Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές πάνω από 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες Δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 150000 τίτλους

ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΕΙΣ-ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ-ΔΙΑΦΟΡΑ > ΚΡΑΣΙ - ΠΟΤΑ

Ταξινόμηση κατά:    Εκδόσεις:
ΤΟ ΑΓΝΟ ΚΡΑΣΙ
ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΧΗΜΙΚΑ
Εκδότης: ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2152-0014
Περιορισμένη διαθεσιμότητα. Αποστέλλεται κατά κανόνα σε 2-6 εργάσιμες μέρες.

Το μικρό αυτό βιβλίο απευθύνεται σε όλους εκείνους που θέλουν να φτιάξουν αγνό σπιτικό κρασί χωρίς χημικά ή άλλα πρόσθετα για δική τους κυρίως κατανάλωση. Έγινε προσπάθεια κατά την συγγραφή του να συμπεριληφθούν εκείνοι απ' τους παραδοσιακούς τρόπους παρασκευής κρασιού με τους οποίους συμφωνούν οι μοντέρνες ανακαλύψεις της επιστήμης της οινολογίας, σε συνδυασμό πάντα με τις προσωπικές εμπειρίες που αποκτήθηκαν από πειραματισμούς σειράς ετών σε ορισμένα είδη κρασιών. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΚΡΑΣΙ, ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ (ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ )
ΧΡΩΜΑ, ΑΡΩΜΑ, ΓΕΥΣΗ, ΥΦΗ
Εκδότης: ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4580-2726
Εξαντλημένο στον εκδότη, δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας.

Μάθετε πώς να γεύεστε το κρασί, πώς να επιλέγετε κρασιά που θα απολαύσετε, πώς να τα αποθηκεύετε και να τα σερβίρετε ώστε να αναδύονται τα αρώματα και να αναδεικνύεται η γεύση τους. Γνωρίστε την πλήρη γκάμα των λευκών, κόκκινων και ροζέ κρασιών, τις διάφορες ποικιλίες των σταφυλιών και τις περιοχές που παράγουν κρασιά. Το βιβλίο αυτό ξεδιαλύνει όλους τους μύθους περί κρασιού, ώστε την επόμενη φορά που θα δοκιμάσετε ένα ποτήρι να ζήσετε την απόλυτη γευστική εμπειρία! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΤΑ
ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ - ΜΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ - ΣΠΕΣΙΑΛ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΠΑΡΜΑΝ 2)
Εκδότης: ΙΩΝ
Κωδ. Πολιτείας: 2130-0301
Περιορισμένη διαθεσιμότητα. Αποστέλλεται κατά κανόνα σε 2-6 εργάσιμες μέρες.

Το βιβλίο "Shake it! - Επάγγελμα Μπάρμαν" δεν είναι απλώς ένα βιβλίο που εξετάζει τη λειτουργία ενός μπαρ, αλλά βασικά ένα διδακτικό βιβλίο για τα μπαρ που βασίζεται σε μια νέα, πιο πρακτική αρχή: Με διεξοδικό τρόπο και με πολλές εικονογραφημένες περιγραφές βήμα προς βήμα παρουσιάζονται στις αναγνώστριες και τους αναγνώστες όλες οι εργασίες σε ένα μπαρ καθώς κι ο τρόπος παρασκευής διάφορων ποτών. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)...
Διαβάστε περισσότερα...
BAR ΠΟΤΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
Εκδότης: INTERBOOKS
Κωδ. Πολιτείας: 2060-0011
Περιορισμένη διαθεσιμότητα. Αποστέλλεται κατά κανόνα σε 2-6 εργάσιμες μέρες.

Το βιβλίο Bar-Ποτά-Οινολογία, έγινε για να καλύψει το κενό της Ελληνικής βιβλιογραφίας στον τομέα αυτόν της εκπαίδευσης, αλλά και για όλους όσους ασχολούνται με την οργάνωση και λειτουργία παρόμοιων επισιτιστικών εκμεταλλεύσεων εντός ή εκτός ξενοδοχειακών μονάδων. Κύριο αντικείμενο ανάλυσης έχει το ποτό, το κρασί και την οργάνωση και λειτουργία κάθε μορφής Bar σαν το κατ' εξοχήν αρμόδιο τμήμα καλύπτοντας όλες, θέλω να πιστεύω, τις παραμέτρους του σημαντικού αυτού τομέα. Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να ευχαριστήσω μέσα από αυτές τις γραμμές, ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΚΟΚΤΕΙΛ
Κωδ. Πολιτείας: 2218-0172
Περιορισμένη διαθεσιμότητα. Αποστέλλεται κατά κανόνα σε 2-6 εργάσιμες μέρες.
ΚΑΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΙΚΕΡ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4570-0082
Περιορισμένη διαθεσιμότητα. Αποστέλλεται κατά κανόνα σε 2-6 εργάσιμες μέρες.

Η παραγωγή λικέρ είναι μία πολύ απλή διαδικασία. Για να πετύχει όμως το σπιτικό λικέρ, αυτή πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή. Ο συγγραφέας Herbert George ένας πεπειραμένος αποσταγματοποιός είναι από παλιά ο δοκιμασμένος σύμβουλος για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών. Στο βιβλίο αυτό εξηγεί πώς γίνεται η επεξεργασία των συστατικών και πώς παράγεται ένα καλό σπιτικό λικέρ. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΟΙΝΟΤΕΧΝΙΑ
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Εκδότης: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3930-0168
Περιορισμένη διαθεσιμότητα. Αποστέλλεται κατά κανόνα σε 2-6 εργάσιμες μέρες.

Το κρασί παραμένει διαχρονικά ένα εξαιρετικά δημοφιλές γεωργικό προϊόν. Αυτό φαίνεται από το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου ακόμη και για τεχνικά θέματα, όπως είναι η παραγωγή, οι μέθοδοι οινοποιίας, οι ποικιλίες, η γευσιγνωσία και άλλα. Ειδικά οι εργαζόμενοι στα οινοποιεία επιμορφώνονται διαρκώς στη νέα εφαρμοσμένη τεχνολογία. Η «Οινοτεχνία» είναι ένα χρήσιμο βιβλίο που μπορεί να βοηθήσει πρακτικά όσους ασχολούνται επαγγελματικά με την παραγωγή του κρασιού. Ταυτόχρονα έχει επιστημονικό υπόβαθρο: περιλαμβάνει και αναλύει όλα τα θεωρητικά δεδ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ
Εκδότης: VINETUM
Κωδ. Πολιτείας: 4677-0000
Περιορισμένη διαθεσιμότητα. Αποστέλλεται κατά κανόνα σε 2-6 εργάσιμες μέρες.

Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε μέσα από μια προσωπική περιπέτεια, δηλαδή τον έρωτά μου με το κρασί και το σινεμά, ιδωμένα μέσα από το πρίσμα της Γαλλίας, χώρα που έκανα δική μου από τα παιδικά μου χρόνια. Θέλησα να παντρέψω τα ενδόμυχα συναισθήματά μου με σκέψεις που αφορούν την ομορφιά, την εξουσία, τη γεύση και το γούστο. Κατά κάποιο τρόπο, το βιβλίο αυτό είναι ένα προσκλητήριο να εξεγερθούμε ενάντια στους φόβους μας ώστε να ξαναβρούμε την ελευθερία -δηλαδή τη βαθύτερη έννοια- της γεύσης. Σκηνοθέτης και κάποτε οινοχόος, τυχαίνει να μπορώ να δω...
Διαβάστε περισσότερα...
ΜΠΑΡ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
Εκδότης: ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3615-0001
Περιορισμένη διαθεσιμότητα. Αποστέλλεται κατά κανόνα σε 2-6 εργάσιμες μέρες.

Τι πρέπει να γνωρίζει κάποιος που επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στο χώρο των επιχειρήσεων διάθεσης ποτών; Πώς πρέπει να είναι οργανωμένος ένας τέτοιος χώρος, και συγκεκριμένα, ποιές είναι οι αρχές διοίκησης, οργάνωσης και διεύθυνσης που πρέπει να διέπουν μια τέτοια επιχείρηση (μπαρ), είτε αυτή είναι ανεξάρτητη, είτε τμήμα ξενοδοχείου; Ποιές είναι οι αρχές διαρρύθμισης του χώρου του μπαρ; Πώς λειτουργούν οι επιμέρους χώροι της επιχείρησης; Ποιος είναι ο εξοπλισμός του μπαρ; Ποια η χρήση κάθε σκεύους και εργαλείου; Πώς οργανώνονται οι εργασίε...
Διαβάστε περισσότερα...
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ...
28 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΕΣ
Εκδότης: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2640-0689
Περιορισμένη διαθεσιμότητα. Αποστέλλεται κατά κανόνα σε 2-6 εργάσιμες μέρες.

Ο καφές δεν είναι ένα απλό ρόφημα, αλλά ένας τρόπος ζωής. Γύρω από ένα φλιτζάνι καφέ λύνονται τα πολιτικά προβλήματα, ανταλλάσσονται ιδέες, γίνονται οι κοινωνικές επαφές, εκφράζονται οι αγωνίες της καθημερινής ζωής και οι επιθυμίες των ανθρώπων. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου γνωρίστε τα μυστικά της παρασκευής του καφέ και απολαύστε τις παραδοσιακές αλλά και νέες, πρωτότυπες γεύσεις. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΑ ΑΠΡΟΟΠΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ (ΒΙΒΛΙΟ) ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ (CD)
ΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3080-0008
Περιορισμένη διαθεσιμότητα. Αποστέλλεται κατά κανόνα σε 2-6 εργάσιμες μέρες.

Καλωσορίσατε στον κόσμο του κρασιού! Ένα γοητευτικό κόσμο με ξεχωριστές χαρές και μοναδικές εκπλήξεις που κρύβει και κάποια απρόοπτα που καθένας από εμάς μπορεί να τα συναντήσει στο ποτήρι. Το βιβλιαράκι αυτό πραγματεύεται τα πλέον συνηθισμένα από αυτά, έχοντας τη βεβαιότητα ότι δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπίζει κανείς την αιτία της παράξενης μυρωδιάς που του χάλασε ξαφνικά το κέφι. Αξίζει λοιπόν να μάθουμε ποια είναι και πως θα τ’ αποφεύγουμε. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΠΑΡΜΑΝ
Εκδότης: ΔΙΑΥΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1150-0151
Περιορισμένη διαθεσιμότητα. Αποστέλλεται κατά κανόνα σε 2-6 εργάσιμες μέρες.

Το «Επάγγελμα μπάρμαν» απευθύνεται σε όσους αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο να περάσουν την επαγγελματική τους ζωή πίσω από τον πάγκο του μπαρ. Εισάγει τον αναγνώστη στα μικρά και μεγάλα μυστικά του επαγγέλματος και τον εφοδιάζει με τις βασικές γνώσεις που απαιτούνται για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας τόσο ευαίσθητης θέσης, δεδομένου ότι οι γνώσεις ανωτέρου επιπέδου στο επάγγελμα του μπάρμαν είναι απόρροια της εμπειρίας. Καλό είναι λοιπόν να ξεκινήσετε τη φοίτησή σας στο σχολείο της εμπειρίας, γνωρίζοντας την ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΣΚΟΝΗ ΣΤ' ΑΜΠΕΛΙΑ
ΣΠΟΝΔΗ ΣΤΗΝ ΑΜΠΕΛΟ, ΤΟΝ ΟΙΝΟ, ΤΗ ΖΩΗ
Εκδότης: ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2772-0105
Περιορισμένη διαθεσιμότητα. Αποστέλλεται κατά κανόνα σε 2-6 εργάσιμες μέρες.

Λένε πως το καλύτερο λίπασμα για το αμπέλι είναι οι πατημασιές του αμπελουργού. Το αμπέλι σε κλέβει και το κλέβεις. Είναι σχέση μοιραία και ισότιμη. Αναπάντεχη και μυητική. Γιατί σου επιστρέφει το θαυμαστικό, το ερωτηματικό, το επιφώνημα. Τα σημαδάκια της ευχής, της λύπης, της χαράς, της παύσης και της σιωπής... Το βήμα, το ρήμα, τη μιλιά, το βλέμμα και το χρώμα, το χώμα, τα ρουθούνια, τον ήχο, το πέραν της λέξης, της στίξης και του τέλους: Τη χειραψία, το νεύμα, το φιλί. Το φιλί της φιλότητας και της αγάπης. Το αμπέλι σου επιστρέφει και σ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΒΡΑΔΙΝΑ ΚΟΚΤΕΙΛ
50 ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Εκδότης: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2640-0517
Δεν είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή. Υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη, αποστέλλεται κατά κανόνα σε 3-7 εργάσιμες μέρες.

Με το βιβλίο αυτό θα μάθετε τα μυστικά, για να ετοιμάζετε πετυχημένα και απολαυστικά βραδινά κοκτέιλ. Χαλαρώστε σιγοπίνοντας μια Vodka Martini, αφεθείτε στη φρουτώδη γεύση ενός Green Fantasy ή κάντε νέες γνωριμίες με ένα After One... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
Β' ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΡΓΑΣ. . . ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 1990
Κωδ. Πολιτείας: 3545-0000
Δεν είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή. Υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη, αποστέλλεται κατά κανόνα σε 3-7 εργάσιμες μέρες.

Ο τόμος αυτός παρουσιάζει τις εισηγήσεις και συζητήσεις του Β΄Τριημέρου Εργασίας, που οργάνωσε το Πολιτιστικό Τεχνολογικό Ίδρυμα της ΕΤΒΑ στη Σαντορίνη το Σεπτέμβριο του 1990 με χορηγία της Εταιρείας "Ι. Μπουτάρης και Υιός". Α.Α.Ο.Ε. και Ε.Ε. Θέμα του ήταν η ιστορία του ελληνικού κρασιού. Είκοσι έξι ειδικοί συμμετείχαν στην πρώτη αυτή προσπάθεια πολυεπιστημονικής μελέτης ενός βασικού για τη ζωή της χώρας μας γεωργικού προϊόντος. Αρχαιολόγοι, εθνολόγοι, αρχιτέκτονες, ιστορικοί, οινολόγοι, οικονομολόγοι κ.α. ανακοίνωσαν τα πορίσματα των μελε...
Διαβάστε περισσότερα...
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ
Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ (ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ)
Κωδ. Πολιτείας: 2415-0002
Δεν είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή. Υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη, αποστέλλεται κατά κανόνα σε 3-7 εργάσιμες μέρες.

Το Κτήμα Μερκούρη παραδίδει σήμερα στον ανήσυχο αναγνώστη έναν τρίτο τόμο πρακτικών με θέμα Σύγχρονες Αμπελουργικές Τάσεις - Η Πρόκληση της Ηλείας. Έχει προηγηθεί η έκδοση των πρακτικών δύο άλλων παρόμοιων επιστημονικών Συμποσίων, Η Αμπελοοινική Ιστορία και Αρχαιολογία της ΒΔ Πελοποννήσου και Το Αγροτικό Τοπίο, που έτυχαν μιας πολύ θερμής υποδοχής από το αναγνωστικό κοινό. Ο τρίτος αυτός τόμος είναι το προϊόν των εργασιών του Επιστημονικού Συμποσίου που οργανώσαμε στις 30 Μαΐου 2009, προσκαλώντας εκλεκτούς επιστήμονες των συναφών κλάδων γι...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΚΙ ΣΤΟ ΟΥΖΟ
ΜΕΘΥΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΥΖΟΠΟΣΙΑΣ
Εκδότης: ΙΔΙΩΤΙΚΗ
Κωδ. Πολιτείας: 1985-2991
Δεν είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή. Υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη, αποστέλλεται κατά κανόνα σε 3-7 εργάσιμες μέρες.

Το βιβλίο δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να περιηγηθεί στη συναρπαστική ιστορία της αλκοόλης, να ανακαλύψει τις "εκλεκτικές συγγένειες" ανάμεσα στα διάφορα αλκοολούχα αποστάγματα (όπως την ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στο ρακί και το ούζο), αλλά πρωτίστως να γνωρίσει το ούζο. Να μάθει οτιδήποτε αφορά στο μακρόχρονο παρελθόν του και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, αυτά που το έχουν αναδείξει ως το προσφιλέστερο ποτό της χώρας μας. Να γνωρίσει τους τρόπους παραγωγής του, να παρακολουθήσει την ιστορική πορεία του ούζου μέσα από τα ποτοποιεία...
Διαβάστε περισσότερα...
ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ (ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΑΓΓΛΙΚΑ)
Εκδότης: ΝΕΦΕΛΗ
Κωδ. Πολιτείας: 2990-1428
Περιορισμένη διαθεσιμότητα. Αποστέλλεται κατά κανόνα σε 2-6 εργάσιμες μέρες.

Πίσω από το κρασί και από το σταφύλι που το γεννά, το φυτό που το θρέφει και τη γη που το φιλοξενεί υπάρχει πάντα ο, άνθρωπος. Μια μορφή, ένα πρόσωπο στα οποία ζωγραφίζεται ο μόχθος, ο κόπος, η προσμονή, η λύπη αλλά και η ελπίδα, η χαρά, η προσδοκία, η ικανοποίηση. Πρόσωπα πολλά και διαφορετικό, ανδρικό μα και γυναικεία, νέα ή ηλικιωμένα, με το βλέμμα κάποτε κουρασμένο αλλά μάχιμο, συχνά ανυπόμονο και διεκδικητικό. Πρόσωπα ομιλητικά ή σιωπηλά, πρόσωπα αμπελουργών, οινοποιών, οινολόγων καθώς και άλλων ανθρώπων που έδεσαν τη μοίρα τους με αυ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Ε' ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑΟΥΣΑ 17-19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1993
Κωδ. Πολιτείας: 3545-0033
Δεν είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή. Υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη, αποστέλλεται κατά κανόνα σε 3-7 εργάσιμες μέρες.

Ο τόμος αυτός παρουσιάζει τις εισηγήσεις του Ε' Τριημέρου Εργασίας, που οργανώθηκε από το Πολιτιστικό Τεχνολογικό Ίδρυμα ΕΤΒΑ και το Ίδρυμα Φανή Μπουτάρη στη Νάουσα το Σεπτέμβριο του 1993 με χορηγία της Εταιρείας Ι. Μπουτάρης και Υιός Α.Ε. με θέμα την αμπελοοινική ιστορία στο χώρο της Μακεδονίας και της Θράκης. Σαράντα πέντε ειδικοί συμμετείχαν στην πολυεπιστημονική αυτή προσπάθεια μελέτης: αρχαιολόγοι, εθνολόγοι, ιστορικοί, αρχιτέκτονες, οικονομολόγοι κ.ά. που ανακοίνωσαν τα πορίσματα των μελετών τους και τεκμηρίωσαν τη σημασία του θέματο...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ
ΚΡΗΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑ
Εκδότης: ΔΟΚΙΜΑΚΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1182-0010
Δεν είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή. Υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη, αποστέλλεται κατά κανόνα σε 3-7 εργάσιμες μέρες.

Είναι απίστευτο ότι μέχρι σήμερα η βιβλιογραφία για την κρητική τσικουδιά είναι εξαιρετικά φτωχή. Η δουλειά του Αντρέα Σμαραγδή έρχεται να καλύψει αυτό το μεγάλο κενό. Αν παίξουμε το παιγνίδι με τις λέξεις, όταν πω "ρακή", θα πείτε αυθόρμητα "Κρήτη", γιατί η μεγαλόνησος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το κρυστάλλινο απόσταγμα των στεμφύλων - αυτού που μένει μετά την οινοποίηση των σταφυλιών -, που στην Κρήτη λέγονται και τσίκουδα. Το 1989, το όνομα ρακή το κατοχύρωσαν οι Τούρκοι (σε αντάλλαγμα με το ούζο που κατοχυρώθηκε σ' εμάς) και η ρακή λ...
Διαβάστε περισσότερα...

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

ΠροσφορέςΠερισσότερα

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ MANAGEMENT ΓΙΑ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ
DRUCKER PETER
€26.00 €11.70
(-55%)
Κερδίζετε €14.30
ΙΣΧΥΣ ΝΟΜΟΥ
DERRIDA JACQUES
€13.24 €5.96
(-55%)
Κερδίζετε €7.28

ΣελιδοδείκτηςΠερισσότερα

Κωνσταντίνος Θεοτόκης: Η σιδερένια πόρτα άνοιξε Ήταν απόγιομα κι είχε έρθει το χινόπωρο. Την αυλή της φυλακής έλουζε ο ήλιος στο βαθυγάλαζον ουρανό, όπου ανάλαφρα ανάλαφρα εταξίδευαν άσπρα διαβατάρι...

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS