Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΕΙΣ-ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ-ΔΙΑΦΟΡΑ > ΚΡΑΣΙ - ΠΟΤΑ

Ταξινόμηση κατά:   
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ - ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4570-0031

Αμπελουργία είναι το σύνολο των δραστηριοτήτων, που αναφέρονται στην καλλιέργεια της αμπέλου, με το σκοπό να πετύχουμε μεγαλύτερης αξίας προϊόντα και εκλεκτής ποιότητας. Τα φυτά της αμπέλου ανήκουν στο γένος Vitis vinifera της οικογένειας των Αμπελοειδών (Ampelidaceae). Σε συστηματικό σχέδιο η άμπελος είναι φυτό κληματώδες, ανήκει στον κλάδο σπερματόφυτα ή φανερόγαμα και στον υποκλάδο των αγγειοσπέρμων, τάξη των δυκοτυλιδόνων, σειρά των Disciflore, της τάξης των Celestrales, οικογένειας των Vitaceae, ονομαζόμενη των Αμπελοειδών (Ampelidace...
Διαβάστε περισσότερα...
ΜΠΥΡΑ
ΖΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ...
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4570-0048

Εδώ, έχουμε, σε μια επεξεργασμένη μορφή, την πρώτη λεπτομερή οδηγία για το πώς «φτιάχνω τη δική μου μπύρα» που περιέχει συνταγές για την παραγωγή των συνήθων τύπων μπύρας που παράγονται στις περιοχές όπου ομιλείται η γερμανική γλώσσα. Εδώ περιγράφεται λεπτομερώς πώς μπορεί να παραχθεί μπύρα με τις πιο απλές συσκευές και σκεύη που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό, μπύρα γευστική, αφρίζουσα, φτιαγμένη με τη γεύση που προτιμάει ο ερασιτέχνης ζυθοποιός. Ο συγγραφέας δεν παραλείπει επίσης να πληροφορήσει και σχετικά με τα απαραίτητα θέματα που αφορο...
Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΠΑΡΜΑΝ
Εκδότης: ΔΙΑΥΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1150-0151

Το «Επάγγελμα μπάρμαν» απευθύνεται σε όσους αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο να περάσουν την επαγγελματική τους ζωή πίσω από τον πάγκο του μπαρ. Εισάγει τον αναγνώστη στα μικρά και μεγάλα μυστικά του επαγγέλματος και τον εφοδιάζει με τις βασικές γνώσεις που απαιτούνται για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας τόσο ευαίσθητης θέσης, δεδομένου ότι οι γνώσεις ανωτέρου επιπέδου στο επάγγελμα του μπάρμαν είναι απόρροια της εμπειρίας. Καλό είναι λοιπόν να ξεκινήσετε τη φοίτησή σας στο σχολείο της εμπειρίας, γνωρίζοντας την ...
Διαβάστε περισσότερα...
(H/B) THE CURIOUS BARTENDER'S RUM REVOLUTION
Εκδότης: RYLAND PETERS & SMALL
Κωδ. Πολιτείας: 3708-0064

Discover why rum is becoming the hottest spirit in the world right now with the latest and greatest offering from bestselling author and master mixologist Tristan Stephenson. The Curious Bartender's Rum Revolution is the fifth book by bestselling author Tristan Stephenson. Explore rum's remarkable history from its humble origins to its status as life-blood of the Royal Navy and its love affair with Cuba. Discover its darker past, with tales of devils, pirates and its reputation as the revolutionary spirit. This fabled drink is in the midst...
Διαβάστε περισσότερα...
(P/B) NEW MOCKTAILS BIBLE
ALL OCCASION GUIDE TO AN ALCOHOL-FREE, ZERO-PROOF, NO-REGRETS, SOBER-CURIOUS LIFESTYLE
Εκδότης: FOX CHAPEL PUBLISHING
Κωδ. Πολιτείας: 9411-0012

All of the taste and none of the alcohol, The New Mocktails Bible is a refreshing guide to concocting the best mocktails, drinks, smoothies, and more! Whether you're pursuing a sober curious lifestyle or simply striving for more health-conscious libations, this mocktail recipe book is perfect for enjoying any social setting or seasonal celebration without it going to your head. Featuring an insightful introduction on the benefits and the endless possibilities of nonalcoholic drinks, you'll then discover more than 250 drink recipes organize...
Διαβάστε περισσότερα...
(H/B) HOW TO FIX THE PERFECT COCKTAIL
50 CLASSIC COCTAIL RECIPES FROM THE WORLD'S LEADING BARTENDERS
Εκδότης: RYLAND PETERS & SMALL
Κωδ. Πολιτείας: 3708-0073

Try one of the 50 recipes perfected by some of the world's best bartenders, and discover the fascinating story of the ingredient behind every well-made drink. A classic cocktail relies on relatively few ingredients so every element has to be just right. Bitters, those little bottles you will find in any bar worth its salt, are the unsung heroes of the cocktail world. Where would the Manhattan be without orange bitters? Where would the Old-fashioned be without angostura bitters? Former bartender, cocktail historian and founder of the House...
Διαβάστε περισσότερα...
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ COCKTAILS
ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ - ΚΛΑΣΙΚΑ - ΜΟΝΤΕΡΝΑ - TRENDY
Εκδότης: ΙΡΙΔΑ
Κωδ. Πολιτείας: 2028-0040

Όλες οι αυθεντικές συνταγές για όλα τα γνωστά και αγαπημένα κλασικά κοκτέιλ. Έξυπνες ιδέες για να δημιουργήσετε με τέχνη και πολύ φαντασία, μοντέρνα κοκτέιλ με εξωτικά συστατικά. Πρακτικές συμβουλές για την παρασκευή, τη διακόσμηση και το σερβίρισμα όλων των κοκτέιλ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΟΙΝΟΥ
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Εκδότης: ROSILI
Κωδ. Πολιτείας: 3823-0104

Η χημεία του οίνου εμπνέει και προκαλεί με την πολυπλοκότητά της. Σκοπός του βιβλίου «Χημεία και βιοχημεία οίνου - Οινοποίηση» είναι να καταστήσει κατανοητό το αντικείμενο της χημείας του οίνου, και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για επιστήμονες οινολόγους αλλά και τους απαιτητικούς οινόφιλους. Το βιβλίο στοχεύει να καθοδηγήσει τον αναγνώστη, ο οποίος έχει βασική γνώση της χημείας, να εξηγήσει ορθολογικά τα αποτελέσματα των χημικών αντιδράσεων του οίνου και το πώς αυτά συμβάλλουν στην παρουσία μιας τόσο μεγάλης ποικιλομορφίας οίνων. Αρχικά,...
Διαβάστε περισσότερα...
Χημεία και βιοχημεία (χαρτόδετη έκδοση)
Ωρίμανση και βελτίωση των οίνων
Εκδότης: ROSILI
Κωδ. Πολιτείας: 3823-0105

Το παρόν σύγγραμμα αποτελεί συνέχεια του πρώτου τόμου «Χημεία και Βιοχημεία Οίνου-Οινοποίηση». Σκοπός του βιβλίου «Χημεία και Βιοχημεία - Ωρίμανση και Βελτίωση των Οίνων» είναι αναδειχθούν μέρος των προκλήσεων αλλά και των ευκαιριών που αντιμετωπίζουν όσοι ενδιαφέρονται για αυτό το εκπληκτικό φυσικό προϊόν που ονομάζεται οίνος. Το βιβλίο στοχεύει να καθοδηγήσει τον αναγνώστη, ο οποίος έχει βασική γνώση της χημείας, να έρθει σε επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της οινολογίας και να εφοδιαστεί με την απαραίτητη γνώση για την καλύ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΣΦΗΝΑΚΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3999-0013

Αυτό το βιβλίο είναι μια ελληνική έκδοση με συνταγές από γνωστά και άγνωστα σφηνάκια προσαρμοσμένα στις τάσεις της εποχής και στην κουλτούρα της χώρας μας. Ο απλός τρόπος γραφής και ο σχεδιασμός του δίνουν στον αναγνώστη το ερέθισμα να εντρυφήσει στον κόσμο των ποτών. Το βιβλίο καλύπτει τις ανάγκες του επαγγελματία Μπαρτέντερ, του σπουδαστή τουριστικών σχολών, αλλά και του ερασιτέχνη λάτρη των ποτών που επιθυμεί να διεισδύσει με απλό τρόπο στον κόσμο των κοκτέιλ. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ CRAFT ΜΠΙΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 24 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
Εκδότης: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2640-1216

Αυτός ο οδηγός ζυθοποίησης θα σας δείξει πώς μπορείτε εύκολα και απλά να φτιάξετε την πρώτη σας μπίρα Pale ale. Βήμα προς βήμα, σας καθοδηγεί σε όλες τις προετοιμασίες ως τη μέρα που θα γευθείτε την μπίρα σας. Έπειτα, μπορείτε να γίνετε πιο δημιουργικοί: με τις βασικές γνώσεις για τα συστατικά και τη διαδικασία ζυθοποίησης, μπορείτε να δοκιμάσετε και κάποιες από τις 10 επιπλέον συνταγές για μπίρες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΠΑΡΜΑΝ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
SHAKE IT! - ΜΠΑΡ, ΠΟΤΑ, ΚΟΚΤΕΙΛ, ΣΝΑΚ
Εκδότης: ΙΩΝ
Κωδ. Πολιτείας: 2130-0253

Το βιβλίο «Shake it! -Επάγγελμα Μπάρμαν» δεν είναι απλώς ένα βιβλίο που εξετάζει τη λειτουργία ενός μπαρ, αλλά βασικά ένα διδακτικό βιβλίο για τα μπαρ που βασίζεται σε μια νέα, πιο πρακτική αρχή: Με διεξοδικό τρόπο και με πολλές εικονογραφημένες περιγραφές βήμα προς βήμα παρουσιάζονται στις αναγνώστριες και τους αναγνώστες όλες οι εργασίες σε ένα μπαρ καθώς κι ο τρόπος παρασκευής διάφορων ποτών. [...] (Από την παρουσίαση της έκδοσης)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΔΕΣΜΑΤΑ
ΜΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΟΙΝΟΓΕΥΣΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ
Εκδότης: ΦΑΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 9516-0002

Ο γνωστός οινολόγος δρ Δημήτρης Χατζηνικολάου προτείνει υπέροχους συνδυασμούς οίνων και εδεσμάτων σε μια μοναδική συλλογή για οινόφιλους! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΡΑΣΙ
Εκδότης: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3930-0627

Αν μπορείτε να ακολουθήσετε μια απλή συνταγή μαγειρικής τότε σίγουρα μπορείτε να φτιάξετε και το δικό σας κρασί. Είναι απλό, διασκεδαστικό και το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τόσο εσάς για τον κόπο σας όσο και τους γνωστούς σας που σας εμπιστεύθηκαν και δοκίμασαν το κρασί σας. Ο συγγραφέας μέσα από την 30χρονη εμπειρία του καθοδηγεί τον αναγνώστη σε όλες τις φάσεις της οινοποίησης. Από την εγκατάσταση και την περιποίηση του αμπελώνα, μέχρι τα στάδια οινοποίησης, τον εξοπλισμό και τη θεραπεία τυχόν ασθενειών. Ο πρακτικός αυτός οδηγός είναι χρήσι...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ
ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4570-0191

... Η ιστορία του τσίπουρου και της τσικουδιάς είναι ένα παραμύθι που τα έχει όλα: Μια καλοκάγαθη μητέρα που φροντίζει τα παιδιά της (η γη με τα αμπέλια που παράγει τα σταφύλια), καλές νεράιδες (ζύμωση) και κακούς μάγους (ξίνισμα) που παλεύουν ποιος θα κυριαρχήσει. Μαγεία και ξωτικά (μετατροπή του μούστου σε κρασί), δράκους που βγάζουν φωτιές και αχνούς (καζάνι απόσταξης) και, στο τέλος, η λύτρωση, το θαύμα, το δάκρυ της Παναγίας (το καθαρό απόσταγμα που ρέει από τον άμβυκα). Κι όλα αυτά στημένα σ' ένα καπνισμένο σκηνικό με χαμηλό φωτισμό,...
Διαβάστε περισσότερα...
ΟΙΝΟΤΕΧΝΙΑ
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Εκδότης: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3930-0168

Το κρασί παραμένει διαχρονικά ένα εξαιρετικά δημοφιλές γεωργικό προϊόν. Αυτό φαίνεται από το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου ακόμη και για τεχνικά θέματα, όπως είναι η παραγωγή, οι μέθοδοι οινοποιίας, οι ποικιλίες, η γευσιγνωσία και άλλα. Ειδικά οι εργαζόμενοι στα οινοποιεία επιμορφώνονται διαρκώς στη νέα εφαρμοσμένη τεχνολογία. Η «Οινοτεχνία» είναι ένα χρήσιμο βιβλίο που μπορεί να βοηθήσει πρακτικά όσους ασχολούνται επαγγελματικά με την παραγωγή του κρασιού. Ταυτόχρονα έχει επιστημονικό υπόβαθρο: περιλαμβάνει και αναλύει όλα τα θεωρητικά δεδ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΑ ΚΟΚΤΕΙΛΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
1000 ΙΔΕΕΣ
Εκδότης: ΜΑΝΙΑΤΕΑ
Κωδ. Πολιτείας: 2661-0034

1000 ιδέες για κοκτέιλς, όλες οι πιο φημισμένες διεθνώς δημιουργίες των μεγαλύτερων επαγγελματιών μπάρμαν. Μια ατελείωτη παρέλαση θαυμάσιων συνταγών, για το κάθε είδος των κοκτέιλς: συνταγών κλασικών ή μοντέρνων, εξωτικών ή και χωρίς αλκοόλ. Με σαφή περιγραφή των προϊόντων που παίρνουν μέρος στη σύνθεση του κάθε κοκτέιλ, με ακριβή προσδιορισμό των ποσοτικών τους αναλογιών, με έμπειρες συμβουλές για τα στάδια της ετοιμασίας τους και πρωτότυπες ιδέες ντεκόρ και παρουσίασης. Όλα αυτά, ζωντανεμένα από τις έξοχες τετραχρωμίες που συνοδεύουν την...
Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΙΚΕΡ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4570-0082

Η παραγωγή λικέρ είναι μία πολύ απλή διαδικασία. Για να πετύχει όμως το σπιτικό λικέρ, αυτή πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή. Ο συγγραφέας Herbert George ένας πεπειραμένος αποσταγματοποιός είναι από παλιά ο δοκιμασμένος σύμβουλος για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών. Στο βιβλίο αυτό εξηγεί πώς γίνεται η επεξεργασία των συστατικών και πώς παράγεται ένα καλό σπιτικό λικέρ. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΚΟΚΤΕΙΛ
Εκδότης: ΦΥΤΡΑΚΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4440-0473

Είναι πολύχρωμα, γευστικά και για όλες τις ώρες. Και αν νομίζετε ότι τα κοκτέιλ μπορούν να τα φτιάξουν μόνο κάποιοι "ειδήμονες", ξεχάστε τις εντυπωσιακές φιγούρες πίσω από το μπαρ και ξεφυλλίστε απλώς το βιβλίο αυτό. Λίγη οργάνωση, μερικά βασικά υλικά, ελάχιστος χρόνος και πολλή διάθεση είναι τα "μαγικά" συστατικά για ένα καλό, αυθεντικό κοκτέιλ. Εσείς δεν έχετε παρά να διαλέξετε οποιαδήποτε από τις εκατό προτάσεις του βιβλίου και να την απολαύσετε μόνοι ή με παρέα. Και αν θέλετε να σερβίρετε τα κοκτέιλ σας με κάτι περισσότερο από τους συν...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΝΕΩΝΕΣ ΤΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
Θ' ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΔΡΙΑΝΗ ΔΡΑΜΑΣ 25-27 ΙΟΥΝΙΟΥ 1999
Κωδ. Πολιτείας: 3545-0047

Ο τόμος αυτός παρουσιάζει τις εισηγήσεις από το Θ’ Τριήμερο Εργασίας που οργανώθηκε από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Μακεδονίας και το Πολιτιστικό Τεχνολογικό Ίδρυμα ΕΤΒΑ στην Αδριανή της Δράμας τον Ιούνιο του 1999 με θέμα την τέχνη και την τεχνική στα αμπέλια και στους οινεώνες της Β. Ελλάδας. Τριάντα τρεις ειδικοί συμμετείχαν στην πολυεπιστημονική αυτήν προσπάθεια μελέτης: αρχαιολόγοι, φιλόλογοι, εθνολόγοι, ιστορικοί, αρχαιοβοτανολόγοι, χημικοί, οινολόγοι, γεωπόνοι, αρχιτέκτονες κ.α., που ανακοίνωσαν τα πορίσματα των μελετών ...
Διαβάστε περισσότερα...

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Φίλτρα

Ελληνικές / Ξένες Εκδόσεις
Ημερομηνία Έκδοσης
Διαθεσιμότητα
Εκπτώσεις
Περιοχή Τιμών
Αριθμός Σελίδων
Ηλικίες Παιδικών
Συγγραφέας / Δημιουργός
Εκδότης / Κατασκευαστής

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΖΑΜΠΕΛ
TABUCCHI ANTONIO
€14.90 €7.45
(-50%)
Κερδίζετε €7.45
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΝΟΥΒΕΛΕΣ
CERVANTES SAAVEDRA MIGUEL. DE
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS