον αξιωματικό και τα πιόνια. Μάθετε πώς κινούνται και ποια είναι η αξία του καθενός, πώς να επιτίθεστε και πώς να αμύνεστε, πώς να αιχμαλωτίζετε και πώς να χρησιμοποιείτε κινήσεις όπως το "ροκέ", πώς να καταγράφετε τις παρτίδες και πώς να δίνεται "σαχ" και "ματ". Ανακαλύψτε τις διάφορες παγίδες που μπορείτε να στήσετε στους...
Διαβάστε περισσότερα...
ΝΟΣΤΙΜΑ ΦΑΓΗΤΑ ΓΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΛΕΑΣΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ
Εκδότης: EVZIN
Κωδ. Πολιτείας: 6163-0001

Αν το παιδί σας αρνείται να δοκιμάσει οτιδήποτε καινούργιο ή προτιμάει να τρώει αποκλειστικά ζυμαρικά ή δεν θέλει καθόλου τα λαχανικά, ίσως είναι κάτι που σας προκαλεί μεγάλη απογοήτευση - για να μην πούμε ανησυχία. Άραγε λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά; Μήπως πεινάει; Η Annabel Karmel, ειδική στην παιδική διατροφή, είναι εδώ για να σας καθησυχάσει, να σας δώσει πολύτιμες συμβουλές, καθώς και να σας προτείνει νόστιμες συνταγές για να δελεάσετε το ιδιότροπο και δύσκολο στο φαγητό παιδί σας. Γεμάτο με φωτογραφία που ανοίγουν τη...
Διαβάστε περισσότερα...
ΨΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
18ος-20ος ΑΙΩΝΑΣ, ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΨΑΡΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΩΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
Εκδότης: ΑΡΤΕΟΝ
Κωδ. Πολιτείας: 0352-0005

Η ψαροσύνη. Μια τέχνη πανάρχαια, αρχέτυπη και μοναδική που οι ρίζες της χάνονται στα βάθη του χρόνου. Ξεκίνησε μαζί με τα πρώτα βήματα του ανθρώπου πάνω σε τούτο τον κόσμο και γεννήθηκε από την ανάγκη του να επιβιώσει. Τα πρώτα του σύνεργα ήταν τα ίδια του τα χέρια. Τόσο απλή η σκέψη του και η ζωή του. Και σαν δοκίμασε και γεύτηκε τον πλούτο της θάλασσας και αντίκρισε την απεραντοσύνη της, πόθησε να τα κατακτήσει. Σκάρωσε το καμάκι σαν γνήσιος κυνηγός, έπλασε το αγκίστρι σαν μάστορας πονηρός και έπλεξε το δίχτυ σαν άνθρωπος σοφός. Άλλοτε μ...
Διαβάστε περισσότερα...
Η προπόνηση στις αναπτυξιακές ηλικίες κ-7, κ-9 και κ-11(πρώτος τόμος-χαρτόδετη έκδοση)
Από την αλάνα στην κορυφή
Εκδότης: SPORTBOOK
Κωδ. Πολιτείας: 8931-0058

Το μέλλον του ποδοσφαίρου βρίσκεται στα παιδιά. Χιλιάδες από αυτά σε κάθε γωνιά της χώρας (δρόμους, αυλές, αλάνες - όπου υπάρχουν ακόμη, γήπεδα ακαδημιών και ομάδων) κλωτσάνε μια μπάλα με το όνειρο κάποια στιγμή να παίξουν σε «μεγάλη» ομάδα. Όλοι τους θέλουν να μοιάσουν τον Μ'Μπαπέ, τον Σαλάχ, τον Μέσι, τον Ρονάλντο, τον Ντοναρούμα και πολλούς άλλους αστέρες της εποχής. Λίγοι τα καταφέρνουν, όμως, να πετύχουν το όνειρό τους. Όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο γενικά, αλλά και ειδικότερα με το ποδόσφαιρο των αναπτυξιακών ηλικιών, είμαστε υπ...
Διαβάστε περισσότερα...
Η προπόνηση στις αναπτυξιακές ηλικίες κ-7, κ-9 και κ-11 (δεύτερος τόμος-χαρτόδετη έκδοση)
Από την αλάνα στην κορυφή
Εκδότης: SPORTBOOK
Κωδ. Πολιτείας: 8931-0059

Η εποχή της αλάνας δυστυχώς, πέρασε. Η εποχή του ανέμελου και ατελείωτου παιχνιδιού, όπου όλα τα παιδιά έτρεχαν, σκαρφάλωναν, πηδούσαν, ισορροπούσαν, έπαιζαν ποικίλα παιχνίδια κι όχι μόνο ποδοσφαιρικά, ανήκει στο παρελθόν. Σήμερα ζούμε στην εποχή της πληροφορίας, στην εποχή των smartphones, των υπολογιστών, της τεχνητής νοημοσύνης, όπου όλα τα έχουμε και τα βρίσκουμε από τον καναπέ μας. Η νέα γενιά Α δεν μοιάζει σε τίποτα με τις γενιές των 80s, 90s ή και νεότερων. Ή μήπως όχι; Μήπως κι αυτή η γενιά δεν είναι παιδιά; Δεν έχουν την ανάγκη να...
Διαβάστε περισσότερα...
TALES OF TOOLS
THE UNTOLD NARRATIVE - WOODEN HANDIWORK IMPLEMENTS FROM GREECE
Εκδότης: ΜΕΛΙΣΣΑ
Κωδ. Πολιτείας: 2740-0393

The history of textiles has always monopolized the interest of scholars, perhaps because of their shimmering quality and the sumptuousness of decors. Textiles are naturally a far more attractive object of study than undertaking the technical analysis of the instruments employed for producing these very fabrics, of which more frequently than not there remain but few traces. This book aims to redress this: it is a study of the artisanal craft of woodcarving in Greece, as well as an investigation into the production of assorted tools for ever...
Διαβάστε περισσότερα...
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΦΑΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ CONTE, ALLEGRI, SIMEONE, MOURINHO, WENGER ΚΑΙ KLOPP
Εκδότης: SPORTBOOK
Κωδ. Πολιτείας: 8931-0018

Το βιβλίο αυτό είναι ένας ολοκληρωμένος οδηγός για τη χρησιμοποίηση του "Δημιουργικού παιχνιδιού κατά τη φάση επίθεσης" απέναντι σε ομάδες που αμύνονται στο μεσαίο ή στο αμυντικό τρίτο. Κατανοήστε την τακτική ορισμένων από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο, με την ανάλυση των Antonio Conte, Massimiliano Allegri, Diego Simeone, Jose Mourinho, Jurgen Klopp και Arsene Wenger στους σχηματισμούς 4-2-3-1, 4-4-2, 4-3-3 και 3-5-2. Ο Αθανάσιος Τερζής είναι κάτοχος πτυχίου ποδοσφαίρου UEFA 'Α' και χρησιμοποίησε την ανάλυση αυτή για να δημιουργήσ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ
Εκδότης: SPORTBOOK
Κωδ. Πολιτείας: 8931-0052

Ένας προπονητής δίνει οδηγίες, ένας αθλητής προσπαθεί να τερματίσει τον "Αυθεντικό" μαραθώνιο κι ένας αναγνώστης ψάχνει να βρει τα ίχνη ενός χαμένου περιοδικού. Τρία πρόσωπα συνομιλούν στον δρόμο για το Καλλιμάρμαρο και μέσα σε σαράντα δύο κεφάλαια προσπαθούν να εμπνεύσουν ο ένας τον άλλον. "Γιατί η απόσταση του μαραθωνίου δεν είναι μόνο από τον Μαραθώνα μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο, αλλά, κυρίως, η διαδρομή της απόστασης μέσα μας". Εστίασε στην τεχνική και στη γοργή κίνηση των χεριών. Τρέξε χαμηλά και οικονομικά. Κάθε διασκελισμός να σε ωθ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΔΙΑΒΗΤΗ
ΜΕ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ (ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ)
Εκδότης: ΑΜΑΛΘΕΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 5147-0000

Με τις αρχές της μεσογειακής διατροφής δημιουργούμε ισορροπημένα διαιτολόγια και υποδειγματικά γεύματα καθημερινά - γιορτινά και νηστίσιμα, για κάθε τύπο διαβήτη, προτείνουμε μονάδες ινσουλίνης ανά μερίδα και γεύμα για όλες τις περιπιώσεις, αποκαλύπτουμε τις θερμίδες, τα λίπη και τα κρυμμένα σάκχαρα των φαγητών και γλυκών της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, συστήνουμε την "ιδανική δίαιτα" για πρόληψη διαβήτη, υπέρτασης, λιπιδαιμίας, παχυσαρκίας και τους προσκαλούμε όλους... σε κοινό οικογενειακό γεύμα. Οι επαγγελματίες υγείας (γιατροί, νο...
Διαβάστε περισσότερα...
Η στροφή
Εκδότης: SPORTBOOK
Κωδ. Πολιτείας: 8931-0062

Ο Δημήτρης Χρόνης γεννήθηκε το 1951 στα Γιάννενα. Η καταγωγή του πατέρα του ήταν από το Μέτσοβο. Τελείωσε τη Ζωσιμαία Σχολή και το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Υπηρέτησε για 34 χρόνια το λειτούργημα του εκπαιδευτικού σε δημόσια, γυμνάσια και λύκεια. Συνταξιοδοτήθηκε το 2009. Είναι παντρεμένος με την Ανδρομάχη, πατέρας δύο παιδιών -της Ελισάβετ και του Κωνσταντίνου- και παππούς τεσσάρων εγγονών. Για τρεις δεκαετίες και μέχρι την ηλικία των 48 ετών υπήρξε μανιώδης καπνιστής και υπέρβαρος, με αποτέλεσμα να εμφανίσει κρίσεις δ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΗΓΕΣΙΑ
Εκδότης: SPORTBOOK
Κωδ. Πολιτείας: 8931-0007

Η δουλειά μου ήταν να κάνω να καταλάβει ο καθένας ότι ακόμη και το απίθανο είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ της ηγεσίας και του μάνατζμεντ, μεταξύ της καθοδήγησης και της διαχείρισης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου) Ένας εμπνευσμένος οδηγός για την ηγεσία, από τον πιο επιτυχημένο προπονητή όλων των εποχών. Τι χρειάζεται για να οδηγήσεις μια ομάδα στην παγκόσμια επιτυχία για ένα τεράστιο χρονικό διάστημα; Ο σερ Άλεξ Φέργιουσον είναι ένας από τους λίγους ηγέτες που πραγματικά γνωρίζουν την απάντη...
Διαβάστε περισσότερα...
ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΗΣΜΟΝΗΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΣΜΥΡΝΗ, ΠΟΝΤΟΣ, ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Εκδότης: ΣΑΒΒΑΛΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3710-2633

Όταν ακούς από παιδί για τις αλησμόνητες πατρίδες, όταν μεγαλώνοντας ακούς τη γιαγιά σου να σου μιλάει για τη Σμύρνη, την Πόλη, την Τραπεζούντα και ν' αποδίδει σ' όλα εκείνα τα μέρη όλα τα όμορφα και τα καλά του κόσμου, τότε η επιθυμία για ένα ταξίδι επιστροφής σε 'κείνα τα μέρη γίνεται προσωπικό χρέος απέναντι σ' όσους γεννήθηκαν και έζησαν εκεί. Ο προσφιλέστερος τόπος για τον καθένα μας είναι τα παιδικά μας χρόνια, Εκεί ταξιδεύουμε κάθε τόσο με όχημα τη νοσταλγία και τις αναμνήσεις. Και σ' έναν τέτοιο νόστο τα Χριστούγεννα έχουν τα πρωτε...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΡΠΟΦΟΡΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΥ
Εκδότης: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3930-0246

Στο παρόν σύγγραμμα περιλαμβάνονται σύγχρονες γνώσεις και πληροφορίες -πλαισιωμένες από έγχρωμες εικόνες με χαρακτηριστικά συμπτώματα των ασθενειών- για την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωσή τους (. . .) και την αποτελεσματική και οικονομική πρόληψη και θεραπεία τους. Ειδικότερα, περιγράφονται και αναλύονται οι σπουδαιότερες ασθένειες των δενδρωδών καλλιεργειών (μηλοειδή, πυρηνόκαρπα, εσπεριδοειδή, ελιά) και της αμπέλου που υπάρχουν στη χώρα μας αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου και αποτελούν σοβαρή απειλή (νέες και αναδυόμενες ασθένειες) γ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΤΟΥ
ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΑΣ
Εκδότης: ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΑ
Κωδ. Πολιτείας: 2230-0532

Στόχος μας είναι να επιτύχουμε μια πρωτότυπη προσέγγιση στο θέμα της εκμάθησης της εκτέλεσης και του τρόπου που πρέπει να παιχθούν τα φύλλα. [...] (Από την έκδοση]...
Διαβάστε περισσότερα...
ΣΕΦ... ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Εκδότης: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3930-0662

Ο καταξιωμένος συγγραφέας Ευάγγελος Ζουμπανέας, βασισμένος στην πολύχρονη επαγγελματική του πείρα, δημιούργησε έναν εύχρηστο και πρωτότυπο οδηγό διατροφής και μαγειρικής με σκοπό να διευκολύνει τη ζωή των ανθρώπων που επιθυμούν να τρέφονται υγιεινά. Ο ΣΕΦ... ΣΤΑ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ επιλέγει και προτείνει: - Ιδέες και λύσεις για μικρά αλλά και μεγάλα γεύματα - Ιδέες για την προετοιμασία γευμάτων χωρίς μαγείρεμα - Εύκολες και νόστιμες συνταγές σε λιγότερο από 15 λεπτά - Προτάσεις για τα ημερήσια και τα εβδομαδιαία μενού - Οδηγίες για τη διασφάλιση ισ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ
Εκδότης: ΑΡΤΕΟΝ
Κωδ. Πολιτείας: 0352-0000

Έχετε σκεφτεί ποτέ ποιο ψάρι είναι το πιο καλοντυμένο, ποιο κυκλοφορεί "αόρατα" και ποιο σημαδεμένο; Ποιο είναι το πιο ερωτευμένο, το πιο αφοσιωμένο, το πιο μυστήριο, το πιο "σκοτεινό", το πιο πονηρό, το πιο λαίμαργο, το πιο τεμπέλικο ψάρι; Τι σχέση έχουν τα ψάρια με αρχαία εργαλεία όπως η ακόνη, η βελόνη και η σφύρνα; Ποιο ψάρι πετάει πάνω από το νερό, ποιο βόσκει και ποιο ψαρεύει τα άλλα ψάρια; Μάθετε αυτά και πολλά ακόμη για τα ψάρια των θαλασσών μας, για την ιστορία πίσω από τα ονόματά τους, για τους τόπους ψαρέματός τους, για το μαγεί...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΣΤΟΜΑ ΣΕ ΣΤΟΜΑ
ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Εκδότης: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3930-0684

Τι κάνει την ελληνική, παραδοσιακή διατροφή τόσο ξεχωριστή; Από τα Επτάνησα έως τα Δωδεκάνησα ή τον Πόντο, πολύτιμες συνταγές παραδόθηκαν από στόμα σε στόμα αναλλοίωτες, από το μακρινό παρελθόν μέχρι σήμερα. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου επεξεργάζεται κάθε συνταγή με κέφι και γνώση και τη σερβίρει με τρόπο λαχταριστό! Και ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου, με τη διατροφική αξία κάθε πιάτου, αναδεικνύει τη σοφία της παραδοσιακής μας κουζίνας. - Πατροπαράδοτες συνταγές, δουλεμένες με αγάπη, μας ταξιδεύουν... ελληνικά! - Μικρές, προσωπικές ιστορίες συνοδεύουν...
Διαβάστε περισσότερα...
Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ
ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ
Εκδότης: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3930-0593

«Η έμπειρη διαιτολόγος-διατροφολόγος Παναγιώτα Καρακασίδου παρουσιάζει με συστηματικό τρόπο τα σημαντικότερα από αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε για τη διατροφή στη διάρκεια της νηστείας, ενώ παράλληλα μας προσφέρει νοστιμότατες συνταγές δοκιμασμένες επί χρόνια από την ίδια στην καθημερινή ζωή της οικογένειάς της. Αυτός ο συνδυασμός επιστημονικής γνώσης και βιωμένης εμπειρίας κάνει το βιβλίο μοναδικό. Στην τρίτη έκδοση το βιβλίο κυκλοφορεί βελτιωμένο και εμπλουτισμένο με την συνεργασία της σεφ και food stylist Ελισάβετ Δελεχά, που μαγείρεψε ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
Κωδ. Πολιτείας: 5085-0038

Βασικός στόχος αυτού του συγγράμματος είναι να εισάγει τον φοιτητή και το μελλοντικό προπονητή στον χώρο του αθλήματος που λέγεται Άρση Βαρών, δίνοντάς του έτσι τη δυνατότητα να γνωρίσει και να εξετάσει με πνεύμα κριτικό, όλες εκείνες τις αρχές που είναι απαραίτητες για τη σωστή προπονητική εκπαίδευση των αθλητών του. Καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των φοιτητών και να εναρμονίζεται με το πνεύμα της προσπάθειας για αναβάθμιση των σπουδών. Κατά την παρ...
Διαβάστε περισσότερα...
Gefsis (σκληρόδετη έκδοση)
Ελληνική δημιουργική κουζίνα (δίγλωσση έκδοση, ελληνικά-αγγλικά)
Εκδότης: GASTRONOMY ESSENTIALS
Κωδ. Πολιτείας: 5888-0001

"Αυτό το βιβλίο, αποτελεί ένα όνειρο ετών. Κάθε κείμενο συνταγής, κάθε πιάτο, εσωκλείει τις προσωπικές μου αναμνήσεις κι εμπειρίες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μία προσπάθεια χρόνων δική μου, αλλά και των συνεργατών μου και ιδιαίτερα του Χρήστου που ήταν δίπλα μου σε κάθε βήμα αυτής της διαδρομής. Ελπίζω οι γεύσεις αυτού του βιβλίου, να γίνουν το ταξίδι σας σε όλα αυτά τα μέρη που θα θέλατε να επισκεφτείτε, προτού καν προλάβετε να ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας" (Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου) "This...
Διαβάστε περισσότερα...
MASTER BAKER
ΑΠΟ ΤΟ Α ΣΤΟ Ω ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Εκδότης: ΙΔΙΩΤΙΚΗ
Κωδ. Πολιτείας: 1985-4295

Συνέντευξη για δουλειά σε εργοστάσιο παραγωγής αρτοσκευασμάτων το 1996: «Έχεις πτυχίο πανεπιστημίου Τεχνολογίας Τροφίμων, γνωρίζεις Αγγλικά, γνωρίζεις υπολογιστές. Να ζυμώνεις ξέρεις;» Όχι δεν ήξερα. Τελικά αποδείχτηκε ότι δεν ήξερα ούτε θεωρία, ούτε και πράξη. Άπειρες ώρες σκληρής νυχτερινής δουλειάς, μελέτης και έρευνας σε συνδυασμό με θέληση και πάθος, με αποζημίωσαν με γνώσεις. Αυτές μεταφέρθηκαν σε αυτό το βιβλίο με την βεβαιότητα ότι ο άνθρωπος που τις έχει κάνει κτήμα του και τις έχει εφαρμόσει στην πράξη, είναι ο Master Baker του μ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΚΑΚΙ
ΒΗΜΑ 1+, ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΚΗΣΕΩΝ
Κωδ. Πολιτείας: 5131-0010

Η μέθοδος εκμάθησης Βήμα-βήμα είναι επίσημα αναγνωρισμένη από την Ολλανδική Σκακιστική Ομοσπονδία. Έχει εφαρμοσθεί με επιτυχία στην πλειονότητα των σκακιστικών συλλόγων και των σχολείων της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Αυστρίας. Η μέθοδος περιλαμβάνει βιβλία ασκήσεων και εγχειρίδια για δασκάλους και προπονητές. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΟΨΟΠΟΙΩΝ ΜΑΓΓΑΝΕΙΑΙ ΗΓΟΥΝ ΚΑΛΟΓΗΡΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
ΕΚΔΟΣΙΣ ΜΕΤΑ ΠΟΛΛΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Εκδότης: Ι.Μ. ΤΑΤΑΡΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2047-0007

[...] Οι συνταγές αυτές είναι προϊόν πείρας τριάντα και πλέον χρόνων. [...] Είναι συνταγές δοκιμασμένες στην πράξι, στο τηγάνι και στην κατσαρόλα. Δεν είναι του γραφείου. Απουσιάζουν όμως οι κρεατοσυνταγές γιατί τα μοναστήρια δεν κρεωφαγούν, οπότε αγνοούμε και τους τρόπους μαγειρέματος. Και μια γενική συνταγή: ο οδηγός μαγειρικής δεν κάνει τον μάγειρο, ως ουδέ μία γραμμή τον γεωμέτρην ή εις πλους τον θαλάττιον (τον θαλασσόλυκο) για να θυμηθούμε τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο. Η μαγειρική είναι παράδοσις και ταπείνωσις. [...] Ο τίτλος του βι...
Διαβάστε περισσότερα...
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Κωδ. Πολιτείας: 3300-0041

Στη δεύτερη αυτή έκδοση του εισαγωγικού συγγράμματος της αναγνωρισμένης σειράς Nutrition Society Textbook, η Εισαγωγή στη Διατροφή του Ανθρώπου έχει αναθεωρηθεί και ενημερωθεί ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες του σύγχρονου φοιτητή. Πρωτοποριακοί στο πεδίο και την προσέγγισή τους, οι τίτλοι της σειράς: - Παρέχουν στους φοιτητές τις απαραίτητες βασικές πληροφορίες αναφορικά με τη διατροφή στο προσεγγιστικό πλαίσιο των συστημάτων και της υγείας - Παρέχει τη δυνατότητα στους καθηγητές και στους φοιτητές να διερευνήσουν τις κεντρικές αρχές της...
Διαβάστε περισσότερα...
GREEK COOKING
TRADITIONAL RECIPES
Κωδ. Πολιτείας: 1320-0169

Greek cookery with its local varieties is basically the same as that described in ancient times by Homer and Hesiod and later in the Hellenistic period by Athenaeus. The sun's warm rays still caress the olives, vines and fruit. The delicate soil of Greece and the mild climate give an especially subtle taste and fragrance to the vegetables, fruit, pulses, cereals and herbs. The Greek seas supply delicious fish and a large variety of other seafoods. The meat and fowl, due to the traditional way of feeding, have kept their original taste. In ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΥΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Εκδότης: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2640-0204

Είτε βράζετε ένα αβγό είτε εκτελείτε μια πολύπλοκη συνταγή, η επιτυχία και η αυτοπεποίθηση εξαρτώνται από το σωστό εξοπλισμό. Το βιβλίο "Εργαλεία και σκεύη μαγειρικής" είναι ο απαραίτητος οδηγός στην επιλογή και χρήση των σωστών εργαλείων για κάθε σοβαρή μαγειρική εργασία. - Πάνω από 400 εργαλεία και σκεύη από τα βασικά που είναι απολύτως απαραίτητα σε κάθε κουζίνα μέχρι τα εξειδικευμένα για μια σύγχρονη εκλεκτική μαγειρική - Έμπειρη καθοδήγηση για τη χρήση του κάθε εργαλείου με εικόνες για πάνω από 100 τεχνικές μαγειρικής - 50 νόστιμες συ...
Διαβάστε περισσότερα...

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Φίλτρα

Ελληνικές / Ξένες Εκδόσεις
Ημερομηνία Έκδοσης
Διαθεσιμότητα
Εκπτώσεις
Περιοχή Τιμών
Αριθμός Σελίδων
Ηλικίες Παιδικών
Συγγραφέας / Δημιουργός
Εκδότης / Κατασκευαστής

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΔΥΤΟ
FAULKNER WILLIAM (NOBEL 1949)
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75
Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ
GUIN URSULA. LE
€13.04 €6.52
(-50%)
Κερδίζετε €6.52

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS