Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΕΙΣ-ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ-ΔΙΑΦΟΡΑ > ΚΡΑΣΙ - ΠΟΤΑ

Ταξινόμηση κατά:   
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4570-0007

Η "Οινολογία, από το σταφύλι στο κρασί" στην τέταρτη έκδοσή της, που αναθεωρήθηκε και συμπληρώθηκε με νέα θέματα και νεότερα δεδομένα, όπως αυτά προέκυψαν κατά την τελευταία δεκαετία, δίνει οδηγίες και κατευθύνσεις για το πώς ο οινολόγος και ο οινοποιός μπορούν να μεταχειριστούν το σταφύλι και να επεξεργαστούν το κρασί, ώστε αυτό να αποκτήσει την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Το βιβλίο αυτό, σε κάθε περίπτωση, δίνει τις επιστημονικές βάσεις που είναι απαραίτητες ώστε να γίνουν κατανοητά τα όρια της ερμηνείας, αλλά και της αβεβαιότητας που κρύβ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΥ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4570-0223

Η χώρα μας, με το δεδομένο πλέον της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και 30 περίπου χρόνια, αντιμετωπίζει ακόμα με δυσκολία τα προβλήματα που προέκυψαν στο μεταξύ στο χώρο της γεωργίας, σε μια κρίση που διαρκώς εντείνεται -όπως σε όλους τους κλάδους της γεωργικής μας παραγωγής και οικονομίας- και στο χώρο της αμπελουργίας. Καθώς οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, μετά τις θυσίες και τις εκατόμβες τόσων αιματηρών πολέμων και συγκρούσεων, όπου τους είχαν οδηγήσει τα έντονα ζωτικά τους συμφέροντα και οι ανταγωνισμοί, είχαν ωριμάσει για την "ένωση...
Διαβάστε περισσότερα...
(H/B) WINE
A GLOBAL HISTORY
Εκδότης: REAKTION BOOKS
Κωδ. Πολιτείας: 3675-0106

Look. Swirl. Sniff. Taste. Savour. Whether you're tasting a refreshing white or an aromatic red, these well-known steps are the only proper way to take the first sip of wine. How did wine surpass all other beverages to achieve global domination? In Wine, Marc Millon travels back to the origins of modern man to find the answer, discovering that this heady drink is intertwined with the roots of civilization itself. Wine traces the long history of the most complex, mysterious and magical of the world's beverages. It takes us from the Transcau...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΣ
Εκδότης: ΙΔΙΩΤΙΚΗ
Κωδ. Πολιτείας: 1985-3715

Αρνούμαι να δεχθώ πως το κρασί είναι μόνο η γεύση του. Δεν μπορεί να είναι μόνο το γευστικό του στίγμα - είναι όλες οι κάθετες, οριζόντιες και διαγώνιες που τέμνονται σε αυτό. Επίσης αρνούμαι να δεχθώ πως το κρασί αφορά μόνο την αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης. Δεν αφορά καν μόνο το σώμα - έχει να κάνει με το μυαλό, το πνεύμα, την καρδιά, την ψυχή. Το κρασί είναι ένα παράθυρο που μέσα από αυτό μπορείς να ανακαλύψεις ολόκληρες κουλτούρες, πολιτισμούς, ανθρώπους, τρόπους και τόπους. Τέλος, η απόλαυση του κρασιού, όπως και άλλες απολαύσει...
Διαβάστε περισσότερα...
(P/B) A NATURAL HISTORY OF BEER
Εκδότης: YALE UNIVERSITY PRESS
Κωδ. Πολιτείας: 4218-0733

A celebration of beer-its science, its history, and its impact on human culture What can beer teach us about biology, history, and the natural world? From ancient Mesopotamian fermentation practices to the resurgent American craft brewery, Rob DeSalle and Ian Tattersall peruse the historical record and traverse the globe for engaging and often surprising stories about beer. They explain how we came to drink beer, what ingredients combine to give beers their distinctive flavors, how beer's chemistry works at the molecular level, and how var...
Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ
(ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΑΓΓΛΙΚΑ) ΕΝΑ ΜΕΘΥΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΞΕΝΑΓΟ ΤΟΝ ΟΙΝΟΛΟΓΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ)
Κωδ. Πολιτείας: 3080-0009

Τα τελευταία χρόνια, ο οινικός μας κλάδος, κατόρθωσε να μεταμορφώσει τη γερασμένη και ρετσινάτη εικόνα που κυριαρχούσε στη συνείδηση των καταναλωτών, συμμετέχοντας στη γευστική επανάσταση των οικογενειακών οινοποιείων της διονυσιακής μας γης. Έχοντας σήμερα να επιδείξει ζηλευτούς αμπελώνες, κτήματα και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, κελλάρια παλαίωσης και εκλεκτά κρασιά, προτείνει ένα μεθυστικό ταξίδι από το θρυλικό Βορρά, την ηρωική Μακεδονία, την ακριτική Θράκη, την καταπράσινη Θεσσαλία, την ορεινή Ήπειρο και την ανερχόμενη Στερεά, μέχρι τ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ
ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ
Εκδότης: ΝΗΣΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3005-0329

Το εγχειρίδιο απευθύνεται στον "ξένο", σ' αυτόν που φτάνει στην πόλη του Βόλου, όχι απλά για να πιει τσίπουρα, αλλά για να φτάσει πίνοντας, τσιμπώντας και συζητώντας στην κατάσταση της συλλογικής πληρότητας, του συντονισμού, της ομοψυχίας, στη γλυκιά αίσθηση της χαμηλής αιώρησης και στην ψευδαίσθηση ότι η ζωή είναι εξαιρετικά απλή. Στον ντόπιο το κείμενο θα προσφέρει την απαιτούμενη απόσταση για να κατανοήσει καλύτερα αυτό το "οικείο" που τον συναρπάζει, καθώς εξετάζει μία μία τις παραμέτρους που συνθετικά απαιτούνται για να αποκτήσει η τσ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΚΡΑΣΙ, ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ )
ΧΡΩΜΑ, ΑΡΩΜΑ, ΓΕΥΣΗ, ΥΦΗ
Εκδότης: ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4580-2726

Μάθετε πώς να γεύεστε το κρασί, πώς να επιλέγετε κρασιά που θα απολαύσετε, πώς να τα αποθηκεύετε και να τα σερβίρετε ώστε να αναδύονται τα αρώματα και να αναδεικνύεται η γεύση τους. Γνωρίστε την πλήρη γκάμα των λευκών, κόκκινων και ροζέ κρασιών, τις διάφορες ποικιλίες των σταφυλιών και τις περιοχές που παράγουν κρασιά. Το βιβλίο αυτό ξεδιαλύνει όλους τους μύθους περί κρασιού, ώστε την επόμενη φορά που θα δοκιμάσετε ένα ποτήρι να ζήσετε την απόλυτη γευστική εμπειρία! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)...
Διαβάστε περισσότερα...
Μπίρα (σκληρόδετη έκδοση)
Ένα ταξίδι γευσιγνωσίας
Εκδότης: ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4580-5612

Εξελιχτείτε σε ειδικό της μπίρας και ανακαλύψτε όλα όσα χρειάζεστε για να απολαύσετε την κάθε γουλιά. Ξεκλειδώστε μια πολυεπίπεδη αισθητηριακή εμπειρία και οδηγηθείτε προς την εξειδίκευση με αυτόν τον πλήρη οδηγό, από τον βραβευμένο συγγραφέα, ειδικό στην μπίρα, Mark Dredge. Περιηγηθείτε σε έναν ολοκαίνουριο κόσμο, καθώς εκπαιδεύετε τον ουρανίσκο σας, και μάθετε να αναγνωρίζετε το άρωμα, τη γεύση, την υφή και το φινίρισμα κάθε μπίρας. Γεμάτο με πρακτικές συμβουλές για σερβίρισμα και αποθήκευση, συνδυασμούς τροφών και μπίρας, καθώς και καθο...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΥΟΥ
ΑΦΗΓΗΜΑ ΟΙΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΝ
Εκδότης: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-2144

Το «Κρασί του Γουσταύου» δεν είναι μια οινολογική μελέτη. Μολονότι βρέχεται από αρκετή ρετσίνα, πολύ σταφιδίτη, μερικά βαρελάκια βερντέα και πολλά εμβοκάλια κόκκινου και λευκού κρασιού, είναι προϊόν έρευνας ενός ιστορικού, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι και οινόφιλος. Θέμα της είναι μια πρόσληψη, η πρόσληψη της «λόγιας οινοποίησης», της oenologie savante, από τα εμπορικά στρώματα των περιοχών της σταφίδας (Πελοπόννησος και Επτάνησα), και η βήμα το βήμα κατάκτηση της οινικής ωριμότητας, σ' ένα γεωγραφικό χώρο όπου η Ελλάδα έζησε τον δικό...
Διαβάστε περισσότερα...
Αμπελογραφία (χαρτόδετη έκδοση)
Εκδότης: ΕΜΒΡΥΟ
Κωδ. Πολιτείας: 1508-0021

Η "άμπελος η οινοφόρος" (Vitis vinifera L.) αποτελεί το πλέον σημαντικό για την παραγωγική αμπελουργία είδος του γένους Vitis της οικογένειας των Αμπελιδών (Vitaceae, αρχικά Ampelidae και Ampelidaceae) και περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ποικιλιών. Στην Αμπελογραφία των Viala και Vermorel (1902 - 1910) περιλαμβάνονται περίπου 24.000 ονόματα ποικιλιών και συνωνύμων που κατά μια εκτίμηση (Alleweidt και Possingham, 1988) αντιστοιχούν σε περισσότερες από 9.000 ποικιλίες της οινοφόρου αμπέλου. Νεότερα δεδομένα δίνουν σημαντικά χαμηλότερο αριθμό ποικ...
Διαβάστε περισσότερα...
(H/B) WONDERFUL WHISKIES
40 BOTTLES WITH AN UNUSUAL STORY
Εκδότης: LANNOO PUBLISHERS
Κωδ. Πολιτείας: 7480-0028

In his second book for the connoisseur of whiskies and spirits, whisky expert and enthusiast Fernand Daquin has gathered 43 amusing, surprising, and memorable anecdotes about the most beautiful and luxurious bottles of whiskey he has encountered. For almost 40 years, he has been travelling through this wonderful whisky world, in search of the most striking stories and images. At close to 400 pages, with enticing illustrations, he shares these stories in his own engaging style, offering the ideal entertainment for the reader with a glass of...
Διαβάστε περισσότερα...
(H/B) THE VITAL VEGAN
MORE THAN 100 VIBRANT PLANT-BASED RECIPES TO ENERGIZE AND NOURISH
Εκδότης: RYLAND PETERS & SMALL
Κωδ. Πολιτείας: 3708-0070

Nutrition and natural food expert Leah Vanderveldt puts the joy into plant-based cooking with over 100 easy and inventive recipes that redefine the boundaries for nourishing food. With experience as an editor for the health and wellness website MindBodyGreen, Leah offers a new outlook on eating plant-based dishes for health and well-being. This is unashamed comfort eating - big hearty bowlfuls, packed full of goodness and rich in flavour. Her philosophy is to get the maximum enjoyment from foods by using seasonings and cooking techniques i...
Διαβάστε περισσότερα...
(H/B) 150 WINE BARS YOU NEED TO VISIT BEFORE YOU DIE
Εκδότης: LANNOO PUBLISHERS
Κωδ. Πολιτείας: 7480-0033

The best wine bars in the world, selected by the author of 150 Bars You Need to Visit Before You Die. Around 17,000 copies sold of 150 Bars You Need to Visit Before You Die? and counting. Over 80,000 copies sold of the 150. . . series. Must-visit wine bars around the world: classics and hidden gems. Jurgen Lijcops, author of the bestseller 150 Bars You Need to Visit Before You Die, selected the 150 wine bars you must visit, from Bordeaux to Cape Town, from Bangkok to Sydney. Some are unique because of their exquisite decor, others for thei...
Διαβάστε περισσότερα...
(H/B) THE CURIOUS BARTENDER
AN ODYSSEY OF MALT, BOURBON & RYE WHISKIES
Εκδότης: RYLAND PETERS & SMALL
Κωδ. Πολιτείας: 3708-0062

An innovative, captivating tour of the finest whiskies the world has to offer, brought to you by bestselling author and whisky connoisseur Tristan Stephenson. In his characteristically engaging, witty style, Tristan explores the origins of whiskey, from the extraordinary Chinese distillation pioneers well over 2,000 years ago to the discovery of the medicinal 'aqua vitae' (water of life), through to the emergence of what we know as whiskey. Explore the magic of malting, the development of flavor and the astonishing barrel-aging process as ...
Διαβάστε περισσότερα...
(H/B) TEA
A GLOBAL HISTORY
Εκδότης: REAKTION BOOKS
Κωδ. Πολιτείας: 3675-0099

From oolong to sencha to chai, tea is one of the world's most popular beverages. Perhaps that is because it is a uniquely adaptable drink, consumed in many different varieties and ways by cultures across the globe and in many different settings, from the intricate traditions of the Japanese tea ceremony to the elegant tea-rooms of Britain to iced tea drunk on the verandas of the American Deep South. In Tea food historian Helen Saberi explores this rich and fascinating history. Saberi looks at the economic and social uses of tea, such as it...
Διαβάστε περισσότερα...
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ
Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΧΟΟΥ
Κωδ. Πολιτείας: 2546-0021

Το βιβλίο «Στοιχεία Οινολογίας, η τέχνη του οινοχόου» έρχεται να μας παρουσιάσει μέσα σε 12 κεφάλαια όλη την πορεία του κρασιού. Από την αμπελουργία, την παραλαβή της πρώτης ύλης, τις ποικιλίες σταφυλιών, την οινολογία, τις κατηγορίες και τύπους κρασιών, μέχρι τον οργανοληπτικό έλεγχο, τα καθήκοντα του οινοχόου, τη δημιουργία και διαχείριση κάβας, καθώς και την προώθηση και τις πωλήσεις του κρασιού. Στο τελευταίο κεφάλαιο γίνεται λόγος για τη διατροφική αξία του κρασιού, προτείνονται αρμονικοί συνδυασμοί φαγητού - κρασιού, καθώς και πολύτι...
Διαβάστε περισσότερα...
ΜΠΑΡ - ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΠΟΤΑ, ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ-ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ
Εκδότης: ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3615-0121

Σχεδόν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, η προσφορά ενός ποτού αποδεικνύει φιλοξενία. Το είδος του ποτού που προσφέρεται διαφέρει από χώρα σε χώρα και είναι ανάλογο με το κλίμα που επικρατεί, την ώρα της μέρας, τα έθιμα κτλ. Επειδή αντικειμενικές συνθήκες σε πολλές περιοχές δεν επέτρεπαν ή δεν επιτρέπουν την εύκολη προμήθεια των διαφόρων ποτών από τους καταναλωτές, δημιουργήθηκαν και αναπτύχθηκαν επιχειρήσεις με αντικείμενο την προμήθεια και τη διάθεση ποτών στους καταναλωτές είτε σε χονδρική είτε σε λιανική μορφή. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνον...
Διαβάστε περισσότερα...
(H/B) THE WORLD ATLAS OF COFFEE
FROM BEANS TO BREWING - COFFEES EXPLORED, EXPLAINED AND ENJOYED
Εκδότης: MITCHELL BEAZLEY
Κωδ. Πολιτείας: 2616-0048

For everyone who wants to understand more about coffee and its wonderful nuances and possibilities, this is the book to have. Coffee has never been better, or more interesting, than it is today. Coffee producers have access to more varieties and techniques than ever before and we, as consumers, can share in that expertise to make sure the coffee we drink is the best we can find. Where coffee comes from, how it was harvested, the roasting process and the water used to make the brew are just a few of the factors that influence the taste of w...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ
Εκδότης: ΝΕΦΕΛΗ
Κωδ. Πολιτείας: 2990-1506

Δεν είναι αλήθεια περίεργο ένα «πράσινο» κρασί να έχει χρώμα κόκκινο; Και τι σημαίνει παγόκρασο, κρασί της άμμου ή αχυρόκρασο; Πώς είναι δυνατόν ένα σταφύλι να σαπίζει «ευγενικά» και το κρασί που στη συνέχεια προκύπτει να είναι τόσο καλό, που να το προτιμούν οι βασιλιάδες; Ποιο είναι το πιο ψηλό σημείο στον κόσμο όπου καλλιεργείται το αμπέλι; Και το πιο νότιο ή το πιο βόρειο, στα «σύνορα» των πόλων της Γης; Πώς είναι το κρασί όταν το αμπέλι τρυγιέται δύο ή τρεις φορές τον χρόνο; Και γιατί η άγονη ηφαιστειακή γη μπορεί να γίνει η πιο φιλόξε...
Διαβάστε περισσότερα...

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Φίλτρα

Ελληνικές / Ξένες Εκδόσεις
Ημερομηνία Έκδοσης
Διαθεσιμότητα
Εκπτώσεις
Περιοχή Τιμών
Αριθμός Σελίδων
Ηλικίες Παιδικών
Συγγραφέας / Δημιουργός
Εκδότης / Κατασκευαστής

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΦΟΝΟ
BLACK SAUL
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00
Στάχτη
DELEDDA GRAZIA (NOBEL 1926)
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS